Retete culinare & Gastronomie cu Radu Popovici. Gatim cu: bucatarie asiatica

Amsterdam pe fuga (3)

Ca întotdeauna, o calatorie în alta tara are pentru mine și o importanta componenta culinara....

11 Comentarii

Chiftele de linte in sos picant de rosii

Acest tip de reteta este originar din statul Assam. Sa nu va sperie lista de...

Bhaja Muger Dhal – Linte prajita condimentata

Aceasta reteta provine din Bengal si poate fi intalnita in mai multe variante, nu doar...

1 Comentariu

Carnati in stil thailandez

Aceasta reteta foloseste cateva ingrediente specifice sud-estului Asiei: pasta de curry, ghimbir, orez cu bob...

2 Comentarii

Orez lipicios cu fructe si sirop caramel

Imi place mult bucataria thailandeza, dar trebuie sa recunosc ca nu sta grozav la capitolul...

2 Comentarii

Salata de vita cu taitei de orez si susan

Acest tip de salate este unul des intalnit, in diverse variante, in toate bucatariile din...

4 Comentarii

Aloo tikki – Chiftele picante de cartofi

Va propun astazi o reteta vegetariana, simpla dar plina de savoare. Aceasta gustare se gateste...

8 Comentarii

Pachetele de omleta cu legume si creveti

Aceste omlete asiatice sunt un preparat versatil si hranitor. Ingredientele listate de mine ca umplutura...

8 Comentarii

Chana masala

Chana masala – un curry aromat cu naut (reteta indiana) Acest preparat, cunoscut si sub...

8 Comentarii

Samosa

Termenul “samosa”, sau “samoosa”, denumeste un fel de ghiozlomele (din turcescul “gözleme”, adica niste coltunasi...

8 Comentarii

Curry de pui cu dovleac

Acest curry este plin de gust si aroma, are o culoare frumoasa si este un...

4 Comentarii

Rasgulla

Rasgulla este un desert pe baza de branza si sirop dulce si aromat, popular in...

Khasta kachory

“Khasta” inseamna “sfaramicios”, iar preparatul este originar din Rajahstan. Este un “chaat”, adica o gustare,...

3 Comentarii

Pui cu legume si mult ghimbir

Pui cu legume si ghimbir – Reteta din bucataria cambodgiana Aceasta reteta este inspirata din...

4 Comentarii

Pui cu cartofi si mirodenii

Aceasta reteta provine din peninsula Malaezia si a fost adaptata dupa retetele aduse de portughezii...

12 Comentarii

Invitatie la o cina thailandeza

Gata cu vacanta, eu unul am intrat în regim normal de lucru. Iar lucrul, cum...

2 Comentarii

Creveti in stil asiatic

Cred sa sunt victima unui reflex pavlovian: cum da zapada, cum mi se face dor...

2 Comentarii

Tamatar murgh – Curry de pui cu rosii

In limba hindi “tamatar” inseamna “rosii”, iar “murgh” inseamna pui. Pentru cultura culinara milenara a...

6 Comentarii

Vita cu ciuperci si sos de stridii

Cand am citit prima data aceasta reteta, as fi jurat ca este una apartinand bucatariei...

6 Comentarii

Salata de creveti cu orez si legume

Imi plac mult acest gen de salate. Sunt rapide, usor de facut si ametitor de...

Pui de sepie cu piper de Sichuan

Ma enerveaza teribil cand oamenii spun “baby morcovi” in loc de “morcovi tineri”, sau “baby...

2 Comentarii

Pe scurt despre rasam si charu podi

Va propun din nou o mica poveste despre un amestec de mirodenii indian. Nici nu...

Pui cu ghimbir si ceapa verde

Aceasta reteta este una foarte simpla si rapida, buna de gatit in zilele calde, cand...

6 Comentarii

Salata de taitei cu ierburi proaspete

Taiteii de orez se gatesc extrem de repede si de simplu si sunt foarte potriviti...

8 Comentarii

Pui cu cinci arome

“Cinci arome chinezesti” este unul dintre amestecurile de mirodenii caracteristice unei bucatarii renumite pentru diversitatea...

8 Comentarii

Pui cu muguri de bambus

In ultimele luni proiectele pe care le aveam in desfasurare m-au tinut departe de bucatarioara...

4 Comentarii

Pe scurt despre nam prik (2)

In aceasta ultima parte a articolului despre nam prik, va voi prezenta cateva variante de...

2 Comentarii

Pe scurt despre nam prik (1)

Bucataria thailandeza este, în opinia mea, una dintre cele mai surprinzatoare, complexe si savuroase din...

11 Comentarii

Pe scurt despre uleiul chinezesc aromatizat cu ardei iute

Exista doua feluri principale de astfel de ulei (numit „layou” în chineza), ambele folosite nu...

8 Comentarii

Cina de post "La mansarda" – 26 aprilie 2013

Suntem, religios vorbind, în postul mare, si sunt destui cei care îl urmeaza. Nu ma...

A fost "Drumul Mirodeniilor: Indonezia", aprilie 2013

Vinerea care a trecut, 19 aprilie 2013, în locul pe care cu drag îl numesc...

A fost "Arome Asiatice", aprilie 2013

Ieri (vineri) seara, de la orele 19:00, în frumosul sediu al companiei Halewood Romania situat...

Peste cu tamarin si lapte de cocos

Reteta este originara din Chennai (fostul Madras), statul Tamil Nadu, situat in sudul Indiei, unde...

Peste picant cu legume

Iata o varianta asiatica de peste “en papillotte”, foarte rapida si foarte simpla. Pestele gatit...

6 Comentarii

Porc dulce-acrisor-picant cu rodie

Va propun o reteta simpla si interesanta, cu ingrediente usor de gasit, rapida si gustoasa....

3 Comentarii

Pui cu ciuperci negre si muguri de bambus

Denumirea generala de “ciuperci negre” nu este tocmai corecta, caci ciupercile la care se refera...

10 Comentarii

Midii cu lapte de cocos

Aceasta reteta este delicioasa, cu aroma citric-picanta si cu gust echilibrat, dulce-sarat-picant. Cum am mai...

Dupa patru ani…

Sambata trecuta, pe 9 februarie 2013, un prieten mi-a atras atentia ca blogul meu împlinise,...

30 Comentariu

Curry de pui cu miez de nuca de cocos

Acest preparat condimentat este un curry thailandez verde. Va reamintesc ca, in mod traditional, curry-urile...

2 Comentarii

Pe urmele curry-ului (1)

Curry. Am auzit acest cuvant în urma cu ceva ani si initial am crezut ca...

14 Comentarii

Scoici Saint-Jacques cu taitei de orez

Aceasta reteta imbina intr-un mod echilibrat nutrientii din scoici, cu cele din taitei, legume si...

6 Comentarii

Peste cu orez si sos picant

Fileurile delicate de peste sunt posate intr-un lichid aromat si servit cu orez si un...

11 Comentarii

Pe scurt despre bagoong si patis

“Bagoong” si “patis” sunt doua cuvinte din limba tagalog, sau filipino (una dintre cele doua...

7 Comentarii

Pe scurt despre sansho

Bucataria japoneza este, as zice eu, un caz aparte între bucatariile asiatice estice si sud-estice....

16 Comentarii

Pilau cu creveti

Iata o varianta indiana de pilaf, foarte usoara si gustoasa. Reteta provine din sudul Indiei,...

2 Comentarii

Pe scurt despre dashi

Dashi – gustul de baza al bucatariei clasice japoneze Nu exagerez cu nimic atunci cand afirm...

9 Comentarii

Porc cu ghimbir si legume

Reteta de fata este una foarte simpla, care poarta placuta “pecete” a ghmibirului: proaspata, citrica...

7 Comentarii

Curry panang de pui cu alune caju

Panaeng, panang, penang sau phanaeng este un termen ce denumeste un tip de curry thailandez...

4 Comentarii

Pui cu castraveti

Aceasta reteta se gateste prin tehnica numita “stir-fry“, imposibil de obtinut intr-o bucatarie domestica europeana....

8 Comentarii

Porc Mu-Shu

Porcul Mu-Shu (adesea il puteti intalni si scris altfel: moo shu, mu shu sau mu...

7 Comentarii

Gaeng gari gai – Curry de pui cu cartofi

Acest curry este unul de origine musulmana, popular in sudul Thailandei, in zona de granita...

2 Comentarii

Fotografii de pe papamond (40)

Fotografia de mai jos reprezinta un grup de tinere care recolteaza orezul, undeva în Cambodgia....

Curry de ciuperci cu orez

Iata o alta reteta facuta acum cativa ani. Profit de faptul ca multi dintre cititori...

5 Comentarii

Fotografii de pe papamond (39)

Fotografia de astazi reprezinta celebra hartie de orez comestibila, întinda la uscat pe cadre împletite...

4 Comentarii

Pui balti cu ardei iute

Am mai avut pe acest blog reteta balti, doua dintre ele chiar cu pui, dar...

6 Comentarii

La masa cu stramosii – India (17)

Ne aflam în fata ultimului episod dedicat formarii culturii culinare din sub-continentul indian. Astazi despre...

6 Comentarii

Fotografii de pe papamond (38)

Daca in episodul trecut al acestui serial v-am prezentat cateva preparate din bucataria coreeana, astazi...

2 Comentarii

La masa cu stramosii – India (16)

În episodul de astazi si cel viitor va voi oferi o scurta descriere a bucatariei...

4 Comentarii

Supa de pui cu ou

Supa este delicioasa, cu gust bogat, aromata si cu un minunat contrast de texturi. Trebuie...

11 Comentarii

Fotografii de pe papamond (37)

Am dat acum cateva zile peste o micro-colectie de fotografii reprezentand preparate culinare coreene. Am...

7 Comentarii

Curry indonezian de creveti

Combinatia de lapte de cocos cu arome ca lemongrass, tamarin, jaggery (zahar brut de palmier),...

4 Comentarii

La masa cu stramosii – India (15)

Acest nou episod al articolului dedicat culturii culinare indiene continua seria bucatariilor regionale ale tarii,...

4 Comentarii

Orez cu pui si lapte de cocos

Aceasta reteta isi asteapta randul la publicare de vreo… 4 ani. Nu mai tin minte...

13 Comentarii