bucatarie asiatica | Retetele lui Radu - Gastronomie:

Fotografii de pe papamond (1)

Am adunat de-a lungul anilor cateva mii de fotografii legate de mancare, parte dintre ele facute de mine, parte cumparate de pe diverse site-uri de specialitate, multe dintre ele interesante.
Vreau sa vi le prezint si, eventual, sa le comentam impreuna.
Iata o fotografie facuta de mine in 2008, intr-un sat de pescari de pe lacul Ton Le Sap, din Cambodgia, unul dintre acele sate pe papainoage, in care casele sunt ridicate sau coborate functie de nivelul apei.

(more…)

Citeste tot

Supa de pui cu orez si chimen

Aceasta reteta are si varianta video.
Serial sponsorizat de Riso Scotti Danubio.

Aceasta reteta foloseste orez Ermes, un amestec de orez integral cu orez negru, aromat, cu boabe subtiri si lungi. Culoarea rosiatica este se datoreaza continutului ridicat de antociani, compusi naturali raspunzatori pentru culorile rosii si albastre ale vegetalelor. Ermes este un orez bogat in vitamine B, antioxidanti, fier, fosfor si fibre.

(more…)

Citeste tot

Lidl si Saptamana Asiatica in farfuria ta

Cred ca m-am plans de nenumarate ori de faptul ca alimentele exotice, in special cele asiatice, se gasesc pe piata noastra doar sporadic si ca oferta este extrem de limitata ca varietate. Cred ca acest lucru se datoreaza si publicului, needucat in ce priveste bucatariile exotice, si comerciantilor, care nu risca aducand marfa ce nu s-ar putea vinde rapid. Un alt motiv este, pentru multi dintre romani, si lipsa de bani.

(more…)

Citeste tot

Desert de orez cu fructe

Aceasta reteta are si varianta video.
Serial sponsorizat de Riso Scotti Danubio.

Iata o reteta care face parte din bucataria thailandeza moderna, servita in unele dintre restaurantele pentru turisti. Este o reteta sanatoasa, colorata si foarte gustoasa. Am ales-o insa, mai ales pentru modul mai putin obisnuit in care este folosit orezul.

De asemenea, am preferat sa folosesc fructe de padure congelate, insa se poate prepara, bineinteles, si cu fructe exotice proaspete.
(more…)

Citeste tot

Milagu tannir

Vă prezint astăzi una dintre reţetele tradiţionale ale populaţiei tamile. In limba tamila, „milagu” inseamna „piper”, iar „tannir” inseamna „apa”. Numele acestei retete s-ar putea traduce, deci, „apa de piper”. Aceasta denumire indica imediat faptul ca are un gust iute, lucru adevarat, dar nu in totalitate. Gustul este, mai curand, iute-picant-acrisor, foarte placut.
Milagu tannir
(more…)

Citeste tot