bucatarie asiatica | Retetele lui Radu - Gastronomie:

Pe scurt despre prahok

Bucătăria cambodgiană este, din păcate, extrem de puţin cunoscută. Poate fi caracterizată prin amestecuri subtile de mirodenii şi ierburi aromate şi mai puţin prin iuţeală, lucru care o diferenţiază de bucătăria thailandeză de care este, probabil, cea mai apropiată. Prahok este unul dintre ingredientele care îi dau personalitate.
Prahok - Sursa foto: http://ediblyasian.info
(mai mult…)

Citeste tot

Peste cu ghimbir si “5 arome”

Chinezii sunt renumiti pentru faptul ca, in general, 90% din timpul alocat retetelor lor este folosit la tocarea, felierea si taierea ingredientelor. Reteta de fata face exceptie, caci foloseste un peste intreg; modul ei traditional de preparare cere un peste de apa dulce, dar il puteti inlcoui si cu pesti de mare (ca doradele, de exemplu), daca doriti.
Peste cu ghimbir si "5 arome"
(mai mult…)

Citeste tot

Pui cu tamarin

Reteta este extrem de simpla, iar gustul este cu deosebit, nu doar datorita notei exotice date de tamarin, ci si datorita modului in care este folosita ceapa.
Ceapa tocata da o aroma si un gust mai dulcege, rondelele de ceapa adaugate la sfarsit dau o nota picanta, iar ceapa verde una proaspata.

(mai mult…)

Citeste tot

Pe scurt despre lawar

Bucătăria din Bali este renumită prin câteva preparate deosebite; între acestea, lawar este gătit de fiecare familie balineză, la diferite ocazii sau ceremonii speciale. De fapt, lawar este mai mult un fenomen social, decât un preparat.
(mai mult…)

Citeste tot
Page 13 of 41
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41