Retete culinare & Gastronomie cu Radu Popovici. Gatim cu: bucatarie asiatica

La masa cu stramosii – India (14)

Acest nou episod al articolului dedicat culturii culinare indiene continua seria bucatariilor regionale ale tarii,...

4 Comentarii

La masa cu stramosii – India (13)

În acest episod voi trece în revista, pe scurt, bucatariile regionale din vestul si centru-estul...

6 Comentarii

Porc cu castravete

Iata o reteta simpla si rapida, care in literatura de specialitate de limba engleza este...

15 Comentarii

Somon cu sos teriyaki

Teriyaki este o tehnica de gatit japoneza, in care alimentele sunt fripte pe gratar sau...

12 Comentarii

Fotografii de pe papamond (34)

Am mai povestit în cadrul acestei foto-rubrici despre pietele plutitoare, unul dintre fenomenele tipice Asiei...

4 Comentarii

Fotografii de pe papamond (33)

Vietnamul a avut în ultimii ani un progres remarcabil din toate punctele de vedere. Poate...

8 Comentarii

Pui balti cu unt

Astazi va prezint una dintre primele retete gatite de mine pentru acest blog. Are cam...

7 Comentarii

La masa cu stramosii – India (8)

Acest episod al seriei dedicata culturii culinare indiene se refera la cateva dintre preparatele specifice...

2 Comentarii

Sate ayam

Sate (Satay) – frigaruile din Java Sate sau satay este un termen care denumeste frigaruile...

7 Comentarii

La masa cu stramosii – India (6)

Revenim la serialul dedicat formarii bucatariei indiene cu acest al saselea episod, care prezinta istoria...

3 Comentarii

Pui adobo cu legume

“Adobo” inseamna in limba spaniola “condiment” sau “marinada”, si provine din verbul “adobar” – a...

17 Comentarii

Fotografii de pe papamond (31)

Va propun astazi o foarte rapida incursiune în bucataria coreeana, prezentandu-va în doua fotografii si...

4 Comentarii

Fotografii de pe papamond (30)

Pana acum 100 de ani aproape necunoscut în afara Japoniei, wasabi a devenit popular mai...

15 Comentarii

Frigarui de creveti cu ciuperci

Desi este formata din trei componente diferite, reteta este simpla si ofera un extrem de...

10 Comentarii

Pui cu sos de usturoi si susan

Stiu ca de multe ori ma repet in prezentarile facute retetelor. Mai pe toate le...

26 Comentariu

Fotografii de pe papamond (29)

Prin anii ’60, cand eram si eu mititel si mergeam la mare cu parintii, îmi...

8 Comentarii

Supa de castraveti

Am facut aceasta reteta in urma cu trei ani si am cam uitat de ea....

10 Comentarii

Salata de muguri de fasole

Este o reteta extrem de simpla, dar delicioasa, aromata si foarte hranitoare. In plus, ofera...

16 Comentarii

Salata calda de castraveti cu bacon

Bucataria chinezeasca nu este cunoscuta ca find una iute. Condimentata si aromata da, dar nu...

16 Comentarii

Fotografii de pe papamond (26)

Astazi vreau sa va prezint o fotografie nostima, facuta in piata de pasari din cartierul...

8 Comentarii

Ai comentarii, ai premii! (3)

Iata ca s-a încheiat si cea de-a doua editie a concursului „Ai comentarii, ai premii!”....

21 Comentariu

Vita iute cu legume

Combinatia de carne de vita cu sos de stridii si sos de soia este deja...

20 Comentariu

Fotografii de pe papamond (23)

Cei care sunt familiarizati un pic cu bucataria indiana stiu, fara îndoiala, ca aceasta nu...

8 Comentarii

Pui cu aloo posta

„Aloo posta” este un termen ce denumeste cartofii gatiti cu seminte de mac si ardei...

34 Comentariu

Pe scurt despre milagu podi

Bucataria sud-indiana a fost prima, cronologic vorbind, dintre bucatariile regionale ale Indiei care s-a format;...

10 Comentarii

Salata picanta cu taitei

Este o salata originara din provincia Sichuan, acolo unde a luat nastere una dintre cele...

28 Comentariu

Pe scurt despre semintele de lotus

Semintele de lotus sunt un ingredient care joaca un rol important în unele bucatarii, cum...

13 Comentarii

Fotografii de pe papamond (18)

Cred ca am pe blog cele mai multe retete cu orez din internetul romanesc. Nu...

6 Comentarii

Creveti in cochilie la gratar, cu sos de usturoi

Va rog sa nu ma boscoroditi pentru aceasta reteta. Stiu ca unele dintre igrediente sunt...

13 Comentarii

Pe scurt despre pulusu podi

Pulusu podi Desi am mai vorbit despre alte cateva amestecuri de mirodenii folosite în imens...

14 Comentarii

Fasiute picante de vita

Va propun o reteta simpla si rapida, care va va oferi un preparat cu mult...

40 Comentariu

Pui cu tamarin si legume

Aceasta reteta simpla are aroma fructata si gust complex dulce-acrisor-picant. Extractul de tamarin este cel...

12 Comentarii

Fotografii de pe papamond (15)

Culturile de orez ma fascineaza. Am mai spus asta? Desigur, dar ma repet tocmai fiindca...

4 Comentarii

Creveti cu sos de seminte de pin

Acest preparat este o gustare care se servea, cu mult timp in urma, la curtea...

10 Comentarii

Jeera Aloo – Cartofi cu chimion

Dupa orez, grau si porumb, cartofii sunt cea mai importanta recolta din lume si una...

18 Comentarii

Pilaf cu sofran si ciuperci

Aceasta reteta are si varianta video. Serial sponsorizat de Riso Scotti Danubio. Acest tip de...

4 Comentarii

Fotografii de pe papamond (11)

Astazi va propun aceasta fotografie. Ati ghicit, desigur, ca reprezita un vanzator de legume si...

4 Comentarii

Orez cu sofran, fructe uscate si alune

Aceasta reteta are si varianta video. Serial sponsorizat de Riso Scotti Danubio. Orezul dulce cu...

5 Comentarii

Pui cu sos de sofran

Reteta aceasta provine, se pare, din bucataria imperiala mogula. Ingredientul cheie din punct de vedere...

10 Comentarii

Fotografii de pe papamond (8)

Am si astazi, pentru dvs., o fotografie interesanta. Iata o imagine, luata noaptea, dintr-o piata...

6 Comentarii

Fotografii de pe papamond (7)

Am adunat de-a lungul anilor cateva mii de fotografii legate de mancare, parte dintre ele...

6 Comentarii

Omleta japoneza

Va propun spre vizionare acest film, o adevarata demonstratie de preparare a asa-numitei omlete japoneze,...

19 Comentarii

Fotografii de pe papamond (5)

Am adunat de-a lungul anilor cateva mii de fotografii legate de mancare, parte dintre ele...

10 Comentarii

Fotografii de pe papamond (4)

Fotografii din calatorii…culinare Am adunat de-a lungul anilor cateva mii de fotografii legate de mancare,...

4 Comentarii

Orez prajit cu oua

Aceasta reteta are si varianta video. Serial sponsorizat de Riso Scotti Danubio. Acest preparat este...

14 Comentarii

Bhoona murgh

„Bhoona” este termenul din limbile hindi si urdu care denumeste procedeul prin care se gateste...

14 Comentarii

Aripioare de pui cu lamaie si „5 arome chinezesti”

Iata o reteta delicioasa, foarte aromata si usor de preparat. Aceste aripioare se servesc de...

13 Comentarii

Fotografii de pe papamond (1)

Fotografii Am adunat de-a lungul anilor cateva mii de fotografii legate de mancare, parte dintre...

10 Comentarii

Supa de pui cu orez si chimen

Aceasta reteta are si varianta video. Serial sponsorizat de Riso Scotti Danubio. Aceasta reteta foloseste...

10 Comentarii

Pachetele de primavara cu sos nuoc cham

Va povesteam sambata ca am primit de la Lidl cateva alimente oferite de aceasta retea...

9 Comentarii

Creveti crocanti cu orez si sos picant

Va povesteam sambata ca am primit de la Lidl cateva alimente oferite de aceasta retea...

8 Comentarii

Lidl si Saptamana Asiatica in farfuria ta

Cred ca m-am plans de nenumarate ori de faptul ca alimentele exotice, in special cele...

17 Comentarii

Desert de orez cu fructe

Aceasta reteta are si varianta video. Serial sponsorizat de Riso Scotti Danubio. Iata o reteta...

8 Comentarii

Jeera Murgh – Pui cu chimion

Desi chimionul crud are o aroma oarecum chimica (cel putin eu asa o simt), atunci...

6 Comentarii

Milagu tannir

Va prezint astazi una dintre retetele traditionale ale populatiei tamile. In limba tamila, „milagu” inseamna...

10 Comentarii

Pe scurt despre rempah

Rempah este una dintre asa numitele “paste de curry” care stau la baza asezonarii multor...

12 Comentarii

Pastrav cu sos dulce-acrisor

Va povesteam sambata ca am primit de la Lidl cateva alimente oferite de aceasta retea...

Moorgi Kosha – Curry de pui bengalez

Kosha inseamna ceapa/usturoi/ghimbir prajite impreuna cu mirodenii intregi sau pisate, pana ce s-au dizolvat intr-o...

9 Comentarii

Peste in aluat crocant

Imbracarea alimentelor intr-un aluat pe baza de amidon de porumb sau cartofi si prajirea lor...

4 Comentarii

Pulpe de pui crocante si picante

Va propun astazi o gustare condimentata. Se prepara rapid, este aromata, foarte buna la gust,...

11 Comentarii

Pe scurt despre prahok

Bucataria cambodgiana este, din pacate, extrem de putin cunoscuta. Poate fi caracterizata prin amestecuri subtile...

4 Comentarii

Peste cu ghimbir si “5 arome”

Chinezii sunt renumiti pentru faptul ca, in general, 90% din timpul alocat retetelor lor este...

2 Comentarii

La masa maharajahului Kumar

Agra Palace – Blvd. Pipera-Tunari , nr. 47 Ieri seara am trecut sa mancam la...

6 Comentarii