Retete culinare & Gastronomie cu Radu Popovici. Gatim cu: bucatarie asiatica
La masa cu stramosii – India (14)
Acest nou episod al articolului dedicat culturii culinare indiene continua seria bucatariilor regionale ale tarii,...
4 Comentarii
La masa cu stramosii – India (13)
În acest episod voi trece în revista, pe scurt, bucatariile regionale din vestul si centru-estul...
6 Comentarii
Porc cu castravete
Iata o reteta simpla si rapida, care in literatura de specialitate de limba engleza este...
15 Comentarii
Somon cu sos teriyaki
Teriyaki este o tehnica de gatit japoneza, in care alimentele sunt fripte pe gratar sau...
12 Comentarii
Fotografii de pe papamond (34)
Am mai povestit în cadrul acestei foto-rubrici despre pietele plutitoare, unul dintre fenomenele tipice Asiei...
4 Comentarii
Fotografii de pe papamond (33)
Vietnamul a avut în ultimii ani un progres remarcabil din toate punctele de vedere. Poate...
8 Comentarii
Pui balti cu unt
Astazi va prezint una dintre primele retete gatite de mine pentru acest blog. Are cam...
7 Comentarii
La masa cu stramosii – India (8)
Acest episod al seriei dedicata culturii culinare indiene se refera la cateva dintre preparatele specifice...
2 Comentarii
Sate ayam
Sate (Satay) – frigaruile din Java Sate sau satay este un termen care denumeste frigaruile...
7 Comentarii
La masa cu stramosii – India (6)
Revenim la serialul dedicat formarii bucatariei indiene cu acest al saselea episod, care prezinta istoria...
3 Comentarii
Pui adobo cu legume
“Adobo” inseamna in limba spaniola “condiment” sau “marinada”, si provine din verbul “adobar” – a...
17 Comentarii
Fotografii de pe papamond (31)
Va propun astazi o foarte rapida incursiune în bucataria coreeana, prezentandu-va în doua fotografii si...
4 Comentarii
Fotografii de pe papamond (30)
Pana acum 100 de ani aproape necunoscut în afara Japoniei, wasabi a devenit popular mai...
15 Comentarii
Frigarui de creveti cu ciuperci
Desi este formata din trei componente diferite, reteta este simpla si ofera un extrem de...
10 Comentarii
Pui cu sos de usturoi si susan
Stiu ca de multe ori ma repet in prezentarile facute retetelor. Mai pe toate le...
26 Comentariu
Fotografii de pe papamond (29)
Prin anii ’60, cand eram si eu mititel si mergeam la mare cu parintii, îmi...
8 Comentarii
Supa de castraveti
Am facut aceasta reteta in urma cu trei ani si am cam uitat de ea....
10 Comentarii
Salata de muguri de fasole
Este o reteta extrem de simpla, dar delicioasa, aromata si foarte hranitoare. In plus, ofera...
16 Comentarii
Salata calda de castraveti cu bacon
Bucataria chinezeasca nu este cunoscuta ca find una iute. Condimentata si aromata da, dar nu...
16 Comentarii
Fotografii de pe papamond (26)
Astazi vreau sa va prezint o fotografie nostima, facuta in piata de pasari din cartierul...
8 Comentarii
Ai comentarii, ai premii! (3)
Iata ca s-a încheiat si cea de-a doua editie a concursului „Ai comentarii, ai premii!”....
21 Comentariu
Vita iute cu legume
Combinatia de carne de vita cu sos de stridii si sos de soia este deja...
20 Comentariu
Fotografii de pe papamond (23)
Cei care sunt familiarizati un pic cu bucataria indiana stiu, fara îndoiala, ca aceasta nu...
8 Comentarii
Pui cu aloo posta
„Aloo posta” este un termen ce denumeste cartofii gatiti cu seminte de mac si ardei...
34 Comentariu
Pe scurt despre milagu podi
Bucataria sud-indiana a fost prima, cronologic vorbind, dintre bucatariile regionale ale Indiei care s-a format;...
10 Comentarii
Salata picanta cu taitei
Este o salata originara din provincia Sichuan, acolo unde a luat nastere una dintre cele...
28 Comentariu
Pe scurt despre semintele de lotus
Semintele de lotus sunt un ingredient care joaca un rol important în unele bucatarii, cum...
13 Comentarii
Fotografii de pe papamond (18)
Cred ca am pe blog cele mai multe retete cu orez din internetul romanesc. Nu...
6 Comentarii
Creveti in cochilie la gratar, cu sos de usturoi
Va rog sa nu ma boscoroditi pentru aceasta reteta. Stiu ca unele dintre igrediente sunt...
13 Comentarii
Pe scurt despre pulusu podi
Pulusu podi Desi am mai vorbit despre alte cateva amestecuri de mirodenii folosite în imens...
14 Comentarii
Fasiute picante de vita
Va propun o reteta simpla si rapida, care va va oferi un preparat cu mult...
40 Comentariu
Pui cu tamarin si legume
Aceasta reteta simpla are aroma fructata si gust complex dulce-acrisor-picant. Extractul de tamarin este cel...
12 Comentarii
Fotografii de pe papamond (15)
Culturile de orez ma fascineaza. Am mai spus asta? Desigur, dar ma repet tocmai fiindca...
4 Comentarii
Creveti cu sos de seminte de pin
Acest preparat este o gustare care se servea, cu mult timp in urma, la curtea...
10 Comentarii
Jeera Aloo – Cartofi cu chimion
Dupa orez, grau si porumb, cartofii sunt cea mai importanta recolta din lume si una...
18 Comentarii
Pilaf cu sofran si ciuperci
Aceasta reteta are si varianta video. Serial sponsorizat de Riso Scotti Danubio. Acest tip de...
4 Comentarii
Fotografii de pe papamond (11)
Astazi va propun aceasta fotografie. Ati ghicit, desigur, ca reprezita un vanzator de legume si...
4 Comentarii
Pui cu sos de sofran
Reteta aceasta provine, se pare, din bucataria imperiala mogula. Ingredientul cheie din punct de vedere...
10 Comentarii
Fotografii de pe papamond (8)
Am si astazi, pentru dvs., o fotografie interesanta. Iata o imagine, luata noaptea, dintr-o piata...
6 Comentarii
Fotografii de pe papamond (7)
Am adunat de-a lungul anilor cateva mii de fotografii legate de mancare, parte dintre ele...
6 Comentarii
Omleta japoneza
Va propun spre vizionare acest film, o adevarata demonstratie de preparare a asa-numitei omlete japoneze,...
19 Comentarii
Fotografii de pe papamond (5)
Am adunat de-a lungul anilor cateva mii de fotografii legate de mancare, parte dintre ele...
10 Comentarii
Fotografii de pe papamond (4)
Fotografii din calatorii…culinare Am adunat de-a lungul anilor cateva mii de fotografii legate de mancare,...
4 Comentarii
Bhoona murgh
„Bhoona” este termenul din limbile hindi si urdu care denumeste procedeul prin care se gateste...
14 Comentarii
Aripioare de pui cu lamaie si „5 arome chinezesti”
Iata o reteta delicioasa, foarte aromata si usor de preparat. Aceste aripioare se servesc de...
13 Comentarii
Fotografii de pe papamond (1)
Fotografii Am adunat de-a lungul anilor cateva mii de fotografii legate de mancare, parte dintre...
10 Comentarii
Pachetele de primavara cu sos nuoc cham
Va povesteam sambata ca am primit de la Lidl cateva alimente oferite de aceasta retea...
9 Comentarii
Creveti crocanti cu orez si sos picant
Va povesteam sambata ca am primit de la Lidl cateva alimente oferite de aceasta retea...
8 Comentarii
Lidl si Saptamana Asiatica in farfuria ta
Cred ca m-am plans de nenumarate ori de faptul ca alimentele exotice, in special cele...
17 Comentarii
Jeera Murgh – Pui cu chimion
Desi chimionul crud are o aroma oarecum chimica (cel putin eu asa o simt), atunci...
6 Comentarii
Milagu tannir
Va prezint astazi una dintre retetele traditionale ale populatiei tamile. In limba tamila, „milagu” inseamna...
10 Comentarii
Pe scurt despre rempah
Rempah este una dintre asa numitele “paste de curry” care stau la baza asezonarii multor...
12 Comentarii
Pastrav cu sos dulce-acrisor
Va povesteam sambata ca am primit de la Lidl cateva alimente oferite de aceasta retea...
Moorgi Kosha – Curry de pui bengalez
Kosha inseamna ceapa/usturoi/ghimbir prajite impreuna cu mirodenii intregi sau pisate, pana ce s-au dizolvat intr-o...
9 Comentarii
Peste in aluat crocant
Imbracarea alimentelor intr-un aluat pe baza de amidon de porumb sau cartofi si prajirea lor...
4 Comentarii
Pulpe de pui crocante si picante
Va propun astazi o gustare condimentata. Se prepara rapid, este aromata, foarte buna la gust,...
11 Comentarii
Pe scurt despre prahok
Bucataria cambodgiana este, din pacate, extrem de putin cunoscuta. Poate fi caracterizata prin amestecuri subtile...
4 Comentarii
Peste cu ghimbir si “5 arome”
Chinezii sunt renumiti pentru faptul ca, in general, 90% din timpul alocat retetelor lor este...
2 Comentarii
La masa maharajahului Kumar
Agra Palace – Blvd. Pipera-Tunari , nr. 47 Ieri seara am trecut sa mancam la...
6 Comentarii