Retete culinare & Gastronomie cu Radu Popovici. Gatim cu: bucatarie asiatica

Pe scurt despre dashi

Dashi – gustul de baza al bucatariei clasice japoneze Nu exagerez cu nimic atunci cand afirm [...]

9 Comentarii

Porc cu ghimbir si legume

Reteta de fata este una foarte simpla, care poarta placuta “pecete” a ghmibirului: proaspata, citrica [...]

7 Comentarii

Curry panang de pui cu alune caju

Panaeng, panang, penang sau phanaeng este un termen ce denumeste un tip de curry thailandez [...]

4 Comentarii

Pui cu castraveti

Aceasta reteta se gateste prin tehnica numita “stir-fry“, imposibil de obtinut intr-o bucatarie domestica europeana. [...]

8 Comentarii

Porc Mu-Shu

Porcul Mu-Shu (adesea il puteti intalni si scris altfel: moo shu, mu shu sau mu [...]

7 Comentarii

Gaeng gari gai – Curry de pui cu cartofi

Acest curry este unul de origine musulmana, popular in sudul Thailandei, in zona de granita [...]

2 Comentarii

Fotografii de pe papamond (40)

Fotografia de mai jos reprezinta un grup de tinere care recolteaza orezul, undeva în Cambodgia. [...]

Curry de ciuperci cu orez

Iata o alta reteta facuta acum cativa ani. Profit de faptul ca multi dintre cititori [...]

5 Comentarii

Fotografii de pe papamond (39)

Fotografia de astazi reprezinta celebra hartie de orez comestibila, întinda la uscat pe cadre împletite [...]

4 Comentarii

Pui balti cu ardei iute

Am mai avut pe acest blog reteta balti, doua dintre ele chiar cu pui, dar [...]

6 Comentarii

La masa cu stramosii – India (17)

Ne aflam în fata ultimului episod dedicat formarii culturii culinare din sub-continentul indian. Astazi despre [...]

6 Comentarii

Fotografii de pe papamond (38)

Daca in episodul trecut al acestui serial v-am prezentat cateva preparate din bucataria coreeana, astazi [...]

2 Comentarii

La masa cu stramosii – India (16)

În episodul de astazi si cel viitor va voi oferi o scurta descriere a bucatariei [...]

4 Comentarii

Supa de pui cu ou

Supa este delicioasa, cu gust bogat, aromata si cu un minunat contrast de texturi. Trebuie [...]

11 Comentarii

Fotografii de pe papamond (37)

Am dat acum cateva zile peste o micro-colectie de fotografii reprezentand preparate culinare coreene. Am [...]

7 Comentarii

Curry indonezian de creveti

Combinatia de lapte de cocos cu arome ca lemongrass, tamarin, jaggery (zahar brut de palmier), [...]

4 Comentarii

La masa cu stramosii – India (15)

Acest nou episod al articolului dedicat culturii culinare indiene continua seria bucatariilor regionale ale tarii, [...]

4 Comentarii

Orez cu pui si lapte de cocos

Aceasta reteta isi asteapta randul la publicare de vreo… 4 ani. Nu mai tin minte [...]

13 Comentarii

La masa cu stramosii – India (14)

Acest nou episod al articolului dedicat culturii culinare indiene continua seria bucatariilor regionale ale tarii, [...]

4 Comentarii

La masa cu stramosii – India (13)

În acest episod voi trece în revista, pe scurt, bucatariile regionale din vestul si centru-estul [...]

6 Comentarii

Porc cu castravete

Iata o reteta simpla si rapida, care in literatura de specialitate de limba engleza este [...]

15 Comentarii

Somon cu sos teriyaki

Teriyaki este o tehnica de gatit japoneza, in care alimentele sunt fripte pe gratar sau [...]

12 Comentarii

Fotografii de pe papamond (34)

Am mai povestit în cadrul acestei foto-rubrici despre pietele plutitoare, unul dintre fenomenele tipice Asiei [...]

4 Comentarii

Fotografii de pe papamond (33)

Vietnamul a avut în ultimii ani un progres remarcabil din toate punctele de vedere. Poate [...]

8 Comentarii

Pui balti cu unt

Astazi va prezint una dintre primele retete gatite de mine pentru acest blog. Are cam [...]

7 Comentarii

La masa cu stramosii – India (8)

Acest episod al seriei dedicata culturii culinare indiene se refera la cateva dintre preparatele specifice [...]

2 Comentarii

Sate ayam

Sate (Satay) – frigaruile din Java Sate sau satay este un termen care denumeste frigaruile [...]

7 Comentarii

La masa cu stramosii – India (6)

Revenim la serialul dedicat formarii bucatariei indiene cu acest al saselea episod, care prezinta istoria [...]

3 Comentarii

Pui adobo cu legume

“Adobo” inseamna in limba spaniola “condiment” sau “marinada”, si provine din verbul “adobar” – a [...]

17 Comentarii

Fotografii de pe papamond (31)

Va propun astazi o foarte rapida incursiune în bucataria coreeana, prezentandu-va în doua fotografii si [...]

4 Comentarii

Fotografii de pe papamond (30)

Pana acum 100 de ani aproape necunoscut în afara Japoniei, wasabi a devenit popular mai [...]

15 Comentarii

Frigarui de creveti cu ciuperci

Desi este formata din trei componente diferite, reteta este simpla si ofera un extrem de [...]

10 Comentarii

Pui cu sos de usturoi si susan

Stiu ca de multe ori ma repet in prezentarile facute retetelor. Mai pe toate le [...]

26 Comentariu

Fotografii de pe papamond (29)

Prin anii ’60, cand eram si eu mititel si mergeam la mare cu parintii, îmi [...]

8 Comentarii

Supa de castraveti

Am facut aceasta reteta in urma cu trei ani si am cam uitat de ea. [...]

10 Comentarii

Salata de muguri de fasole

Este o reteta extrem de simpla, dar delicioasa, aromata si foarte hranitoare. In plus, ofera [...]

16 Comentarii

Salata calda de castraveti cu bacon

Bucataria chinezeasca nu este cunoscuta ca find una iute. Condimentata si aromata da, dar nu [...]

16 Comentarii

Fotografii de pe papamond (26)

Astazi vreau sa va prezint o fotografie nostima, facuta in piata de pasari din cartierul [...]

8 Comentarii

Ai comentarii, ai premii! (3)

Iata ca s-a încheiat si cea de-a doua editie a concursului „Ai comentarii, ai premii!”. [...]

21 Comentariu

Vita iute cu legume

Combinatia de carne de vita cu sos de stridii si sos de soia este deja [...]

20 Comentariu

Fotografii de pe papamond (23)

Cei care sunt familiarizati un pic cu bucataria indiana stiu, fara îndoiala, ca aceasta nu [...]

8 Comentarii

Pui cu aloo posta

„Aloo posta” este un termen ce denumeste cartofii gatiti cu seminte de mac si ardei [...]

34 Comentariu

Pe scurt despre milagu podi

Bucataria sud-indiana a fost prima, cronologic vorbind, dintre bucatariile regionale ale Indiei care s-a format; [...]

10 Comentarii

Salata picanta cu taitei

Este o salata originara din provincia Sichuan, acolo unde a luat nastere una dintre cele [...]

28 Comentariu

Pe scurt despre semintele de lotus

Semintele de lotus sunt un ingredient care joaca un rol important în unele bucatarii, cum [...]

13 Comentarii