Retete culinare & Gastronomie cu Radu Popovici. Gatim cu: bucatarie asiatica

La masa cu stramosii – China (11)

Am ajuns la finalul acestei serii de articole dedicate culturii gastronomice chinezesti. Voi trece în...

6 Comentarii

Pui cu tamarin

Reteta este extrem de simpla, iar gustul este cu deosebit, nu doar datorita notei exotice...

Pe scurt despre lawar

Bucataria din Bali este renumita prin cateva preparate deosebite; între acestea, lawar este gatit de...

2 Comentarii

La masa cu stramosii – China (10)

Unul dintre lucrurile care mi se par deosebite în cultura culinara chinezeasca, este si modul...

4 Comentarii

Phall

Iata cel mai iute preparat pe care am pus gura vreodata. Mai iute decat curry-urile...

6 Comentarii

Porc cu taitei somen

Reteta este extrem de simpla si foarte gustoasa. Taiteii somen sunt preparati din faina de...

2 Comentarii

La masa cu stramosii – China (9)

În acest episod voi puncta succint cateva idei despre primele restaurantele chinezesti si voi trece...

6 Comentarii

Pe scurt despre kimchi – partea 2

În aceasta a doua parte a articolului, voi trece rapid în revista ingredientele principale folosite...

23 Comentariu

Pe scurt despre kimchi – partea 1

Kimchi, scris adesea si „gimchi”, „kimchee” sau „kim chee”, este un tip de muraturi traditionale...

22 Comentariu

Curry chinezesc de pui

De obicei, toate curry-urile chinezesti contin ca ingredient cartofii, dulci sau obisnuiti. În Occident, la...

8 Comentarii

La masa cu stramosii – China (8)

Serialul dedicat bucatariei chinezesti continua astazi cu descrierea modului în care se hraneau oamenii din...

18 Comentarii

Kumban Daal – Curry de linte cu ciuperci

Acest curry este un daal, adica un preparat pe baza de leguminoase (in cazul nostru...

6 Comentarii

Curry de pui cu linte galbena

Va propun o reteta interesanta, originara din Pakistan si nordul Indiei. Dupa cum vedeti, se...

21 Comentariu

La masa cu stramosii – China (1)

Se spune ca nicio alta bucatarie nu poate rivaliza cu cea chineza. Asta nu o...

14 Comentarii

Supa de pui cu migdale

Acest gen de supe provin din nordul Indiei si Pakistan. Este neobisnuita pentru noi, dar...

7 Comentarii

Peste cu toban jiang

Va propun aceasta reteta ca exemplificare pentru articolul de ieri, dedicat pastei toban jiang, un...

12 Comentarii

Porc cu taitei de celofan

Va propun o reteta foarte simpla, bine aromata si condimentata, dar nu exagerat, care foloseste...

16 Comentarii

Vita cu ceapa si ghimbir

Aceasta reteta provine din provincia Sichuan si, ca multe alte preparate ale acestei bucatarii, renumite...

24 Comentariu

Cat de proaspata sa ne fie mancarea?

Am dat intamplator peste cateva filmulete pe youtube. Va prezint doar trei dintre ele, dar...

12 Comentarii

Creveti prajiti in sos picant

Crevetii sunt un ingredient extrem de apreciat in intreaga Asie. Sunt gatiti, cel mai adesea,...

11 Comentarii

Pui cu sos Guilin

Orasul Guilin, din provincia Guangxi, este faimos pentru reputatul sau sos iute, preparat pe baza...

10 Comentarii

Pe scurt despre satarul chinezesc

Satar chinezesc – un instrument versatil în bucatarie Vreme de circa 4 ani, înainte si...

13 Comentarii

Aripioare de pui cu sos de fasole neagra

Sosul de fasole neagra (Black Bean Sauce) se gaseste din cand in cand in supermarketurile...

11 Comentarii

Saeng wa

Este o salata thailandeza extrem de simpla, care foloseste ingrediente pline de gust si aroma....

9 Comentarii

Pe scurt despre bucataria chino-americana (1)

Nu cred ca este un secret pentru dvs. faptul ca sunt un mare amator de...

10 Comentarii

Curry de ciuperci

Propun aceasta reteta vegetarienilor si celor care tin post. Este gustoasa si foarte aromata. Acest...

5 Comentarii

Porc cu muguri de fasole si sos caramel

Preparatul este interesant, aromat, gustos si ofera contraste excelente de gust (dulce-acrisor-iute) si de texturi...

4 Comentarii

Pui balti

„Balti” este cuvantul ce denumeste un curry gatit într-un tip special de tigaie, de forma...

10 Comentarii

Frigarui de creveti cu ananas si susan

Va propun o reteta interesanta, cu adevarat delicioasa, excelenta pentru o gustare. Daca insotiti crevetii...

8 Comentarii

Pui Jalfrezi

Am intalnit de cateva ori acest preparat in restaurantele indiene prin care am fost. Se...

8 Comentarii

Dorada cu lapte de cocos

Dorada la cuptor cu lapte de cocos Aceasta reteta are si varianta video. Reteta, de...

4 Comentarii

Frigarui de pui asiatice, cu sos de arahide

Acest tip de frigarui, insotite de un sos de arahide, sunt originare, se pare, din...

14 Comentarii

Creveti cu taitei si susan

Va propun o reteta care ii va delecta pe cei ce iubesc susanul. Aroma sa...

16 Comentarii

Gnocchi internationali

Aceasta reteta are si varianta video. Iata 3 modalitati interesante de a prepara gnocchi: in...

16 Comentarii

Pe scurt despre chaat masala

Continuu astazi seria de articole despre amestecurile de mirodenii folosite atat de des în bucatariile...

8 Comentarii

Vita cu sos de stridii si broccoli

Iata una dintre retetele chinezesti foarte cunoscute in Occident. Combinatia de broccoli, sos de stridii...

10 Comentarii

Cartofi cu curry

Aceasta reteta are si varianta video. Aceasta reteta este de inspiratie pakistaneza si are o...

19 Comentarii

Balti de creveti cu legume

„Balti” este cuvantul ce denumeste un curry gatit într-un tip special de tigaie, de forma...

6 Comentarii

Inghetata de pepene cu ghimbir

Se pare ca a venit vara. In orice caz, amiezile sunt calduroase, asa ca un...

12 Comentarii

Supa picanta de pui cu ciuperci

Bucataria pakistaneza este una foarte interesanta, dar are ghinionul de a fi eclipsata adesea de...

21 Comentariu

Curry de pui cu usturoi

Sa nu va sperie cantitatea de usturoi din reteta. Pare mare, dar este gatita in...

8 Comentarii

Chop suey cu vita

Se crede ca “chop suey” (bucatele asortate) a fost inventata in SUA de emigrantii chinezi...

12 Comentarii

Orez cu fasole

Aceasta reteta are si varianta video. Reteta de fata este una de post, ea combinand...

23 Comentariu

Foarte pe scurt despre dosa

Pentru cei care nu stiu deja, „dosa” este un termen provenit din limba tamila, care...

7 Comentarii

Curry galben de pui cu cartofi si porumb tanar

Mi-a fost dor de o reteta thailandeza, picanta si aromata, asa ca am apelat la...

9 Comentarii

Curry de pui cu mustar

Acest curry este un preparat originar din Bengal, unde mustarul este unul dintre cele mai...

11 Comentarii

Pastrav cu tamarin

Va propun astazi o reteta din sud-estul Asiei, deosebit de gustoasa si de aromata si...

2 Comentarii

Chau fan

Este o reteta originara din Hong Kong, preparata cu carne de porc si creveti. Ca...

10 Comentarii

Legume cu susan si sos de soia

Stiu ca nu prea-mi fac “datoria” fata de cei care tin post si fata de...

18 Comentarii

La masa cu stramosii: Mesopotamia (3)

Primele „carti” de arta culinara Bucataria mesopotamiana are o istorie mai mare de 10.000 de...

14 Comentarii

Pui Tikka Masala

Iata una dintre cele retetele clasice ale bucatariei anglo-indiene, preparat aici intr-o varianta adaptata la...

25 Comentariu

Cum se gateste într-un sat indian

Bucatarie …prin India Nu am ajuns înca în India, desi visez adesea s-o fac. Este...

31 Comentariu

Pui cu mango

Fructul de mango este folosit rareori în mancarurile chinezesti. Aceasta reteta este originara, probabil, din...

32 Comentariu

Pe scurt despre doenjang

În ultimele saptamani v-am povestit despre cateva condimente specifice bucatariei coreene: ssamjang si kochujang. Astazi...

5 Comentarii

Curry de peste cu rosii si lapte de cocos

Va propun o varianta de curry din sudul Indiei, foarte aromata si gustoasa. Spre deosebire...

4 Comentarii

Amestec curry chinezesc

Aminteam într-o reteta de acum cateva zile de existenta unui amestec de mirodenii curry, în...

6 Comentarii

Orez cu curry si creveti

Reteta este simpla, rapida si foarte sanatoasa, pastrand in intregime nutrientii din alimente. Crevetii se...

10 Comentarii

Pangasius cu ceapa verde

Este o reteta extrem de simpla si de rapida, un pic surprinzatoare ca metoda de...

9 Comentarii

Curry Malabar de creveti

Este o reteta originara din Malabar, situat in nordul provinciei indiene Kerala. Am profitat de...

27 Comentariu

Peste “afumat”

Am dat peste aceasta reteta intr-o carte (tradusa in limba engleza) a unuia dintre bucatarii...

9 Comentarii

Pui „Do piaza”

Puiul Do Piaza este extrem de popular in toate restaurantele din afara Indiei. In limba...

24 Comentariu

Pe scurt despre korma

Fiindca îmi este dor de bucataria indiana, dar nu am apucat sa gatesc nimic nou...

13 Comentarii

Pui Teriyaki

Teriyaki este o tehnica de gatit japoneza in care alimentele sunt prajite, fripte sau gatite...

18 Comentarii