Retete culinare & Gastronomie cu Radu Popovici. Gatim cu: bucatarie asiatica
La masa cu stramosii – China (11)
Am ajuns la finalul acestei serii de articole dedicate culturii gastronomice chinezesti. Voi trece în...
6 Comentarii
Pui cu tamarin
Reteta este extrem de simpla, iar gustul este cu deosebit, nu doar datorita notei exotice...
Pe scurt despre lawar
Bucataria din Bali este renumita prin cateva preparate deosebite; între acestea, lawar este gatit de...
2 Comentarii
La masa cu stramosii – China (10)
Unul dintre lucrurile care mi se par deosebite în cultura culinara chinezeasca, este si modul...
4 Comentarii
Phall
Iata cel mai iute preparat pe care am pus gura vreodata. Mai iute decat curry-urile...
6 Comentarii
Porc cu taitei somen
Reteta este extrem de simpla si foarte gustoasa. Taiteii somen sunt preparati din faina de...
2 Comentarii
La masa cu stramosii – China (9)
În acest episod voi puncta succint cateva idei despre primele restaurantele chinezesti si voi trece...
6 Comentarii
Pe scurt despre kimchi – partea 2
În aceasta a doua parte a articolului, voi trece rapid în revista ingredientele principale folosite...
23 Comentariu
Pe scurt despre kimchi – partea 1
Kimchi, scris adesea si „gimchi”, „kimchee” sau „kim chee”, este un tip de muraturi traditionale...
22 Comentariu
Curry chinezesc de pui
De obicei, toate curry-urile chinezesti contin ca ingredient cartofii, dulci sau obisnuiti. În Occident, la...
8 Comentarii
La masa cu stramosii – China (8)
Serialul dedicat bucatariei chinezesti continua astazi cu descrierea modului în care se hraneau oamenii din...
18 Comentarii
Kumban Daal – Curry de linte cu ciuperci
Acest curry este un daal, adica un preparat pe baza de leguminoase (in cazul nostru...
6 Comentarii
Curry de pui cu linte galbena
Va propun o reteta interesanta, originara din Pakistan si nordul Indiei. Dupa cum vedeti, se...
21 Comentariu
La masa cu stramosii – China (1)
Se spune ca nicio alta bucatarie nu poate rivaliza cu cea chineza. Asta nu o...
14 Comentarii
Supa de pui cu migdale
Acest gen de supe provin din nordul Indiei si Pakistan. Este neobisnuita pentru noi, dar...
7 Comentarii
Peste cu toban jiang
Va propun aceasta reteta ca exemplificare pentru articolul de ieri, dedicat pastei toban jiang, un...
12 Comentarii
Porc cu taitei de celofan
Va propun o reteta foarte simpla, bine aromata si condimentata, dar nu exagerat, care foloseste...
16 Comentarii
Vita cu ceapa si ghimbir
Aceasta reteta provine din provincia Sichuan si, ca multe alte preparate ale acestei bucatarii, renumite...
24 Comentariu
Cat de proaspata sa ne fie mancarea?
Am dat intamplator peste cateva filmulete pe youtube. Va prezint doar trei dintre ele, dar...
12 Comentarii
Creveti prajiti in sos picant
Crevetii sunt un ingredient extrem de apreciat in intreaga Asie. Sunt gatiti, cel mai adesea,...
11 Comentarii
Pui cu sos Guilin
Orasul Guilin, din provincia Guangxi, este faimos pentru reputatul sau sos iute, preparat pe baza...
10 Comentarii
Pe scurt despre satarul chinezesc
Satar chinezesc – un instrument versatil în bucatarie Vreme de circa 4 ani, înainte si...
13 Comentarii
Aripioare de pui cu sos de fasole neagra
Sosul de fasole neagra (Black Bean Sauce) se gaseste din cand in cand in supermarketurile...
11 Comentarii
Saeng wa
Este o salata thailandeza extrem de simpla, care foloseste ingrediente pline de gust si aroma....
9 Comentarii
Pe scurt despre bucataria chino-americana (1)
Nu cred ca este un secret pentru dvs. faptul ca sunt un mare amator de...
10 Comentarii
Curry de ciuperci
Propun aceasta reteta vegetarienilor si celor care tin post. Este gustoasa si foarte aromata. Acest...
5 Comentarii
Porc cu muguri de fasole si sos caramel
Preparatul este interesant, aromat, gustos si ofera contraste excelente de gust (dulce-acrisor-iute) si de texturi...
4 Comentarii
Pui balti
„Balti” este cuvantul ce denumeste un curry gatit într-un tip special de tigaie, de forma...
10 Comentarii
Frigarui de creveti cu ananas si susan
Va propun o reteta interesanta, cu adevarat delicioasa, excelenta pentru o gustare. Daca insotiti crevetii...
8 Comentarii
Pui Jalfrezi
Am intalnit de cateva ori acest preparat in restaurantele indiene prin care am fost. Se...
8 Comentarii
Frigarui de pui asiatice, cu sos de arahide
Acest tip de frigarui, insotite de un sos de arahide, sunt originare, se pare, din...
14 Comentarii
Creveti cu taitei si susan
Va propun o reteta care ii va delecta pe cei ce iubesc susanul. Aroma sa...
16 Comentarii
Pe scurt despre chaat masala
Continuu astazi seria de articole despre amestecurile de mirodenii folosite atat de des în bucatariile...
8 Comentarii
Vita cu sos de stridii si broccoli
Iata una dintre retetele chinezesti foarte cunoscute in Occident. Combinatia de broccoli, sos de stridii...
10 Comentarii
Balti de creveti cu legume
„Balti” este cuvantul ce denumeste un curry gatit într-un tip special de tigaie, de forma...
6 Comentarii
Inghetata de pepene cu ghimbir
Se pare ca a venit vara. In orice caz, amiezile sunt calduroase, asa ca un...
12 Comentarii
Supa picanta de pui cu ciuperci
Bucataria pakistaneza este una foarte interesanta, dar are ghinionul de a fi eclipsata adesea de...
21 Comentariu
Curry de pui cu usturoi
Sa nu va sperie cantitatea de usturoi din reteta. Pare mare, dar este gatita in...
8 Comentarii
Chop suey cu vita
Se crede ca “chop suey” (bucatele asortate) a fost inventata in SUA de emigrantii chinezi...
12 Comentarii
Foarte pe scurt despre dosa
Pentru cei care nu stiu deja, „dosa” este un termen provenit din limba tamila, care...
7 Comentarii
Curry galben de pui cu cartofi si porumb tanar
Mi-a fost dor de o reteta thailandeza, picanta si aromata, asa ca am apelat la...
9 Comentarii
Curry de pui cu mustar
Acest curry este un preparat originar din Bengal, unde mustarul este unul dintre cele mai...
11 Comentarii
Pastrav cu tamarin
Va propun astazi o reteta din sud-estul Asiei, deosebit de gustoasa si de aromata si...
2 Comentarii
Chau fan
Este o reteta originara din Hong Kong, preparata cu carne de porc si creveti. Ca...
10 Comentarii
Legume cu susan si sos de soia
Stiu ca nu prea-mi fac “datoria” fata de cei care tin post si fata de...
18 Comentarii
La masa cu stramosii: Mesopotamia (3)
Primele „carti” de arta culinara Bucataria mesopotamiana are o istorie mai mare de 10.000 de...
14 Comentarii
Pui Tikka Masala
Iata una dintre cele retetele clasice ale bucatariei anglo-indiene, preparat aici intr-o varianta adaptata la...
25 Comentariu
Cum se gateste într-un sat indian
Bucatarie …prin India Nu am ajuns înca în India, desi visez adesea s-o fac. Este...
31 Comentariu
Pui cu mango
Fructul de mango este folosit rareori în mancarurile chinezesti. Aceasta reteta este originara, probabil, din...
32 Comentariu
Pe scurt despre doenjang
În ultimele saptamani v-am povestit despre cateva condimente specifice bucatariei coreene: ssamjang si kochujang. Astazi...
5 Comentarii
Curry de peste cu rosii si lapte de cocos
Va propun o varianta de curry din sudul Indiei, foarte aromata si gustoasa. Spre deosebire...
4 Comentarii
Amestec curry chinezesc
Aminteam într-o reteta de acum cateva zile de existenta unui amestec de mirodenii curry, în...
6 Comentarii
Orez cu curry si creveti
Reteta este simpla, rapida si foarte sanatoasa, pastrand in intregime nutrientii din alimente. Crevetii se...
10 Comentarii
Pangasius cu ceapa verde
Este o reteta extrem de simpla si de rapida, un pic surprinzatoare ca metoda de...
9 Comentarii
Curry Malabar de creveti
Este o reteta originara din Malabar, situat in nordul provinciei indiene Kerala. Am profitat de...
27 Comentariu
Peste “afumat”
Am dat peste aceasta reteta intr-o carte (tradusa in limba engleza) a unuia dintre bucatarii...
9 Comentarii
Pui „Do piaza”
Puiul Do Piaza este extrem de popular in toate restaurantele din afara Indiei. In limba...
24 Comentariu
Pe scurt despre korma
Fiindca îmi este dor de bucataria indiana, dar nu am apucat sa gatesc nimic nou...
13 Comentarii
Pui Teriyaki
Teriyaki este o tehnica de gatit japoneza in care alimentele sunt prajite, fripte sau gatite...
18 Comentarii