Retete culinare & Gastronomie cu Radu Popovici. Gatim cu: bucatarie asiatica

Fotografii de pe papamond (18)

Cred ca am pe blog cele mai multe retete cu orez din internetul romanesc. Nu [...]

6 Comentarii

Creveti in cochilie la gratar, cu sos de usturoi

Va rog sa nu ma boscoroditi pentru aceasta reteta. Stiu ca unele dintre igrediente sunt [...]

13 Comentarii

Pe scurt despre pulusu podi

Pulusu podi Desi am mai vorbit despre alte cateva amestecuri de mirodenii folosite în imens [...]

14 Comentarii

Fasiute picante de vita

Va propun o reteta simpla si rapida, care va va oferi un preparat cu mult [...]

40 Comentariu

Pui cu tamarin si legume

Aceasta reteta simpla are aroma fructata si gust complex dulce-acrisor-picant. Extractul de tamarin este cel [...]

12 Comentarii

Fotografii de pe papamond (15)

Culturile de orez ma fascineaza. Am mai spus asta? Desigur, dar ma repet tocmai fiindca [...]

4 Comentarii

Creveti cu sos de seminte de pin

Acest preparat este o gustare care se servea, cu mult timp in urma, la curtea [...]

10 Comentarii

Jeera Aloo – Cartofi cu chimion

Dupa orez, grau si porumb, cartofii sunt cea mai importanta recolta din lume si una [...]

18 Comentarii

Pilaf cu sofran si ciuperci

Aceasta reteta are si varianta video. Serial sponsorizat de Riso Scotti Danubio. Acest tip de [...]

4 Comentarii

Fotografii de pe papamond (11)

Astazi va propun aceasta fotografie. Ati ghicit, desigur, ca reprezita un vanzator de legume si [...]

4 Comentarii

Orez cu sofran, fructe uscate si alune

Aceasta reteta are si varianta video. Serial sponsorizat de Riso Scotti Danubio. Orezul dulce cu [...]

5 Comentarii

Pui cu sos de sofran

Reteta aceasta provine, se pare, din bucataria imperiala mogula. Ingredientul cheie din punct de vedere [...]

10 Comentarii

Fotografii de pe papamond (8)

Am si astazi, pentru dvs., o fotografie interesanta. Iata o imagine, luata noaptea, dintr-o piata [...]

6 Comentarii

Fotografii de pe papamond (7)

Am adunat de-a lungul anilor cateva mii de fotografii legate de mancare, parte dintre ele [...]

6 Comentarii

Omleta japoneza

Va propun spre vizionare acest film, o adevarata demonstratie de preparare a asa-numitei omlete japoneze, [...]

19 Comentarii

Fotografii de pe papamond (5)

Am adunat de-a lungul anilor cateva mii de fotografii legate de mancare, parte dintre ele [...]

10 Comentarii

Fotografii de pe papamond (4)

Fotografii din calatorii…culinare Am adunat de-a lungul anilor cateva mii de fotografii legate de mancare, [...]

4 Comentarii

Orez prajit cu oua

Aceasta reteta are si varianta video. Serial sponsorizat de Riso Scotti Danubio. Acest preparat este [...]

14 Comentarii

Bhoona murgh

„Bhoona” este termenul din limbile hindi si urdu care denumeste procedeul prin care se gateste [...]

14 Comentarii

Aripioare de pui cu lamaie si „5 arome chinezesti”

Iata o reteta delicioasa, foarte aromata si usor de preparat. Aceste aripioare se servesc de [...]

13 Comentarii

Fotografii de pe papamond (1)

Fotografii Am adunat de-a lungul anilor cateva mii de fotografii legate de mancare, parte dintre [...]

10 Comentarii

Supa de pui cu orez si chimen

Aceasta reteta are si varianta video. Serial sponsorizat de Riso Scotti Danubio. Aceasta reteta foloseste [...]

10 Comentarii

Pachetele de primavara cu sos nuoc cham

Va povesteam sambata ca am primit de la Lidl cateva alimente oferite de aceasta retea [...]

9 Comentarii

Creveti crocanti cu orez si sos picant

Va povesteam sambata ca am primit de la Lidl cateva alimente oferite de aceasta retea [...]

8 Comentarii

Lidl si Saptamana Asiatica in farfuria ta

Cred ca m-am plans de nenumarate ori de faptul ca alimentele exotice, in special cele [...]

17 Comentarii

Desert de orez cu fructe

Aceasta reteta are si varianta video. Serial sponsorizat de Riso Scotti Danubio. Iata o reteta [...]

8 Comentarii

Jeera Murgh – Pui cu chimion

Desi chimionul crud are o aroma oarecum chimica (cel putin eu asa o simt), atunci [...]

6 Comentarii

Milagu tannir

Va prezint astazi una dintre retetele traditionale ale populatiei tamile. In limba tamila, „milagu” inseamna [...]

10 Comentarii

Pe scurt despre rempah

Rempah este una dintre asa numitele “paste de curry” care stau la baza asezonarii multor [...]

12 Comentarii

Pastrav cu sos dulce-acrisor

Va povesteam sambata ca am primit de la Lidl cateva alimente oferite de aceasta retea [...]

Moorgi Kosha – Curry de pui bengalez

Kosha inseamna ceapa/usturoi/ghimbir prajite impreuna cu mirodenii intregi sau pisate, pana ce s-au dizolvat intr-o [...]

9 Comentarii

Peste in aluat crocant

Imbracarea alimentelor intr-un aluat pe baza de amidon de porumb sau cartofi si prajirea lor [...]

4 Comentarii

Pulpe de pui crocante si picante

Va propun astazi o gustare condimentata. Se prepara rapid, este aromata, foarte buna la gust, [...]

11 Comentarii

Pe scurt despre prahok

Bucataria cambodgiana este, din pacate, extrem de putin cunoscuta. Poate fi caracterizata prin amestecuri subtile [...]

4 Comentarii

Peste cu ghimbir si “5 arome”

Chinezii sunt renumiti pentru faptul ca, in general, 90% din timpul alocat retetelor lor este [...]

2 Comentarii

La masa maharajahului Kumar

Agra Palace – Blvd. Pipera-Tunari , nr. 47 Ieri seara am trecut sa mancam la [...]

6 Comentarii

La masa cu stramosii – China (11)

Am ajuns la finalul acestei serii de articole dedicate culturii gastronomice chinezesti. Voi trece în [...]

6 Comentarii

Pui cu tamarin

Reteta este extrem de simpla, iar gustul este cu deosebit, nu doar datorita notei exotice [...]

Pe scurt despre lawar

Bucataria din Bali este renumita prin cateva preparate deosebite; între acestea, lawar este gatit de [...]

2 Comentarii

La masa cu stramosii – China (10)

Unul dintre lucrurile care mi se par deosebite în cultura culinara chinezeasca, este si modul [...]

4 Comentarii

Phall

Iata cel mai iute preparat pe care am pus gura vreodata. Mai iute decat curry-urile [...]

6 Comentarii

Porc cu taitei somen

Reteta este extrem de simpla si foarte gustoasa. Taiteii somen sunt preparati din faina de [...]

2 Comentarii

La masa cu stramosii – China (9)

În acest episod voi puncta succint cateva idei despre primele restaurantele chinezesti si voi trece [...]

6 Comentarii

Pe scurt despre kimchi – partea 2

În aceasta a doua parte a articolului, voi trece rapid în revista ingredientele principale folosite [...]

23 Comentariu

Pe scurt despre kimchi – partea 1

Kimchi, scris adesea si „gimchi”, „kimchee” sau „kim chee”, este un tip de muraturi traditionale [...]

22 Comentariu