Retete culinare & Gastronomie cu Radu Popovici. Gatim cu: bucatarie asiatica

Porc Sichuan

Preparatele din Sichuan, provincie care se poate lauda cu una dintre cele mai interesante bucatarii...

29 Comentariu

Pe scurt despre ssamjang

Va propun sa continuam încercarile de a ne apropia un pic de bucatariile asiatice, iar...

2 Comentarii

Pe scurt despre bucataria peranakan

“Peranakan” este un termen care înseamna “descendenti” si este folosit, în mod colocvial, pentru a...

16 Comentarii

Creveti cu “5 arome”

Amestecul “5 arome” este unul dintre ingredientele caracteristice ale bucatariei cantoneze, care datoreaza mult aromei...

19 Comentarii

Bulete de naut cu orez

Aveti in fata una dintre putinele mele retete care sunt oarecum consumatoare de timp. Preparatul...

9 Comentarii

Pe scurt despre kochujang

Bucataria coreeana este una dintre bucatariile putin cunoscute la noi, desi este socotita a fi...

26 Comentariu

Pui coreean la gratar

Iute, picant, usturoiat si putin dulce, acest preparat este extrem de gustos. Faptul ca este...

10 Comentarii

Pui cu sos picant

Iata o reteta care intruneste toate calitatile: este rapida, simpla, aromata si delicioasa. Are insa...

16 Comentarii

Creveti si pui cu sos caramel

Dupa atatea retete franceza, haideti sa ne delectam si cu ceva asiatic. Va propun astazi...

4 Comentarii

Curry de peste cu migdale

Ca multe alte retete indiene, si aceasta a fost adoptata de britanici si incorporata gamei...

6 Comentarii

Orez cu baghar, ciuperci si pui

Sper ca va mai aduceti aminte de “baghar”. Aceasta tehnica indiana de asezonare ne poate...

6 Comentarii

Salata de iaurt cu legume si curry

Vi se intampla vreodata sa fiti flamanzi si sa aveti chef de ceva bun si...

14 Comentarii

Pe scurt despre uleiul de mustar (2)

Conspiratia uleiului de mustar Aceasta a doua parte a articolului este dedicata unui exemplu de...

10 Comentarii

Pe scurt despre uleiul de mustar (1)

Uleiul de mustar este un ingredient pe care l-am întalnit si folosit doar de ceva...

6 Comentarii

Pe scurt despre otetul din trestie-de-zahar

Cred ca domeniul gastronomic este infinit, iar faptul ca mereu poti descoperi ingrediente culinare inedite...

Salata chinezeasca de fructe

Aceasta reteta are si varianta video Este o salata de fructe neobisnuita, cu gust exotic,...

4 Comentarii

Kedgeree cu stafide

Kedgeree (sau kitcherie, kitchari ori kitchiri) este o mancare traditionala anglo-indiana, constand din orez, peste...

15 Comentarii

Pastrav cu usturoi si ceapa verde

Aceasta reteta are si varianta video Reteta descrie una dintre cele mai bune metode de...

25 Comentariu

Curry de pipote si inimi de pui

Nu voi pretinde ca acest preparat arata nemaipomenit. Seamana cumva cu o tocanita de-a noastra,...

12 Comentarii

Salata chinezeasca de legume

Aceasta reteta are si varianta video. Reteta este, pe cat de simpla si rapida, pe...

12 Comentarii

Orez cu sofran si cardamom

Va propun o reteta indiana, simpla si rafinata in acelasi timp. Este un preparat usor,...

11 Comentarii

Aripioare de pui cu sos Hoi Sin

Este un preparat foarte popular în restaurantele cantoneze. Sosul Hoi Sin se potriveste perfect cu...

7 Comentarii

Gulab jamun

Gulab jamun – reteta din bucataria indiana Gulab jamun este un desert deosebit, in care...

17 Comentarii

Banane prajite

Bananele sunt un ingredient culinar popular in bucataria chineza, iar deserturile preparate cu ele sunt...

17 Comentarii

Foarte pe scurt despre bonito, katsuobushi, kombu si dashi

Bonito, katsuobushi, kombu si dashi – ingrediente specifice bucatariei japoneze Pentru mine cea mai exotica...

30 Comentariu

Yau gai – Pui cu sos de soia

Este una dintre retetele foarte populare in sudul Chinei, bucurandu-se de o reputatie foarte buna,...

13 Comentarii

Pe scurt despre chana masala

Ori de cate ori este posibil prefer sa-mi prepar singur amestecurile de condimente. Pe langa...

18 Comentarii

Aripioare de pui cantoneze cu sos de stridii

Canton (Guangdong) este o provincie situata in sudul Chinei, vestita pentru bucataria sa rafinata si...

11 Comentarii

Orez prajit cu ou si creveti

Asiaticii sunt oameni cumpaniti si economi. Daca le ramane ceva orez de la o masa...

5 Comentarii

Daal shorba

Supele de leguminoase (linte, naut, mazare, fasole) sunt extrem de populare in India, unde majoritatea...

12 Comentarii

Rulouri de pui cu banane

Bananele sunt un ingredient care nu apare des in bucataria chinezeasca. Acest fruct are un...

11 Comentarii

Ha do si – Toasturi cu creveti

Iata o reteta simpla si rapida, provenind din nordul Chinei, unde graul si painea din...

3 Comentarii

Degetele de pui

Revin cu o alta reteta vietnameza, nu doar bucataria acestei tari interesante are multe de...

9 Comentarii

Pui cu usturoi si arahide

Va propun o reteta care, desi listeaza un sir lung de ingrediente, este foarte simpla...

15 Comentarii

Bulete de orez picante

Am publicat multe retete asiatice din care v-ati putut da seama de importanta orezului in...

11 Comentarii

Curry verde de creveti

Mi-era dor de o reteta asiatica – in ultimul timp am vorbit mai mult despre...

8 Comentarii

Ce bucatarie etnica te-ar interesa cel mai mult? – sondaj de opinie

Am postat pe blog retete din 35 de tari. Unele dintre aceste tari sunt bine...

15 Comentarii

Pe scurt despre paratha

Paratha – lipia indiana Painea este nelipsita de pe mesele noastre, dar putem înca afla...

6 Comentarii

Pe scurt despre uleiul de arahide

Cu ceva ani în urma am avut o tentativa de a scrie despre uleiuri, lucru...

8 Comentarii

Somon cu coriandru

Este o reteta mai interesanta si oarecum neobisnuita chiar si pentru bucataria chinezeasca, caci spre...

10 Comentarii

Pe scurt despre bucataria mogula

Probabil ca ati întalnit uneori termenul „mogul” asociat adesea cu notiunea de bucatarie indiana. Ştiti...

15 Comentarii

Chiftelute de pui cu susan

Imi place mult susanul, de aceea nu am rezistat tentatiei de a prepara aceste chiftelute,...

19 Comentarii

Panch phoron – cinci arome indiene

Va propun astazi sa discutam despre un alt amestec de condimente destul de bine cunoscut...

11 Comentarii

Kroeung – pasta de curry cambodgiana

Banuiesc ca unii dintre dvs. o sa va mirati ca aduc în discutie bucataria cambodgiana,...

13 Comentarii

Porc Vindaloo

Ieri va propusesem o varianta de pasta de condimente Vindaloo, astazi revin asupra subiectului si...

10 Comentarii

Pasta vindaloo – o mica bijuterie culinara

Ştiti deja ca sunt fascinat de combinatiile de condimente folosite în bucatariile din întreaga lume,...

14 Comentarii

Pastrav cu mango

Aceasta reteta are si varianta video Iata inca o reteta din prima transa de filmari...

15 Comentarii

Supa cu omleta

Va propun o supa exotica fata de ceea ce gatim noi in mod obisnuit. Desi...

13 Comentarii

Pe scurt despre tandoor

Sunt convins ca toti amatorii de bucatarie indiana ar lista puiul tandoori în primele zece...

14 Comentarii

Laab

Laab, sau larb, este o salata care face faima orasului Chiang Mai, al doilea oras...

12 Comentarii

Foarte pe scurt despre daikon

Sunt convins ca ati si vazut prin supermarketuri aceste ridichi uriasi si ciudate, de culoare...

20 Comentariu

Pui dulce-iute cu ciuperci

Dupa vizita la Ki-Life, unde am dat nas in nas cu atatea produse asiatice, s-a...

12 Comentarii

Pui cu urechi-de-lemn

Iata o reteta foarte simpla, care foloseste un ingredient extrem de popular in bucatariile asiatice,...

16 Comentarii

Curcan cu sos de arahide

Reteta este extrem de interesanta ca gust si aroma si nu este ceea ce am...

5 Comentarii

Inghetata picanta

Sper sa nu ma injurati pentru aceasta reteta, eu sunt primul care recunoaste ca nu...

21 Comentariu

Creveti cu curry

Am profitat de faptul ca aveam in congelator o punga cu creveti si m-am gandit...

12 Comentarii

Pe scurt despre paneer

De bine de rau, dintre bucatariile asiatice cea indiana are, pentru noi, ingredientele cele mai...

13 Comentarii

Pui cu muguri de fasole

Uneori ma mai izbeste sansa… culinara si dau peste ingrediente pe care eu le numesc...

9 Comentarii

Pe scurt despre supa din cuiburi de randunica

Cu o ocazie anterioara am vorbit despre un ingredient foarte exotic pentru noi, dar popular...

6 Comentarii

Creveti cu tamarind

Creveti cu tamarind – reteta din bucataria thailandeza Tamarind este un ingredient extrem de popular...

17 Comentarii

Ananas cu sirop si iaurt

Acest desert este foarte rapid si simplu si foloseste ingrediente tipic sud-est asiatice: cocos, limeta...

6 Comentarii

Wok-wok!

Am tot discutat pe blog despre wok-uri. Multi dintre dvs. vor sa gateasca retetele asiatice...

20 Comentariu

Pui picant cu orez si lapte de cocos

De fiecare data cand vine vorba despre bucataria thailandeza, ne izbim de lipsa unor ingrediente...

6 Comentarii