Retete culinare & Gastronomie cu Radu Popovici. Gatim cu: bucatarie asiatica

Curry chinezesc de pui

De obicei, toate curry-urile chinezesti contin ca ingredient cartofii, dulci sau obisnuiti. În Occident, la [...]

8 Comentarii

La masa cu stramosii – China (8)

Serialul dedicat bucatariei chinezesti continua astazi cu descrierea modului în care se hraneau oamenii din [...]

18 Comentarii

Kumban Daal – Curry de linte cu ciuperci

Acest curry este un daal, adica un preparat pe baza de leguminoase (in cazul nostru [...]

6 Comentarii

Curry de pui cu linte galbena

Va propun o reteta interesanta, originara din Pakistan si nordul Indiei. Dupa cum vedeti, se [...]

21 Comentariu

La masa cu stramosii – China (1)

Se spune ca nicio alta bucatarie nu poate rivaliza cu cea chineza. Asta nu o [...]

14 Comentarii

Supa de pui cu migdale

Acest gen de supe provin din nordul Indiei si Pakistan. Este neobisnuita pentru noi, dar [...]

7 Comentarii

Peste cu toban jiang

Va propun aceasta reteta ca exemplificare pentru articolul de ieri, dedicat pastei toban jiang, un [...]

12 Comentarii

Porc cu taitei de celofan

Va propun o reteta foarte simpla, bine aromata si condimentata, dar nu exagerat, care foloseste [...]

16 Comentarii

Vita cu ceapa si ghimbir

Aceasta reteta provine din provincia Sichuan si, ca multe alte preparate ale acestei bucatarii, renumite [...]

24 Comentariu

Cat de proaspata sa ne fie mancarea?

Am dat intamplator peste cateva filmulete pe youtube. Va prezint doar trei dintre ele, dar [...]

12 Comentarii

Creveti prajiti in sos picant

Crevetii sunt un ingredient extrem de apreciat in intreaga Asie. Sunt gatiti, cel mai adesea, [...]

11 Comentarii

Pui cu sos Guilin

Orasul Guilin, din provincia Guangxi, este faimos pentru reputatul sau sos iute, preparat pe baza [...]

10 Comentarii

Pe scurt despre satarul chinezesc

Satar chinezesc – un instrument versatil în bucatarie Vreme de circa 4 ani, înainte si [...]

13 Comentarii

Aripioare de pui cu sos de fasole neagra

Sosul de fasole neagra (Black Bean Sauce) se gaseste din cand in cand in supermarketurile [...]

11 Comentarii

Saeng wa

Este o salata thailandeza extrem de simpla, care foloseste ingrediente pline de gust si aroma. [...]

9 Comentarii

Pe scurt despre bucataria chino-americana (1)

Nu cred ca este un secret pentru dvs. faptul ca sunt un mare amator de [...]

10 Comentarii

Curry de ciuperci

Propun aceasta reteta vegetarienilor si celor care tin post. Este gustoasa si foarte aromata. Acest [...]

5 Comentarii

Porc cu muguri de fasole si sos caramel

Preparatul este interesant, aromat, gustos si ofera contraste excelente de gust (dulce-acrisor-iute) si de texturi [...]

4 Comentarii

Pui balti

„Balti” este cuvantul ce denumeste un curry gatit într-un tip special de tigaie, de forma [...]

10 Comentarii

Frigarui de creveti cu ananas si susan

Va propun o reteta interesanta, cu adevarat delicioasa, excelenta pentru o gustare. Daca insotiti crevetii [...]

8 Comentarii

Pui Jalfrezi

Am intalnit de cateva ori acest preparat in restaurantele indiene prin care am fost. Se [...]

8 Comentarii

Dorada cu lapte de cocos

Dorada la cuptor cu lapte de cocos Aceasta reteta are si varianta video. Reteta, de [...]

4 Comentarii

Frigarui de pui asiatice, cu sos de arahide

Acest tip de frigarui, insotite de un sos de arahide, sunt originare, se pare, din [...]

14 Comentarii

Creveti cu taitei si susan

Va propun o reteta care ii va delecta pe cei ce iubesc susanul. Aroma sa [...]

16 Comentarii

Gnocchi internationali

Aceasta reteta are si varianta video. Iata 3 modalitati interesante de a prepara gnocchi: in [...]

16 Comentarii

Pe scurt despre chaat masala

Continuu astazi seria de articole despre amestecurile de mirodenii folosite atat de des în bucatariile [...]

8 Comentarii

Vita cu sos de stridii si broccoli

Iata una dintre retetele chinezesti foarte cunoscute in Occident. Combinatia de broccoli, sos de stridii [...]

10 Comentarii

Cartofi cu curry

Aceasta reteta are si varianta video. Aceasta reteta este de inspiratie pakistaneza si are o [...]

19 Comentarii

Balti de creveti cu legume

„Balti” este cuvantul ce denumeste un curry gatit într-un tip special de tigaie, de forma [...]

6 Comentarii

Inghetata de pepene cu ghimbir

Se pare ca a venit vara. In orice caz, amiezile sunt calduroase, asa ca un [...]

12 Comentarii

Supa picanta de pui cu ciuperci

Bucataria pakistaneza este una foarte interesanta, dar are ghinionul de a fi eclipsata adesea de [...]

21 Comentariu

Curry de pui cu usturoi

Sa nu va sperie cantitatea de usturoi din reteta. Pare mare, dar este gatita in [...]

8 Comentarii

Chop suey cu vita

Se crede ca “chop suey” (bucatele asortate) a fost inventata in SUA de emigrantii chinezi [...]

12 Comentarii

Orez cu fasole

Aceasta reteta are si varianta video. Reteta de fata este una de post, ea combinand [...]

23 Comentariu

Foarte pe scurt despre dosa

Pentru cei care nu stiu deja, “dosa” este un termen provenit din limba tamila, care [...]

7 Comentarii

Curry galben de pui cu cartofi si porumb tanar

Mi-a fost dor de o reteta thailandeza, picanta si aromata, asa ca am apelat la [...]

9 Comentarii

Curry de pui cu mustar

Acest curry este un preparat originar din Bengal, unde mustarul este unul dintre cele mai [...]

11 Comentarii

Pastrav cu tamarin

Va propun astazi o reteta din sud-estul Asiei, deosebit de gustoasa si de aromata si [...]

2 Comentarii

Chau fan

Este o reteta originara din Hong Kong, preparata cu carne de porc si creveti. Ca [...]

10 Comentarii

Legume cu susan si sos de soia

Stiu ca nu prea-mi fac “datoria” fata de cei care tin post si fata de [...]

18 Comentarii

La masa cu stramosii: Mesopotamia (3)

Primele „carti” de arta culinara Bucataria mesopotamiana are o istorie mai mare de 10.000 de [...]

14 Comentarii

Pui Tikka Masala

Iata una dintre cele retetele clasice ale bucatariei anglo-indiene, preparat aici intr-o varianta adaptata la [...]

25 Comentariu

Cum se gateste într-un sat indian

Bucatarie …prin India Nu am ajuns înca în India, desi visez adesea s-o fac. Este [...]

31 Comentariu

Pui cu mango

Fructul de mango este folosit rareori în mancarurile chinezesti. Aceasta reteta este originara, probabil, din [...]

32 Comentariu

Pe scurt despre doenjang

În ultimele saptamani v-am povestit despre cateva condimente specifice bucatariei coreene: ssamjang si kochujang. Astazi [...]

5 Comentarii