Retete culinare & Gastronomie cu Radu Popovici. Gatim cu: bucatarie asiatica
Porc Sichuan
Preparatele din Sichuan, provincie care se poate lauda cu una dintre cele mai interesante bucatarii...
29 Comentariu
Pe scurt despre ssamjang
Va propun sa continuam încercarile de a ne apropia un pic de bucatariile asiatice, iar...
2 Comentarii
Pe scurt despre bucataria peranakan
“Peranakan” este un termen care înseamna “descendenti” si este folosit, în mod colocvial, pentru a...
16 Comentarii
Creveti cu “5 arome”
Amestecul “5 arome” este unul dintre ingredientele caracteristice ale bucatariei cantoneze, care datoreaza mult aromei...
19 Comentarii
Bulete de naut cu orez
Aveti in fata una dintre putinele mele retete care sunt oarecum consumatoare de timp. Preparatul...
9 Comentarii
Pe scurt despre kochujang
Bucataria coreeana este una dintre bucatariile putin cunoscute la noi, desi este socotita a fi...
26 Comentariu
Pui coreean la gratar
Iute, picant, usturoiat si putin dulce, acest preparat este extrem de gustos. Faptul ca este...
10 Comentarii
Pui cu sos picant
Iata o reteta care intruneste toate calitatile: este rapida, simpla, aromata si delicioasa. Are insa...
16 Comentarii
Creveti si pui cu sos caramel
Dupa atatea retete franceza, haideti sa ne delectam si cu ceva asiatic. Va propun astazi...
4 Comentarii
Curry de peste cu migdale
Ca multe alte retete indiene, si aceasta a fost adoptata de britanici si incorporata gamei...
6 Comentarii
Orez cu baghar, ciuperci si pui
Sper ca va mai aduceti aminte de “baghar”. Aceasta tehnica indiana de asezonare ne poate...
6 Comentarii
Salata de iaurt cu legume si curry
Vi se intampla vreodata sa fiti flamanzi si sa aveti chef de ceva bun si...
14 Comentarii
Pe scurt despre uleiul de mustar (2)
Conspiratia uleiului de mustar Aceasta a doua parte a articolului este dedicata unui exemplu de...
10 Comentarii
Pe scurt despre uleiul de mustar (1)
Uleiul de mustar este un ingredient pe care l-am întalnit si folosit doar de ceva...
6 Comentarii
Pe scurt despre otetul din trestie-de-zahar
Cred ca domeniul gastronomic este infinit, iar faptul ca mereu poti descoperi ingrediente culinare inedite...
Kedgeree cu stafide
Kedgeree (sau kitcherie, kitchari ori kitchiri) este o mancare traditionala anglo-indiana, constand din orez, peste...
15 Comentarii
Pastrav cu usturoi si ceapa verde
Aceasta reteta are si varianta video Reteta descrie una dintre cele mai bune metode de...
25 Comentariu
Curry de pipote si inimi de pui
Nu voi pretinde ca acest preparat arata nemaipomenit. Seamana cumva cu o tocanita de-a noastra,...
12 Comentarii
Orez cu sofran si cardamom
Va propun o reteta indiana, simpla si rafinata in acelasi timp. Este un preparat usor,...
11 Comentarii
Aripioare de pui cu sos Hoi Sin
Este un preparat foarte popular în restaurantele cantoneze. Sosul Hoi Sin se potriveste perfect cu...
7 Comentarii
Gulab jamun
Gulab jamun – reteta din bucataria indiana Gulab jamun este un desert deosebit, in care...
17 Comentarii
Banane prajite
Bananele sunt un ingredient culinar popular in bucataria chineza, iar deserturile preparate cu ele sunt...
17 Comentarii
Foarte pe scurt despre bonito, katsuobushi, kombu si dashi
Bonito, katsuobushi, kombu si dashi – ingrediente specifice bucatariei japoneze Pentru mine cea mai exotica...
30 Comentariu
Yau gai – Pui cu sos de soia
Este una dintre retetele foarte populare in sudul Chinei, bucurandu-se de o reputatie foarte buna,...
13 Comentarii
Pe scurt despre chana masala
Ori de cate ori este posibil prefer sa-mi prepar singur amestecurile de condimente. Pe langa...
18 Comentarii
Aripioare de pui cantoneze cu sos de stridii
Canton (Guangdong) este o provincie situata in sudul Chinei, vestita pentru bucataria sa rafinata si...
11 Comentarii
Orez prajit cu ou si creveti
Asiaticii sunt oameni cumpaniti si economi. Daca le ramane ceva orez de la o masa...
5 Comentarii
Daal shorba
Supele de leguminoase (linte, naut, mazare, fasole) sunt extrem de populare in India, unde majoritatea...
12 Comentarii
Rulouri de pui cu banane
Bananele sunt un ingredient care nu apare des in bucataria chinezeasca. Acest fruct are un...
11 Comentarii
Ha do si – Toasturi cu creveti
Iata o reteta simpla si rapida, provenind din nordul Chinei, unde graul si painea din...
3 Comentarii
Degetele de pui
Revin cu o alta reteta vietnameza, nu doar bucataria acestei tari interesante are multe de...
9 Comentarii
Pui cu usturoi si arahide
Va propun o reteta care, desi listeaza un sir lung de ingrediente, este foarte simpla...
15 Comentarii
Bulete de orez picante
Am publicat multe retete asiatice din care v-ati putut da seama de importanta orezului in...
11 Comentarii
Curry verde de creveti
Mi-era dor de o reteta asiatica – in ultimul timp am vorbit mai mult despre...
8 Comentarii
Ce bucatarie etnica te-ar interesa cel mai mult? – sondaj de opinie
Am postat pe blog retete din 35 de tari. Unele dintre aceste tari sunt bine...
15 Comentarii
Pe scurt despre paratha
Paratha – lipia indiana Painea este nelipsita de pe mesele noastre, dar putem înca afla...
6 Comentarii
Pe scurt despre uleiul de arahide
Cu ceva ani în urma am avut o tentativa de a scrie despre uleiuri, lucru...
8 Comentarii
Somon cu coriandru
Este o reteta mai interesanta si oarecum neobisnuita chiar si pentru bucataria chinezeasca, caci spre...
10 Comentarii
Pe scurt despre bucataria mogula
Probabil ca ati întalnit uneori termenul „mogul” asociat adesea cu notiunea de bucatarie indiana. Ştiti...
15 Comentarii
Chiftelute de pui cu susan
Imi place mult susanul, de aceea nu am rezistat tentatiei de a prepara aceste chiftelute,...
19 Comentarii
Panch phoron – cinci arome indiene
Va propun astazi sa discutam despre un alt amestec de condimente destul de bine cunoscut...
11 Comentarii
Kroeung – pasta de curry cambodgiana
Banuiesc ca unii dintre dvs. o sa va mirati ca aduc în discutie bucataria cambodgiana,...
13 Comentarii
Porc Vindaloo
Ieri va propusesem o varianta de pasta de condimente Vindaloo, astazi revin asupra subiectului si...
10 Comentarii
Pasta vindaloo – o mica bijuterie culinara
Ştiti deja ca sunt fascinat de combinatiile de condimente folosite în bucatariile din întreaga lume,...
14 Comentarii
Supa cu omleta
Va propun o supa exotica fata de ceea ce gatim noi in mod obisnuit. Desi...
13 Comentarii
Pe scurt despre tandoor
Sunt convins ca toti amatorii de bucatarie indiana ar lista puiul tandoori în primele zece...
14 Comentarii
Laab
Laab, sau larb, este o salata care face faima orasului Chiang Mai, al doilea oras...
12 Comentarii
Foarte pe scurt despre daikon
Sunt convins ca ati si vazut prin supermarketuri aceste ridichi uriasi si ciudate, de culoare...
20 Comentariu
Pui dulce-iute cu ciuperci
Dupa vizita la Ki-Life, unde am dat nas in nas cu atatea produse asiatice, s-a...
12 Comentarii
Pui cu urechi-de-lemn
Iata o reteta foarte simpla, care foloseste un ingredient extrem de popular in bucatariile asiatice,...
16 Comentarii
Curcan cu sos de arahide
Reteta este extrem de interesanta ca gust si aroma si nu este ceea ce am...
5 Comentarii
Inghetata picanta
Sper sa nu ma injurati pentru aceasta reteta, eu sunt primul care recunoaste ca nu...
21 Comentariu
Creveti cu curry
Am profitat de faptul ca aveam in congelator o punga cu creveti si m-am gandit...
12 Comentarii
Pe scurt despre paneer
De bine de rau, dintre bucatariile asiatice cea indiana are, pentru noi, ingredientele cele mai...
13 Comentarii
Pui cu muguri de fasole
Uneori ma mai izbeste sansa… culinara si dau peste ingrediente pe care eu le numesc...
9 Comentarii
Pe scurt despre supa din cuiburi de randunica
Cu o ocazie anterioara am vorbit despre un ingredient foarte exotic pentru noi, dar popular...
6 Comentarii
Creveti cu tamarind
Creveti cu tamarind – reteta din bucataria thailandeza Tamarind este un ingredient extrem de popular...
17 Comentarii
Ananas cu sirop si iaurt
Acest desert este foarte rapid si simplu si foloseste ingrediente tipic sud-est asiatice: cocos, limeta...
6 Comentarii
Wok-wok!
Am tot discutat pe blog despre wok-uri. Multi dintre dvs. vor sa gateasca retetele asiatice...
20 Comentariu
Pui picant cu orez si lapte de cocos
De fiecare data cand vine vorba despre bucataria thailandeza, ne izbim de lipsa unor ingrediente...
6 Comentarii