bucatarie asiatica | Retetele lui Radu - Gastronomie:

Gaeng gari gai – Curry de pui cu cartofi

Acest curry este unul de origine musulmana, popular in sudul Thailandei, in zona de granita dintre Thailanda si Malaezia, acolo unde cultura culinara locala este destul de puternic influentata de cea indiana. Aroma sa, ca si lipsa iutelii pronuntate, il fac unul dintre preparatele preferate de turistii occidentali. Se serveste, cel mai adesea, cu un relish de castraveti si cu un bol de orez.

(more…)

Citeste tot

Fotografii de pe papamond (40)

Fotografia de mai jos reprezintă un grup de tinere care recoltează orezul, undeva în Cambodgia. Fotografia este interesantă, iar figura tinerei din prim-plan este foarte expresivă: citim pe ea un pic de uimire, căci poate a fost luată prin surprindere de fotograf, dar, în acelaşi timp, parcă şi neîncredere, sau măcar circumspecţie. Sentimentul de uimire este simplu de înţeles; circumspecţia se explică, probabil, prin prudenţa cu care te învaţă o viaţă grea, cu multe lipsuri şi cu la fel de multă muncă.

(more…)

Citeste tot

Curry de ciuperci cu orez

Iata o alta reteta facuta acum cativa ani. Profit de faptul ca multi dintre cititori tin post ca s-o aduc in atentia lor, caci este excelenta pentru aceasta perioada, ca si pentru vegetarieni. Reteta este originara din nordul Indiei. Este foarte aromata, delicioasa, decorativa, bine echilibrata nutritional si hranitoare. Se poate manca fierbinte, sau la temperatura camerei, in orice moment al zilei.

(more…)

Citeste tot

Fotografii de pe papamond (39)

Fotografia de astăzi reprezintă celebra hârtie de orez comestibilă, întindă la uscat pe cadre împletite din bambus. Aceasta este un ingredient care se găseşte sporadic pe piaţă, cam ca toate alimentele asiatice care se mai aduc şi pe la noi, în unele super şi hipermarketuri.

(more…)

Citeste tot

Pui balti cu ardei iute

Am mai avut pe acest blog reteta balti, doua dintre ele chiar cu pui, dar astazi va prezint o alta varianta de reteta, una foarte rapida si extrem de simpla. Preparatul este usor picant, deosebit de gustos, iar savoarea data de ardeii iuti si de mirodenii este extraordinara.

(more…)

Citeste tot

Fotografii de pe papamond (38)

Daca in episodul trecut al acestui serial v-am prezentat cateva preparate din bucataria coreeana, astazi a venit randul unei alte culturi culinare, cea japoneza, foarte la moda si relativ putin accesibila la noi, atat datorita raritatii restaurantelor nipone, cat si preturilor, care imi par nejustificat de ridicate.

(more…)

Citeste tot