Retete culinare & Gastronomie cu Radu Popovici. Gatim cu: bucatarie asiatica
Ce bucatarie etnica te-ar interesa cel mai mult? – sondaj de opinie
Am postat pe blog retete din 35 de tari. Unele dintre aceste tari sunt bine [...]
15 Comentarii
Pe scurt despre paratha
Paratha – lipia indiana Painea este nelipsita de pe mesele noastre, dar putem înca afla [...]
6 Comentarii
Pe scurt despre uleiul de arahide
Cu ceva ani în urma am avut o tentativa de a scrie despre uleiuri, lucru [...]
8 Comentarii
Somon cu coriandru
Este o reteta mai interesanta si oarecum neobisnuita chiar si pentru bucataria chinezeasca, caci spre [...]
10 Comentarii
Pe scurt despre bucataria mogula
Probabil ca ati întalnit uneori termenul „mogul” asociat adesea cu notiunea de bucatarie indiana. Ştiti [...]
15 Comentarii
Chiftelute de pui cu susan
Imi place mult susanul, de aceea nu am rezistat tentatiei de a prepara aceste chiftelute, [...]
19 Comentarii
Panch phoron – cinci arome indiene
Va propun astazi sa discutam despre un alt amestec de condimente destul de bine cunoscut [...]
11 Comentarii
Kroeung – pasta de curry cambodgiana
Banuiesc ca unii dintre dvs. o sa va mirati ca aduc în discutie bucataria cambodgiana, [...]
13 Comentarii
Porc Vindaloo
Ieri va propusesem o varianta de pasta de condimente Vindaloo, astazi revin asupra subiectului si [...]
10 Comentarii
sept.
Pasta vindaloo – o mica bijuterie culinara
Ştiti deja ca sunt fascinat de combinatiile de condimente folosite în bucatariile din întreaga lume, [...]
14 Comentarii
Supa cu omleta
Va propun o supa exotica fata de ceea ce gatim noi in mod obisnuit. Desi [...]
13 Comentarii
Pe scurt despre tandoor
Sunt convins ca toti amatorii de bucatarie indiana ar lista puiul tandoori în primele zece [...]
14 Comentarii
Laab
Laab, sau larb, este o salata care face faima orasului Chiang Mai, al doilea oras [...]
12 Comentarii
Foarte pe scurt despre daikon
Sunt convins ca ati si vazut prin supermarketuri aceste ridichi uriasi si ciudate, de culoare [...]
20 Comentariu
Pui dulce-iute cu ciuperci
Dupa vizita la Ki-Life, unde am dat nas in nas cu atatea produse asiatice, s-a [...]
12 Comentarii
Pui cu urechi-de-lemn
Iata o reteta foarte simpla, care foloseste un ingredient extrem de popular in bucatariile asiatice, [...]
16 Comentarii
Curcan cu sos de arahide
Reteta este extrem de interesanta ca gust si aroma si nu este ceea ce am [...]
5 Comentarii
Inghetata picanta
Sper sa nu ma injurati pentru aceasta reteta, eu sunt primul care recunoaste ca nu [...]
21 Comentariu
Creveti cu curry
Am profitat de faptul ca aveam in congelator o punga cu creveti si m-am gandit [...]
12 Comentarii
Pe scurt despre paneer
De bine de rau, dintre bucatariile asiatice cea indiana are, pentru noi, ingredientele cele mai [...]
13 Comentarii
Pui cu muguri de fasole
Uneori ma mai izbeste sansa… culinara si dau peste ingrediente pe care eu le numesc [...]
9 Comentarii
Pe scurt despre supa din cuiburi de randunica
Cu o ocazie anterioara am vorbit despre un ingredient foarte exotic pentru noi, dar popular [...]
6 Comentarii
Creveti cu tamarind
Creveti cu tamarind – reteta din bucataria thailandeza Tamarind este un ingredient extrem de popular [...]
17 Comentarii
iun.
Ananas cu sirop si iaurt
Acest desert este foarte rapid si simplu si foloseste ingrediente tipic sud-est asiatice: cocos, limeta [...]
6 Comentarii
Wok-wok!
Am tot discutat pe blog despre wok-uri. Multi dintre dvs. vor sa gateasca retetele asiatice [...]
20 Comentariu
Pui picant cu orez si lapte de cocos
De fiecare data cand vine vorba despre bucataria thailandeza, ne izbim de lipsa unor ingrediente [...]
6 Comentarii
Alune caju prajite cu miere si nuca de cocos
Va propun o reteta thailandeza extrem de simpla si de rapida, inventiva si foarte gustoasa. [...]
8 Comentarii
“Saveur Faire” episodul 4: Bucatarie thailandeza (avanpremiera)
Maine este o zi plina pentru mine. Prezint al patrulea episod al seriei “Saveurs faire”, [...]
2 Comentarii
Pe scurt despre aripioarele de rechin
Ati mancat vreodata supa de aripioare de rechin? Ei bine, nici eu. Cu toate acestea, [...]
28 Comentariu
Pui cu piper negru
Rezultatele partiale ale sondajului “In ce zi a saptamanii obisnuiti sa gatiti?” (il puteti vedea [...]
14 Comentarii
Creveti cu ghimbir
Va era dor de o reteta cu creveti? Stiu ca este criza, si tocmai de [...]
8 Comentarii
Pe scurt despre castanele de apa
Sunt, din pacate, unul dintre ingredientele care se gasesc greu si sporadic pe piata noastra. [...]
13 Comentarii
Pe scurt despre ghee
Ghee este un termen ce denumeste un tip de unt clarificat, originar din Asia de [...]
8 Comentarii
Pui cu usturoi si ghimbir
Dupa ce veti citi lista de ingrediente, pun pariu ca ma veti critica. Veti spune [...]
13 Comentarii
Porc fript cu miere si lapte de cocos
Am mancat acest preparat in Cambodgia, acum un an si jumatate, si stiu ca m-a [...]
4 Comentarii
Creveti cu sos de fasole neagra
Una dintre regulile culinare spune ca pestele si fructele de mare, ingrediente cu gust delicat [...]
13 Comentarii
Pe scurt despre cartofii dulci
Nu sunt vreun specialist în cartofii dulci, totusi i-am gatit de cateva ori. Cum în [...]
21 Comentariu
Si am revenit la Siam
Siam, restaurant thailandez Str. Amiral Urseanu nr. 1, Bucuresti Unul dintre restaurantele care mi-a placut [...]
6 Comentarii
Pe scurt despre tandoori masala
Ţin minte si acum momentul cand am gustat prima data mancare indiana. Eram în Hong [...]
12 Comentarii
Asezonarea pe întelesul tuturor
Am intrat în domeniul gastronomic fara sa vreau, datorita pasiunii pe care am dezvoltat-o în [...]
16 Comentarii
Pe scurt despre balti masala
Am tot publicat în blog si retete, dar si articole despre diverse ingrediente specifice bucatariei [...]
12 Comentarii
Curry vietnamez de pui cu cartofi
Va spuneam in reteta postata anterior ca bucataria sud-est asiatica imi este cel mai aproape [...]
15 Comentarii
Sambal kecap – un prieten al papilelor gustative
În acest articol voi reveni putin asupra bucatariei indoneziene si va voi prezenta pe scurt [...]
8 Comentarii
Pui cu usturoi si miere
Pui cu usturoi si miere – reteta vietnameza Dupa atatea retete gatite de Pasti, gatite [...]
15 Comentarii
apr.