Retete culinare & Gastronomie cu Radu Popovici. Gatim cu: bucatarie asiatica

Ce bucatarie etnica te-ar interesa cel mai mult? – sondaj de opinie

Am postat pe blog retete din 35 de tari. Unele dintre aceste tari sunt bine [...]

15 Comentarii

Pe scurt despre paratha

Paratha – lipia indiana Painea este nelipsita de pe mesele noastre, dar putem înca afla [...]

6 Comentarii

Pe scurt despre uleiul de arahide

Cu ceva ani în urma am avut o tentativa de a scrie despre uleiuri, lucru [...]

8 Comentarii

Somon cu coriandru

Este o reteta mai interesanta si oarecum neobisnuita chiar si pentru bucataria chinezeasca, caci spre [...]

10 Comentarii

Pe scurt despre bucataria mogula

Probabil ca ati întalnit uneori termenul „mogul” asociat adesea cu notiunea de bucatarie indiana. Ştiti [...]

15 Comentarii

Chiftelute de pui cu susan

Imi place mult susanul, de aceea nu am rezistat tentatiei de a prepara aceste chiftelute, [...]

19 Comentarii

Panch phoron – cinci arome indiene

Va propun astazi sa discutam despre un alt amestec de condimente destul de bine cunoscut [...]

11 Comentarii

Kroeung – pasta de curry cambodgiana

Banuiesc ca unii dintre dvs. o sa va mirati ca aduc în discutie bucataria cambodgiana, [...]

13 Comentarii

Porc Vindaloo

Ieri va propusesem o varianta de pasta de condimente Vindaloo, astazi revin asupra subiectului si [...]

10 Comentarii

Pasta vindaloo – o mica bijuterie culinara

Ştiti deja ca sunt fascinat de combinatiile de condimente folosite în bucatariile din întreaga lume, [...]

14 Comentarii

Pastrav cu mango

Aceasta reteta are si varianta video Iata inca o reteta din prima transa de filmari [...]

15 Comentarii

Supa cu omleta

Va propun o supa exotica fata de ceea ce gatim noi in mod obisnuit. Desi [...]

13 Comentarii

Pe scurt despre tandoor

Sunt convins ca toti amatorii de bucatarie indiana ar lista puiul tandoori în primele zece [...]

14 Comentarii

Laab

Laab, sau larb, este o salata care face faima orasului Chiang Mai, al doilea oras [...]

12 Comentarii

Foarte pe scurt despre daikon

Sunt convins ca ati si vazut prin supermarketuri aceste ridichi uriasi si ciudate, de culoare [...]

20 Comentariu

Pui dulce-iute cu ciuperci

Dupa vizita la Ki-Life, unde am dat nas in nas cu atatea produse asiatice, s-a [...]

12 Comentarii

Pui cu urechi-de-lemn

Iata o reteta foarte simpla, care foloseste un ingredient extrem de popular in bucatariile asiatice, [...]

16 Comentarii

Curcan cu sos de arahide

Reteta este extrem de interesanta ca gust si aroma si nu este ceea ce am [...]

5 Comentarii

Inghetata picanta

Sper sa nu ma injurati pentru aceasta reteta, eu sunt primul care recunoaste ca nu [...]

21 Comentariu

Creveti cu curry

Am profitat de faptul ca aveam in congelator o punga cu creveti si m-am gandit [...]

12 Comentarii

Pe scurt despre paneer

De bine de rau, dintre bucatariile asiatice cea indiana are, pentru noi, ingredientele cele mai [...]

13 Comentarii

Pui cu muguri de fasole

Uneori ma mai izbeste sansa… culinara si dau peste ingrediente pe care eu le numesc [...]

9 Comentarii

Pe scurt despre supa din cuiburi de randunica

Cu o ocazie anterioara am vorbit despre un ingredient foarte exotic pentru noi, dar popular [...]

6 Comentarii

Creveti cu tamarind

Creveti cu tamarind – reteta din bucataria thailandeza Tamarind este un ingredient extrem de popular [...]

17 Comentarii

Ananas cu sirop si iaurt

Acest desert este foarte rapid si simplu si foloseste ingrediente tipic sud-est asiatice: cocos, limeta [...]

6 Comentarii

Wok-wok!

Am tot discutat pe blog despre wok-uri. Multi dintre dvs. vor sa gateasca retetele asiatice [...]

20 Comentariu

Pui picant cu orez si lapte de cocos

De fiecare data cand vine vorba despre bucataria thailandeza, ne izbim de lipsa unor ingrediente [...]

6 Comentarii

Alune caju prajite cu miere si nuca de cocos

Va propun o reteta thailandeza extrem de simpla si de rapida, inventiva si foarte gustoasa. [...]

8 Comentarii

“Saveur Faire” episodul 4: Bucatarie thailandeza (avanpremiera)

Maine este o zi plina pentru mine. Prezint al patrulea episod al seriei “Saveurs faire”, [...]

2 Comentarii

Pe scurt despre aripioarele de rechin

Ati mancat vreodata supa de aripioare de rechin? Ei bine, nici eu. Cu toate acestea, [...]

28 Comentariu

Pui cu piper negru

Rezultatele partiale ale sondajului “In ce zi a saptamanii obisnuiti sa gatiti?” (il puteti vedea [...]

14 Comentarii

Creveti cu ghimbir

Va era dor de o reteta cu creveti? Stiu ca este criza, si tocmai de [...]

8 Comentarii

Pe scurt despre castanele de apa

Sunt, din pacate, unul dintre ingredientele care se gasesc greu si sporadic pe piata noastra. [...]

13 Comentarii

Pe scurt despre ghee

Ghee este un termen ce denumeste un tip de unt clarificat, originar din Asia de [...]

8 Comentarii

Pui cu usturoi si ghimbir

Dupa ce veti citi lista de ingrediente, pun pariu ca ma veti critica. Veti spune [...]

13 Comentarii

Porc fript cu miere si lapte de cocos

Am mancat acest preparat in Cambodgia, acum un an si jumatate, si stiu ca m-a [...]

4 Comentarii

Creveti cu sos de fasole neagra

Una dintre regulile culinare spune ca pestele si fructele de mare, ingrediente cu gust delicat [...]

13 Comentarii

Pe scurt despre cartofii dulci

Nu sunt vreun specialist în cartofii dulci, totusi i-am gatit de cateva ori. Cum în [...]

21 Comentariu

Si am revenit la Siam

Siam, restaurant thailandez Str. Amiral Urseanu nr. 1, Bucuresti Unul dintre restaurantele care mi-a placut [...]

6 Comentarii

Pe scurt despre tandoori masala

Ţin minte si acum momentul cand am gustat prima data mancare indiana. Eram în Hong [...]

12 Comentarii

Asezonarea pe întelesul tuturor

Am intrat în domeniul gastronomic fara sa vreau, datorita pasiunii pe care am dezvoltat-o în [...]

16 Comentarii

Pe scurt despre balti masala

Am tot publicat în blog si retete, dar si articole despre diverse ingrediente specifice bucatariei [...]

12 Comentarii

Curry vietnamez de pui cu cartofi

Va spuneam in reteta postata anterior ca bucataria sud-est asiatica imi este cel mai aproape [...]

15 Comentarii

Sambal kecap – un prieten al papilelor gustative

În acest articol voi reveni putin asupra bucatariei indoneziene si va voi prezenta pe scurt [...]

8 Comentarii

Pui cu usturoi si miere

Pui cu usturoi si miere – reteta vietnameza Dupa atatea retete gatite de Pasti, gatite [...]

15 Comentarii