Retete culinare & Gastronomie cu Radu Popovici. Gatim cu: bucatarie asiatica

Sorbet de kiwi cu ghimbir

Continui cu prezentarea meniului meu de Pasti. Am vazut ca sorbetul a starnit unele curiozitati, [...]

11 Comentarii

Porc cu ardei iuti si alune

Sosurile de stridii si de soia, influente culinare chinezesti, dau aroma specifica acestui stir-fry. Iuteala [...]

6 Comentarii

Salata de pui cu susan si legume

Dupa atatea posturi cu Lisabona, mi-am zis ca este timpul sa facem o pauza de [...]

4 Comentarii

O seara la Biscuit

Ce este Biscuit? Un magazin cochet si foarte bine situat, în plin centru al Bucurestiului, [...]

25 Comentariu

Pui cu taitei si pasta de susan

Pentru o mare parte a chinezilor preparatele reci sunt nesuferite, dar in climatul cald al [...]

5 Comentarii

Pe scurt despre pasta de creveti

Ca si in cazul sosului de peste, bucataria thailandeza nu ar fi ceea ce este [...]

8 Comentarii

Salata de creveti cu alune caju

Am avut chef de ceva usor si rapid ai am ajuns astfel la aceasta reteta [...]

6 Comentarii

Orez cu lapte de cocos si creveti

Iata o reteta foarte aromata, cu gust “rotund” si bogat, condimentata in mod echilibrat. Orezul [...]

11 Comentarii

Pui cu orez dulce-acrisor

Retete similare se prepara in intreg Orientul Mijlociu. Preparatul este extrem de aromat si gustos, [...]

13 Comentarii

Baghar – o modalitate ingenioasa de asezonare

Bucataria indiana este extrem de ingenioasa in folosirea aromelor. Am descris-o intr-un articol anterior ca [...]

32 Comentariu

Pui Vindaloo

Carnea preparata in stil Vindaloo (preparat derivat din “carne vinha d’alhos”, reteta adusa in India [...]

17 Comentarii

Clatite cu ceapa verde

Clatite – reteta chinezeasca Clatitele sunt preparate foarte populare in China, iar cele cu ceapa [...]

19 Comentarii

Salata de vita cu susan

Mi-am zis sa facem un week-end japonez, asa ca va prezint si astazi o reteta [...]

40 Comentariu

Creveti cu sos de wasabi

Este o reteta oarecum atipica pentru bucataria japoneza, caci foloseste tehnica stir-fry (prajire rapida, la [...]

33 Comentariu

Advieh – arome iraniene

N-am mai povestit demult despre un amestec de condimente. Dupa curry, garam masala, herbes de [...]

27 Comentariu

Curry thailandez de peste

Daca in articolul anterior, referitor la marinare, i-am laudat pe asiatici ca folosesc des procedeul [...]

18 Comentarii

Korma de pui cu fistic

Este o reteta originara din Mumbai (fostul Bombay). Korma (sau qorma, kurma) este un curry [...]

26 Comentariu

Patia – Curry de creveti

Este o reteta adusa in India de persani, acum peste 1000 de ani, foarte populara [...]

8 Comentarii

Frigarui de pui si creveti

Frigaruile sunt foarte aromate si gustoase. Arata destul de bine ca sa poate fi servite [...]

8 Comentarii

Amok trei – Curry de peste cambodgian

Amok-ul, desi are un nume cu sonoritate neapetisanta (in DEX, cuvantul “amoc” este definit ca [...]

21 Comentariu

Tom Yum Goong – Supa de creveti iute-acrisoara

Tom yum, sau tom yam, este numele a doua sume similare, preparate in Thailanda si, [...]

38 Comentariu

Orez cu naut

Nautul, numit de indieni “channa dal”, este un ingredient ce contine multe proteine si fibre. [...]

32 Comentariu

Pho Bo – Supa de vita cu taitei

Pho Bo este preparatul national al vietnamezilor si, fara indoiala, cel mai cunoscut in afara [...]

18 Comentarii

Muttar Pulao – Pilaf cu legume si condimente

Este o varianta de pilaf vegetarian, preparata si condimentata in stil indian. Preparatul este foarte [...]

26 Comentariu

Uluitoarea Cambodgie – partea 5

Şcoala de gatit A venit vremea sa închei povestea calatoriei mele culinare în Cambodgia, mai [...]

45 Comentariu

Frigarui de pui cu orez si sos de coriandru si menta

Iata si reteta care foloseste sosul postat ieri. Frigaruile sunt deosebit de aromate, iar cei [...]

8 Comentarii

Sos de iaurt cu coriandru si menta

Mi-era dor de bucataria asiatica, asa ca m-am gandit sa va ofer ceva inedit. Mai [...]

7 Comentarii

Uluitoarea Cambodgie – partea 4

Cu cosnita în Phnom Penh M-am tot luat cu altele si am neglijat sa continuu [...]

12 Comentarii

Pilau de pui cu legume

Aceasta reteta este un exemplu al influentei exercitate de bucataria persana asupra celei indiene. Pilau [...]

12 Comentarii

Curcan cu taitei si legume

Curcan cu taitei si legume – Reteta cambodgiana Aceasta reteta foloseste sos Tuk Trey, a [...]

2 Comentarii

Sos tuk trey

Bucataria cambodgiana este una extrem de bine aromata, fara sa fie insa prea iute, sau [...]

4 Comentarii

Bucataria malaeziana – partea 3

Exista nenumarate feluri malaeziene, multe dintre ele putand fi preparate doar acasa. Cea mai buna [...]

18 Comentarii

Bucataria malaeziana – partea 2

Cele mai multe feluri se mananca cu degetele, iar tacamurile sunt folosite la minim. Toate [...]

Orez cu fructe de mare si dip condimentat

Ca sa inlatur de la inceput orice dubiu legat de numele retetei, “dip” este termenul [...]

2 Comentarii

Belgia între doua trenuri – partea 3

Desi Belgia este departe de a fi un paradis culinar în ceea ce priveste mancarea [...]

10 Comentarii

Bucataria malaeziana – partea 1

Termenul malaezieni denumeste populatiile ce locuiesc în Peninsula Malaeziana si insulele apropiate, inclusiv coasta de [...]

4 Comentarii

Secretul bucatariei cambodgiene – partea 3

În mod traditional cambodgienii mananca la o masa trei sau patru feluri. Fiecare fel individual [...]

8 Comentarii

Secretul bucatariei cambodgiene – partea 2

Cu toate influentele, bucataria cambodgiana este diferita fata de cea din tarile vecine, Thailanda si [...]

4 Comentarii

Mantou – Gogosi chinezesti gatite în aburi

Acum cateva zile am dat o raita la magazinele chinezesti din Dragonul Rosu 1 si [...]

4 Comentarii

Creveti crocanti cu sos picant

Iata o reteta foarte simpla si extrem de rapida care se face aproape batand din [...]

16 Comentarii

Secretul bucatariei cambodgiene – partea 1

Primele semne de civilizatie pot fi urmarite pana în timpul regatului Funan. Fondat de conducatori [...]

2 Comentarii

Saengsongui – Peste fript cu susan

Reteta se poate prepara cu pesti intregi, fileuri sau cotlete de pangasius, tilapia sau pastrav [...]

2 Comentarii

Scoici cu lapte de cocos si menta

Reteta este simpla si rapida, iar cei care nu au mai gatit scoici au acum [...]

Kochujon – Ardei iuti umpluti

Numele induce putin in eroare, caci nu este nici pe departe o reteta atat de [...]

9 Comentarii

Somon cu legume

Reteta se prepara prin procedeul stir-fry in care carnea, sau legumele, se prajesc in cantitate [...]

2 Comentarii