Retete culinare & Gastronomie cu Radu Popovici. Gatim cu: bucatarie asiatica

Supa iute-acrisoara de creveti

Desi contine multe ingrediente, reteta este foarte simpla si arata spectaculos, plina de culoare. Este [...]

4 Comentarii

Bucataria filipineza intre chinezi, spanioli si americani – partea 5

Feluri principale Gospodinele gatesc de obicei cateva feluri în fiecare zi. Un fel extrem de [...]

7 Comentarii

Bucataria filipineza intre chinezi, spanioli si americani – partea 4

Specialitati regionale Insulele filipineze adapostesc numeroase grupuri etnice, ceea ce are ca rezultat o variata [...]

Pui Chandoori

Va prezint astazi cea de-a doua reteta gatita la “Ginger” cu ocazia evenimentului de pe [...]

8 Comentarii

Takpokkum – Pulpe de pui brezate

Pulpele de pui din aceasta reteta sunt foarte aromate si suculente datorita marinadei cu care [...]

22 Comentariu

Bucataria filipineza intre chinezi, spanioli si americani – partea 2

Alimente de baza La fel ca in majoritatea tarilor asiatice, alimentul de baza in Filipine [...]

Bucataria filipineza intre chinezi, spanioli si americani – partea 1

Introducere Tara aflata la marginea Asiei de sud-est, Filipine a avut parte de influente din [...]

Tsukune

Tsukune este corespondentul japonez al chiftelelor; ele se pot prepara din carne de vita, porc [...]

2 Comentarii

Curry de creveti cu marar

Aceasta reteta are si varianta video. Mararul, denumit si “coriandru laotian”, este folosit in special [...]

4 Comentarii

Bucataria coreeana – partea 5

Punerea mesei În timp ce unele subtilitati ale acestui ceremonial s-au pierdut, lucrurile de baza [...]

11 Comentarii

Orez prajit cu pui si ardei

Este o reteta care foloseste orezul fiert, ramas de pe o zi pe alta. Preparatul [...]

9 Comentarii

Bucataria coreeana – partea 4

Bauturile La masa, coreenii beau cel mai des apa, sau „boricha”, un fel de ceai [...]

8 Comentarii

Porc dulce-acrisor

Aceasta reteta are si varianta video. Chinezii asociaza de obicei combinatie de gusturi dulce-acrisor mai [...]

20 Comentariu

Creveti cu orez si ciuperci shiitake

Aceasta reteta are si varianta video Este o reteta absolut delicioasa, foarte simpla si cu [...]

12 Comentarii

Bucataria coreeana – partea 3

O varietate de gusturi si arome O masa coreeana tipica este mai curand o selectie [...]

8 Comentarii

Orez cu lapte si stafide

Este un desert simplu, hranitor si foarte gustos. Am folosit stafide mari si carnoase, care [...]

5 Comentarii

Bucataria coreeana – partea 2

Unul dintre evenimentele care au revolutionat bucataria coreeana a fost introducerea ardeiului iute, în secolul [...]

2 Comentarii

Bucataria coreeana – partea 1

Scurt istoric Coreea se afla situata la o rascruce a culturillor, absorbind influentele tarilor învecinate, [...]

5 Comentarii

Tigrul care plange

Reteta se numeste astfel (seua hay rong) din cauza sosului picant care acompaniaza carnea. Unele [...]

6 Comentarii

Frigarui de pui cu alune si curry

Combinatia de frigarui, alune si condimente este tipica bucatariilor din Asia de Sud-Est. Aceste frigarui, [...]

7 Comentarii

Vita Chow Mein

Exista variante ale acestei retete care folosesc diferite tipuri de taitei si diferite tipuri de [...]

6 Comentarii

Bucataria japoneza între traditie si inovatie – partea 2

Desi extrem de saraca în ingrediente (ce deosebire imensa fata de zecile de mii de [...]

7 Comentarii

Bucataria japoneza între traditie si inovatie – partea 1

Ne gandim, de obicei, la Japonia ca la o singura insula; sunt, de fapt, patru [...]

4 Comentarii

Salata rece de creveti cu taitei

Desi ingredientele, cu exceptia taiteilor, se pot prepara in avans, salata trebuie “asamblata” exact inainte [...]

4 Comentarii

Creveti cu sos nuoc cham

“Nuoc cham” este, poate, cel mai popular si cel mai cunoscut sos vietnamez, nelipsit de [...]

4 Comentarii

Bucataria indoneziana (2)

Ingrediente Multe dintre bucatariile Asiei de Sud-Est, inclusiv Indonezia, se bazeaza pe vechea filozofie chineza. [...]

6 Comentarii

Bucataria indoneziana (1)

Scurt istoric Indonezia este formata din mai mult de 13.500 de insule, dintre care nu [...]

Salata picanta de pui cu orez si morcovi

Este o reteta simpla si surprinzatoare prin combinatia de ingrediente. Se poate folosi si orez [...]

2 Comentarii

Salata de rechin cu pepene si piper lung

Aceasta reteta foloseste un condiment aproape necunoscut in Europa, si anume piper indonezian, sau piper [...]

2 Comentarii

Raita – Salata de castraveti cu menta si iaurt

Aceasta reteta are si varianta video. Vara incepe sa dea semne de oboseala, asa ca [...]

10 Comentarii

Bucataria thailandeza: arome, gusturi si texturi exceptionale (2)

Bucataria thailandeza astazi Dupa cum spun însisi thailandezii, mancarea lor poate fi împartita în patru [...]

2 Comentarii

Bucataria thailandeza: arome, gusturi si texturi exceptionale (1)

Acum cativa ani, bucataria thailandeza era relativ necunoscuta. În ultimii zece ani însa, restaurantele thailandeze [...]

2 Comentarii

Pangasius cu legume si susan

Gustul picant al acestei retete se regleaza cu ajutorul ardeiului iute. Se pot indeparta, total [...]

10 Comentarii

Bami Goreng

In indoneziana, „bami” inseamna „taitei”, iar „goreng” inseamna „prajit”. Este o replica a celebrei Nasi [...]

4 Comentarii

Curry de pui cu cardamom negru

Desi foloseste multe ingrediente, acest curry este usor de preparat, iar rezultatul final este deosebit [...]

Pui cu ceapa verde

Prin modul in care utilizeaza sosul de peste si ceapa verde, aceasta reteta reflecta influenta [...]

2 Comentarii

Banane fierte in lapte de cocos

Aceasta reteta se incadreaza in randul deserturilor tipic asiatice, foarte simple, dar gustoase si bogat [...]

1 Comentariu

Pe scurt despre ciupercile urechi-de-lemn

Cu ceva timp in urma, am fost cu un amic sa mancam la un restaurant [...]

16 Comentarii

Curry de pui

Curry-ul din borcan este aromat si are o culoare aurie, frumoasa. Nu este picant, asa [...]

3 Comentarii

Banane cu nuca de cocos si sos caramel

Este un desert usor, foarte aromat si extrem de gustos, tipic bucatariilor din sud-estul Asiei. [...]

4 Comentarii

Paste de curry thailandeze

Pastele de curry sunt ingrediente definitorii pentru bucataria thailandeza, si pentru bucatariile etnice influentate de [...]

7 Comentarii

Supa de pui cu ou si ciuperci shiitake

Ciupercile negre uscate, numite “shiitake” de catre japonezi, sunt un ingredient tipic asiatic. Se cultiva [...]

4 Comentarii

Curry verde de pui cu taitei

Vreau sa va prezint astazi un ingredient de pe piata romaneasca: pasta de curry verde [...]

3 Comentarii

Pui Tandoori

Aceasta reteta are si varianta video. In mod traditional, in nordul Indiei si in Pakistan, [...]

10 Comentarii

Bucataria indiana – o simfonie de arome si culori

Pe langa o fascinanta diversitate, egalata poate doar de bucataria chinezeasca, bucataria indiana are o [...]

8 Comentarii