Retete culinare & Gastronomie cu Radu Popovici. Gatim cu: bucatarie asiatica
Supa iute-acrisoara de creveti
Desi contine multe ingrediente, reteta este foarte simpla si arata spectaculos, plina de culoare. Este [...]
4 Comentarii
oct.
Bucataria filipineza intre chinezi, spanioli si americani – partea 5
Feluri principale Gospodinele gatesc de obicei cateva feluri în fiecare zi. Un fel extrem de [...]
7 Comentarii
Bucataria filipineza intre chinezi, spanioli si americani – partea 4
Specialitati regionale Insulele filipineze adapostesc numeroase grupuri etnice, ceea ce are ca rezultat o variata [...]
Pui Chandoori
Va prezint astazi cea de-a doua reteta gatita la “Ginger” cu ocazia evenimentului de pe [...]
8 Comentarii
Takpokkum – Pulpe de pui brezate
Pulpele de pui din aceasta reteta sunt foarte aromate si suculente datorita marinadei cu care [...]
oct.
Bucataria filipineza intre chinezi, spanioli si americani – partea 2
Alimente de baza La fel ca in majoritatea tarilor asiatice, alimentul de baza in Filipine [...]
Bucataria filipineza intre chinezi, spanioli si americani – partea 1
Introducere Tara aflata la marginea Asiei de sud-est, Filipine a avut parte de influente din [...]
Tsukune
Tsukune este corespondentul japonez al chiftelelor; ele se pot prepara din carne de vita, porc [...]
2 Comentarii
Bucataria coreeana – partea 5
Punerea mesei În timp ce unele subtilitati ale acestui ceremonial s-au pierdut, lucrurile de baza [...]
11 Comentarii
Orez prajit cu pui si ardei
Este o reteta care foloseste orezul fiert, ramas de pe o zi pe alta. Preparatul [...]
9 Comentarii
Bucataria coreeana – partea 4
Bauturile La masa, coreenii beau cel mai des apa, sau „boricha”, un fel de ceai [...]
8 Comentarii
Porc dulce-acrisor
Aceasta reteta are si varianta video. Chinezii asociaza de obicei combinatie de gusturi dulce-acrisor mai [...]
Bucataria coreeana – partea 3
O varietate de gusturi si arome O masa coreeana tipica este mai curand o selectie [...]
8 Comentarii
Orez cu lapte si stafide
Este un desert simplu, hranitor si foarte gustos. Am folosit stafide mari si carnoase, care [...]
5 Comentarii
Bucataria coreeana – partea 2
Unul dintre evenimentele care au revolutionat bucataria coreeana a fost introducerea ardeiului iute, în secolul [...]
2 Comentarii
Bucataria coreeana – partea 1
Scurt istoric Coreea se afla situata la o rascruce a culturillor, absorbind influentele tarilor învecinate, [...]
5 Comentarii
Tigrul care plange
Reteta se numeste astfel (seua hay rong) din cauza sosului picant care acompaniaza carnea. Unele [...]
6 Comentarii
Frigarui de pui cu alune si curry
Combinatia de frigarui, alune si condimente este tipica bucatariilor din Asia de Sud-Est. Aceste frigarui, [...]
7 Comentarii
Vita Chow Mein
Exista variante ale acestei retete care folosesc diferite tipuri de taitei si diferite tipuri de [...]
6 Comentarii
Bucataria japoneza între traditie si inovatie – partea 2
Desi extrem de saraca în ingrediente (ce deosebire imensa fata de zecile de mii de [...]
7 Comentarii
Bucataria japoneza între traditie si inovatie – partea 1
Ne gandim, de obicei, la Japonia ca la o singura insula; sunt, de fapt, patru [...]
4 Comentarii
Salata rece de creveti cu taitei
Desi ingredientele, cu exceptia taiteilor, se pot prepara in avans, salata trebuie “asamblata” exact inainte [...]
4 Comentarii
Creveti cu sos nuoc cham
“Nuoc cham” este, poate, cel mai popular si cel mai cunoscut sos vietnamez, nelipsit de [...]
4 Comentarii
Bucataria indoneziana (2)
Ingrediente Multe dintre bucatariile Asiei de Sud-Est, inclusiv Indonezia, se bazeaza pe vechea filozofie chineza. [...]
6 Comentarii
Bucataria indoneziana (1)
Scurt istoric Indonezia este formata din mai mult de 13.500 de insule, dintre care nu [...]
Salata picanta de pui cu orez si morcovi
Este o reteta simpla si surprinzatoare prin combinatia de ingrediente. Se poate folosi si orez [...]
2 Comentarii
Bucataria thailandeza: arome, gusturi si texturi exceptionale (2)
Bucataria thailandeza astazi Dupa cum spun însisi thailandezii, mancarea lor poate fi împartita în patru [...]
2 Comentarii
Bucataria thailandeza: arome, gusturi si texturi exceptionale (1)
Acum cativa ani, bucataria thailandeza era relativ necunoscuta. În ultimii zece ani însa, restaurantele thailandeze [...]
2 Comentarii
Bami Goreng
In indoneziana, „bami” inseamna „taitei”, iar „goreng” inseamna „prajit”. Este o replica a celebrei Nasi [...]
4 Comentarii
Curry de pui cu cardamom negru
Desi foloseste multe ingrediente, acest curry este usor de preparat, iar rezultatul final este deosebit [...]
aug.
Pui cu ceapa verde
Prin modul in care utilizeaza sosul de peste si ceapa verde, aceasta reteta reflecta influenta [...]
2 Comentarii
iul.
Banane fierte in lapte de cocos
Aceasta reteta se incadreaza in randul deserturilor tipic asiatice, foarte simple, dar gustoase si bogat [...]
1 Comentariu
Pe scurt despre ciupercile urechi-de-lemn
Cu ceva timp in urma, am fost cu un amic sa mancam la un restaurant [...]
15 Comentarii
Curry de pui
Curry-ul din borcan este aromat si are o culoare aurie, frumoasa. Nu este picant, asa [...]
3 Comentarii
Paste de curry thailandeze
Pastele de curry sunt ingrediente definitorii pentru bucataria thailandeza, si pentru bucatariile etnice influentate de [...]
7 Comentarii
iul.
Supa de pui cu ou si ciuperci shiitake
Ciupercile negre uscate, numite “shiitake” de catre japonezi, sunt un ingredient tipic asiatic. Se cultiva [...]
4 Comentarii
Curry verde de pui cu taitei
Vreau sa va prezint astazi un ingredient de pe piata romaneasca: pasta de curry verde [...]
3 Comentarii
Bucataria indiana – o simfonie de arome si culori
Pe langa o fascinanta diversitate, egalata poate doar de bucataria chinezeasca, bucataria indiana are o [...]
8 Comentarii