Retete culinare & Gastronomie cu Radu Popovici. Gatim cu: bucatarie asiatica

Pui Chengdu

Este o reteta apartinand bucatariei din regiunea Sichuan, una dintre marile scoli culinare chinezesti. Chengdu [...]

2 Comentarii

Pui Sichuan

Este o reteta extrem de simpla si rapida, originara din provincia chineza Sichuan, renumita pentru [...]

2 Comentarii

Pui cu mazare si cartofi dulci

M-am gandit ca nu ar strica sa postez unele retete folosind sosuri si/sau paste gata [...]

1 Comentariu

Somon cu sambal oelek

Sambal oelek este o pasta aromata, de culoare rosie, cu gust picant, preparata din ardei [...]

5 Comentarii

Vitel cu usturoi

Aceasta reteta are si varianta video. Nu va speriati de cantitatea mare de usturoi folosita [...]

Cum se asezoneaza un wok

Wok-ul este un vas de gatit foarte versatil, cu fundul rotunjit, originar din China. Este [...]

Despre ce bucatarie te-ar interesa sa afli lucruri noi? – rezultate finale

Este posibil ca unii dintre cititori sa nu fost chiar total de acord cu împartirea [...]

Sambal Oelek (Ulek)

Sambal este un condiment popular în sudul Indiei, Indonezia, Malaezia, Singapore, Filipine si Sri Lanka, [...]

4 Comentarii

Bucataria chineza – traditie si varietate

Este de notorietate faptul ca marea majoritate a chinezilor nu numai ca adora sa manance, [...]

2 Comentarii

Omleta chinezeasca

Este o mancare pe care o veti gasi oriunde înfloreste cultura chineza, indiferent de distanta [...]

Peneritong Manok

Aceasta reteta are si varianta video. Este un fel de mancare gatit de vanzatorii stradali [...]

4 Comentarii

Curry de pui cu cardamom

Cardamomul este socotit cel mai frumos mirositor condiment, si, dupa sofran si vanilie, este, poate, [...]

9 Comentarii

Foarte pe scurt despre betisoare

Istoric Termenul betisoare, din punct de vedere culinar, se refera la o pereche de bete [...]

9 Comentarii

Pad Thai

Aceasta reteta are si varianta video. Este probabil cel mai cunoscut fel de mancare thailandez, [...]

1 Comentariu

Vinete umplute

Daca nu aveti la indemana vinete mici, ci doar mari, o jumatate de vanata va [...]

1 Comentariu

Sub semnul lui Ganesha

Haveli, restaurant indian Str. Episcopul Radu nr. 3, Bucuresti Restaurantele indiene sunt o incontestabila pata [...]

8 Comentarii

Corsarul din Mediterana – FENICULUL (Foeniculum vulgare)

  Corsar suna mai aventuros si mai romantic, de aceea l-am preferat in titlu, dar, [...]

8 Comentarii

Templul aromelor

Templul Soarelui – restaurant chinezesc Bucuresti, Str. Dimitrie Onciul nr. 17 Cunosc restaurantul “Templul Soarelui”, [...]

5 Comentarii

Cotlete de porc picante

Este o reteta extrem de simpla, dar foarte gustoasa si aromata. Marinada combina multe ingrediente [...]

2 Comentarii

Somon cu sos caramel si susan

Aceasta reteta are si varianta video. Laos este o tara fara iesire la mare, dar [...]

16 Comentarii

Tripoli din Liban

Restaurant Tripoli – specific libanez Str. Calea Calarasi 90 Marturisesc ca, la început, nu am [...]

7 Comentarii

Orez cu mango

  Este unul dintre deserturile extrem de pretuite in Asia de Sud-Est, mai ales in [...]

3 Comentarii

Jeui Ha – Creveti betivi

Jeui Ha – Creveti betivi Aceasta reteta are si varianta video. Reteta, foarte populara in [...]

4 Comentarii

Salata picanta cu portocale

Este o reteta un pic laborioasa in pregatirea ingredientelor, insa care te rasplateste, in final, [...]

6 Comentarii

Wok-ul, “tigaia” minune a Asiei

Wok-ul este un vas de gatit foarte versatil, cu fundul rotunjit, originar din China. Este [...]

37 Comentariu

Curry galben de pui cu morcovi

Ca foarte multe dintre curry-urile thailandeze, si acesta are consistenta asemanatoare cu cea a unei [...]

2 Comentarii

De ce am gati bucatarie asiatica?

Pentru ca este creativa Cheia succesului atunci cand gatim retete din bucataria asiatica sta mai [...]

3 Comentarii

Creveti cu portocale

Creveti cu portocale – reteta vietnameza Eu am folosit creveti in aceasta reteta creveti gatiti. [...]

6 Comentarii

Creveti cu piper si ardei grasi

Este o reteta extrem de simpla si de rapida, perfecta pentru un sfarsit de saptamana [...]

Sos Nuoc Cham

Nuoc cham este, fara indoiala, cel mai popular si cel mai cunoscut sos vietnamez, nelipsit [...]

2 Comentarii

Yakitori

Termenul yakitori denumeste frigaruile japoneze preparate din carne de pui. Ele se prepara cu bucatele [...]

8 Comentarii

Creveti crocanti cu susan

Este o reteta extrem de simpla si de rapida, care ofera un antreu gustos si [...]

4 Comentarii

Nasi Goreng

In indoneziana si malaeziana, nasi inseamna orez gatit, iar goreng inseamna prajit. Nasi Goreng este, [...]

14 Comentarii

Bun Cha

Este unul dintre cele mai cunoscute feluri de mancare vietnameze, impreuna cu “Pho bo” fiind [...]

29 Comentariu

Satay Gai – Frigarui de pui cu sos de alune

Aceasta reteta are si varianta video. Una dintre retelele cele mai populare in Thailanda. Se [...]

9 Comentarii

Pui Gong Bao

Pui Gong Bao Cunoscuta si sub denumirea de Pui Kung Pao, aceasta mancare este originara [...]

12 Comentarii

Pachetele de primavara

Pachetele de primavara – reteta asiatica Aceasta reteta, extrem de populara in Asia de sud-est, [...]

16 Comentarii

“Stir-fry” pe intelesul tuturor

Stir-fry este un termen folosit pentru a descrie doua tehnici rapide de a gati: „chao” [...]

3 Comentarii

Supa de pui cu lapte de cocos

Supa de pui (cu lapte de cocos) – o reteta picanta Aceasta reteta are si [...]

17 Comentarii

Peste cu ghimbir si lamaie

Este o reteta simpla si foarte rapida, iar pestele va avea o aroma citrica, putin [...]

1 Comentariu

Amestec chinezesc “5 arome”

5 Arome – amestec chinezesc de condimente Desi originea exacta a amestecului „5 arome” se [...]

14 Comentarii

Garam Masala – amestecul minune

Denumirea “garam masala” este de origine persana si provine din “garm masaleh”, “garm” însemnand “fierbinte”, [...]

14 Comentarii

Pastrav cu migdale si lapte de cocos

Este o reteta extrem de simpla care o sa va bucure cu un sos somptuos, [...]

12 Comentarii