Retete culinare & Gastronomie cu Radu Popovici. Gatim cu: bucatarie asiatica
Pui Chengdu
Este o reteta apartinand bucatariei din regiunea Sichuan, una dintre marile scoli culinare chinezesti. Chengdu [...]
2 Comentarii
Pui Sichuan
Este o reteta extrem de simpla si rapida, originara din provincia chineza Sichuan, renumita pentru [...]
2 Comentarii
Pui cu mazare si cartofi dulci
M-am gandit ca nu ar strica sa postez unele retete folosind sosuri si/sau paste gata [...]
1 Comentariu
Somon cu sambal oelek
Sambal oelek este o pasta aromata, de culoare rosie, cu gust picant, preparata din ardei [...]
5 Comentarii
Cum se asezoneaza un wok
Wok-ul este un vas de gatit foarte versatil, cu fundul rotunjit, originar din China. Este [...]
Despre ce bucatarie te-ar interesa sa afli lucruri noi? – rezultate finale
Este posibil ca unii dintre cititori sa nu fost chiar total de acord cu împartirea [...]
Sambal Oelek (Ulek)
Sambal este un condiment popular în sudul Indiei, Indonezia, Malaezia, Singapore, Filipine si Sri Lanka, [...]
4 Comentarii
Bucataria chineza – traditie si varietate
Este de notorietate faptul ca marea majoritate a chinezilor nu numai ca adora sa manance, [...]
2 Comentarii
Omleta chinezeasca
Este o mancare pe care o veti gasi oriunde înfloreste cultura chineza, indiferent de distanta [...]
Curry de pui cu cardamom
Cardamomul este socotit cel mai frumos mirositor condiment, si, dupa sofran si vanilie, este, poate, [...]
9 Comentarii
mai
Foarte pe scurt despre betisoare
Istoric Termenul betisoare, din punct de vedere culinar, se refera la o pereche de bete [...]
9 Comentarii
Vinete umplute
Daca nu aveti la indemana vinete mici, ci doar mari, o jumatate de vanata va [...]
1 Comentariu
Sub semnul lui Ganesha
Haveli, restaurant indian Str. Episcopul Radu nr. 3, Bucuresti Restaurantele indiene sunt o incontestabila pata [...]
8 Comentarii
Corsarul din Mediterana – FENICULUL (Foeniculum vulgare)
Corsar suna mai aventuros si mai romantic, de aceea l-am preferat in titlu, dar, [...]
8 Comentarii
Templul aromelor
Templul Soarelui – restaurant chinezesc Bucuresti, Str. Dimitrie Onciul nr. 17 Cunosc restaurantul “Templul Soarelui”, [...]
5 Comentarii
Cotlete de porc picante
Este o reteta extrem de simpla, dar foarte gustoasa si aromata. Marinada combina multe ingrediente [...]
2 Comentarii
Tripoli din Liban
Restaurant Tripoli – specific libanez Str. Calea Calarasi 90 Marturisesc ca, la început, nu am [...]
7 Comentarii
Orez cu mango
Este unul dintre deserturile extrem de pretuite in Asia de Sud-Est, mai ales in [...]
3 Comentarii
Salata picanta cu portocale
Este o reteta un pic laborioasa in pregatirea ingredientelor, insa care te rasplateste, in final, [...]
6 Comentarii
Wok-ul, “tigaia” minune a Asiei
Wok-ul este un vas de gatit foarte versatil, cu fundul rotunjit, originar din China. Este [...]
37 Comentariu
Curry galben de pui cu morcovi
Ca foarte multe dintre curry-urile thailandeze, si acesta are consistenta asemanatoare cu cea a unei [...]
2 Comentarii
De ce am gati bucatarie asiatica?
Pentru ca este creativa Cheia succesului atunci cand gatim retete din bucataria asiatica sta mai [...]
3 Comentarii
Creveti cu portocale
Creveti cu portocale – reteta vietnameza Eu am folosit creveti in aceasta reteta creveti gatiti. [...]
6 Comentarii
apr.
Creveti cu piper si ardei grasi
Este o reteta extrem de simpla si de rapida, perfecta pentru un sfarsit de saptamana [...]
Sos Nuoc Cham
Nuoc cham este, fara indoiala, cel mai popular si cel mai cunoscut sos vietnamez, nelipsit [...]
2 Comentarii
Yakitori
Termenul yakitori denumeste frigaruile japoneze preparate din carne de pui. Ele se prepara cu bucatele [...]
8 Comentarii
Creveti crocanti cu susan
Este o reteta extrem de simpla si de rapida, care ofera un antreu gustos si [...]
4 Comentarii
Nasi Goreng
In indoneziana si malaeziana, nasi inseamna orez gatit, iar goreng inseamna prajit. Nasi Goreng este, [...]
14 Comentarii
Bun Cha
Este unul dintre cele mai cunoscute feluri de mancare vietnameze, impreuna cu “Pho bo” fiind [...]
29 Comentariu
Pachetele de primavara
Pachetele de primavara – reteta asiatica Aceasta reteta, extrem de populara in Asia de sud-est, [...]
16 Comentarii
feb.
“Stir-fry” pe intelesul tuturor
Stir-fry este un termen folosit pentru a descrie doua tehnici rapide de a gati: „chao” [...]
3 Comentarii
feb.
Peste cu ghimbir si lamaie
Este o reteta simpla si foarte rapida, iar pestele va avea o aroma citrica, putin [...]
1 Comentariu
Amestec chinezesc “5 arome”
5 Arome – amestec chinezesc de condimente Desi originea exacta a amestecului „5 arome” se [...]
14 Comentarii
feb.
Garam Masala – amestecul minune
Denumirea “garam masala” este de origine persana si provine din “garm masaleh”, “garm” însemnand “fierbinte”, [...]
14 Comentarii
Pastrav cu migdale si lapte de cocos
Este o reteta extrem de simpla care o sa va bucure cu un sos somptuos, [...]
12 Comentarii
feb.