bucatarie belgiana | Retetele lui Radu - Gastronomie:

Carbonnade flamande

Aceasta tocana este una dintre emblemele bucatariei flamande. Gustul sau variaza de la o regiune la alta, functie de tipul de bere si de “bouquet garni”-ul folosit. Varianta mea combina iuteala fina a chimenului cu aroma deosebita a rozmarinului si mararului. Reteta este simpla si, desi dureaza cateva ore, timpul cat bucatarul trebuie sa fie activ este foarte scurt.

(mai mult…)

Citeste tot

Belgia între două trenuri – partea 1

Tocmai am dat o scurtă tură prin Belgia, şi când zic tură nu exagerez, căci am vizitat pe fugă 6 oraşe în 6 zile, doar capitalei, Bruxelles, alocându-i trei zile întregi. Ca impesie generală, o ţară foarte civilizată cu câteva oraşe medievale superbe; oameni amabili şi simpatici, dar clima este absolut tembelă: acum este soare şi cald, peste cinci minute plouă cu găleata, apoi este doar înnorat, după care plouă molcom, apoi iese soarele, dar după zece minute plouă dens, apoi bate vântul şi iar de la capăt. Pune candiana, scoate canadiana, pune-o, scoate-o şi tot aşa. Nebunie curată, dar am ieşit în avantaj căci la Bucureşti erau 40 de grade, iar eu mă “lăfăiam” la 20.
(mai mult…)

Citeste tot

Câmpul de luptă

Waterloo, restaurant belgian
Str. Traian nr. 188, Bucureşti

Waterloo - restaurant belgian, Bucuresti
Una dintre pasiunile mele din copilărie, adolescenţă, tinereţe si chiar maturitate, este istoria. Vorbesc aici de perioada de dinainte de a mă interesa de gastronomie. Chiar şi acum citesc cu mare plăcere carţi istorice. Nu este de mirare că Waterloo, ca denumire, îmi face inima să tresară. Mai ales dacă este un restaurant numit Waterloo; nu există multe locuri în Bucureşti care să pot îmbina pasiunea pentru istorie cu cea pentru bucătărie.
(mai mult…)

Citeste tot