blog de Gastronomie
Aceasta reteta este inspirata din bucataria cambodgiana. Acolo ghimbirul, in special cel tanar si suculent, [...]
4 Comentarii
Va povesteam cu alta ocazie despre vizita facuta acum 4 ani în Cambodgia, într-un sat [...]
6 Comentarii
Prin anii ’60, cand eram si eu mititel si mergeam la mare cu parintii, îmi [...]
8 Comentarii
Fotografii din calatorii…culinare Am adunat de-a lungul anilor cateva mii de fotografii legate de mancare, [...]
Bucataria cambodgiana este, din pacate, extrem de putin cunoscuta. Poate fi caracterizata prin amestecuri subtile [...]
Banuiesc ca unii dintre dvs. o sa va mirati ca aduc în discutie bucataria cambodgiana, [...]
13 Comentarii
Rezultatele partiale ale sondajului “In ce zi a saptamanii obisnuiti sa gatiti?” (il puteti vedea [...]
14 Comentarii
Am mancat acest preparat in Cambodgia, acum un an si jumatate, si stiu ca m-a [...]
Sosurile de stridii si de soia, influente culinare chinezesti, dau aroma specifica acestui stir-fry. Iuteala [...]
Ca si in cazul sosului de peste, bucataria thailandeza nu ar fi ceea ce este [...]
Amok-ul, desi are un nume cu sonoritate neapetisanta (in DEX, cuvantul “amoc” este definit ca [...]
Şcoala de gatit A venit vremea sa închei povestea calatoriei mele culinare în Cambodgia, mai [...]
Cu cosnita în Phnom Penh M-am tot luat cu altele si am neglijat sa continuu [...]
12 Comentarii
Curcan cu taitei si legume – Reteta cambodgiana Aceasta reteta foloseste sos Tuk Trey, a [...]
2 Comentarii
Bucataria cambodgiana este una extrem de bine aromata, fara sa fie insa prea iute, sau [...]
În mod traditional cambodgienii mananca la o masa trei sau patru feluri. Fiecare fel individual [...]
Cu toate influentele, bucataria cambodgiana este diferita fata de cea din tarile vecine, Thailanda si [...]
Primele semne de civilizatie pot fi urmarite pana în timpul regatului Funan. Fondat de conducatori [...]
Prin modul in care utilizeaza sosul de peste si ceapa verde, aceasta reteta reflecta influenta [...]
Aceasta reteta se incadreaza in randul deserturilor tipic asiatice, foarte simple, dar gustoase si bogat [...]
1 Comentariu
Picnic langa Angkor Wat Raspandirea templelor de la Angkor Wat le face vizitabile doar calatorind [...]
Este unul dintre deserturile extrem de pretuite in Asia de Sud-Est, mai ales in [...]
3 Comentarii
Profit de ocazia ca sa va prezint o reteta apartinand unei bucatarii foarte putin cunoscuta [...]
Sosul picant-acrisor, numit in Cambodgia “tik marij”, este unul dintre sosurile de baza ale bucatariei [...]
Fasolea mung (vigna radiata) este nativa din Pakistan si India. Fasolea sparta (despicata) este numita [...]
11 Comentarii
Marturisesc ca am fost oarecum reticent cand am folosit pentru prima oara laptele de cocos, [...]
Am spart, nu cu mult timp in urma, o sticluta cu sos de peste. Mi-a [...]