Retete culinare & Gastronomie cu Radu Popovici. Gatim cu: bucatarie cambodgiana

Pui cu legume si mult ghimbir

Aceasta reteta este inspirata din bucataria cambodgiana. Acolo ghimbirul, in special cel tanar si suculent, [...]

4 Comentarii

Fotografii de pe papamond (35)

Va povesteam cu alta ocazie despre vizita facuta acum 4 ani în Cambodgia, într-un sat [...]

6 Comentarii

Fotografii de pe papamond (29)

Prin anii ’60, cand eram si eu mititel si mergeam la mare cu parintii, îmi [...]

8 Comentarii

Fotografii de pe papamond (4)

Fotografii din calatorii…culinare Am adunat de-a lungul anilor cateva mii de fotografii legate de mancare, [...]

4 Comentarii

Pe scurt despre prahok

Bucataria cambodgiana este, din pacate, extrem de putin cunoscuta. Poate fi caracterizata prin amestecuri subtile [...]

4 Comentarii

Kroeung – pasta de curry cambodgiana

Banuiesc ca unii dintre dvs. o sa va mirati ca aduc în discutie bucataria cambodgiana, [...]

13 Comentarii

Pui cu piper negru

Rezultatele partiale ale sondajului “In ce zi a saptamanii obisnuiti sa gatiti?” (il puteti vedea [...]

14 Comentarii

Porc fript cu miere si lapte de cocos

Am mancat acest preparat in Cambodgia, acum un an si jumatate, si stiu ca m-a [...]

4 Comentarii

Porc cu ardei iuti si alune

Sosurile de stridii si de soia, influente culinare chinezesti, dau aroma specifica acestui stir-fry. Iuteala [...]

6 Comentarii

Pe scurt despre pasta de creveti

Ca si in cazul sosului de peste, bucataria thailandeza nu ar fi ceea ce este [...]

8 Comentarii

Amok trei – Curry de peste cambodgian

Amok-ul, desi are un nume cu sonoritate neapetisanta (in DEX, cuvantul “amoc” este definit ca [...]

21 Comentariu

Uluitoarea Cambodgie – partea 5

Şcoala de gatit A venit vremea sa închei povestea calatoriei mele culinare în Cambodgia, mai [...]

45 Comentariu

Uluitoarea Cambodgie – partea 4

Cu cosnita în Phnom Penh M-am tot luat cu altele si am neglijat sa continuu [...]

12 Comentarii

Curcan cu taitei si legume

Curcan cu taitei si legume – Reteta cambodgiana Aceasta reteta foloseste sos Tuk Trey, a [...]

2 Comentarii

Sos tuk trey

Bucataria cambodgiana este una extrem de bine aromata, fara sa fie insa prea iute, sau [...]

4 Comentarii

Secretul bucatariei cambodgiene – partea 3

În mod traditional cambodgienii mananca la o masa trei sau patru feluri. Fiecare fel individual [...]

8 Comentarii

Secretul bucatariei cambodgiene – partea 2

Cu toate influentele, bucataria cambodgiana este diferita fata de cea din tarile vecine, Thailanda si [...]

4 Comentarii

Secretul bucatariei cambodgiene – partea 1

Primele semne de civilizatie pot fi urmarite pana în timpul regatului Funan. Fondat de conducatori [...]

2 Comentarii

Pui cu ceapa verde

Prin modul in care utilizeaza sosul de peste si ceapa verde, aceasta reteta reflecta influenta [...]

2 Comentarii

Banane fierte in lapte de cocos

Aceasta reteta se incadreaza in randul deserturilor tipic asiatice, foarte simple, dar gustoase si bogat [...]

1 Comentariu

Uluitoarea Cambodgie – partea 3

Picnic langa Angkor Wat Raspandirea templelor de la Angkor Wat le face vizitabile doar calatorind [...]

2 Comentarii

Orez cu mango

  Este unul dintre deserturile extrem de pretuite in Asia de Sud-Est, mai ales in [...]

3 Comentarii

Frigarui de pui cu sos picant

Profit de ocazia ca sa va prezint o reteta apartinand unei bucatarii foarte putin cunoscuta [...]

6 Comentarii

Sos Tik Marij

Sosul picant-acrisor, numit in Cambodgia “tik marij”, este unul dintre sosurile de baza ale bucatariei [...]

4 Comentarii

Muguri de fasole

Fasolea mung (vigna radiata) este nativa din Pakistan si India. Fasolea sparta (despicata) este numita [...]

11 Comentarii

Laptele de cocos – ingredient obligatoriu in bucataria sud-est asiatica

Marturisesc ca am fost oarecum reticent cand am folosit pentru prima oara laptele de cocos, [...]

11 Comentarii

Sosul de peste – un ingredient magic

Am spart, nu cu mult timp in urma, o sticluta cu sos de peste. Mi-a [...]

13 Comentarii