Retete culinare & Gastronomie cu Radu Popovici. Gatim cu: bucatarie cambodgiana
Pui cu legume si mult ghimbir
Pui cu legume si ghimbir – Reteta din bucataria cambodgiana Aceasta reteta este inspirata din...
4 Comentarii
Fotografii de pe papamond (35)
Va povesteam cu alta ocazie despre vizita facuta acum 4 ani în Cambodgia, într-un sat...
6 Comentarii
Fotografii de pe papamond (29)
Prin anii ’60, cand eram si eu mititel si mergeam la mare cu parintii, îmi...
8 Comentarii
Fotografii de pe papamond (4)
Fotografii din calatorii…culinare Am adunat de-a lungul anilor cateva mii de fotografii legate de mancare,...
4 Comentarii
Pe scurt despre prahok
Bucataria cambodgiana este, din pacate, extrem de putin cunoscuta. Poate fi caracterizata prin amestecuri subtile...
4 Comentarii
Kroeung – pasta de curry cambodgiana
Banuiesc ca unii dintre dvs. o sa va mirati ca aduc în discutie bucataria cambodgiana,...
13 Comentarii
Pui cu piper negru
Rezultatele partiale ale sondajului “In ce zi a saptamanii obisnuiti sa gatiti?” (il puteti vedea...
14 Comentarii
Porc fript cu miere si lapte de cocos
Am mancat acest preparat in Cambodgia, acum un an si jumatate, si stiu ca m-a...
4 Comentarii
Porc cu ardei iuti si alune
Sosurile de stridii si de soia, influente culinare chinezesti, dau aroma specifica acestui stir-fry. Iuteala...
6 Comentarii
Pe scurt despre pasta de creveti
Ca si in cazul sosului de peste, bucataria thailandeza nu ar fi ceea ce este...
8 Comentarii
Amok trei – Curry de peste cambodgian
Amok-ul, desi are un nume cu sonoritate neapetisanta (in DEX, cuvantul “amoc” este definit ca...
21 Comentariu
Uluitoarea Cambodgie – partea 5
Şcoala de gatit A venit vremea sa închei povestea calatoriei mele culinare în Cambodgia, mai...
45 Comentariu
Uluitoarea Cambodgie – partea 4
Cu cosnita în Phnom Penh M-am tot luat cu altele si am neglijat sa continuu...
12 Comentarii
Curcan cu taitei si legume
Curcan cu taitei si legume – Reteta cambodgiana Aceasta reteta foloseste sos Tuk Trey, a...
2 Comentarii
Sos tuk trey
Bucataria cambodgiana este una extrem de bine aromata, fara sa fie insa prea iute, sau...
4 Comentarii
Secretul bucatariei cambodgiene – partea 3
În mod traditional cambodgienii mananca la o masa trei sau patru feluri. Fiecare fel individual...
8 Comentarii
Secretul bucatariei cambodgiene – partea 2
Cu toate influentele, bucataria cambodgiana este diferita fata de cea din tarile vecine, Thailanda si...
4 Comentarii
Secretul bucatariei cambodgiene – partea 1
Primele semne de civilizatie pot fi urmarite pana în timpul regatului Funan. Fondat de conducatori...
2 Comentarii
Pui cu ceapa verde
Prin modul in care utilizeaza sosul de peste si ceapa verde, aceasta reteta reflecta influenta...
2 Comentarii
Banane fierte in lapte de cocos
Aceasta reteta se incadreaza in randul deserturilor tipic asiatice, foarte simple, dar gustoase si bogat...
1 Comentariu
Uluitoarea Cambodgie – partea 3
Picnic langa Angkor Wat Raspandirea templelor de la Angkor Wat le face vizitabile doar calatorind...
2 Comentarii
Orez cu mango
Este unul dintre deserturile extrem de pretuite in Asia de Sud-Est, mai ales in Cambodgia...
3 Comentarii
Frigarui de pui cu sos picant
Profit de ocazia ca sa va prezint o reteta apartinand unei bucatarii foarte putin cunoscuta...
6 Comentarii
Sos Tik Marij
Sos Tik Marji, picant-acrisor – Bucataria cambodgiana Sosul picant-acrisor, numit in Cambodgia “tik marij”, este...
4 Comentarii
Muguri de fasole
Fasolea mung (vigna radiata) este nativa din Pakistan si India. Fasolea sparta (despicata) este numita...
11 Comentarii
Laptele de cocos – ingredient obligatoriu in bucataria sud-est asiatica
Marturisesc ca am fost oarecum reticent cand am folosit pentru prima oara laptele de cocos,...
11 Comentarii
Sosul de peste – un ingredient magic
Am spart, nu cu mult timp in urma, o sticluta cu sos de peste. Mi-a...
13 Comentarii