blog de Gastronomie
Aceasta reteta este inspirata din bucataria cambodgiana. Acolo ghimbirul, in special cel tanar si suculent, [...]
4 Comentarii
Vă povesteam cu altă ocazie despre vizita făcută acum 4 ani în Cambodgia, într-un sat [...]
6 Comentarii
Prin anii ’60, când eram şi eu mititel şi mergeam la mare cu părinţii, îmi [...]
8 Comentarii
Fotografii din calatorii…culinare Am adunat de-a lungul anilor cateva mii de fotografii legate de mancare, [...]
Bucătăria cambodgiană este, din păcate, extrem de puţin cunoscută. Poate fi caracterizată prin amestecuri subtile [...]
Bănuiesc că unii dintre dvs. o să vă miraţi ca aduc în discuţie bucătăria cambodgiană, [...]
13 Comentarii
Rezultatele partiale ale sondajului “In ce zi a saptamanii obisnuiti sa gatiti?” (il puteti vedea [...]
14 Comentarii
Am mancat acest preparat in Cambodgia, acum un an si jumatate, si stiu ca m-a [...]
Sosurile de stridii si de soia, influente culinare chinezesti, dau aroma specifica acestui stir-fry. Iuteala [...]
Ca si in cazul sosului de peste, bucataria thailandeza nu ar fi ceea ce este [...]
Amok-ul, desi are un nume cu sonoritate neapetisanta (in DEX, cuvantul „amoc” este definit ca [...]
Şcoala de gătit A venit vremea să închei povestea călătoriei mele culinare în Cambodgia, mai [...]
Cu coşniţa în Phnom Penh M-am tot luat cu altele şi am neglijat să continuu [...]
12 Comentarii
Curcan cu taitei si legume – Reteta cambodgiana Aceasta reteta foloseste sos Tuk Trey, a [...]
2 Comentarii
Bucataria cambodgiana este una extrem de bine aromata, fara sa fie insa prea iute, sau [...]
În mod tradiţional cambodgienii mănâncă la o masă trei sau patru feluri. Fiecare fel individual [...]
Cu toate influenţele, bucătăria cambodgiană este diferită faţă de cea din ţările vecine, Thailanda şi [...]
Primele semne de civilizaţie pot fi urmărite până în timpul regatului Funan. Fondat de conducători [...]
Prin modul in care utilizeaza sosul de peste si ceapa verde, aceasta reteta reflecta influenta [...]
Aceasta reteta se incadreaza in randul deserturilor tipic asiatice, foarte simple, dar gustoase si bogat [...]
1 Comentariu
Picnic lângă Angkor Wat Răspândirea templelor de la Angkor Wat le face vizitabile doar călătorind [...]
Este unul dintre deserturile extrem de pretuite in Asia de Sud-Est, mai ales in [...]
3 Comentarii
Profit de ocazia ca sa va prezint o reteta apartinand unei bucatarii foarte putin cunoscuta [...]
Sosul picant-acrisor, numit in Cambodgia „tik marij”, este unul dintre sosurile de baza ale bucatariei [...]
Fasolea mung (vigna radiata) este nativa din Pakistan si India. Fasolea sparta (despicata) este numita [...]
11 Comentarii
Marturisesc ca am fost oarecum reticent cand am folosit pentru prima oara laptele de cocos, [...]
Am spart, nu cu mult timp in urma, o sticluta cu sos de peste. Mi-a [...]