Retete culinare & Gastronomie cu Radu Popovici. Gatim cu: bucatarie cambodgiana
Pui cu legume si mult ghimbir
Aceasta reteta este inspirata din bucataria cambodgiana. Acolo ghimbirul, in special cel tanar si suculent, [...]
4 Comentarii
Fotografii de pe papamond (35)
Va povesteam cu alta ocazie despre vizita facuta acum 4 ani în Cambodgia, într-un sat [...]
6 Comentarii
Fotografii de pe papamond (29)
Prin anii ’60, cand eram si eu mititel si mergeam la mare cu parintii, îmi [...]
8 Comentarii
Fotografii de pe papamond (4)
Fotografii din calatorii…culinare Am adunat de-a lungul anilor cateva mii de fotografii legate de mancare, [...]
4 Comentarii
feb.
Pe scurt despre prahok
Bucataria cambodgiana este, din pacate, extrem de putin cunoscuta. Poate fi caracterizata prin amestecuri subtile [...]
4 Comentarii
Kroeung – pasta de curry cambodgiana
Banuiesc ca unii dintre dvs. o sa va mirati ca aduc în discutie bucataria cambodgiana, [...]
13 Comentarii
Pui cu piper negru
Rezultatele partiale ale sondajului “In ce zi a saptamanii obisnuiti sa gatiti?” (il puteti vedea [...]
14 Comentarii
Porc fript cu miere si lapte de cocos
Am mancat acest preparat in Cambodgia, acum un an si jumatate, si stiu ca m-a [...]
4 Comentarii
Porc cu ardei iuti si alune
Sosurile de stridii si de soia, influente culinare chinezesti, dau aroma specifica acestui stir-fry. Iuteala [...]
6 Comentarii
Pe scurt despre pasta de creveti
Ca si in cazul sosului de peste, bucataria thailandeza nu ar fi ceea ce este [...]
8 Comentarii
Amok trei – Curry de peste cambodgian
Amok-ul, desi are un nume cu sonoritate neapetisanta (in DEX, cuvantul “amoc” este definit ca [...]
Uluitoarea Cambodgie – partea 5
Şcoala de gatit A venit vremea sa închei povestea calatoriei mele culinare în Cambodgia, mai [...]
Uluitoarea Cambodgie – partea 4
Cu cosnita în Phnom Penh M-am tot luat cu altele si am neglijat sa continuu [...]
12 Comentarii
dec.
Curcan cu taitei si legume
Curcan cu taitei si legume – Reteta cambodgiana Aceasta reteta foloseste sos Tuk Trey, a [...]
2 Comentarii
dec.
Sos tuk trey
Bucataria cambodgiana este una extrem de bine aromata, fara sa fie insa prea iute, sau [...]
4 Comentarii
Secretul bucatariei cambodgiene – partea 3
În mod traditional cambodgienii mananca la o masa trei sau patru feluri. Fiecare fel individual [...]
8 Comentarii
Secretul bucatariei cambodgiene – partea 2
Cu toate influentele, bucataria cambodgiana este diferita fata de cea din tarile vecine, Thailanda si [...]
4 Comentarii
Secretul bucatariei cambodgiene – partea 1
Primele semne de civilizatie pot fi urmarite pana în timpul regatului Funan. Fondat de conducatori [...]
2 Comentarii
Pui cu ceapa verde
Prin modul in care utilizeaza sosul de peste si ceapa verde, aceasta reteta reflecta influenta [...]
2 Comentarii
iul.
Banane fierte in lapte de cocos
Aceasta reteta se incadreaza in randul deserturilor tipic asiatice, foarte simple, dar gustoase si bogat [...]
1 Comentariu
Uluitoarea Cambodgie – partea 3
Picnic langa Angkor Wat Raspandirea templelor de la Angkor Wat le face vizitabile doar calatorind [...]
2 Comentarii
Orez cu mango
Este unul dintre deserturile extrem de pretuite in Asia de Sud-Est, mai ales in [...]
3 Comentarii
Frigarui de pui cu sos picant
Profit de ocazia ca sa va prezint o reteta apartinand unei bucatarii foarte putin cunoscuta [...]
6 Comentarii
Sos Tik Marij
Sosul picant-acrisor, numit in Cambodgia “tik marij”, este unul dintre sosurile de baza ale bucatariei [...]
4 Comentarii
Muguri de fasole
Fasolea mung (vigna radiata) este nativa din Pakistan si India. Fasolea sparta (despicata) este numita [...]
11 Comentarii
Laptele de cocos – ingredient obligatoriu in bucataria sud-est asiatica
Marturisesc ca am fost oarecum reticent cand am folosit pentru prima oara laptele de cocos, [...]
11 Comentarii
feb.
Sosul de peste – un ingredient magic
Am spart, nu cu mult timp in urma, o sticluta cu sos de peste. Mi-a [...]
13 Comentarii
feb.