bucatarie chinezeasca | Retetele lui Radu - Gastronomie:

Creveti cu taitei de orez, usturoi si sos de soia

Nu mi-am ascuns niciodata preferinta pentru creveti. Imi plac mai mult decat pestele si decat orice alte fructe de mare. Profit de orice ocazie pentru a-i gati; de fapt, cred ca am deja pe blog vreo 200 de retete cu creveti.
Creveti cu taitei de orez, usturoi si sos de soia
Reteta de astazi este o reteta de inspiratie chinezeasca. Ea are patru componente importante: ingrediente cu carbohidrati (taitei de orez), proteine (creveti si ciuperci enoki), legume (ardei gras, zucchini, morcov) si asezonatori (zahar de trestie, ghimbir, ardei iute, usturoi, ceapa verde, piper alb, sos de soia).
(mai mult…)

Citeste tot

Vita cu sos de stridii si legume

Combinatiile de sos de stridii cu carne de vita sunt clasice pentru bucataria chinezeasca. Cea mai celebra dintre ele, marketata mult pe piata americana si pe cea britanica, contine broccoli, una dintre legumele folosite, de fapt, extrem de rar in bucataria chinezeasca autentica.
Vita cu sos de stridii si legume
Acest lucru este insa important doar pentru o minoritate; pentru majoritate conteaza faptul ca sosul de stridii si vita fac un parteneriat reusit, indiferent de legumele care il completeaza. Eu am ales un amestec de ardei gras, morcovi si zucchini, nu pentru ca acestea ar fi mai „chinezesti” decat broccoli, ci doar pentru ca le aveam la dispozitie; chiar ma ajuta sa exemplific afirmatia de dinainte: folositi legumele pe care le aveti la indemana (morcovi, ardei grasi, ridichi, conopida, fasole verde, telina, broccoli, germeni de fasole, castane de apa, varza etc.) si veti obtine ceva delicios.
(mai mult…)

Citeste tot

Salata picanta de castraveti cu susan

Desi nu as zice ca bucataria chinezeasca exceleaza in domeniul salatelor, reteta de fata, simpla si interesanta, tine sa ma contrazica, macar partial. Nu cred ca o pot lista printre cele mai bune salate gustate de mine, dar merita incercata.
Se poate servi fierbinte, la temperatura camerei sau bine racita, de sine statatoare sau alaturata unui preparat cu peste, fructe de mare, pasare, porc sau vita.
Salata picanta de castraveti
Eu o prefer rece, mai ales pentru ca acel ragaz, necesar racirii, da timp aromelor sa se amestece mai bine.
(mai mult…)

Citeste tot

Salata de creveti cu orez si legume

Imi plac mult acest gen de salate. Sunt rapide, usor de facut si ametitor de savuroase. Ingredientele sunt combinate intr-un amestec apetisant de culori, texturi, forme, gusturi si arome, care nu te pot lasa indiferent.

Este un preparat bine gandit, continand in proteine (creveti), carbohidrati (orez), fibre, minerale si vitamine (legume), condimentat echilibrat.
(mai mult…)

Citeste tot

Pui de sepie cu piper de Sichuan

Ma enerveaza teribil cand oamenii spun “baby morcovi” in loc de “morcovi tineri”, sau “baby sepii” in loc de “pui de sepii”. Slava Domnului, desi nu avem o limba la fel de complexa si de bogata ca altele, in aceste cazuri chiar gasim lesne cuvinte care sa denumeasca corect ingredientele.

Va ofer, deci, o reteta cu pui de sepie gatiti in stil chinezesc; este foarte simpla, iar rezultatul final este delicios.
(mai mult…)

Citeste tot

Pui cu cinci arome

Cinci arome chinezesti” este unul dintre amestecurile de mirodenii caracteristice unei bucatarii renumite pentru diversitatea si rafinamentul sau. Amestecul nu este iute; este insa destul de puternic aromat, cu toate ca, in acelasi timp, aroma sa este fina, rafinata si doar usor picanta. Folositi-l cu prudenta, fiindca, adaugat in cantitati mari, poate domina profilul de gust si aroma al preparatelor.

(mai mult…)

Citeste tot
Page 1 of 12
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12