Retete culinare & Gastronomie cu Radu Popovici. Gatim cu: bucatarie chinezeasca
Creveti cu taitei de orez, usturoi si sos de soia
Nu mi-am ascuns niciodata preferinta pentru creveti. Imi plac mai mult decat pestele si decat...
2 Comentarii
Vita cu sos de stridii si legume
Combinatiile de sos de stridii cu carne de vita sunt clasice pentru bucataria chinezeasca. Cea...
6 Comentarii
Salata picanta de castraveti cu susan
Desi nu as zice ca bucataria chinezeasca exceleaza in domeniul salatelor, reteta de fata, simpla...
7 Comentarii
Salata de creveti cu orez si legume
Imi plac mult acest gen de salate. Sunt rapide, usor de facut si ametitor de...
Pui de sepie cu piper de Sichuan
Ma enerveaza teribil cand oamenii spun “baby morcovi” in loc de “morcovi tineri”, sau “baby...
2 Comentarii
Pui cu cinci arome
„Cinci arome chinezesti” este unul dintre amestecurile de mirodenii caracteristice unei bucatarii renumite pentru diversitatea...
8 Comentarii
Pe scurt despre uleiul chinezesc aromatizat cu ardei iute
Exista doua feluri principale de astfel de ulei (numit „layou” în chineza), ambele folosite nu...
8 Comentarii
Porc dulce-acrisor-picant cu rodie
Va propun o reteta simpla si interesanta, cu ingrediente usor de gasit, rapida si gustoasa....
3 Comentarii
Pui cu ciuperci negre si muguri de bambus
Denumirea generala de „ciuperci negre” nu este tocmai corecta, caci ciupercile la care se refera...
10 Comentarii
Scoici Saint-Jacques cu taitei de orez
Aceasta reteta imbina intr-un mod echilibrat nutrientii din scoici, cu cele din taitei, legume si...
6 Comentarii
Peste cu orez si sos picant
Fileurile delicate de peste sunt posate intr-un lichid aromat si servit cu orez si un...
11 Comentarii
Porc cu ghimbir si legume
Reteta de fata este una foarte simpla, care poarta placuta „pecete” a ghmibirului: proaspata, citrica...
7 Comentarii
Pui cu castraveti
Aceasta reteta se gateste prin tehnica numita „stir-fry„, imposibil de obtinut intr-o bucatarie domestica europeana....
8 Comentarii
Porc Mu-Shu
Porcul Mu-Shu (adesea il puteti intalni si scris altfel: moo shu, mu shu sau mu...
7 Comentarii
Supa de pui cu ou
Supa este delicioasa, cu gust bogat, aromata si cu un minunat contrast de texturi. Trebuie...
11 Comentarii
Fotografii de pe papamond (36)
Fotografia de mai jos a fost numita de autor „mic dejun în Orasul Vechi”. Atat....
6 Comentarii
Porc cu castravete
Iata o reteta simpla si rapida, care in literatura de specialitate de limba engleza este...
15 Comentarii
Salata de muguri de fasole
Este o reteta extrem de simpla, dar delicioasa, aromata si foarte hranitoare. In plus, ofera...
16 Comentarii
Salata calda de castraveti cu bacon
Bucataria chinezeasca nu este cunoscuta ca find una iute. Condimentata si aromata da, dar nu...
16 Comentarii
Vita iute cu legume
Combinatia de carne de vita cu sos de stridii si sos de soia este deja...
20 Comentariu
Salata picanta cu taitei
Este o salata originara din provincia Sichuan, acolo unde a luat nastere una dintre cele...
28 Comentariu
Fotografii de pe papamond (8)
Am si astazi, pentru dvs., o fotografie interesanta. Iata o imagine, luata noaptea, dintr-o piata...
6 Comentarii
Orez Xinjiang cu pui – reteta video
Orez Xinjiang cu pui – reteta chinezeasca (reteta are si varianta video) Serial sponsorizat de...
10 Comentarii
Pe scurt despre chop suey
Chop suey, însemnand “bucatele asortate”, sau “rupt în multe bucatele”, este un preparat ce apartine...
9 Comentarii
Aripioare de pui cu lamaie si „5 arome chinezesti”
Iata o reteta delicioasa, foarte aromata si usor de preparat. Aceste aripioare se servesc de...
13 Comentarii
Peste in aluat crocant
Imbracarea alimentelor intr-un aluat pe baza de amidon de porumb sau cartofi si prajirea lor...
4 Comentarii
Peste cu ghimbir si “5 arome”
Chinezii sunt renumiti pentru faptul ca, in general, 90% din timpul alocat retetelor lor este...
2 Comentarii
La masa cu stramosii – China (11)
Am ajuns la finalul acestei serii de articole dedicate culturii gastronomice chinezesti. Voi trece în...
6 Comentarii
La masa cu stramosii – China (10)
Unul dintre lucrurile care mi se par deosebite în cultura culinara chinezeasca, este si modul...
4 Comentarii
Curry chinezesc de pui
De obicei, toate curry-urile chinezesti contin ca ingredient cartofii, dulci sau obisnuiti. În Occident, la...
8 Comentarii
În bucataria de la Wu Xing – partea 2
Va poftesc din nou sa îl vedeti în actiune pe Tushin gatind, cu dexteritatea si...
34 Comentariu
La masa cu stramosii – China (4)
Continuam în articolul de astazi expunerea succinta a principiilor pe baza carora care s-a format...
13 Comentarii
În bucataria de la Wu Xing – partea 1
Asa cum va povesteam într-un articol de acum cateva saptamani, am fost solicitat de Wu...
58 Comentariu
La masa cu stramosii – China (3)
Vorbeam despre stransa legatura dintre cultura culinara chineza si filozofie. Continuu cu abordarea foarte succinta...
4 Comentarii
Peste cu toban jiang
Va propun aceasta reteta ca exemplificare pentru articolul de ieri, dedicat pastei toban jiang, un...
12 Comentarii
Pe scurt despre toban jiang
„Toban jiang” (sau „dou ban jiang” ori „doban jiang”) este un sos gros, sau o...
6 Comentarii
Porc cu taitei de celofan
Va propun o reteta foarte simpla, bine aromata si condimentata, dar nu exagerat, care foloseste...
16 Comentarii
Un altfel de Wu xing
Probabil majoritatea bucurestenilor a auzit de Wu xing, prima companie care a desfasurat în Romania...
37 Comentariu
Vita cu ceapa si ghimbir
Aceasta reteta provine din provincia Sichuan si, ca multe alte preparate ale acestei bucatarii, renumite...
24 Comentariu
Cat de proaspata sa ne fie mancarea?
Am dat intamplator peste cateva filmulete pe youtube. Va prezint doar trei dintre ele, dar...
12 Comentarii
Creveti prajiti in sos picant
Crevetii sunt un ingredient extrem de apreciat in intreaga Asie. Sunt gatiti, cel mai adesea,...
11 Comentarii
Pe scurt despre bucataria chino-americana (2)
Continuam astazi articolul referitor la bucataria chino-americana, trecand în revista cele mai importante preparate asociate...
4 Comentarii
Pui cu sos Guilin
Orasul Guilin, din provincia Guangxi, este faimos pentru reputatul sau sos iute, preparat pe baza...
10 Comentarii
Pe scurt despre satarul chinezesc
Satar chinezesc – un instrument versatil în bucatarie Vreme de circa 4 ani, înainte si...
13 Comentarii
Aripioare de pui cu sos de fasole neagra
Sosul de fasole neagra (Black Bean Sauce) se gaseste din cand in cand in supermarketurile...
11 Comentarii
Pe scurt despre bucataria chino-americana (1)
Nu cred ca este un secret pentru dvs. faptul ca sunt un mare amator de...
10 Comentarii
Creveti cu taitei si susan
Va propun o reteta care ii va delecta pe cei ce iubesc susanul. Aroma sa...
16 Comentarii
Vita cu sos de stridii si broccoli
Iata una dintre retetele chinezesti foarte cunoscute in Occident. Combinatia de broccoli, sos de stridii...
10 Comentarii
Chop suey cu vita
Se crede ca “chop suey” (bucatele asortate) a fost inventata in SUA de emigrantii chinezi...
12 Comentarii
Chau fan
Este o reteta originara din Hong Kong, preparata cu carne de porc si creveti. Ca...
10 Comentarii
Pui cu mango
Fructul de mango este folosit rareori în mancarurile chinezesti. Aceasta reteta este originara, probabil, din...
32 Comentariu
Amestec curry chinezesc
Aminteam într-o reteta de acum cateva zile de existenta unui amestec de mirodenii curry, în...
6 Comentarii
Orez cu curry si creveti
Reteta este simpla, rapida si foarte sanatoasa, pastrand in intregime nutrientii din alimente. Crevetii se...
10 Comentarii
Peste “afumat”
Am dat peste aceasta reteta intr-o carte (tradusa in limba engleza) a unuia dintre bucatarii...
9 Comentarii
Porc Sichuan
Preparatele din Sichuan, provincie care se poate lauda cu una dintre cele mai interesante bucatarii...
29 Comentariu
Creveti cu “5 arome”
Amestecul “5 arome” este unul dintre ingredientele caracteristice ale bucatariei cantoneze, care datoreaza mult aromei...
19 Comentarii
Pui cu sos picant
Iata o reteta care intruneste toate calitatile: este rapida, simpla, aromata si delicioasa. Are insa...
16 Comentarii
Pastrav cu usturoi si ceapa verde
Aceasta reteta are si varianta video Reteta descrie una dintre cele mai bune metode de...
25 Comentariu
Aripioare de pui cu sos Hoi Sin
Este un preparat foarte popular în restaurantele cantoneze. Sosul Hoi Sin se potriveste perfect cu...
7 Comentarii
- 1
- 2