blog de Gastronomie
Nu mi-am ascuns niciodata preferinta pentru creveti. Imi plac mai mult decat pestele si decat [...]
2 Comentarii
Combinatiile de sos de stridii cu carne de vita sunt clasice pentru bucataria chinezeasca. Cea [...]
6 Comentarii
Desi nu as zice ca bucataria chinezeasca exceleaza in domeniul salatelor, reteta de fata, simpla [...]
7 Comentarii
Imi plac mult acest gen de salate. Sunt rapide, usor de facut si ametitor de [...]
Ma enerveaza teribil cand oamenii spun “baby morcovi” in loc de “morcovi tineri”, sau “baby [...]
„Cinci arome chinezesti” este unul dintre amestecurile de mirodenii caracteristice unei bucatarii renumite pentru diversitatea [...]
8 Comentarii
Există două feluri principale de astfel de ulei (numit „layou” în chineză), ambele folosite nu [...]
Va propun o reteta simpla si interesanta, cu ingrediente usor de gasit, rapida si gustoasa. [...]
3 Comentarii
Denumirea generala de „ciuperci negre” nu este tocmai corecta, caci ciupercile la care se refera [...]
10 Comentarii
Aceasta reteta imbina intr-un mod echilibrat nutrientii din scoici, cu cele din taitei, legume si [...]
Fileurile delicate de peste sunt posate intr-un lichid aromat si servit cu orez si un [...]
11 Comentarii
Reteta de fata este una foarte simpla, care poarta placuta „pecete” a ghmibirului: proaspata, citrica [...]
Aceasta reteta se gateste prin tehnica numita „stir-fry„, imposibil de obtinut intr-o bucatarie domestica europeana. [...]
Porcul Mu-Shu (adesea il puteti intalni si scris altfel: moo shu, mu shu sau mu [...]
Supa este delicioasa, cu gust bogat, aromata si cu un minunat contrast de texturi. Trebuie [...]
Fotografia de mai jos a fost numită de autor „mic dejun în Oraşul Vechi”. Atât. [...]
Iata o reteta simpla si rapida, care in literatura de specialitate de limba engleza este [...]
15 Comentarii
Este o reteta extrem de simpla, dar delicioasa, aromata si foarte hranitoare. In plus, ofera [...]
16 Comentarii
Bucataria chinezeasca nu este cunoscuta ca find una iute. Condimentata si aromata da, dar nu [...]
Combinatia de carne de vita cu sos de stridii si sos de soia este deja [...]
Este o salata originara din provincia Sichuan, acolo unde a luat nastere una dintre cele [...]
Am si astazi, pentru dvs., o fotografie interesanta. Iata o imagine, luata noaptea, dintr-o piata [...]
Orez Xinjiang cu pui – reteta chinezeasca (reteta are si varianta video) Serial sponsorizat de [...]
Chop suey, însemnând “bucăţele asortate”, sau “rupt în multe bucăţele”, este un preparat ce aparţine [...]
9 Comentarii
Aceasta reteta are si varianta video. Serial sponsorizat de Riso Scotti Danubio. Acest preparat este [...]
14 Comentarii
Iata o reteta delicioasa, foarte aromata si usor de preparat. Aceste aripioare se servesc de [...]
13 Comentarii
Imbracarea alimentelor intr-un aluat pe baza de amidon de porumb sau cartofi si prajirea lor [...]
4 Comentarii
Chinezii sunt renumiti pentru faptul ca, in general, 90% din timpul alocat retetelor lor este [...]
Am ajuns la finalul acestei serii de articole dedicate culturii gastronomice chinezeşti. Voi trece în [...]
Unul dintre lucrurile care mi se par deosebite în cultura culinară chinezească, este şi modul [...]
Am mai vorbit despre Wu Xing pe acest blog, şi cu bune şi cu mai [...]
De obicei, toate curry-urile chinezeşti conţin ca ingredient cartofii, dulci sau obişnuiţi. În Occident, la [...]
Vă poftesc din nou să îl vedeţi în acţiune pe Tushin gătind, cu dexteritatea şi [...]
Continuăm în articolul de astăzi expunerea succintă a principiilor pe baza cărora care s-a format [...]
Aşa cum vă povesteam într-un articol de acum câteva săptămâni, am fost solicitat de Wu [...]
Vorbeam despre strânsa legătură dintre cultura culinară chineză şi filozofie. Continuu cu abordarea foarte succintă [...]
Va propun aceasta reteta ca exemplificare pentru articolul de ieri, dedicat pastei toban jiang, un [...]
12 Comentarii
„Toban jiang” (sau „dou ban jiang” ori „doban jiang”) este un sos gros, sau o [...]
Va propun o reteta foarte simpla, bine aromata si condimentata, dar nu exagerat, care foloseste [...]
Probabil majoritatea bucureştenilor a auzit de Wu xing, prima companie care a desfăşurat în România [...]
Aceasta reteta provine din provincia Sichuan si, ca multe alte preparate ale acestei bucatarii, renumite [...]
Am dat intamplator peste cateva filmulete pe youtube. Va prezint doar trei dintre ele, dar [...]
Crevetii sunt un ingredient extrem de apreciat in intreaga Asie. Sunt gatiti, cel mai adesea, [...]
Continuăm astăzi articolul referitor la bucătăria chino-americană, trecând în revistă cele mai importante preparate asociate [...]
Orasul Guilin, din provincia Guangxi, este faimos pentru reputatul sau sos iute, preparat pe baza [...]