Retete culinare & Gastronomie cu Radu Popovici. Gatim cu: bucatarie chinezeasca
Creveti cu taitei de orez, usturoi si sos de soia
Nu mi-am ascuns niciodata preferinta pentru creveti. Imi plac mai mult decat pestele si decat [...]
2 Comentarii
oct.
Vita cu sos de stridii si legume
Combinatiile de sos de stridii cu carne de vita sunt clasice pentru bucataria chinezeasca. Cea [...]
6 Comentarii
oct.
Salata picanta de castraveti cu susan
Desi nu as zice ca bucataria chinezeasca exceleaza in domeniul salatelor, reteta de fata, simpla [...]
7 Comentarii
oct.
Salata de creveti cu orez si legume
Imi plac mult acest gen de salate. Sunt rapide, usor de facut si ametitor de [...]
oct.
Pui de sepie cu piper de Sichuan
Ma enerveaza teribil cand oamenii spun “baby morcovi” in loc de “morcovi tineri”, sau “baby [...]
2 Comentarii
sept.
Pui cu cinci arome
“Cinci arome chinezesti” este unul dintre amestecurile de mirodenii caracteristice unei bucatarii renumite pentru diversitatea [...]
8 Comentarii
iul.
Pe scurt despre uleiul chinezesc aromatizat cu ardei iute
Exista doua feluri principale de astfel de ulei (numit „layou” în chineza), ambele folosite nu [...]
8 Comentarii
apr.
Porc dulce-acrisor-picant cu rodie
Va propun o reteta simpla si interesanta, cu ingrediente usor de gasit, rapida si gustoasa. [...]
3 Comentarii
Pui cu ciuperci negre si muguri de bambus
Denumirea generala de “ciuperci negre” nu este tocmai corecta, caci ciupercile la care se refera [...]
10 Comentarii
Scoici Saint-Jacques cu taitei de orez
Aceasta reteta imbina intr-un mod echilibrat nutrientii din scoici, cu cele din taitei, legume si [...]
6 Comentarii
ian.
Peste cu orez si sos picant
Fileurile delicate de peste sunt posate intr-un lichid aromat si servit cu orez si un [...]
11 Comentarii
ian.
Porc cu ghimbir si legume
Reteta de fata este una foarte simpla, care poarta placuta “pecete” a ghmibirului: proaspata, citrica [...]
7 Comentarii
ian.
Pui cu castraveti
Aceasta reteta se gateste prin tehnica numita “stir-fry“, imposibil de obtinut intr-o bucatarie domestica europeana. [...]
8 Comentarii
dec.
Porc Mu-Shu
Porcul Mu-Shu (adesea il puteti intalni si scris altfel: moo shu, mu shu sau mu [...]
7 Comentarii
Supa de pui cu ou
Supa este delicioasa, cu gust bogat, aromata si cu un minunat contrast de texturi. Trebuie [...]
11 Comentarii
Fotografii de pe papamond (36)
Fotografia de mai jos a fost numita de autor „mic dejun în Orasul Vechi”. Atat. [...]
6 Comentarii
Porc cu castravete
Iata o reteta simpla si rapida, care in literatura de specialitate de limba engleza este [...]
15 Comentarii
Salata de muguri de fasole
Este o reteta extrem de simpla, dar delicioasa, aromata si foarte hranitoare. In plus, ofera [...]
16 Comentarii
Salata calda de castraveti cu bacon
Bucataria chinezeasca nu este cunoscuta ca find una iute. Condimentata si aromata da, dar nu [...]
16 Comentarii
Vita iute cu legume
Combinatia de carne de vita cu sos de stridii si sos de soia este deja [...]
Salata picanta cu taitei
Este o salata originara din provincia Sichuan, acolo unde a luat nastere una dintre cele [...]
Fotografii de pe papamond (8)
Am si astazi, pentru dvs., o fotografie interesanta. Iata o imagine, luata noaptea, dintr-o piata [...]
6 Comentarii
Orez Xinjiang cu pui – reteta video
Orez Xinjiang cu pui – reteta chinezeasca (reteta are si varianta video) Serial sponsorizat de [...]
10 Comentarii
mart.
Pe scurt despre chop suey
Chop suey, însemnand “bucatele asortate”, sau “rupt în multe bucatele”, este un preparat ce apartine [...]
9 Comentarii
Aripioare de pui cu lamaie si „5 arome chinezesti”
Iata o reteta delicioasa, foarte aromata si usor de preparat. Aceste aripioare se servesc de [...]
13 Comentarii
Peste in aluat crocant
Imbracarea alimentelor intr-un aluat pe baza de amidon de porumb sau cartofi si prajirea lor [...]
4 Comentarii
Peste cu ghimbir si “5 arome”
Chinezii sunt renumiti pentru faptul ca, in general, 90% din timpul alocat retetelor lor este [...]
2 Comentarii
La masa cu stramosii – China (11)
Am ajuns la finalul acestei serii de articole dedicate culturii gastronomice chinezesti. Voi trece în [...]
6 Comentarii
La masa cu stramosii – China (10)
Unul dintre lucrurile care mi se par deosebite în cultura culinara chinezeasca, este si modul [...]
4 Comentarii
Curry chinezesc de pui
De obicei, toate curry-urile chinezesti contin ca ingredient cartofii, dulci sau obisnuiti. În Occident, la [...]
8 Comentarii
În bucataria de la Wu Xing – partea 2
Va poftesc din nou sa îl vedeti în actiune pe Tushin gatind, cu dexteritatea si [...]
La masa cu stramosii – China (4)
Continuam în articolul de astazi expunerea succinta a principiilor pe baza carora care s-a format [...]
13 Comentarii
În bucataria de la Wu Xing – partea 1
Asa cum va povesteam într-un articol de acum cateva saptamani, am fost solicitat de Wu [...]
La masa cu stramosii – China (3)
Vorbeam despre stransa legatura dintre cultura culinara chineza si filozofie. Continuu cu abordarea foarte succinta [...]
4 Comentarii
Peste cu toban jiang
Va propun aceasta reteta ca exemplificare pentru articolul de ieri, dedicat pastei toban jiang, un [...]
12 Comentarii
Pe scurt despre toban jiang
“Toban jiang” (sau “dou ban jiang” ori “doban jiang”) este un sos gros, sau o [...]
6 Comentarii
Porc cu taitei de celofan
Va propun o reteta foarte simpla, bine aromata si condimentata, dar nu exagerat, care foloseste [...]
16 Comentarii
Un altfel de Wu xing
Probabil majoritatea bucurestenilor a auzit de Wu xing, prima companie care a desfasurat în Romania [...]
aug.
Vita cu ceapa si ghimbir
Aceasta reteta provine din provincia Sichuan si, ca multe alte preparate ale acestei bucatarii, renumite [...]
Cat de proaspata sa ne fie mancarea?
Am dat intamplator peste cateva filmulete pe youtube. Va prezint doar trei dintre ele, dar [...]
12 Comentarii
Creveti prajiti in sos picant
Crevetii sunt un ingredient extrem de apreciat in intreaga Asie. Sunt gatiti, cel mai adesea, [...]
11 Comentarii
Pe scurt despre bucataria chino-americana (2)
Continuam astazi articolul referitor la bucataria chino-americana, trecand în revista cele mai importante preparate asociate [...]
4 Comentarii
Pui cu sos Guilin
Orasul Guilin, din provincia Guangxi, este faimos pentru reputatul sau sos iute, preparat pe baza [...]
10 Comentarii