Retete culinare & Gastronomie cu Radu Popovici. Gatim cu: bucatarie chinezeasca

Creveti cu taitei de orez, usturoi si sos de soia

Nu mi-am ascuns niciodata preferinta pentru creveti. Imi plac mai mult decat pestele si decat...

2 Comentarii

Vita cu sos de stridii si legume

Combinatiile de sos de stridii cu carne de vita sunt clasice pentru bucataria chinezeasca. Cea...

6 Comentarii

Salata picanta de castraveti cu susan

Desi nu as zice ca bucataria chinezeasca exceleaza in domeniul salatelor, reteta de fata, simpla...

7 Comentarii

Salata de creveti cu orez si legume

Imi plac mult acest gen de salate. Sunt rapide, usor de facut si ametitor de...

Pui de sepie cu piper de Sichuan

Ma enerveaza teribil cand oamenii spun “baby morcovi” in loc de “morcovi tineri”, sau “baby...

2 Comentarii

Pui cu cinci arome

„Cinci arome chinezesti” este unul dintre amestecurile de mirodenii caracteristice unei bucatarii renumite pentru diversitatea...

8 Comentarii

Pe scurt despre uleiul chinezesc aromatizat cu ardei iute

Exista doua feluri principale de astfel de ulei (numit „layou” în chineza), ambele folosite nu...

8 Comentarii

Porc dulce-acrisor-picant cu rodie

Va propun o reteta simpla si interesanta, cu ingrediente usor de gasit, rapida si gustoasa....

3 Comentarii

Pui cu ciuperci negre si muguri de bambus

Denumirea generala de „ciuperci negre” nu este tocmai corecta, caci ciupercile la care se refera...

10 Comentarii

Scoici Saint-Jacques cu taitei de orez

Aceasta reteta imbina intr-un mod echilibrat nutrientii din scoici, cu cele din taitei, legume si...

6 Comentarii

Peste cu orez si sos picant

Fileurile delicate de peste sunt posate intr-un lichid aromat si servit cu orez si un...

11 Comentarii

Porc cu ghimbir si legume

Reteta de fata este una foarte simpla, care poarta placuta „pecete” a ghmibirului: proaspata, citrica...

7 Comentarii

Pui cu castraveti

Aceasta reteta se gateste prin tehnica numita „stir-fry„, imposibil de obtinut intr-o bucatarie domestica europeana....

8 Comentarii

Porc Mu-Shu

Porcul Mu-Shu (adesea il puteti intalni si scris altfel: moo shu, mu shu sau mu...

7 Comentarii

Supa de pui cu ou

Supa este delicioasa, cu gust bogat, aromata si cu un minunat contrast de texturi. Trebuie...

11 Comentarii

Fotografii de pe papamond (36)

Fotografia de mai jos a fost numita de autor „mic dejun în Orasul Vechi”. Atat....

6 Comentarii

Porc cu castravete

Iata o reteta simpla si rapida, care in literatura de specialitate de limba engleza este...

15 Comentarii

Salata de muguri de fasole

Este o reteta extrem de simpla, dar delicioasa, aromata si foarte hranitoare. In plus, ofera...

16 Comentarii

Salata calda de castraveti cu bacon

Bucataria chinezeasca nu este cunoscuta ca find una iute. Condimentata si aromata da, dar nu...

16 Comentarii

Vita iute cu legume

Combinatia de carne de vita cu sos de stridii si sos de soia este deja...

20 Comentariu

Salata picanta cu taitei

Este o salata originara din provincia Sichuan, acolo unde a luat nastere una dintre cele...

28 Comentariu

Fotografii de pe papamond (8)

Am si astazi, pentru dvs., o fotografie interesanta. Iata o imagine, luata noaptea, dintr-o piata...

6 Comentarii

Orez Xinjiang cu pui – reteta video

Orez Xinjiang cu pui – reteta chinezeasca (reteta are si varianta video) Serial sponsorizat de...

10 Comentarii

Pe scurt despre chop suey

Chop suey, însemnand “bucatele asortate”, sau “rupt în multe bucatele”, este un preparat ce apartine...

9 Comentarii

Orez prajit cu oua

Aceasta reteta are si varianta video. Serial sponsorizat de Riso Scotti Danubio. Acest preparat este...

14 Comentarii

Aripioare de pui cu lamaie si „5 arome chinezesti”

Iata o reteta delicioasa, foarte aromata si usor de preparat. Aceste aripioare se servesc de...

13 Comentarii

Peste in aluat crocant

Imbracarea alimentelor intr-un aluat pe baza de amidon de porumb sau cartofi si prajirea lor...

4 Comentarii

Peste cu ghimbir si “5 arome”

Chinezii sunt renumiti pentru faptul ca, in general, 90% din timpul alocat retetelor lor este...

2 Comentarii

La masa cu stramosii – China (11)

Am ajuns la finalul acestei serii de articole dedicate culturii gastronomice chinezesti. Voi trece în...

6 Comentarii

La masa cu stramosii – China (10)

Unul dintre lucrurile care mi se par deosebite în cultura culinara chinezeasca, este si modul...

4 Comentarii

12 ani de viata

Am mai vorbit despre Wu Xing pe acest blog, si cu bune si cu mai...

4 Comentarii

Curry chinezesc de pui

De obicei, toate curry-urile chinezesti contin ca ingredient cartofii, dulci sau obisnuiti. În Occident, la...

8 Comentarii

În bucataria de la Wu Xing – partea 2

Va poftesc din nou sa îl vedeti în actiune pe Tushin gatind, cu dexteritatea si...

34 Comentariu

La masa cu stramosii – China (4)

Continuam în articolul de astazi expunerea succinta a principiilor pe baza carora care s-a format...

13 Comentarii

În bucataria de la Wu Xing – partea 1

Asa cum va povesteam într-un articol de acum cateva saptamani, am fost solicitat de Wu...

58 Comentariu

La masa cu stramosii – China (3)

Vorbeam despre stransa legatura dintre cultura culinara chineza si filozofie. Continuu cu abordarea foarte succinta...

4 Comentarii

Peste cu toban jiang

Va propun aceasta reteta ca exemplificare pentru articolul de ieri, dedicat pastei toban jiang, un...

12 Comentarii

Pe scurt despre toban jiang

„Toban jiang” (sau „dou ban jiang” ori „doban jiang”) este un sos gros, sau o...

6 Comentarii

Porc cu taitei de celofan

Va propun o reteta foarte simpla, bine aromata si condimentata, dar nu exagerat, care foloseste...

16 Comentarii

Un altfel de Wu xing

Probabil majoritatea bucurestenilor a auzit de Wu xing, prima companie care a desfasurat în Romania...

37 Comentariu

Vita cu ceapa si ghimbir

Aceasta reteta provine din provincia Sichuan si, ca multe alte preparate ale acestei bucatarii, renumite...

24 Comentariu

Cat de proaspata sa ne fie mancarea?

Am dat intamplator peste cateva filmulete pe youtube. Va prezint doar trei dintre ele, dar...

12 Comentarii

Creveti prajiti in sos picant

Crevetii sunt un ingredient extrem de apreciat in intreaga Asie. Sunt gatiti, cel mai adesea,...

11 Comentarii

Pe scurt despre bucataria chino-americana (2)

Continuam astazi articolul referitor la bucataria chino-americana, trecand în revista cele mai importante preparate asociate...

4 Comentarii

Pui cu sos Guilin

Orasul Guilin, din provincia Guangxi, este faimos pentru reputatul sau sos iute, preparat pe baza...

10 Comentarii

Pe scurt despre satarul chinezesc

Satar chinezesc – un instrument versatil în bucatarie Vreme de circa 4 ani, înainte si...

13 Comentarii

Aripioare de pui cu sos de fasole neagra

Sosul de fasole neagra (Black Bean Sauce) se gaseste din cand in cand in supermarketurile...

11 Comentarii

Pe scurt despre bucataria chino-americana (1)

Nu cred ca este un secret pentru dvs. faptul ca sunt un mare amator de...

10 Comentarii

Creveti cu taitei si susan

Va propun o reteta care ii va delecta pe cei ce iubesc susanul. Aroma sa...

16 Comentarii

Vita cu sos de stridii si broccoli

Iata una dintre retetele chinezesti foarte cunoscute in Occident. Combinatia de broccoli, sos de stridii...

10 Comentarii

Chop suey cu vita

Se crede ca “chop suey” (bucatele asortate) a fost inventata in SUA de emigrantii chinezi...

12 Comentarii

Chau fan

Este o reteta originara din Hong Kong, preparata cu carne de porc si creveti. Ca...

10 Comentarii

Pui cu mango

Fructul de mango este folosit rareori în mancarurile chinezesti. Aceasta reteta este originara, probabil, din...

32 Comentariu

Amestec curry chinezesc

Aminteam într-o reteta de acum cateva zile de existenta unui amestec de mirodenii curry, în...

6 Comentarii

Orez cu curry si creveti

Reteta este simpla, rapida si foarte sanatoasa, pastrand in intregime nutrientii din alimente. Crevetii se...

10 Comentarii

Peste “afumat”

Am dat peste aceasta reteta intr-o carte (tradusa in limba engleza) a unuia dintre bucatarii...

9 Comentarii

Porc Sichuan

Preparatele din Sichuan, provincie care se poate lauda cu una dintre cele mai interesante bucatarii...

29 Comentariu

Creveti cu “5 arome”

Amestecul “5 arome” este unul dintre ingredientele caracteristice ale bucatariei cantoneze, care datoreaza mult aromei...

19 Comentarii

Pui cu sos picant

Iata o reteta care intruneste toate calitatile: este rapida, simpla, aromata si delicioasa. Are insa...

16 Comentarii

Salata chinezeasca de fructe

Aceasta reteta are si varianta video Este o salata de fructe neobisnuita, cu gust exotic,...

4 Comentarii

Pastrav cu usturoi si ceapa verde

Aceasta reteta are si varianta video Reteta descrie una dintre cele mai bune metode de...

25 Comentariu

Salata chinezeasca de legume

Aceasta reteta are si varianta video. Reteta este, pe cat de simpla si rapida, pe...

12 Comentarii

Aripioare de pui cu sos Hoi Sin

Este un preparat foarte popular în restaurantele cantoneze. Sosul Hoi Sin se potriveste perfect cu...

7 Comentarii