Retete culinare & Gastronomie cu Radu Popovici. Gatim cu: bucatarie chinezeasca
Banane prajite
Bananele sunt un ingredient culinar popular in bucataria chineza, iar deserturile preparate cu ele sunt...
17 Comentarii
Yau gai – Pui cu sos de soia
Este una dintre retetele foarte populare in sudul Chinei, bucurandu-se de o reputatie foarte buna,...
13 Comentarii
Rulouri de pui cu banane
Bananele sunt un ingredient care nu apare des in bucataria chinezeasca. Acest fruct are un...
11 Comentarii
Ha do si – Toasturi cu creveti
Iata o reteta simpla si rapida, provenind din nordul Chinei, unde graul si painea din...
3 Comentarii
Ce bucatarie etnica te-ar interesa cel mai mult? – sondaj de opinie
Am postat pe blog retete din 35 de tari. Unele dintre aceste tari sunt bine...
15 Comentarii
Somon cu coriandru
Este o reteta mai interesanta si oarecum neobisnuita chiar si pentru bucataria chinezeasca, caci spre...
10 Comentarii
Chiftelute de pui cu susan
Imi place mult susanul, de aceea nu am rezistat tentatiei de a prepara aceste chiftelute,...
19 Comentarii
Foarte pe scurt despre daikon
Sunt convins ca ati si vazut prin supermarketuri aceste ridichi uriasi si ciudate, de culoare...
20 Comentariu
Pui cu urechi-de-lemn
Iata o reteta foarte simpla, care foloseste un ingredient extrem de popular in bucatariile asiatice,...
16 Comentarii
Pui cu muguri de fasole
Uneori ma mai izbeste sansa… culinara si dau peste ingrediente pe care eu le numesc...
9 Comentarii
Pe scurt despre aripioarele de rechin
Ati mancat vreodata supa de aripioare de rechin? Ei bine, nici eu. Cu toate acestea,...
28 Comentariu
Creveti cu ghimbir
Va era dor de o reteta cu creveti? Stiu ca este criza, si tocmai de...
8 Comentarii
Pe scurt despre castanele de apa
Sunt, din pacate, unul dintre ingredientele care se gasesc greu si sporadic pe piata noastra....
13 Comentarii
Creveti cu sos de fasole neagra
Una dintre regulile culinare spune ca pestele si fructele de mare, ingrediente cu gust delicat...
13 Comentarii
Pe scurt despre cartofii dulci
Nu sunt vreun specialist în cartofii dulci, totusi i-am gatit de cateva ori. Cum în...
21 Comentariu
Sorbet de kiwi cu ghimbir
Continui cu prezentarea meniului meu de Pasti. Am vazut ca sorbetul a starnit unele curiozitati,...
11 Comentarii
Salata de pui cu susan si legume
Dupa atatea posturi cu Lisabona, mi-am zis ca este timpul sa facem o pauza de...
4 Comentarii
Pui cu taitei si pasta de susan
Pentru o mare parte a chinezilor preparatele reci sunt nesuferite, dar in climatul cald al...
5 Comentarii
Pe scurt despre pasta de creveti
Ca si in cazul sosului de peste, bucataria thailandeza nu ar fi ceea ce este...
8 Comentarii
Salata de creveti cu alune caju
Am avut chef de ceva usor si rapid ai am ajuns astfel la aceasta reteta...
6 Comentarii
Clatite cu ceapa verde
Clatite – reteta chinezeasca Clatitele sunt preparate foarte populare in China, iar cele cu ceapa...
19 Comentarii
Orez cu fructe de mare si dip condimentat
Ca sa inlatur de la inceput orice dubiu legat de numele retetei, “dip” este termenul...
2 Comentarii
Mantou – Gogosi chinezesti gatite în aburi
Acum cateva zile am dat o raita la magazinele chinezesti din Dragonul Rosu 1 si...
4 Comentarii
La pomul laudat…
Harbin – restaurant chinezesc Str. Paunescu – Paltin Ion nr. 12, sector 3 Nu am...
5 Comentarii
Pui Chandoori
Va prezint astazi cea de-a doua reteta gatita la „Ginger” cu ocazia evenimentului de pe...
8 Comentarii
Porc dulce-acrisor
Aceasta reteta are si varianta video. Chinezii asociaza de obicei combinatie de gusturi dulce-acrisor mai...
20 Comentariu
Vita Chow Mein
Exista variante ale acestei retete care folosesc diferite tipuri de taitei si diferite tipuri de...
6 Comentarii
Pe scurt despre ciupercile urechi-de-lemn
Cu ceva timp in urma, am fost cu un amic sa mancam la un restaurant...
16 Comentarii
Pe scurt despre fierberea in aburi
Este cea mai sanatoasa metoda de a gati caci nu foloseste nici un fel de...
7 Comentarii
Supa de pui cu ou si ciuperci shiitake
Ciupercile negre uscate, numite „shiitake” de catre japonezi, sunt un ingredient tipic asiatic. Se cultiva...
4 Comentarii
Pui Chengdu
Este o reteta apartinand bucatariei din regiunea Sichuan, una dintre marile scoli culinare chinezesti. Chengdu...
2 Comentarii
Pui Sichuan
Este o reteta extrem de simpla si rapida, originara din provincia chineza Sichuan, renumita pentru...
2 Comentarii
Foarte pe scurt despre sosul Hoisin
Sosul Hoisin – un sos chinezesc Sosul Hoisin, sau Haixian (se pronunta haixianjiang) este un...
4 Comentarii
Bucataria chineza – traditie si varietate
Este de notorietate faptul ca marea majoritate a chinezilor nu numai ca adora sa manance,...
2 Comentarii
Omleta chinezeasca
Este o mancare pe care o veti gasi oriunde înfloreste cultura chineza, indiferent de distanta...
Foarte pe scurt despre betisoare
Istoric Termenul betisoare, din punct de vedere culinar, se refera la o pereche de bete...
9 Comentarii
Ce bucatarie preferati? – rezultate finale
Iata ca am închis primul nostru sondaj de opinie. Va reamintesc ca tema sa a...
14 Comentarii
Templul aromelor
Templul Soarelui – restaurant chinezesc Bucuresti, Str. Dimitrie Onciul nr. 17 Cunosc restaurantul „Templul Soarelui”,...
5 Comentarii
Cotlete de porc picante
Este o reteta extrem de simpla, dar foarte gustoasa si aromata. Marinada combina multe ingrediente...
2 Comentarii
Marinada pentru gratar
Cum zilele acestea multa lume trebaluieste în jurul gratarelor, m-am gandit sa va ofer o...
10 Comentarii
Tofu – made in China
Tofu, numit si doufu, sau branza de fasole, este un aliment de origine chinezeasca, preparat...
10 Comentarii
Muguri de fasole
Fasolea mung (vigna radiata) este nativa din Pakistan si India. Fasolea sparta (despicata) este numita...
11 Comentarii
Hartia de orez – s-o mananci, nu alta!
Este 20 februarie, dar vremea este urata. Afara urmeaza sa ninga, dupa cum ne avertizeaza...
27 Comentariu
Peste cu ghimbir si lamaie
Este o reteta simpla si foarte rapida, iar pestele va avea o aroma citrica, putin...
1 Comentariu
M-am wuxingat cu „mancare chinezeasca”
Am avut acum 2 zile ideea sa comand, din nou, mancare de la Wuxing. Am...
16 Comentarii
Sosul de stridii – potentator de gust si aroma
Incerc sa va prezint succint un alt sos-condiment, pe care l-am folosit adesea la gatit,...
6 Comentarii
Sosul de soia – sarea bucatariei asiatice
Sarat, dar mult mai gustos si mai hranitor decat sarea, sosul de soia este un...
16 Comentarii
Amestec chinezesc „5 arome”
5 Arome – amestec chinezesc de condimente Desi originea exacta a amestecului „5 arome” se...
14 Comentarii
- 1
- 2