Retete culinare & Gastronomie cu Radu Popovici. Gatim cu: bucatarie chinezeasca

Vita Chow Mein

Exista variante ale acestei retete care folosesc diferite tipuri de taitei si diferite tipuri de [...]

6 Comentarii

Pangasius cu legume si susan

Gustul picant al acestei retete se regleaza cu ajutorul ardeiului iute. Se pot indeparta, total [...]

10 Comentarii

Pe scurt despre ciupercile urechi-de-lemn

Cu ceva timp in urma, am fost cu un amic sa mancam la un restaurant [...]

16 Comentarii

Pe scurt despre fierberea in aburi

Este cea mai sanatoasa metoda de a gati caci nu foloseste nici un fel de [...]

7 Comentarii

Supa de pui cu ou si ciuperci shiitake

Ciupercile negre uscate, numite “shiitake” de catre japonezi, sunt un ingredient tipic asiatic. Se cultiva [...]

4 Comentarii

Pui Chengdu

Este o reteta apartinand bucatariei din regiunea Sichuan, una dintre marile scoli culinare chinezesti. Chengdu [...]

2 Comentarii

Pui Sichuan

Este o reteta extrem de simpla si rapida, originara din provincia chineza Sichuan, renumita pentru [...]

2 Comentarii

Foarte pe scurt despre sosul Hoisin

Sosul Hoisin – un sos chinezesc Sosul Hoisin, sau Haixian (se pronunta haixianjiang) este un [...]

4 Comentarii

Vitel cu usturoi

Aceasta reteta are si varianta video. Nu va speriati de cantitatea mare de usturoi folosita [...]

Bucataria chineza – traditie si varietate

Este de notorietate faptul ca marea majoritate a chinezilor nu numai ca adora sa manance, [...]

2 Comentarii

Omleta chinezeasca

Este o mancare pe care o veti gasi oriunde înfloreste cultura chineza, indiferent de distanta [...]

Foarte pe scurt despre betisoare

Istoric Termenul betisoare, din punct de vedere culinar, se refera la o pereche de bete [...]

9 Comentarii

Ce bucatarie preferati? – rezultate finale

Iata ca am închis primul nostru sondaj de opinie. Va reamintesc ca tema sa a [...]

14 Comentarii

Templul aromelor

Templul Soarelui – restaurant chinezesc Bucuresti, Str. Dimitrie Onciul nr. 17 Cunosc restaurantul “Templul Soarelui”, [...]

5 Comentarii

Cotlete de porc picante

Este o reteta extrem de simpla, dar foarte gustoasa si aromata. Marinada combina multe ingrediente [...]

2 Comentarii

Marinada pentru gratar

Cum zilele acestea multa lume trebaluieste în jurul gratarelor, m-am gandit sa va ofer o [...]

10 Comentarii

Jeui Ha – Creveti betivi

Jeui Ha – Creveti betivi Aceasta reteta are si varianta video. Reteta, foarte populara in [...]

4 Comentarii

Tofu – made in China

Tofu, numit si doufu, sau branza de fasole, este un aliment de origine chinezeasca, preparat [...]

10 Comentarii

Muguri de fasole

Fasolea mung (vigna radiata) este nativa din Pakistan si India. Fasolea sparta (despicata) este numita [...]

11 Comentarii

Pui Gong Bao

Pui Gong Bao Cunoscuta si sub denumirea de Pui Kung Pao, aceasta mancare este originara [...]

12 Comentarii

Hartia de orez – s-o mananci, nu alta!

Este 20 februarie, dar vremea este urata. Afara urmeaza sa ninga, dupa cum ne avertizeaza [...]

27 Comentariu

Peste cu ghimbir si lamaie

Este o reteta simpla si foarte rapida, iar pestele va avea o aroma citrica, putin [...]

1 Comentariu

M-am wuxingat cu “mancare chinezeasca”

Am avut acum 2 zile ideea sa comand, din nou, mancare de la Wuxing. Am [...]

16 Comentarii

Sosul de stridii – potentator de gust si aroma

Incerc sa va prezint succint un alt sos-condiment, pe care l-am folosit adesea la gatit, [...]

6 Comentarii

Sosul de soia – sarea bucatariei asiatice

Sarat, dar mult mai gustos si mai hranitor decat sarea, sosul de soia este un [...]

16 Comentarii

Amestec chinezesc “5 arome”

5 Arome – amestec chinezesc de condimente Desi originea exacta a amestecului „5 arome” se [...]

14 Comentarii