blog de Gastronomie
Exista variante ale acestei retete care folosesc diferite tipuri de taitei si diferite tipuri de [...]
6 Comentarii
Gustul picant al acestei retete se regleaza cu ajutorul ardeiului iute. Se pot indeparta, total [...]
10 Comentarii
Cu ceva timp in urma, am fost cu un amic sa mancam la un restaurant [...]
15 Comentarii
Este cea mai sanatoasa metoda de a gati caci nu foloseste nici un fel de [...]
7 Comentarii
Ciupercile negre uscate, numite “shiitake” de catre japonezi, sunt un ingredient tipic asiatic. Se cultiva [...]
4 Comentarii
Este o reteta apartinand bucatariei din regiunea Sichuan, una dintre marile scoli culinare chinezesti. Chengdu [...]
2 Comentarii
Este o reteta extrem de simpla si rapida, originara din provincia chineza Sichuan, renumita pentru [...]
Sosul Hoisin – un sos chinezesc Sosul Hoisin, sau Haixian (se pronunta haixianjiang) este un [...]
Aceasta reteta are si varianta video. Nu va speriati de cantitatea mare de usturoi folosita [...]
Este de notorietate faptul ca marea majoritate a chinezilor nu numai ca adora sa manance, [...]
Este o mancare pe care o veti gasi oriunde înfloreste cultura chineza, indiferent de distanta [...]
Istoric Termenul betisoare, din punct de vedere culinar, se refera la o pereche de bete [...]
9 Comentarii
Iata ca am închis primul nostru sondaj de opinie. Va reamintesc ca tema sa a [...]
14 Comentarii
Templul Soarelui – restaurant chinezesc Bucuresti, Str. Dimitrie Onciul nr. 17 Cunosc restaurantul “Templul Soarelui”, [...]
5 Comentarii
Este o reteta extrem de simpla, dar foarte gustoasa si aromata. Marinada combina multe ingrediente [...]
Cum zilele acestea multa lume trebaluieste în jurul gratarelor, m-am gandit sa va ofer o [...]
Jeui Ha – Creveti betivi Aceasta reteta are si varianta video. Reteta, foarte populara in [...]
Tofu, numit si doufu, sau branza de fasole, este un aliment de origine chinezeasca, preparat [...]
Fasolea mung (vigna radiata) este nativa din Pakistan si India. Fasolea sparta (despicata) este numita [...]
11 Comentarii
Pui Gong Bao Cunoscuta si sub denumirea de Pui Kung Pao, aceasta mancare este originara [...]
12 Comentarii
Este 20 februarie, dar vremea este urata. Afara urmeaza sa ninga, dupa cum ne avertizeaza [...]
Este o reteta simpla si foarte rapida, iar pestele va avea o aroma citrica, putin [...]
1 Comentariu
Am avut acum 2 zile ideea sa comand, din nou, mancare de la Wuxing. Am [...]
16 Comentarii
Incerc sa va prezint succint un alt sos-condiment, pe care l-am folosit adesea la gatit, [...]
Sarat, dar mult mai gustos si mai hranitor decat sarea, sosul de soia este un [...]
5 Arome – amestec chinezesc de condimente Desi originea exacta a amestecului „5 arome” se [...]