bucatarie chinezeasca | Retetele lui Radu - Gastronomie:

Curry chinezesc de pui

De obicei, toate curry-urile chinezeşti conţin ca ingredient cartofii, dulci sau obişnuiţi. În Occident, la restaurante, acestia sunt omisi, iar curry-urile se servesc cu legume gătite în aburi şi orez fiert. Carnea de pui poate fi înlocuită cu orice alt fel de carne roşie, peşte, fructe de mare.
Curry chinezesc de pui
(more…)

Citeste tot

În bucătăria de la Wu Xing – partea 2

Vă poftesc din nou să îl vedeţi în acţiune pe Tushin gătind, cu dexteritatea şi viteza sa obişnuite, alte două preparate vedetă ale meniului oferit de Wu Xing.

Cum ceea ce am avut de spus a fost deja spus in prima parte a acestui articol, nu mai îmi rămâne altceva de făcut decât să vă urez o vizionare plăcută.
Nu uitaţi, dacă vă inspiră ceea ce vedeţi, accesaţi www.wuxing.ro şi puteţi comanda orice doriţi. Merită banii!

Citeste tot

În bucătăria de la Wu Xing – partea 1

Aşa cum vă povesteam într-un articol de acum câteva săptămâni, am fost solicitat de Wu Xing (ştiţi dvs. cine, cei care de peste 12 ani livrează la domiciliu, pe bază de comandă telefonică sau online, mâncare chinezească – au fost primii pe piaţă şi se menţin astfel, tot primii, şi la calitate) să particip la filmarea câtorva reţete gătite de Tushin. Acesta, bucătar trainer la Wu Xing, este o persoană extrem de interesantă. Găteşte excelent mâncare chinezească, mongolă şi coreeană, se mişcă foarte iute, bine şi eficient, lucru ce trădează un antrenament îndelungat, şi este o persoană modestă şi liniştită. Vorbeşte foarte bine româneşte, deşi pe timpul filmărilor a avut mult trac şi a vorbit rar şi cu timiditate.
In bucatarie la Wu Xing
(more…)

Citeste tot

Pe scurt despre toban jiang

“Toban jiang” (sau “dou ban jiang” ori “doban jiang”) este un sos gros, sau o pastă, preparată din fasole fermentată, ardei iuţi şi alte câteva adausuri. Este un condiment specific bucătăriei din Sichuan, preferata mea între bucătăriile regionale din China. Mulţi spun că această pastă este „sufletul” bucătăriei sichuaneze; multe preparate din Sichuan nu se pot, pur şi simplu, găti fără toban jiang.
Am mai atins pe acest blog tema unor condimente preparate pornind de la o bază de fasole fermentată şi cred că, înainte de a porni discuţia despre toban jiang, poate nu ar strica o mică trecere în revistă generală.
(more…)

Citeste tot