blog de Gastronomie
Am dat acum cateva zile peste o micro-colectie de fotografii reprezentand preparate culinare coreene. Am [...]
7 Comentarii
Vă propun astăzi o foarte rapidă incursiune în bucătăria coreeană, prezentându-vă în doua fotografii şi [...]
4 Comentarii
Acest preparat este o gustare care se servea, cu mult timp in urma, la curtea [...]
10 Comentarii
În această a doua parte a articolului, voi trece rapid în revistă ingredientele principale folosite [...]
Kimchi, scris adesea şi „gimchi”, „kimchee” sau „kim chee”, este un tip de murături tradiţionale [...]
Am dat intamplator peste cateva filmulete pe youtube. Va prezint doar trei dintre ele, dar [...]
12 Comentarii
În ultimele săptămâni v-am povestit despre câteva condimente specifice bucătăriei coreene: ssamjang şi kochujang. Astăzi [...]
5 Comentarii
Vă propun să continuăm încercările de a ne apropia un pic de bucătăriile asiatice, iar [...]
2 Comentarii
Bucătăria coreeană este una dintre bucătăriile puţin cunoscute la noi, deşi este socotită a fi [...]
Iute, picant, usturoiat si putin dulce, acest preparat este extrem de gustos. Faptul ca este [...]
Sunt convins că aţi şi văzut prin supermarketuri aceste ridichi uriaşi şi ciudate, de culoare [...]
Dupa vizita la Ki-Life, unde am dat nas in nas cu atatea produse asiatice, s-a [...]
Reteta se poate prepara cu pesti intregi, fileuri sau cotlete de pangasius, tilapia sau pastrav [...]
Numele induce putin in eroare, caci nu este nici pe departe o reteta atat de [...]
9 Comentarii
Pulpele de pui din aceasta reteta sunt foarte aromate si suculente datorita marinadei cu care [...]
Punerea mesei În timp ce unele subtilităţi ale acestui ceremonial s-au pierdut, lucrurile de bază [...]
11 Comentarii
Băuturile La masă, coreenii beau cel mai des apă, sau „boricha”, un fel de ceai [...]
8 Comentarii
O varietate de gusturi şi arome O masă coreeană tipică este mai curând o selecţie [...]
Unul dintre evenimentele care au revoluţionat bucătăria coreeană a fost introducerea ardeiului iute, în secolul [...]
Scurt istoric Coreea se află situată la o răscruce a culturillor, absorbind influenţele ţărilor învecinate, [...]
Oţetul de orez este obţinut prin fermentarea orezului, sau a vinului de orez. Este foarte [...]
Istoric Termenul beţişoare, din punct de vedere culinar, se referă la o pereche de beţe [...]
Tofu, numit si doufu, sau branza de fasole, este un aliment de origine chinezeasca, preparat [...]
Fasolea mung (vigna radiata) este nativa din Pakistan si India. Fasolea sparta (despicata) este numita [...]
Sărat, dar mult mai gustos şi mai hrănitor decat sarea, sosul de soia este un [...]
16 Comentarii