blog de Gastronomie
Am dat acum cateva zile peste o micro-colectie de fotografii reprezentand preparate culinare coreene. Am [...]
7 Comentarii
Va propun astazi o foarte rapida incursiune în bucataria coreeana, prezentandu-va în doua fotografii si [...]
4 Comentarii
Acest preparat este o gustare care se servea, cu mult timp in urma, la curtea [...]
10 Comentarii
În aceasta a doua parte a articolului, voi trece rapid în revista ingredientele principale folosite [...]
Kimchi, scris adesea si „gimchi”, „kimchee” sau „kim chee”, este un tip de muraturi traditionale [...]
Am dat intamplator peste cateva filmulete pe youtube. Va prezint doar trei dintre ele, dar [...]
12 Comentarii
În ultimele saptamani v-am povestit despre cateva condimente specifice bucatariei coreene: ssamjang si kochujang. Astazi [...]
5 Comentarii
Va propun sa continuam încercarile de a ne apropia un pic de bucatariile asiatice, iar [...]
2 Comentarii
Bucataria coreeana este una dintre bucatariile putin cunoscute la noi, desi este socotita a fi [...]
Iute, picant, usturoiat si putin dulce, acest preparat este extrem de gustos. Faptul ca este [...]
Sunt convins ca ati si vazut prin supermarketuri aceste ridichi uriasi si ciudate, de culoare [...]
Dupa vizita la Ki-Life, unde am dat nas in nas cu atatea produse asiatice, s-a [...]
Reteta se poate prepara cu pesti intregi, fileuri sau cotlete de pangasius, tilapia sau pastrav [...]
Numele induce putin in eroare, caci nu este nici pe departe o reteta atat de [...]
9 Comentarii
Pulpele de pui din aceasta reteta sunt foarte aromate si suculente datorita marinadei cu care [...]
Punerea mesei În timp ce unele subtilitati ale acestui ceremonial s-au pierdut, lucrurile de baza [...]
11 Comentarii
Bauturile La masa, coreenii beau cel mai des apa, sau „boricha”, un fel de ceai [...]
8 Comentarii
O varietate de gusturi si arome O masa coreeana tipica este mai curand o selectie [...]
Unul dintre evenimentele care au revolutionat bucataria coreeana a fost introducerea ardeiului iute, în secolul [...]
Scurt istoric Coreea se afla situata la o rascruce a culturillor, absorbind influentele tarilor învecinate, [...]
Otetul de orez este obtinut prin fermentarea orezului, sau a vinului de orez. Este foarte [...]
Istoric Termenul betisoare, din punct de vedere culinar, se refera la o pereche de bete [...]
Tofu, numit si doufu, sau branza de fasole, este un aliment de origine chinezeasca, preparat [...]
Fasolea mung (vigna radiata) este nativa din Pakistan si India. Fasolea sparta (despicata) este numita [...]
Sarat, dar mult mai gustos si mai hranitor decat sarea, sosul de soia este un [...]
16 Comentarii