Retete culinare & Gastronomie cu Radu Popovici. Gatim cu: bucatarie coreeana
Fotografii de pe papamond (37)
Am dat acum cateva zile peste o micro-colectie de fotografii reprezentand preparate culinare coreene. Am...
7 Comentarii
Fotografii de pe papamond (31)
Va propun astazi o foarte rapida incursiune în bucataria coreeana, prezentandu-va în doua fotografii si...
4 Comentarii
Creveti cu sos de seminte de pin
Acest preparat este o gustare care se servea, cu mult timp in urma, la curtea...
10 Comentarii
Pe scurt despre kimchi – partea 2
În aceasta a doua parte a articolului, voi trece rapid în revista ingredientele principale folosite...
23 Comentariu
Pe scurt despre kimchi – partea 1
Kimchi, scris adesea si „gimchi”, „kimchee” sau „kim chee”, este un tip de muraturi traditionale...
22 Comentariu
Cat de proaspata sa ne fie mancarea?
Am dat intamplator peste cateva filmulete pe youtube. Va prezint doar trei dintre ele, dar...
12 Comentarii
Pe scurt despre doenjang
În ultimele saptamani v-am povestit despre cateva condimente specifice bucatariei coreene: ssamjang si kochujang. Astazi...
5 Comentarii
Pe scurt despre ssamjang
Va propun sa continuam încercarile de a ne apropia un pic de bucatariile asiatice, iar...
2 Comentarii
Pe scurt despre kochujang
Bucataria coreeana este una dintre bucatariile putin cunoscute la noi, desi este socotita a fi...
26 Comentariu
Pui coreean la gratar
Iute, picant, usturoiat si putin dulce, acest preparat este extrem de gustos. Faptul ca este...
10 Comentarii
Foarte pe scurt despre daikon
Sunt convins ca ati si vazut prin supermarketuri aceste ridichi uriasi si ciudate, de culoare...
20 Comentariu
Pui dulce-iute cu ciuperci
Dupa vizita la Ki-Life, unde am dat nas in nas cu atatea produse asiatice, s-a...
12 Comentarii
Saengsongui – Peste fript cu susan
Reteta se poate prepara cu pesti intregi, fileuri sau cotlete de pangasius, tilapia sau pastrav...
2 Comentarii
Kochujon – Ardei iuti umpluti
Numele induce putin in eroare, caci nu este nici pe departe o reteta atat de...
9 Comentarii
Takpokkum – Pulpe de pui brezate
Pulpele de pui din aceasta reteta sunt foarte aromate si suculente datorita marinadei cu care...
22 Comentariu
Bucataria coreeana – partea 5
Punerea mesei În timp ce unele subtilitati ale acestui ceremonial s-au pierdut, lucrurile de baza...
11 Comentarii
Bucataria coreeana – partea 4
Bauturile La masa, coreenii beau cel mai des apa, sau „boricha”, un fel de ceai...
8 Comentarii
Bucataria coreeana – partea 3
O varietate de gusturi si arome O masa coreeana tipica este mai curand o selectie...
8 Comentarii
Bucataria coreeana – partea 2
Unul dintre evenimentele care au revolutionat bucataria coreeana a fost introducerea ardeiului iute, în secolul...
2 Comentarii
Bucataria coreeana – partea 1
Scurt istoric Coreea se afla situata la o rascruce a culturillor, absorbind influentele tarilor învecinate,...
5 Comentarii
Foarte pe scurt despre otetul de orez
Otetul de orez este obtinut prin fermentarea orezului, sau a vinului de orez. Este foarte...
Foarte pe scurt despre betisoare
Istoric Termenul betisoare, din punct de vedere culinar, se refera la o pereche de bete...
9 Comentarii
Tofu – made in China
Tofu, numit si doufu, sau branza de fasole, este un aliment de origine chinezeasca, preparat...
10 Comentarii
Muguri de fasole
Fasolea mung (vigna radiata) este nativa din Pakistan si India. Fasolea sparta (despicata) este numita...
11 Comentarii
Sosul de soia – sarea bucatariei asiatice
Sarat, dar mult mai gustos si mai hranitor decat sarea, sosul de soia este un...
16 Comentarii