Retete culinare & Gastronomie cu Radu Popovici. Gatim cu: bucatarie coreeana

Fotografii de pe papamond (37)

Am dat acum cateva zile peste o micro-colectie de fotografii reprezentand preparate culinare coreene. Am...

7 Comentarii

Fotografii de pe papamond (31)

Va propun astazi o foarte rapida incursiune în bucataria coreeana, prezentandu-va în doua fotografii si...

4 Comentarii

Creveti cu sos de seminte de pin

Acest preparat este o gustare care se servea, cu mult timp in urma, la curtea...

10 Comentarii

Pe scurt despre kimchi – partea 2

În aceasta a doua parte a articolului, voi trece rapid în revista ingredientele principale folosite...

23 Comentariu

Pe scurt despre kimchi – partea 1

Kimchi, scris adesea si „gimchi”, „kimchee” sau „kim chee”, este un tip de muraturi traditionale...

22 Comentariu

Cat de proaspata sa ne fie mancarea?

Am dat intamplator peste cateva filmulete pe youtube. Va prezint doar trei dintre ele, dar...

12 Comentarii

Pe scurt despre doenjang

În ultimele saptamani v-am povestit despre cateva condimente specifice bucatariei coreene: ssamjang si kochujang. Astazi...

5 Comentarii

Pe scurt despre ssamjang

Va propun sa continuam încercarile de a ne apropia un pic de bucatariile asiatice, iar...

2 Comentarii

Pe scurt despre kochujang

Bucataria coreeana este una dintre bucatariile putin cunoscute la noi, desi este socotita a fi...

26 Comentariu

Pui coreean la gratar

Iute, picant, usturoiat si putin dulce, acest preparat este extrem de gustos. Faptul ca este...

10 Comentarii

Foarte pe scurt despre daikon

Sunt convins ca ati si vazut prin supermarketuri aceste ridichi uriasi si ciudate, de culoare...

20 Comentariu

Pui dulce-iute cu ciuperci

Dupa vizita la Ki-Life, unde am dat nas in nas cu atatea produse asiatice, s-a...

12 Comentarii

Saengsongui – Peste fript cu susan

Reteta se poate prepara cu pesti intregi, fileuri sau cotlete de pangasius, tilapia sau pastrav...

2 Comentarii

Kochujon – Ardei iuti umpluti

Numele induce putin in eroare, caci nu este nici pe departe o reteta atat de...

9 Comentarii

Takpokkum – Pulpe de pui brezate

Pulpele de pui din aceasta reteta sunt foarte aromate si suculente datorita marinadei cu care...

22 Comentariu

Bucataria coreeana – partea 5

Punerea mesei În timp ce unele subtilitati ale acestui ceremonial s-au pierdut, lucrurile de baza...

11 Comentarii

Bucataria coreeana – partea 4

Bauturile La masa, coreenii beau cel mai des apa, sau „boricha”, un fel de ceai...

8 Comentarii

Bucataria coreeana – partea 3

O varietate de gusturi si arome O masa coreeana tipica este mai curand o selectie...

8 Comentarii

Bucataria coreeana – partea 2

Unul dintre evenimentele care au revolutionat bucataria coreeana a fost introducerea ardeiului iute, în secolul...

2 Comentarii

Bucataria coreeana – partea 1

Scurt istoric Coreea se afla situata la o rascruce a culturillor, absorbind influentele tarilor învecinate,...

5 Comentarii

Foarte pe scurt despre otetul de orez

Otetul de orez este obtinut prin fermentarea orezului, sau a vinului de orez. Este foarte...

Foarte pe scurt despre betisoare

Istoric Termenul betisoare, din punct de vedere culinar, se refera la o pereche de bete...

9 Comentarii

Tofu – made in China

Tofu, numit si doufu, sau branza de fasole, este un aliment de origine chinezeasca, preparat...

10 Comentarii

Muguri de fasole

Fasolea mung (vigna radiata) este nativa din Pakistan si India. Fasolea sparta (despicata) este numita...

11 Comentarii

Sosul de soia – sarea bucatariei asiatice

Sarat, dar mult mai gustos si mai hranitor decat sarea, sosul de soia este un...

16 Comentarii