Retete culinare & Gastronomie cu Radu Popovici. Gatim cu: bucatarie filipineza
Pe scurt despre bagoong si patis
“Bagoong” si “patis” sunt doua cuvinte din limba tagalog, sau filipino (una dintre cele doua [...]
7 Comentarii
Pui adobo cu legume
“Adobo” inseamna in limba spaniola “condiment” sau “marinada”, si provine din verbul “adobar” – a [...]
17 Comentarii
Pe scurt despre adobo (1)
Vreau sa facem o mica pauza de bucatarie indiana si sa vorbim astazi despre ceva [...]
6 Comentarii
Fotografii de pe papamond (28)
Nu este niciun secret faptul ca îmi place mult bucataria asiatica. Asia este însa imensa, [...]
4 Comentarii
Pe scurt despre otetul din trestie-de-zahar
Cred ca domeniul gastronomic este infinit, iar faptul ca mereu poti descoperi ingrediente culinare inedite [...]
Pe scurt despre uleiul din nuca de cocos
Uleiul de cocos este relativ necunoscut pe piata noastra, desi a început sa fie comercializat [...]
38 Comentariu
oct.
Foarte pe scurt despre daikon
Sunt convins ca ati si vazut prin supermarketuri aceste ridichi uriasi si ciudate, de culoare [...]
20 Comentariu
Bucataria filipineza intre chinezi, spanioli si americani – partea 5
Feluri principale Gospodinele gatesc de obicei cateva feluri în fiecare zi. Un fel extrem de [...]
7 Comentarii
Bucataria filipineza intre chinezi, spanioli si americani – partea 4
Specialitati regionale Insulele filipineze adapostesc numeroase grupuri etnice, ceea ce are ca rezultat o variata [...]
Bucataria filipineza intre chinezi, spanioli si americani – partea 2
Alimente de baza La fel ca in majoritatea tarilor asiatice, alimentul de baza in Filipine [...]
Bucataria filipineza intre chinezi, spanioli si americani – partea 1
Introducere Tara aflata la marginea Asiei de sud-est, Filipine a avut parte de influente din [...]
Sambal Oelek (Ulek)
Sambal este un condiment popular în sudul Indiei, Indonezia, Malaezia, Singapore, Filipine si Sri Lanka, [...]
4 Comentarii
Muguri de fasole
Fasolea mung (vigna radiata) este nativa din Pakistan si India. Fasolea sparta (despicata) este numita [...]
11 Comentarii
Sosul de stridii – potentator de gust si aroma
Incerc sa va prezint succint un alt sos-condiment, pe care l-am folosit adesea la gatit, [...]
6 Comentarii
feb.
Sosul de soia – sarea bucatariei asiatice
Sarat, dar mult mai gustos si mai hranitor decat sarea, sosul de soia este un [...]
16 Comentarii
feb.