Retete culinare & Gastronomie cu Radu Popovici. Gatim cu: bucatarie filipineza

Pe scurt despre bagoong si patis

“Bagoong” si “patis” sunt doua cuvinte din limba tagalog, sau filipino (una dintre cele doua...

7 Comentarii

Pui adobo cu legume

“Adobo” inseamna in limba spaniola “condiment” sau “marinada”, si provine din verbul “adobar” – a...

17 Comentarii

Pe scurt despre adobo (1)

Vreau sa facem o mica pauza de bucatarie indiana si sa vorbim astazi despre ceva...

6 Comentarii

Fotografii de pe papamond (28)

Nu este niciun secret faptul ca îmi place mult bucataria asiatica. Asia este însa imensa,...

4 Comentarii

Pe scurt despre otetul din trestie-de-zahar

Cred ca domeniul gastronomic este infinit, iar faptul ca mereu poti descoperi ingrediente culinare inedite...

4 Comentarii

Pe scurt despre uleiul din nuca de cocos

Uleiul de cocos este relativ necunoscut pe piata noastra, desi a început sa fie comercializat...

38 Comentariu

Foarte pe scurt despre daikon

Sunt convins ca ati si vazut prin supermarketuri aceste ridichi uriasi si ciudate, de culoare...

20 Comentariu

Bucataria filipineza intre chinezi, spanioli si americani – partea 5

Feluri principale Gospodinele gatesc de obicei cateva feluri în fiecare zi. Un fel extrem de...

7 Comentarii

Bucataria filipineza intre chinezi, spanioli si americani – partea 4

Specialitati regionale Insulele filipineze adapostesc numeroase grupuri etnice, ceea ce are ca rezultat o variata...

Bucataria filipineza intre chinezi, spanioli si americani – partea 2

Alimente de baza La fel ca in majoritatea tarilor asiatice, alimentul de baza in Filipine...

Bucataria filipineza intre chinezi, spanioli si americani – partea 1

Introducere Tara aflata la marginea Asiei de sud-est, Filipine a avut parte de influente din...

Sambal Oelek (Ulek)

Sambal este un condiment popular în sudul Indiei, Indonezia, Malaezia, Singapore, Filipine si Sri Lanka,...

4 Comentarii

Peneritong Manok

Aceasta reteta are si varianta video. Este un fel de mancare gatit de vanzatorii stradali...

4 Comentarii

Muguri de fasole

Fasolea mung (vigna radiata) este nativa din Pakistan si India. Fasolea sparta (despicata) este numita...

11 Comentarii

Sosul de stridii – potentator de gust si aroma

Incerc sa va prezint succint un alt sos-condiment, pe care l-am folosit adesea la gatit,...

6 Comentarii

Sosul de soia – sarea bucatariei asiatice

Sarat, dar mult mai gustos si mai hranitor decat sarea, sosul de soia este un...

16 Comentarii