blog de Gastronomie
“Bagoong” şi “patis” sunt două cuvinte din limba tagalog, sau filipino (una dintre cele două [...]
7 Comentarii
“Adobo” inseamna in limba spaniola “condiment” sau “marinada”, si provine din verbul “adobar” – a [...]
17 Comentarii
Vreau să facem o mică pauză de bucătărie indiană şi să vorbim astăzi despre ceva [...]
6 Comentarii
Nu este niciun secret faptul că îmi place mult bucătăria asiatică. Asia este însă imensă, [...]
4 Comentarii
Cred că domeniul gastronomic este infinit, iar faptul că mereu poţi descoperi ingrediente culinare inedite [...]
Uleiul de cocos este relativ necunoscut pe piaţa noastră, deşi a început să fie comercializat [...]
Sunt convins că aţi şi văzut prin supermarketuri aceste ridichi uriaşi şi ciudate, de culoare [...]
Feluri principale Gospodinele gătesc de obicei câteva feluri în fiecare zi. Un fel extrem de [...]
Specialitati regionale Insulele filipineze adapostesc numeroase grupuri etnice, ceea ce are ca rezultat o variata [...]
Alimente de baza La fel ca in majoritatea tarilor asiatice, alimentul de baza in Filipine [...]
Introducere Tara aflata la marginea Asiei de sud-est, Filipine a avut parte de influente din [...]
Sambal este un condiment popular în sudul Indiei, Indonezia, Malaezia, Singapore, Filipine şi Sri Lanka, [...]
Aceasta reteta are si varianta video. Este un fel de mancare gatit de vanzatorii stradali [...]
Fasolea mung (vigna radiata) este nativa din Pakistan si India. Fasolea sparta (despicata) este numita [...]
11 Comentarii
Incerc sa va prezint succint un alt sos-condiment, pe care l-am folosit adesea la gatit, [...]
Sărat, dar mult mai gustos şi mai hrănitor decat sarea, sosul de soia este un [...]
16 Comentarii