Retete culinare & Gastronomie cu Radu Popovici. Gatim cu: bucatarie filipineza

Pe scurt despre bagoong si patis

“Bagoong” si “patis” sunt doua cuvinte din limba tagalog, sau filipino (una dintre cele doua [...]

7 Comentarii

Pui adobo cu legume

“Adobo” inseamna in limba spaniola “condiment” sau “marinada”, si provine din verbul “adobar” – a [...]

17 Comentarii

Pe scurt despre adobo (1)

Vreau sa facem o mica pauza de bucatarie indiana si sa vorbim astazi despre ceva [...]

6 Comentarii

Fotografii de pe papamond (28)

Nu este niciun secret faptul ca îmi place mult bucataria asiatica. Asia este însa imensa, [...]

4 Comentarii

Pe scurt despre otetul din trestie-de-zahar

Cred ca domeniul gastronomic este infinit, iar faptul ca mereu poti descoperi ingrediente culinare inedite [...]

Pe scurt despre uleiul din nuca de cocos

Uleiul de cocos este relativ necunoscut pe piata noastra, desi a început sa fie comercializat [...]

38 Comentariu

Foarte pe scurt despre daikon

Sunt convins ca ati si vazut prin supermarketuri aceste ridichi uriasi si ciudate, de culoare [...]

20 Comentariu

Bucataria filipineza intre chinezi, spanioli si americani – partea 5

Feluri principale Gospodinele gatesc de obicei cateva feluri în fiecare zi. Un fel extrem de [...]

7 Comentarii

Bucataria filipineza intre chinezi, spanioli si americani – partea 4

Specialitati regionale Insulele filipineze adapostesc numeroase grupuri etnice, ceea ce are ca rezultat o variata [...]

Bucataria filipineza intre chinezi, spanioli si americani – partea 2

Alimente de baza La fel ca in majoritatea tarilor asiatice, alimentul de baza in Filipine [...]

Bucataria filipineza intre chinezi, spanioli si americani – partea 1

Introducere Tara aflata la marginea Asiei de sud-est, Filipine a avut parte de influente din [...]

Sambal Oelek (Ulek)

Sambal este un condiment popular în sudul Indiei, Indonezia, Malaezia, Singapore, Filipine si Sri Lanka, [...]

4 Comentarii

Peneritong Manok

Aceasta reteta are si varianta video. Este un fel de mancare gatit de vanzatorii stradali [...]

4 Comentarii

Muguri de fasole

Fasolea mung (vigna radiata) este nativa din Pakistan si India. Fasolea sparta (despicata) este numita [...]

11 Comentarii

Sosul de stridii – potentator de gust si aroma

Incerc sa va prezint succint un alt sos-condiment, pe care l-am folosit adesea la gatit, [...]

6 Comentarii

Sosul de soia – sarea bucatariei asiatice

Sarat, dar mult mai gustos si mai hranitor decat sarea, sosul de soia este un [...]

16 Comentarii