blog de Gastronomie
Rillette de rata – o reteta rustica Rillette este un preparat culinar similar unei paste [...]
1 Comentariu
Am auzit diverse persoane afirmând că tapenade este un sos sau o garnitură. Alţii pretind, [...]
Beurre blanc – sos clasic Beurre blanc este un sos clasic francez, a cărei denumire [...]
6 Comentarii
Pissalat (pissala) – din bucataria provensala Pissalat, sau pissala, este un condiment originar din Franţa, [...]
Va propun astazi o gustare simpla, dar delicioasa si prezentabila. Astfel de tarte, cu diverse [...]
2 Comentarii
Mai am pe blog o reteta destul de asemanatoare, dar cea de fata difera putin [...]
Confit de rata, varza rosie, cartofi Duchesse sau… cum sa gatim frantuzeste Confit (de carne) [...]
4 Comentarii
Tarta Tatin – o reteta clasica in varianta personala Cum am mai spus, nu ma [...]
8 Comentarii
Sunt convins ca unii ar numi acest preparat “mousse de castravete”, dar consistenta sa, desi [...]
Fileurile de pastrav au pielea crocanta si carnea frageda si suculenta, legumele sunt fraged-crocante, sosul [...]
Acest desert pare, la citirea retetei, mai complicat decat este de fapt. Nu este deloc [...]
Sosul „rouille” (în limba franceză „rouille” înseamnă „rugină”, aluzie la culoarea sa) este un condiment [...]
12 Comentarii
Aceasta retete este originara din Normandia, una dintre regiunile mari producatoare de branzeturi. Reteta combina [...]
3 Comentarii
Nougat glace o inghetata pentru a carei preparare nu ai nevoie de vreo masina speciala; [...]
11 Comentarii
Reteta aceasta merita incercata, mai ales daca puteti gasi sparanghel proaspat. Preparatul reuseste sa fie [...]
Nu pot sa spun ca ma omor dupa salau, dar gatit corect si bine insotir, [...]
V-am mai povestit de proiectul „Casa cu Tei”din Craiova. Iata astazi inca o reteta din [...]
Serile de vineri „La mansardă” au oferit ieri celor 17 oaspeti prezenţi un meniu aparţinând [...]
Serile de vineri „La mansardă”, în strada Paris, la numărul 7A, unde se află elegantul [...]
Este o reteta clasica ce combina robustetea unor ingrediente ca bacon, masline si rosii uscate [...]
Am vorbit in ultima vreme destul de mult despre amestecuri pe baza de ierburi aromate, [...]
10 Comentarii
In aceasta vara am vorbit despre metodele de a pastra si conserva ierburile aromate, ca [...]
Am vorbit de curând despre gremolata, care, în opinia mea, este un soi de persillade [...]
Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. Mouclade este un [...]
Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. “Coq au vin” [...]
Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. Va propun o [...]
19 Comentarii
Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. Pistou este varianta [...]
Eu unul nu tin post “organizat”, dar ma gandesc adesea la cei care respecta posturile, [...]
Aş fi fost tentat să cred că toată lumea a auzit despre acest produs, dar [...]
Vizionati filmuletele de mai jos, fiecare dintre ele are doar 8-9 minute. Este o privire [...]
Bucatarii regionale Bucătăria franceză este adesea percepută în afara Franţei, din păcate, mai ales ca [...]
Perioada romană După cucerirea Galiei de către Cezar, bucătăria romană a exercitat o influenţă din [...]
14 Comentarii
Încep astăzi un serial despre bucătăria franceză. Subiectul poate fi caracterizat, fără nicio umbră de [...]
Rata cu portocale este una dintre retetele clasice ale bucatariei franceze. Traditional, se gateste o [...]
13 Comentarii
Ceapa este un ingredient foarte popular in multe bucatarii europene, iar cea franceza i-a adus, [...]
15 Comentarii
Iata o reteta interesanta si usor de facut. Carnea este frageda, cu un gust usor [...]
Otet de miere – un ingredient cu savoare fina, rafinata Încă o dată mi s-a [...]
17 Comentarii
Va era dor de creveti? Mie da, mai ales dupa atata pui si porc, substitutele [...]
Spuneam la un moment dat că mix-urile de condimente sunt semnul unei bucătării complexe şi [...]
16 Comentarii
Sosul brun original, cel spaniol, a fost sosul fundamental al bucătăriei franceze o lungă perioadă. [...]
Sosul Velouté este, ca şi Béchamel, preparat din rântaş, dar cu adaus de fond alb [...]
Sos Bechamel – sosul alb rege in bucatarie Sos Bechamel este sosul socotit regele sosurilor [...]
Tot din sosul olandez derivă şi sosul béarnez, un sos extrem de important şi care [...]
Wikipedia susţine că reţeta maionezei a fost adusă în Franţa din oraşul Mahon, din insula [...]
Este o reteta de dificultate medie, relativ laborioasa, dar resultatul final este delicios, suculent, aromat [...]