Retete culinare & Gastronomie cu Radu Popovici. Gatim cu: bucatarie franceza
Rillette de rata
Rillette de rata – o reteta rustica Rillette este un preparat culinar similar unei paste [...]
1 Comentariu
mai
Pe scurt despre tapenade
Am auzit diverse persoane afirmand ca tapenade este un sos sau o garnitura. Altii pretind, [...]
apr.
Pe scurt despre beurre blanc
Beurre blanc – sos clasic Beurre blanc este un sos clasic francez, a carei denumire [...]
6 Comentarii
Pe scurt despre pissalat
Pissalat (pissala) – din bucataria provensala Pissalat, sau pissala, este un condiment originar din Franta, [...]
Tarte cu praz si bacon
Va propun astazi o gustare simpla, dar delicioasa si prezentabila. Astfel de tarte, cu diverse [...]
2 Comentarii
Mousse de ficatei de pui cu trufe si confit de ceapa
Mai am pe blog o reteta destul de asemanatoare, dar cea de fata difera putin [...]
2 Comentarii
Confit de rata cu varza rosie si cartofi Duchesse
Confit de rata, varza rosie, cartofi Duchesse sau… cum sa gatim frantuzeste Confit (de carne) [...]
4 Comentarii
dec.
Tarta Tatin
Tarta Tatin – o reteta clasica in varianta personala Cum am mai spus, nu ma [...]
8 Comentarii
Jeleu de castravete cu branzeturi
Sunt convins ca unii ar numi acest preparat “mousse de castravete”, dar consistenta sa, desi [...]
6 Comentarii
nov.
Pastrav cu legume si sos de unt
Fileurile de pastrav au pielea crocanta si carnea frageda si suculenta, legumele sunt fraged-crocante, sosul [...]
2 Comentarii
nov.
Rulada de ciocolata cu frisca
Acest desert pare, la citirea retetei, mai complicat decat este de fapt. Nu este deloc [...]
4 Comentarii
Pe scurt despre rouille
Sosul “rouille” (în limba franceza “rouille” înseamna “rugina”, aluzie la culoarea sa) este un condiment [...]
12 Comentarii
Porc cu Camembert
Aceasta retete este originara din Normandia, una dintre regiunile mari producatoare de branzeturi. Reteta combina [...]
3 Comentarii
Nougat glacé
Nougat glace o inghetata pentru a carei preparare nu ai nevoie de vreo masina speciala; [...]
11 Comentarii
Porc cu salvie si sparanghel
Reteta aceasta merita incercata, mai ales daca puteti gasi sparanghel proaspat. Preparatul reuseste sa fie [...]
2 Comentarii
iul.
Salau cu tapenade
Nu pot sa spun ca ma omor dupa salau, dar gatit corect si bine insotir, [...]
Cotlete de berbecut cu rozmarin
V-am mai povestit de proiectul “Casa cu Tei”din Craiova. Iata astazi inca o reteta din [...]
2 Comentarii
A fost "Mangez-vous français?"
Serile de vineri “La mansarda” au oferit ieri celor 17 oaspeti prezenti un meniu apartinand [...]
Vineri "la Mansarda": Mangez-vous français? – 22 martie 2013
Serile de vineri “La mansarda”, în strada Paris, la numarul 7A, unde se afla elegantul [...]
Moules provençales
Este o reteta clasica ce combina robustetea unor ingrediente ca bacon, masline si rosii uscate [...]
6 Comentarii
Curcan la gratar cu persillade
Am vorbit in ultima vreme destul de mult despre amestecuri pe baza de ierburi aromate, [...]
10 Comentarii
Persillade cu levantica
In aceasta vara am vorbit despre metodele de a pastra si conserva ierburile aromate, ca [...]
4 Comentarii
Pe scurt despre persillade
Am vorbit de curand despre gremolata, care, în opinia mea, este un soi de persillade [...]
10 Comentarii
Mouclade
Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. Mouclade este un [...]
4 Comentarii
aug.
Coq au vin
Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. “Coq au vin” [...]
mai
Ardei umpluti cu tapenade
Eu unul nu tin post “organizat”, dar ma gandesc adesea la cei care respecta posturile, [...]
10 Comentarii
Pe urmele foie gras-ului
As fi fost tentat sa cred ca toata lumea a auzit despre acest produs, dar [...]
O lectie de scoala franceza
Vizionati filmuletele de mai jos, fiecare dintre ele are doar 8-9 minute. Este o privire [...]
Mangez-vous français? (5)
Bucatarii regionale Bucataria franceza este adesea perceputa în afara Frantei, din pacate, mai ales ca [...]
Mangez-vous français? (2)
Perioada romana Dupa cucerirea Galiei de catre Cezar, bucataria romana a exercitat o influenta din [...]
14 Comentarii
Mangez-vous français? (1)
Încep astazi un serial despre bucataria franceza. Subiectul poate fi caracterizat, fara nicio umbra de [...]
Piept de rata cu sos de portocale
Rata cu portocale este una dintre retetele clasice ale bucatariei franceze. Traditional, se gateste o [...]
13 Comentarii
Tarta cu ceapa
Ceapa este un ingredient foarte popular in multe bucatarii europene, iar cea franceza i-a adus, [...]
15 Comentarii
Pui cu ceapa in sos de otet rosu
Iata o reteta interesanta si usor de facut. Carnea este frageda, cu un gust usor [...]
8 Comentarii
Foarte pe scurt despre otetul de miere
Otet de miere – un ingredient cu savoare fina, rafinata Înca o data mi s-a [...]
18 Comentarii
Creveti provensali
Va era dor de creveti? Mie da, mai ales dupa atata pui si porc, substitutele [...]
11 Comentarii
Quatre épices – patru arome într-una singura
Spuneam la un moment dat ca mix-urile de condimente sunt semnul unei bucatarii complexe si [...]
16 Comentarii
Pe scurt despre sosul brun
Sosul brun original, cel spaniol, a fost sosul fundamental al bucatariei franceze o lunga perioada. [...]
6 Comentarii
Pe scurt despre sosul Velouté
Sosul Velouté este, ca si Béchamel, preparat din rantas, dar cu adaus de fond alb [...]
Sos Bechamel – un rege in bucatarie
Sos Bechamel – sosul alb rege in bucatarie Sos Bechamel este sosul socotit regele sosurilor [...]
17 Comentarii
feb.
Pe scurt despre sosul bearnez
Tot din sosul olandez deriva si sosul béarnez, un sos extrem de important si care [...]
9 Comentarii
feb.
Maioneza – scurt istoric, preparare si sosuri derivate
Wikipedia sustine ca reteta maionezei a fost adusa în Franta din orasul Mahon, din insula [...]
11 Comentarii
ian.
Pui umplut cu fructe si fistic
Este o reteta de dificultate medie, relativ laborioasa, dar resultatul final este delicios, suculent, aromat [...]
8 Comentarii
- 1
- 2