blog de Gastronomie
Acest tip de reteta este originar din statul Assam. Sa nu va sperie lista de [...]
Aceasta reteta provine din Bengal si poate fi intalnita in mai multe variante, nu doar [...]
1 Comentariu
Va propun astazi o reteta vegetariana, simpla dar plina de savoare. Aceasta gustare se gateste [...]
8 Comentarii
Chana masala – un curry aromat cu naut (reteta indiana) Acest preparat, cunoscut si sub [...]
Termenul “samosa”, sau “samoosa”, denumeste un fel de ghiozlomele (din turcescul “gözleme”, adica niste coltunasi [...]
Rasgulla este un desert pe baza de branza si sirop dulce si aromat, popular in [...]
“Khasta” inseamna “sfaramicios”, iar preparatul este originar din Rajahstan. Este un “chaat”, adica o gustare, [...]
3 Comentarii
In limba hindi “tamatar” inseamna “rosii”, iar “murgh” inseamna pui. Pentru cultura culinara milenara a [...]
6 Comentarii
Va propun din nou o mica poveste despre un amestec de mirodenii indian. Nici nu [...]
Suntem, religios vorbind, în postul mare, si sunt destui cei care îl urmeaza. Nu ma [...]
Reteta este originara din Chennai (fostul Madras), statul Tamil Nadu, situat in sudul Indiei, unde [...]
Continuu astazi articolul dedicat istoriei termenului “curry” cu cea de-a doua si ultima sa parte, [...]
Curry. Am auzit acest cuvant în urma cu ceva ani si initial am crezut ca [...]
14 Comentarii
Iata o varianta indiana de pilaf, foarte usoara si gustoasa. Reteta provine din sudul Indiei, [...]
2 Comentarii
Am mai vorbit pe acest blog despre multe amestecuri de mirodenii întalnite în bucataria subcontinentului [...]
Iata o alta reteta facuta acum cativa ani. Profit de faptul ca multi dintre cititori [...]
5 Comentarii
Am mai avut pe acest blog reteta balti, doua dintre ele chiar cu pui, dar [...]
Ne aflam în fata ultimului episod dedicat formarii culturii culinare din sub-continentul indian. Astazi despre [...]
În episodul de astazi si cel viitor va voi oferi o scurta descriere a bucatariei [...]
4 Comentarii
Acest nou episod al articolului dedicat culturii culinare indiene continua seria bucatariilor regionale ale tarii, [...]
În acest episod voi trece în revista, pe scurt, bucatariile regionale din vestul si centru-estul [...]
Revin astazi la serialul dedicat formarii si dezvoltarii artei culinare din subcontinentul indian, prezentandu-va pe [...]
9 Comentarii
În cele cateva episoade care urmeaza voi trata, pe scurt, bucatariile regionale ale Indiei. Am [...]
Revenim la serialul care trateaza formarea culturii culinare indiene, iar în episodul de astazi vom [...]
Astazi va prezint una dintre primele retete gatite de mine pentru acest blog. Are cam [...]
7 Comentarii
În acest episod, cateva date despre bauturile alcoolice si nealcoolice prezente în bucataria indiana, ca [...]
Acest episod al seriei dedicata culturii culinare indiene se refera la cateva dintre preparatele specifice [...]
Voi fi scurt astazi, caci fotografia de mai jos este, în sine, extrem de expresiva. [...]
Revenim la serialul dedicat formarii bucatariei indiene cu acest al saselea episod, care prezinta istoria [...]
În acest episod al serialului dedicat formarii culturii culinare indiene va voi povesti foarte pe [...]
În episodul de astazi este prezentat din punct de vedere culinar si nutritional aportul adus [...]
12 Comentarii
Marturisesc ca am început acest serial plin de emotie. Primele mele încercari culinare, ca si [...]
Am facut aceasta reteta in urma cu trei ani si am cam uitat de ea. [...]
10 Comentarii
Astazi vreau sa va prezint o fotografie nostima, facuta in piata de pasari din cartierul [...]
Semintele de pepene fiindca sunt un ingredient pe care am avut ocazia sa-l întalnesc în [...]
16 Comentarii
Iata ca s-a încheiat si cea de-a doua editie a concursului „Ai comentarii, ai premii!”. [...]
Cei care sunt familiarizati un pic cu bucataria indiana stiu, fara îndoiala, ca aceasta nu [...]
Forografia de astazi ma pune pe ganduri. Sunt, cum se spunea candva, un „copil de [...]
„Aloo posta” este un termen ce denumeste cartofii gatiti cu seminte de mac si ardei [...]
Bucataria sud-indiana a fost prima, cronologic vorbind, dintre bucatariile regionale ale Indiei care s-a format; [...]
Cred ca am pe blog cele mai multe retete cu orez din internetul romanesc. Nu [...]
Pulusu podi Desi am mai vorbit despre alte cateva amestecuri de mirodenii folosite în imens [...]
Dupa orez, grau si porumb, cartofii sunt cea mai importanta recolta din lume si una [...]
18 Comentarii
Aceasta reteta are si varianta video. Serial sponsorizat de Riso Scotti Danubio. Acest tip de [...]