Retete culinare & Gastronomie cu Radu Popovici. Gatim cu: bucatarie indiana
Chiftele de linte in sos picant de rosii
Acest tip de reteta este originar din statul Assam. Sa nu va sperie lista de [...]
mai
Bhaja Muger Dhal – Linte prajita condimentata
Aceasta reteta provine din Bengal si poate fi intalnita in mai multe variante, nu doar [...]
1 Comentariu
mai
Aloo tikki – Chiftele picante de cartofi
Va propun astazi o reteta vegetariana, simpla dar plina de savoare. Aceasta gustare se gateste [...]
8 Comentarii
feb.
Chana masala
Chana masala – un curry aromat cu naut (reteta indiana) Acest preparat, cunoscut si sub [...]
8 Comentarii
feb.
Samosa
Termenul “samosa”, sau “samoosa”, denumeste un fel de ghiozlomele (din turcescul “gözleme”, adica niste coltunasi [...]
8 Comentarii
ian.
Rasgulla
Rasgulla este un desert pe baza de branza si sirop dulce si aromat, popular in [...]
Khasta kachory
“Khasta” inseamna “sfaramicios”, iar preparatul este originar din Rajahstan. Este un “chaat”, adica o gustare, [...]
3 Comentarii
Tamatar murgh – Curry de pui cu rosii
In limba hindi “tamatar” inseamna “rosii”, iar “murgh” inseamna pui. Pentru cultura culinara milenara a [...]
6 Comentarii
nov.
Pe scurt despre rasam si charu podi
Va propun din nou o mica poveste despre un amestec de mirodenii indian. Nici nu [...]
aug.
Cina de post "La mansarda" – 26 aprilie 2013
Suntem, religios vorbind, în postul mare, si sunt destui cei care îl urmeaza. Nu ma [...]
apr.
Peste cu tamarin si lapte de cocos
Reteta este originara din Chennai (fostul Madras), statul Tamil Nadu, situat in sudul Indiei, unde [...]
mart.
Pe urmele curry-ului (2)
Continuu astazi articolul dedicat istoriei termenului “curry” cu cea de-a doua si ultima sa parte, [...]
3 Comentarii
Pe urmele curry-ului (1)
Curry. Am auzit acest cuvant în urma cu ceva ani si initial am crezut ca [...]
14 Comentarii
Pilau cu creveti
Iata o varianta indiana de pilaf, foarte usoara si gustoasa. Reteta provine din sudul Indiei, [...]
2 Comentarii
ian.
Pe scurt despre chammanthi podi
Am mai vorbit pe acest blog despre multe amestecuri de mirodenii întalnite în bucataria subcontinentului [...]
6 Comentarii
Curry de ciuperci cu orez
Iata o alta reteta facuta acum cativa ani. Profit de faptul ca multi dintre cititori [...]
5 Comentarii
Pui balti cu ardei iute
Am mai avut pe acest blog reteta balti, doua dintre ele chiar cu pui, dar [...]
6 Comentarii
La masa cu stramosii – India (17)
Ne aflam în fata ultimului episod dedicat formarii culturii culinare din sub-continentul indian. Astazi despre [...]
6 Comentarii
La masa cu stramosii – India (16)
În episodul de astazi si cel viitor va voi oferi o scurta descriere a bucatariei [...]
4 Comentarii
La masa cu stramosii – India (15)
Acest nou episod al articolului dedicat culturii culinare indiene continua seria bucatariilor regionale ale tarii, [...]
4 Comentarii
La masa cu stramosii – India (14)
Acest nou episod al articolului dedicat culturii culinare indiene continua seria bucatariilor regionale ale tarii, [...]
4 Comentarii
La masa cu stramosii – India (13)
În acest episod voi trece în revista, pe scurt, bucatariile regionale din vestul si centru-estul [...]
6 Comentarii
La masa cu stramosii – India (12)
Revin astazi la serialul dedicat formarii si dezvoltarii artei culinare din subcontinentul indian, prezentandu-va pe [...]
9 Comentarii
oct.
La masa cu stramosii – India (11)
În cele cateva episoade care urmeaza voi trata, pe scurt, bucatariile regionale ale Indiei. Am [...]
2 Comentarii
La masa cu stramosii – India (10)
Revenim la serialul care trateaza formarea culturii culinare indiene, iar în episodul de astazi vom [...]
5 Comentarii
Pui balti cu unt
Astazi va prezint una dintre primele retete gatite de mine pentru acest blog. Are cam [...]
7 Comentarii
La masa cu stramosii – India (9)
În acest episod, cateva date despre bauturile alcoolice si nealcoolice prezente în bucataria indiana, ca [...]
4 Comentarii
La masa cu stramosii – India (8)
Acest episod al seriei dedicata culturii culinare indiene se refera la cateva dintre preparatele specifice [...]
2 Comentarii
Fotografii de pe papamond (32)
Voi fi scurt astazi, caci fotografia de mai jos este, în sine, extrem de expresiva. [...]
3 Comentarii
La masa cu stramosii – India (6)
Revenim la serialul dedicat formarii bucatariei indiene cu acest al saselea episod, care prezinta istoria [...]
3 Comentarii
La masa cu stramosii – India (4)
În acest episod al serialului dedicat formarii culturii culinare indiene va voi povesti foarte pe [...]
6 Comentarii
La masa cu stramosii – India (2)
În episodul de astazi este prezentat din punct de vedere culinar si nutritional aportul adus [...]
12 Comentarii
La masa cu stramosii – India (1)
Marturisesc ca am început acest serial plin de emotie. Primele mele încercari culinare, ca si [...]
12 Comentarii
Supa de castraveti
Am facut aceasta reteta in urma cu trei ani si am cam uitat de ea. [...]
10 Comentarii
Fotografii de pe papamond (26)
Astazi vreau sa va prezint o fotografie nostima, facuta in piata de pasari din cartierul [...]
8 Comentarii
Pe scurt despre semintele de pepene
Semintele de pepene fiindca sunt un ingredient pe care am avut ocazia sa-l întalnesc în [...]
16 Comentarii
Ai comentarii, ai premii! (3)
Iata ca s-a încheiat si cea de-a doua editie a concursului „Ai comentarii, ai premii!”. [...]
21 Comentariu
Fotografii de pe papamond (23)
Cei care sunt familiarizati un pic cu bucataria indiana stiu, fara îndoiala, ca aceasta nu [...]
8 Comentarii
Fotografii de pe papamond (21)
Forografia de astazi ma pune pe ganduri. Sunt, cum se spunea candva, un „copil de [...]
9 Comentarii
Pui cu aloo posta
„Aloo posta” este un termen ce denumeste cartofii gatiti cu seminte de mac si ardei [...]
34 Comentariu
Pe scurt despre milagu podi
Bucataria sud-indiana a fost prima, cronologic vorbind, dintre bucatariile regionale ale Indiei care s-a format; [...]
10 Comentarii
Fotografii de pe papamond (18)
Cred ca am pe blog cele mai multe retete cu orez din internetul romanesc. Nu [...]
6 Comentarii
Pe scurt despre pulusu podi
Pulusu podi Desi am mai vorbit despre alte cateva amestecuri de mirodenii folosite în imens [...]
14 Comentarii
Jeera Aloo – Cartofi cu chimion
Dupa orez, grau si porumb, cartofii sunt cea mai importanta recolta din lume si una [...]
18 Comentarii
Pilaf cu sofran si ciuperci
Aceasta reteta are si varianta video. Serial sponsorizat de Riso Scotti Danubio. Acest tip de [...]
4 Comentarii
apr.