bucatarie indiana | Retetele lui Radu - Gastronomie:

La masă cu strămoşii – India (11)

În cele câteva episoade care urmează voi trata, pe scurt, bucătăriile regionale ale Indiei. Am ezitat mult între a grupa aceste episoade într-un articol separat, sau a le prezenta ca parte a articolului dedicat istoriei culturii culinare indiene. Am ales, în final, cea de a doua variantă.
(more…)

Citeste tot

Pui balti cu unt

Astazi va prezint una dintre primele retete gatite de mine pentru acest blog. Are cam 4 ani vechime si, in sfarsit, i-a venit randul. Sper sa va placa.
Balti este un preparat originar din Punjab; termenul denumeste atat un tip de vas cu fund plat, din otel sau fier, cat si un tip de curry care este gatit in acest vas. Multi afirma ca preparatele balti combina condimentele si ingredientele bucatariei din nordul Indiei, cu eficienta bucatariei chineze.

(more…)

Citeste tot

Fotografii de pe papamond (32)

Voi fi scurt astăzi, căci fotografia de mai jos este, în sine, extrem de expresivă. Reprezintă o bicicletă, „parcată” pe una dintre străduţele ce mărginesc una dintre pieţele din Chowringhee ( se mai scrie şi Churangi), un cartier din oraşul Kolkata (fost Calcutta), capitala statului indian West Bengal.

(more…)

Citeste tot