blog de Gastronomie
Ştiti deja ca sunt fascinat de combinatiile de condimente folosite în bucatariile din întreaga lume, [...]
14 Comentarii
Sunt convins ca toti amatorii de bucatarie indiana ar lista puiul tandoori în primele zece [...]
De bine de rau, dintre bucatariile asiatice cea indiana are, pentru noi, ingredientele cele mai [...]
13 Comentarii
Ghee este un termen ce denumeste un tip de unt clarificat, originar din Asia de [...]
8 Comentarii
Nu sunt vreun specialist în cartofii dulci, totusi i-am gatit de cateva ori. Cum în [...]
Ati observat probabil ca în destul de multe retete din acest blog, în care boiaua [...]
Ţin minte si acum momentul cand am gustat prima data mancare indiana. Eram în Hong [...]
12 Comentarii
Am tot publicat în blog si retete, dar si articole despre diverse ingrediente specifice bucatariei [...]
Asa cum îmi propusesem de ieri, la 9:30 eram deja în Mercado de Ribeiro, singura [...]
2 Comentarii
Ce este Biscuit? Un magazin cochet si foarte bine situat, în plin centru al Bucurestiului, [...]
Iata o reteta foarte aromata, cu gust “rotund” si bogat, condimentata in mod echilibrat. Orezul [...]
11 Comentarii
Bucataria indiana este extrem de ingenioasa in folosirea aromelor. Am descris-o intr-un articol anterior ca [...]
Carnea preparata in stil Vindaloo (preparat derivat din “carne vinha d’alhos”, reteta adusa in India [...]
17 Comentarii
Este o reteta originara din Mumbai (fostul Bombay). Korma (sau qorma, kurma) este un curry [...]
Este o reteta adusa in India de persani, acum peste 1000 de ani, foarte populara [...]
Nautul, numit de indieni “channa dal”, este un ingredient ce contine multe proteine si fibre. [...]
Este o varianta de pilaf vegetarian, preparata si condimentata in stil indian. Preparatul este foarte [...]
Iata si reteta care foloseste sosul postat ieri. Frigaruile sunt deosebit de aromate, iar cei [...]
Mi-era dor de bucataria asiatica, asa ca m-am gandit sa va ofer ceva inedit. Mai [...]
7 Comentarii
Aceasta reteta este un exemplu al influentei exercitate de bucataria persana asupra celei indiene. Pilau [...]
Umila fasole – în special fasolea soia – poate fi transformata într-o mare varietate de [...]
Aceasta reteta are si varianta video. Vara incepe sa dea semne de oboseala, asa ca [...]
10 Comentarii
Desi foloseste multe ingrediente, acest curry este usor de preparat, iar rezultatul final este deosebit [...]
Aceasta reteta are si varianta video. In mod traditional, in nordul Indiei si in Pakistan, [...]
Pe langa o fascinanta diversitate, egalata poate doar de bucataria chinezeasca, bucataria indiana are o [...]
Cardamomul este socotit cel mai frumos mirositor condiment. Pe piata noastra se gaseste in supermarketuri [...]
Cardamomul este socotit cel mai frumos mirositor condiment, si, dupa sofran si vanilie, este, poate, [...]
9 Comentarii
Haveli, restaurant indian Str. Episcopul Radu nr. 3, Bucuresti Restaurantele indiene sunt o incontestabila pata [...]
Iata ca am închis primul nostru sondaj de opinie. Va reamintesc ca tema sa a [...]
Orez Basmati cu curcuma – reteta din bucataria indiana Reteta de fata va da ocazia [...]
6 Comentarii
Iata o reteta care va bucura papilele iubitorilor de coriandru. Ea foloseste atat frunzele cat [...]
18 Comentarii
Biryani, biriani, sau beriani, denumeste o categorie de feluri de mancare cu orez, inrudite cu [...]
Am remarcat in numeroase ocazii ca, desi multi au auzit de termenul „curry”, totusi nu [...]
Este o reteta condimentata si racoritoare, un fel de alternativa la celebra salata raita (preparata [...]
Este o mancare plina de culoare, gatita intr-un sos condimentat, si merge excelent alaturi de [...]
Orez cu bob lung – metoda de gatire Orezul cu bob lung – simplu sau [...]
5 Comentarii
Karishma – Restaurant indian Str. Iancu Capitanu nr. 36 Ce sa fac, trebuie sa recunosc: [...]
Denumirea “garam masala” este de origine persana si provine din “garm masaleh”, “garm” însemnand “fierbinte”, [...]