bucatarie indiana | Retetele lui Radu - Gastronomie:

Milagu tannir

Vă prezint astăzi una dintre reţetele tradiţionale ale populaţiei tamile. In limba tamila, „milagu” inseamna „piper”, iar „tannir” inseamna „apa”. Numele acestei retete s-ar putea traduce, deci, „apa de piper”. Aceasta denumire indica imediat faptul ca are un gust iute, lucru adevarat, dar nu in totalitate. Gustul este, mai curand, iute-picant-acrisor, foarte placut.
Milagu tannir
(more…)

Citeste tot

Pe scurt despre goda masala

Vă prezint astăzi un amestec de mirodenii foarte interesant, provenit tot din India, pe care l-am întâlnit cu ceva vreme în urmă într-una din cărţile de reţete indiene care îmi (supra)populează biblioteca. Cum nu auzisem de el, am fost intrigat şi am început să mă documentez. Ca de fiecare dată, căutarea a deschis noi orizonturi, fiecare detaliu lămurit atrăgând după el câteva întrebări noi.
Aşa se face că, vorbind despre “goda masala” nu pot ocoli nici amestecul “kala masala”, din motivele pe care le veţi vedea mai jos.
Goda masala - sursa foto: http://bhaatukli.blogspot.com
(more…)

Citeste tot

La masa maharajahului Kumar

Agra Palace – Blvd. Pipera-Tunari , nr. 47

Ieri seară am trecut să mâncăm la restaurantul cu specific indian Agra Palace. Am amintit cu altă ocazie că l-am cunoscut cu ceva timp în urmă pe Arun Kumar, proprietarul şi bucătarul şef al restaurantului. Îmi plăcuse mâncarea şi mi-am dorit să revin.
Agra Palace
(more…)

Citeste tot

Kumban Daal – Curry de linte cu ciuperci

Acest curry este un daal, adica un preparat pe baza de leguminoase (in cazul nostru linte sparta in jumatate), originar din sudul Indiei. Daal-urile sunt populare in special in statele Tamil Nadu, Kerala, Karnataka si Andhra Pradesh.
Kumban daal
Specific sudului Indiei, curry-ul foloseste miez deshidratat de nuca de cocos pentru a ingrosa sosul si, ca asezonator principal, amestecul de mirodenii sambaar podi.
(more…)

Citeste tot