Retete culinare & Gastronomie cu Radu Popovici. Gatim cu: bucatarie indoneziana
Curry indonezian de creveti
Combinatia de lapte de cocos cu arome ca lemongrass, tamarin, jaggery (zahar brut de palmier),...
4 Comentarii
Sate ayam
Sate (Satay) – frigaruile din Java Sate sau satay este un termen care denumeste frigaruile...
7 Comentarii
Fasiute picante de vita
Va propun o reteta simpla si rapida, care va va oferi un preparat cu mult...
40 Comentariu
Fotografii de pe papamond (7)
Am adunat de-a lungul anilor cateva mii de fotografii legate de mancare, parte dintre ele...
6 Comentarii
Pe scurt despre rempah
Rempah este una dintre asa numitele “paste de curry” care stau la baza asezonarii multor...
12 Comentarii
Pe scurt despre lawar
Bucataria din Bali este renumita prin cateva preparate deosebite; între acestea, lawar este gatit de...
2 Comentarii
Sambal kecap – un prieten al papilelor gustative
În acest articol voi reveni putin asupra bucatariei indoneziene si va voi prezenta pe scurt...
8 Comentarii
Pe scurt despre pasta de creveti
Ca si in cazul sosului de peste, bucataria thailandeza nu ar fi ceea ce este...
8 Comentarii
Bucataria indoneziana (2)
Ingrediente Multe dintre bucatariile Asiei de Sud-Est, inclusiv Indonezia, se bazeaza pe vechea filozofie chineza....
6 Comentarii
Bucataria indoneziana (1)
Scurt istoric Indonezia este formata din mai mult de 13.500 de insule, dintre care nu...
Bami Goreng
In indoneziana, „bami” inseamna „taitei”, iar „goreng” inseamna „prajit”. Este o replica a celebrei Nasi...
4 Comentarii
Somon cu sambal oelek
Sambal oelek este o pasta aromata, de culoare rosie, cu gust picant, preparata din ardei...
5 Comentarii
Sambal Oelek (Ulek)
Sambal este un condiment popular în sudul Indiei, Indonezia, Malaezia, Singapore, Filipine si Sri Lanka,...
4 Comentarii
Nasi Goreng
In indoneziana si malaeziana, nasi inseamna orez gatit, iar goreng inseamna prajit. Nasi Goreng este,...
14 Comentarii
Aripioare de pui marinate
Se pot folosi, in loc de aripioare, si ciocanele de pui, caz in care se...
10 Comentarii
Laptele de cocos – ingredient obligatoriu in bucataria sud-est asiatica
Marturisesc ca am fost oarecum reticent cand am folosit pentru prima oara laptele de cocos,...
11 Comentarii
Sosul de soia – sarea bucatariei asiatice
Sarat, dar mult mai gustos si mai hranitor decat sarea, sosul de soia este un...
16 Comentarii