blog de Gastronomie
Combinatia de lapte de cocos cu arome ca lemongrass, tamarin, jaggery (zahar brut de palmier), [...]
4 Comentarii
Sate (Satay) – frigaruile din Java Sate sau satay este un termen care denumeste frigaruile [...]
7 Comentarii
Va propun o reteta simpla si rapida, care va va oferi un preparat cu mult [...]
Am adunat de-a lungul anilor cateva mii de fotografii legate de mancare, parte dintre ele [...]
6 Comentarii
Rempah este una dintre asa numitele “paste de curry” care stau la baza asezonarii multor [...]
12 Comentarii
Bucataria din Bali este renumita prin cateva preparate deosebite; între acestea, lawar este gatit de [...]
2 Comentarii
În acest articol voi reveni putin asupra bucatariei indoneziene si va voi prezenta pe scurt [...]
8 Comentarii
Ca si in cazul sosului de peste, bucataria thailandeza nu ar fi ceea ce este [...]
Ingrediente Multe dintre bucatariile Asiei de Sud-Est, inclusiv Indonezia, se bazeaza pe vechea filozofie chineza. [...]
Scurt istoric Indonezia este formata din mai mult de 13.500 de insule, dintre care nu [...]
Aceasta reteta foloseste un condiment aproape necunoscut in Europa, si anume piper indonezian, sau piper [...]
In indoneziana, „bami” inseamna „taitei”, iar „goreng” inseamna „prajit”. Este o replica a celebrei Nasi [...]
Sambal oelek este o pasta aromata, de culoare rosie, cu gust picant, preparata din ardei [...]
5 Comentarii
Sambal este un condiment popular în sudul Indiei, Indonezia, Malaezia, Singapore, Filipine si Sri Lanka, [...]
In indoneziana si malaeziana, nasi inseamna orez gatit, iar goreng inseamna prajit. Nasi Goreng este, [...]
14 Comentarii
Se pot folosi, in loc de aripioare, si ciocanele de pui, caz in care se [...]
10 Comentarii
Marturisesc ca am fost oarecum reticent cand am folosit pentru prima oara laptele de cocos, [...]
11 Comentarii
Sarat, dar mult mai gustos si mai hranitor decat sarea, sosul de soia este un [...]
16 Comentarii