Retete culinare & Gastronomie cu Radu Popovici. Gatim cu: bucatarie indoneziana

Curry indonezian de creveti

Combinatia de lapte de cocos cu arome ca lemongrass, tamarin, jaggery (zahar brut de palmier),...

4 Comentarii

Sate ayam

Sate (Satay) – frigaruile din Java Sate sau satay este un termen care denumeste frigaruile...

7 Comentarii

Fasiute picante de vita

Va propun o reteta simpla si rapida, care va va oferi un preparat cu mult...

40 Comentariu

Fotografii de pe papamond (7)

Am adunat de-a lungul anilor cateva mii de fotografii legate de mancare, parte dintre ele...

6 Comentarii

Pe scurt despre rempah

Rempah este una dintre asa numitele “paste de curry” care stau la baza asezonarii multor...

12 Comentarii

Pe scurt despre lawar

Bucataria din Bali este renumita prin cateva preparate deosebite; între acestea, lawar este gatit de...

2 Comentarii

Sambal kecap – un prieten al papilelor gustative

În acest articol voi reveni putin asupra bucatariei indoneziene si va voi prezenta pe scurt...

8 Comentarii

Pe scurt despre pasta de creveti

Ca si in cazul sosului de peste, bucataria thailandeza nu ar fi ceea ce este...

8 Comentarii

Bucataria indoneziana (2)

Ingrediente Multe dintre bucatariile Asiei de Sud-Est, inclusiv Indonezia, se bazeaza pe vechea filozofie chineza....

6 Comentarii

Bucataria indoneziana (1)

Scurt istoric Indonezia este formata din mai mult de 13.500 de insule, dintre care nu...

Salata de rechin cu pepene si piper lung

Aceasta reteta foloseste un condiment aproape necunoscut in Europa, si anume piper indonezian, sau piper...

2 Comentarii

Bami Goreng

In indoneziana, „bami” inseamna „taitei”, iar „goreng” inseamna „prajit”. Este o replica a celebrei Nasi...

4 Comentarii

Somon cu sambal oelek

Sambal oelek este o pasta aromata, de culoare rosie, cu gust picant, preparata din ardei...

5 Comentarii

Sambal Oelek (Ulek)

Sambal este un condiment popular în sudul Indiei, Indonezia, Malaezia, Singapore, Filipine si Sri Lanka,...

4 Comentarii

Nasi Goreng

In indoneziana si malaeziana, nasi inseamna orez gatit, iar goreng inseamna prajit. Nasi Goreng este,...

14 Comentarii

Aripioare de pui marinate

Se pot folosi, in loc de aripioare, si ciocanele de pui, caz in care se...

10 Comentarii

Laptele de cocos – ingredient obligatoriu in bucataria sud-est asiatica

Marturisesc ca am fost oarecum reticent cand am folosit pentru prima oara laptele de cocos,...

11 Comentarii

Sosul de soia – sarea bucatariei asiatice

Sarat, dar mult mai gustos si mai hranitor decat sarea, sosul de soia este un...

16 Comentarii