bucatarie italiana | Retetele lui Radu - Gastronomie:

Jurnal milanez (2)

Nu ştiu sigur dacă procedez tocmai corect, dar eu asociez cultura culinară şi gradul de educaţie al unui popor şi după modul în care îşi comercializează şi îşi cumpără alimentele. Comerţul alimentar este, în opinia mea, o consecinţă a modului în care este educată populaţia şi comercianţii, dar şi şi a modului în care autorităţile înţeleg să creeze mediul propice satisfacerii pieţei.
(more…)

Citeste tot

Jurnal milanez (1)

Am avut norocul să cresc într-un timp când nu exista internet şi aveam doar două posturi TV. Asta mi-a lăsat timp şi chef de citit, iar cititul m-a făcut să visez. Undeva, în minte, am avut notate câteva locuri şi opere de artă pe care mi-aş fi dorit să le văd înainte de a muri. Sunt foarte multe, căci port în mine o anume „lăcomie” de a vedea lucruri noi şi de a călători, dar pe unele le-am „bifat” deja, iar pentru altele încă mai am speranţe.

(more…)

Citeste tot

Direcţia Milano!

Buna dimineata! La ora când dvs. citiţi aceste rânduri, eu sunt în drum, sau poate am şi ajuns deja, spre Milano. Am profitat de una dintre ofertele low-cost ca să dau o fugă (un week-end prelungit, de fapt) până în capitala Lombardiei.
(more…)

Citeste tot

Rosii uscate in cuptor

Titlul retetei nu prea este potrivit cu preparatul final; este prea saracacios si nu reuseste sa descrie corect ceea ce se petrece in cuptor. Nu are loc doar o uscare, ci si o caramelizare si o aromatizare a rosiilor. Gustul lor se concentreaza si se imbunatateste, aspectul este foarte atragator, iar aroma devine formidabila. Obtineti o garnitura deosebita pentru carne si branzeturi, sau un ingredient interesant pentru o gama destul de larga de preparate.

(more…)

Citeste tot

Pui Marengo

Aceasta reteta are si varianta video.
Serial realizat in colaborare cu WineRo.

Se spune ca aceasta reteta a fost creeata pentru Napoleon, dupa batalia victorioasa de la Marengo, de bucatarul sau, Dunant. Acesta a gatit cu ce a avut la indemana, in tabara militara. Reteta de fata este una dintre variantele moderne ale preparatului, cea originala incluzand, se pare, pe langa ingredientele listate si de mine, si raci.

(more…)

Citeste tot

Tortelloni cu sos de vin rosu

Aceasta reteta are si varianta video.
Serial realizat in colaborare cu WineRo.

Sosurile de rosii, in multe variante, sunt atotprezente in bucataria italiana. Iata un exemplu de paste umplute, servite intr-un sos pe baza de vin si rosii, plin de gust si aroma, servite alaturi de un vin rosu, tanar. Este un preparat clasic, robust si delicios.

(more…)

Citeste tot

Pui cu sos de vin si struguri

Aceasta reteta are si varianta video.
Serial realizat in colaborare cu WineRo.

Cheia retetei este sosul neasteptat, preparat cu vin si pesto, combinatie tipic mediteraneana. Adausul de struguri da retetei o nota proaspata si fructata, care merge bine cu un vin rosu sec, ale carui gust si aroma au nuante de fructe.

(more…)

Citeste tot