bucatarie italiana | Retetele lui Radu - Gastronomie:

Risotto cu curcan si ciuperci

Risotto este unul dintre preparatele cu orez pe care le iubesc in mod deosebit. Textura sa cremoasa, absolut speciala, il face diferit fata de pilaf sau paella, ramanand, in acelasi timp, la fel de versatil ca acestea. Varianta mea de risotto este condimentata un pic mai indraznet decat risotto-urile traditionale italienesti, dar ramane delicioasa.
Risotto cu curcan si ciuperci
(more…)

Citeste tot

Paste cu pesto

Aceasta reteta are si varianta video.

Pastele merg foarte bine cu gustul si aroma delicata a sosului pesto. Reteta de fata foloseste doua variante de sos pesto, cu busuioc si cu rosii uscate la soare. Ambele variante sunt adaptate la ceea ce se gaseste mai usor pe piata noastra si la puterea de cumparare a majoritatii populatiei, caci am folosit nuca in locul semintelor de pin si rosiile proaspete in locul celor uscate la soare, ambele ingrediente inlocuite fiind mai scumpe si mai greu disponibile.


(more…)

Citeste tot

Pe scurt despre gnocchi – partea 2

Aceasta este ultima parte a articolului dedicat unui produs extrem de simpatic mie: gnocchi. Vom vorbi despre prepararea, păstrarea, cumpărarea, gătirea şi servirea lor.
Pentru câteva idei despre modul cum gnocchi se acompaniază cu diferite sosuri, aruncaţi o privire video-reţetei de aici. În rest, lectură plăcută!
(more…)

Citeste tot

Pe scurt despre gnocchi – partea 1

Introducere
Mă bucură mult că oferta de produse italieneşti a crescut pe piaţa noastră. Printre produsele care mi-au trezit interesul în ultimul an se numără şi gnocchi. Am abordat cu prudenţă aceste mici gogoşele ciudate, dar am descoperit că sunt un aliment sănătos, gustos şi extrem de versatil. Sunt un mare amator de paste de tot felul, aşa că între mine şi gnocchi (veţi vedea mai jos că seamănă destul de bine cu pastele la comportament şi, uneori, şi la gust) a fost dragoste la prima vedere.Gnocchi - sursa foto: dreamstime.com

(more…)

Citeste tot

Gnocchi con pesto

Cele 6 minute de munca investite in aceasta reteta va vor oferi un preparat foarte gustos si aromat, perfect ca gustare, pranz usor sau cina. Puteti folosi un sos pesto obisnuit (genovese) sau puteti experimenta cu un pesto propriu, preparat in modul acestui “pesto misto” (pesto mixt) folosit de mine in reteta.

(more…)

Citeste tot

Spaghetti alla puttanesca

Aceasta reteta are si varianta video.

Va propun o reteta clasica, originara din sudul Italiei, robusta, satioasa si foarte gustoasa, al carei punct forte este sosul de rosii. Pentru cei care doresc mai multe amanunte despre modul in care a luat nastere acest preparat, accesati acest link.


(more…)

Citeste tot

Penne all’Alfredo

Iata din nou o reteta italieneasca extrem de simpla, originara, se pare, din regiunea Romei. Cu adevarat delicioasa, reteta alatura pastele sosului Alfredo, acesta combinand unt, smantana si branza, aromatizate de obicei cu nucsoara.

De obicei se folosesc paste lungi, ca fettuccine, dar sosul adera bine si la cele scurte, cum sunt penne-le si va garantez ca nu veti fi dezamagiti.
(more…)

Citeste tot