bucatarie italiana | Retetele lui Radu - Gastronomie:

Fettuccine al limone

Fettuccine al limone – reteta usoara si rapida

Exista unele retete uluitor de usoare, dar delicioase, aromate si pline de rafinament prin insasi simplitatea lor. Reteta de fata este de o simplitate egalata doar de finetea gustului si a aromei sale. Nu este doar o reteta usoara si rapida, ci una dintre cele care surprind foarte bine spiritul bucatariei italienesti, atat de generoasa, robusta si delicioasa, inspirand bucuria de a gati simplu si de a te bucura de gustul natural al ingredientelor.

(more…)

Citeste tot

Tagliatelle cu creveti si sos de rosii

Va propun o reteta robusta, rustica si satioasa. Alegeti, cu grija, ingrediente proaspete si de buna calitate, ca sa obtineti maximul ca gust si aroma. Este o reteta simpla, se prepara rapid si este, in plus, foarte aromata si gustoasa. Extrem de potrivita pentru o masa incropita rapid pentru familie sau prieteni.

Servita alaturi de o salata verde, formeaza o masa completa si echilibrata nutritional.
(more…)

Citeste tot

Curvele şi bucătăria

Sunt convins că acest titlu vă face să vă puneţi câteva întrebări. Poate fi destul de tentant pentru unii şi ciudat pentru alţii, dar sper ca niciunii să nu fiţi dezamăgiţi de restul articolului; acesta se referă la o activitate a curvelor care are legătură cu domeniul culinar, nu cu cel al meseriei lor. Se spune despre prostituţie că ar fi cea mai veche meserie din lume; eu am convingerea că cea de bucătar este ceva mai veche. Totuşi, după cum spun unii, este posibil ca prostituţia să aibă micul ei aport la crearea minunatei bucătării italieneşti. În spatele acestei introduceri mai ciudate se ascunde, de fapt, intenţia mea de a vă vorbi despre sosul cunoscut sub numele “alla puttanesca”.
(more…)

Citeste tot

Spaghetti aglio, olio e peperoncino

Este una dintre cele mai simple retete pe baza de paste si de aceea trebuie gatita perfect, caci eventualele mici defecte ies extrem de usor in evidenta. Sunt cel putin doua aspecte importante, de care depinde succesul retetei: textura pastelor si echilibrul gust-aroma al uleiului aromat. Urmati instructiunile de mai jos si nu veti da gres.

(more…)

Citeste tot

Ce bucătărie etnica te-ar interesa cel mai mult? – sondaj de opinie

Am postat pe blog reţete din 35 de ţări. Unele dintre aceste ţări sunt bine reprezentat numeric, altele figurează doar cu una sau câteva reţete. Acest lucru arată pentru că sunt o persoană curioasă şi interesată să afle lucruri noi, dar şi că am preferatele mele dintre toate aceste bucătării etnice.
Sondajul „Ce bucătărie etnica te-ar interesa cel mai mult?” a fost făcut pentru a determina ce anume bucătării vă interesează pe dvs. Ideea este ca, în măsura în care preferinţele dvs. se intersectează cu ale mele, să încerc să prepar reţete care să vă fie pe plac şi dvs., nu doar mie.
(more…)

Citeste tot

Midii cu spaghete

Mi-am impus sa mananc minim de doua ori pe saptamana peste si/sau fructe de mare. Nu urmez nicio dieta sau regim, se incadreaza pur si simplu in ideea mea de cum trebuie sa fie un mod de hranire echilibrat. Va prezint deci o reteta rapida si simpla. Poate fi mancata ca pranz usor, satios si hranitor; serviti pastele alaturi de o salata verde si un pahar de vin rosu si sec.

(more…)

Citeste tot

Insalata caprese alla diavola

Cam toata lumea stie ce este si cum se prepara insalata caprese. Este una dintre salatele cele mai celebre si cele mai simplu de preparat. Va propun astazi o varianta de caprese care are gustul un piculet picant. Nu atat de picant incat sa altereze reteta traditionala, ci doar atat cat sa dea un pic de vioiciune si contrast gustului delicat al mozzarellei.

Am numit-o asa cum se vede mai sus, caci “alla diavola” denumeste in gastronomia italiana preparatele picante, in general cu adaus de ardei iute. Nu stiu cat este de inspirata este denumirea mea si nici nu stiu daca este foarte corect sa ma apuc eu sa inventez denumiri in alta limba, dar va cer ingaduinta, caci reteta este foarte interesanta si ar putea sa va placa. Numiti-o cum doriti, dar gustati-o!
(more…)

Citeste tot

Gamberi fritti in padella

Aceasta reteta are si varianta video
Pe limba noastra: creveti prajiti in tigaie. Ce poate fi mai simplu, mai rapid si mai delicios de atat? Cred ca nu foarte multe lucruri. Mai ales in modul in care este conceputa aceasta reteta robusta si deosebit de gustoasa: crevetii sunt aromati cu usturoi si vermut, iar pasta de rosii este baza sosului care ii acopera cu o patura delicioasa de arome.

(more…)

Citeste tot