Retete culinare & Gastronomie cu Radu Popovici. Gatim cu: bucatarie jamaicana
Ton tropical
Exista mai multe specii de ton, populand mai toate marile lumii. Este satios si gustos,...
17 Comentarii
Pulpe de pui cu miere si ienibahar
Iata o reteta interesanta, care ilustreaza multiplele influente suferite de bucataria jamaicana. Ea combina modul...
15 Comentarii
Inghetata cu nuca de cocos si vanilie
Au inceput caldurile, iar mie imi sunt profund nesuferite. Incerc sa-mi indulcesc suferinta racorindu-ma cu...
10 Comentarii
Chipsuri de cartofi dulci
Este o reteta simpla si gustoasa, care foloseste un condiment specific bucatariei jamaicane: ienibaharul. Acesta...
15 Comentarii
Inghetata de nuca de cocos cu limeta
Jamaicanii au la indemana o mare varietate de fructe tropicale cu care dau aroma inghetatelor....
6 Comentarii
Bucataria jamaicana – Exotism și diversitate
Bucataria jamaicana – o privire succinta Putine sunt bucatariile lumii caracterizate de influente atat de...
12 Comentarii
Pui Jerk
Jerk este un amestec de condimente (de tip pasta, sau praf) specific jamaican, ale carui...
8 Comentarii
Peste in crusta de nuca de cocos
Iata o alta reteta gatita de mine la “Saveur Faire 5 – Bucatarie jamaicana”. Foarte...
6 Comentarii
Creveti cu papaya
Va prezint o reteta exotica si foarte colorata. Este unul dintre preparatele gatite de mine...
15 Comentarii
Saveur Faire 5: Bucatarie jamaicana
Sambata, 26 iunie 2010, la ora 11:00, puteti veni sa luati pranzul si sa ascultati...
10 Comentarii
Curry de porc cu cartofi dulci
Daca nu aveti la indemana cartofi dulci, puteti folosi fara nici o problema cartofi simpli,...
4 Comentarii
Curry – amestec de mirodenii
Curry nu este, asa cum v-ati fi putut inchipui, un amestec de mirodenii de origine...
2 Comentarii
Curry jamaican de pui cu cartofi
Aceasta reteta simpla dovedeste influenta indirecta a bucatariei indiene. Jamaica a fost mult timp colonie britanica,...
2 Comentarii
Pui cu ienibahar
Carnea este marinata intr-un amestec tipic Caraibelor, numit jerk. Acesta contine, in mod traditional, ienibahar,...
2 Comentarii