Retete culinare & Gastronomie cu Radu Popovici. Gatim cu: bucatarie japoneza
Pe scurt despre sansho
Bucataria japoneza este, as zice eu, un caz aparte între bucatariile asiatice estice si sud-estice. [...]
16 Comentarii
Pe scurt despre dashi
Dashi – gustul de baza al bucatariei clasice japoneze Nu exagerez cu nimic atunci cand afirm [...]
9 Comentarii
Fotografii de pe papamond (38)
Daca in episodul trecut al acestui serial v-am prezentat cateva preparate din bucataria coreeana, astazi [...]
2 Comentarii
Somon cu sos teriyaki
Teriyaki este o tehnica de gatit japoneza, in care alimentele sunt fripte pe gratar sau [...]
12 Comentarii
Fotografii de pe papamond (30)
Pana acum 100 de ani aproape necunoscut în afara Japoniei, wasabi a devenit popular mai [...]
15 Comentarii
Pe scurt despre semintele de lotus
Semintele de lotus sunt un ingredient care joaca un rol important în unele bucatarii, cum [...]
13 Comentarii
Pe scurt despre miso (2)
În acest episod voi trece în revista, pe scurt, principalele utilizari culinare ale miso-ului, si [...]
33 Comentariu
Omleta japoneza
Va propun spre vizionare acest film, o adevarata demonstratie de preparare a asa-numitei omlete japoneze, [...]
19 Comentarii
Porc cu taitei somen
Reteta este extrem de simpla si foarte gustoasa. Taiteii somen sunt preparati din faina de [...]
2 Comentarii
Cat de proaspata sa ne fie mancarea?
Am dat intamplator peste cateva filmulete pe youtube. Va prezint doar trei dintre ele, dar [...]
12 Comentarii
Pangasius cu ceapa verde
Este o reteta extrem de simpla si de rapida, un pic surprinzatoare ca metoda de [...]
9 Comentarii
Pui Teriyaki
Teriyaki este o tehnica de gatit japoneza in care alimentele sunt prajite, fripte sau gatite [...]
18 Comentarii
Foarte pe scurt despre bonito, katsuobushi, kombu si dashi
Bonito, katsuobushi, kombu si dashi – ingrediente specifice bucatariei japoneze Pentru mine cea mai exotica [...]
30 Comentariu
Ce bucatarie etnica te-ar interesa cel mai mult? – sondaj de opinie
Am postat pe blog retete din 35 de tari. Unele dintre aceste tari sunt bine [...]
15 Comentarii
Foarte pe scurt despre daikon
Sunt convins ca ati si vazut prin supermarketuri aceste ridichi uriasi si ciudate, de culoare [...]
20 Comentariu
Curcan cu sos de arahide
Reteta este extrem de interesanta ca gust si aroma si nu este ceea ce am [...]
5 Comentarii
Pe scurt despre cartofii dulci
Nu sunt vreun specialist în cartofii dulci, totusi i-am gatit de cateva ori. Cum în [...]
21 Comentariu
Salata de vita cu susan
Mi-am zis sa facem un week-end japonez, asa ca va prezint si astazi o reteta [...]
40 Comentariu
Creveti cu sos de wasabi
Este o reteta oarecum atipica pentru bucataria japoneza, caci foloseste tehnica stir-fry (prajire rapida, la [...]
33 Comentariu
Tsukune
Tsukune este corespondentul japonez al chiftelelor; ele se pot prepara din carne de vita, porc [...]
2 Comentarii
Bucataria japoneza între traditie si inovatie – partea 2
Desi extrem de saraca în ingrediente (ce deosebire imensa fata de zecile de mii de [...]
7 Comentarii
Bucataria japoneza între traditie si inovatie – partea 1
Ne gandim, de obicei, la Japonia ca la o singura insula; sunt, de fapt, patru [...]
4 Comentarii
Foarte pe scurt despre panko
Panko este o varietate de pesmet caracteristica bucatariei japoneze si a celei franceze si este [...]
3 Comentarii
Foarte pe scurt despre otetul de orez
Otetul de orez este obtinut prin fermentarea orezului, sau a vinului de orez. Este foarte [...]
Foarte pe scurt despre betisoare
Istoric Termenul betisoare, din punct de vedere culinar, se refera la o pereche de bete [...]
9 Comentarii
Ce bucatarie preferati? – rezultate finale
Iata ca am închis primul nostru sondaj de opinie. Va reamintesc ca tema sa a [...]
14 Comentarii
Tofu – made in China
Tofu, numit si doufu, sau branza de fasole, este un aliment de origine chinezeasca, preparat [...]
10 Comentarii
Yakitori
Termenul yakitori denumeste frigaruile japoneze preparate din carne de pui. Ele se prepara cu bucatele [...]
8 Comentarii
Cha han – Orez prajit in stil japonez
Este o reteta delicioasa si rapida, care are avantajul de a refolosi orezul ramas de [...]
27 Comentariu
Sosul de soia – sarea bucatariei asiatice
Sarat, dar mult mai gustos si mai hranitor decat sarea, sosul de soia este un [...]
16 Comentarii
feb.