Retete culinare & Gastronomie cu Radu Popovici. Gatim cu: bucatarie japoneza

Pe scurt despre sansho

Bucataria japoneza este, as zice eu, un caz aparte între bucatariile asiatice estice si sud-estice. [...]

16 Comentarii

Pe scurt despre dashi

Dashi – gustul de baza al bucatariei clasice japoneze Nu exagerez cu nimic atunci cand afirm [...]

9 Comentarii

Fotografii de pe papamond (38)

Daca in episodul trecut al acestui serial v-am prezentat cateva preparate din bucataria coreeana, astazi [...]

2 Comentarii

Somon cu sos teriyaki

Teriyaki este o tehnica de gatit japoneza, in care alimentele sunt fripte pe gratar sau [...]

12 Comentarii

Fotografii de pe papamond (30)

Pana acum 100 de ani aproape necunoscut în afara Japoniei, wasabi a devenit popular mai [...]

15 Comentarii

Pe scurt despre semintele de lotus

Semintele de lotus sunt un ingredient care joaca un rol important în unele bucatarii, cum [...]

13 Comentarii

Pe scurt despre miso (2)

În acest episod voi trece în revista, pe scurt, principalele utilizari culinare ale miso-ului, si [...]

33 Comentariu

Omleta japoneza

Va propun spre vizionare acest film, o adevarata demonstratie de preparare a asa-numitei omlete japoneze, [...]

19 Comentarii

Porc cu taitei somen

Reteta este extrem de simpla si foarte gustoasa. Taiteii somen sunt preparati din faina de [...]

2 Comentarii

Cat de proaspata sa ne fie mancarea?

Am dat intamplator peste cateva filmulete pe youtube. Va prezint doar trei dintre ele, dar [...]

12 Comentarii

Pangasius cu ceapa verde

Este o reteta extrem de simpla si de rapida, un pic surprinzatoare ca metoda de [...]

9 Comentarii

Pui Teriyaki

Teriyaki este o tehnica de gatit japoneza in care alimentele sunt prajite, fripte sau gatite [...]

18 Comentarii

Foarte pe scurt despre bonito, katsuobushi, kombu si dashi

Bonito, katsuobushi, kombu si dashi – ingrediente specifice bucatariei japoneze Pentru mine cea mai exotica [...]

30 Comentariu

Ce bucatarie etnica te-ar interesa cel mai mult? – sondaj de opinie

Am postat pe blog retete din 35 de tari. Unele dintre aceste tari sunt bine [...]

15 Comentarii

Foarte pe scurt despre daikon

Sunt convins ca ati si vazut prin supermarketuri aceste ridichi uriasi si ciudate, de culoare [...]

20 Comentariu

Curcan cu sos de arahide

Reteta este extrem de interesanta ca gust si aroma si nu este ceea ce am [...]

5 Comentarii

Pe scurt despre cartofii dulci

Nu sunt vreun specialist în cartofii dulci, totusi i-am gatit de cateva ori. Cum în [...]

21 Comentariu

Salata de vita cu susan

Mi-am zis sa facem un week-end japonez, asa ca va prezint si astazi o reteta [...]

40 Comentariu

Creveti cu sos de wasabi

Este o reteta oarecum atipica pentru bucataria japoneza, caci foloseste tehnica stir-fry (prajire rapida, la [...]

33 Comentariu

Tsukune

Tsukune este corespondentul japonez al chiftelelor; ele se pot prepara din carne de vita, porc [...]

2 Comentarii

Bucataria japoneza între traditie si inovatie – partea 2

Desi extrem de saraca în ingrediente (ce deosebire imensa fata de zecile de mii de [...]

7 Comentarii

Bucataria japoneza între traditie si inovatie – partea 1

Ne gandim, de obicei, la Japonia ca la o singura insula; sunt, de fapt, patru [...]

4 Comentarii

Foarte pe scurt despre panko

Panko este o varietate de pesmet caracteristica bucatariei japoneze si a celei franceze si este [...]

3 Comentarii

Foarte pe scurt despre otetul de orez

Otetul de orez este obtinut prin fermentarea orezului, sau a vinului de orez. Este foarte [...]

Foarte pe scurt despre betisoare

Istoric Termenul betisoare, din punct de vedere culinar, se refera la o pereche de bete [...]

9 Comentarii

Ce bucatarie preferati? – rezultate finale

Iata ca am închis primul nostru sondaj de opinie. Va reamintesc ca tema sa a [...]

14 Comentarii

Tofu – made in China

Tofu, numit si doufu, sau branza de fasole, este un aliment de origine chinezeasca, preparat [...]

10 Comentarii

Yakitori

Termenul yakitori denumeste frigaruile japoneze preparate din carne de pui. Ele se prepara cu bucatele [...]

8 Comentarii

Cha han – Orez prajit in stil japonez

Este o reteta delicioasa si rapida, care are avantajul de a refolosi orezul ramas de [...]

27 Comentariu

Sosul de soia – sarea bucatariei asiatice

Sarat, dar mult mai gustos si mai hranitor decat sarea, sosul de soia este un [...]

16 Comentarii