blog de Gastronomie
Bucataria japoneza este, as zice eu, un caz aparte între bucatariile asiatice estice si sud-estice. [...]
16 Comentarii
Dashi – gustul de baza al bucatariei clasice japoneze Nu exagerez cu nimic atunci cand afirm [...]
9 Comentarii
Daca in episodul trecut al acestui serial v-am prezentat cateva preparate din bucataria coreeana, astazi [...]
2 Comentarii
Teriyaki este o tehnica de gatit japoneza, in care alimentele sunt fripte pe gratar sau [...]
12 Comentarii
Pana acum 100 de ani aproape necunoscut în afara Japoniei, wasabi a devenit popular mai [...]
15 Comentarii
Semintele de lotus sunt un ingredient care joaca un rol important în unele bucatarii, cum [...]
13 Comentarii
În acest episod voi trece în revista, pe scurt, principalele utilizari culinare ale miso-ului, si [...]
Va propun spre vizionare acest film, o adevarata demonstratie de preparare a asa-numitei omlete japoneze, [...]
19 Comentarii
Reteta este extrem de simpla si foarte gustoasa. Taiteii somen sunt preparati din faina de [...]
Am dat intamplator peste cateva filmulete pe youtube. Va prezint doar trei dintre ele, dar [...]
Este o reteta extrem de simpla si de rapida, un pic surprinzatoare ca metoda de [...]
Teriyaki este o tehnica de gatit japoneza in care alimentele sunt prajite, fripte sau gatite [...]
18 Comentarii
Bonito, katsuobushi, kombu si dashi – ingrediente specifice bucatariei japoneze Pentru mine cea mai exotica [...]
Am postat pe blog retete din 35 de tari. Unele dintre aceste tari sunt bine [...]
Sunt convins ca ati si vazut prin supermarketuri aceste ridichi uriasi si ciudate, de culoare [...]
Reteta este extrem de interesanta ca gust si aroma si nu este ceea ce am [...]
5 Comentarii
Nu sunt vreun specialist în cartofii dulci, totusi i-am gatit de cateva ori. Cum în [...]
Mi-am zis sa facem un week-end japonez, asa ca va prezint si astazi o reteta [...]
Este o reteta oarecum atipica pentru bucataria japoneza, caci foloseste tehnica stir-fry (prajire rapida, la [...]
Tsukune este corespondentul japonez al chiftelelor; ele se pot prepara din carne de vita, porc [...]
Desi extrem de saraca în ingrediente (ce deosebire imensa fata de zecile de mii de [...]
7 Comentarii
Ne gandim, de obicei, la Japonia ca la o singura insula; sunt, de fapt, patru [...]
4 Comentarii
Panko este o varietate de pesmet caracteristica bucatariei japoneze si a celei franceze si este [...]
3 Comentarii
Otetul de orez este obtinut prin fermentarea orezului, sau a vinului de orez. Este foarte [...]
Istoric Termenul betisoare, din punct de vedere culinar, se refera la o pereche de bete [...]
Iata ca am închis primul nostru sondaj de opinie. Va reamintesc ca tema sa a [...]
14 Comentarii
Tofu, numit si doufu, sau branza de fasole, este un aliment de origine chinezeasca, preparat [...]
10 Comentarii
Termenul yakitori denumeste frigaruile japoneze preparate din carne de pui. Ele se prepara cu bucatele [...]
8 Comentarii
Este o reteta delicioasa si rapida, care are avantajul de a refolosi orezul ramas de [...]
Sarat, dar mult mai gustos si mai hranitor decat sarea, sosul de soia este un [...]