Retete culinare & Gastronomie cu Radu Popovici. Gatim cu: bucatarie japoneza
Pe scurt despre sansho
Bucataria japoneza este, as zice eu, un caz aparte între bucatariile asiatice estice si sud-estice....
16 Comentarii
Pe scurt despre dashi
Dashi – gustul de baza al bucatariei clasice japoneze Nu exagerez cu nimic atunci cand afirm...
9 Comentarii
Fotografii de pe papamond (38)
Daca in episodul trecut al acestui serial v-am prezentat cateva preparate din bucataria coreeana, astazi...
2 Comentarii
Somon cu sos teriyaki
Teriyaki este o tehnica de gatit japoneza, in care alimentele sunt fripte pe gratar sau...
12 Comentarii
Fotografii de pe papamond (30)
Pana acum 100 de ani aproape necunoscut în afara Japoniei, wasabi a devenit popular mai...
15 Comentarii
Pe scurt despre semintele de lotus
Semintele de lotus sunt un ingredient care joaca un rol important în unele bucatarii, cum...
13 Comentarii
Pe scurt despre miso (2)
În acest episod voi trece în revista, pe scurt, principalele utilizari culinare ale miso-ului, si...
33 Comentariu
Omleta japoneza
Va propun spre vizionare acest film, o adevarata demonstratie de preparare a asa-numitei omlete japoneze,...
19 Comentarii
Porc cu taitei somen
Reteta este extrem de simpla si foarte gustoasa. Taiteii somen sunt preparati din faina de...
2 Comentarii
Cat de proaspata sa ne fie mancarea?
Am dat intamplator peste cateva filmulete pe youtube. Va prezint doar trei dintre ele, dar...
12 Comentarii
Pangasius cu ceapa verde
Este o reteta extrem de simpla si de rapida, un pic surprinzatoare ca metoda de...
9 Comentarii
Pui Teriyaki
Teriyaki este o tehnica de gatit japoneza in care alimentele sunt prajite, fripte sau gatite...
18 Comentarii
Foarte pe scurt despre bonito, katsuobushi, kombu si dashi
Bonito, katsuobushi, kombu si dashi – ingrediente specifice bucatariei japoneze Pentru mine cea mai exotica...
30 Comentariu
Ce bucatarie etnica te-ar interesa cel mai mult? – sondaj de opinie
Am postat pe blog retete din 35 de tari. Unele dintre aceste tari sunt bine...
15 Comentarii
Foarte pe scurt despre daikon
Sunt convins ca ati si vazut prin supermarketuri aceste ridichi uriasi si ciudate, de culoare...
20 Comentariu
Curcan cu sos de arahide
Reteta este extrem de interesanta ca gust si aroma si nu este ceea ce am...
5 Comentarii
Pe scurt despre cartofii dulci
Nu sunt vreun specialist în cartofii dulci, totusi i-am gatit de cateva ori. Cum în...
21 Comentariu
Salata de vita cu susan
Mi-am zis sa facem un week-end japonez, asa ca va prezint si astazi o reteta...
40 Comentariu
Creveti cu sos de wasabi
Este o reteta oarecum atipica pentru bucataria japoneza, caci foloseste tehnica stir-fry (prajire rapida, la...
33 Comentariu
Tsukune
Tsukune este corespondentul japonez al chiftelelor; ele se pot prepara din carne de vita, porc...
2 Comentarii
Bucataria japoneza între traditie si inovatie – partea 2
Desi extrem de saraca în ingrediente (ce deosebire imensa fata de zecile de mii de...
7 Comentarii
Bucataria japoneza între traditie si inovatie – partea 1
Ne gandim, de obicei, la Japonia ca la o singura insula; sunt, de fapt, patru...
4 Comentarii
Foarte pe scurt despre panko
Panko este o varietate de pesmet caracteristica bucatariei japoneze si a celei franceze si este...
3 Comentarii
Foarte pe scurt despre otetul de orez
Otetul de orez este obtinut prin fermentarea orezului, sau a vinului de orez. Este foarte...
Foarte pe scurt despre betisoare
Istoric Termenul betisoare, din punct de vedere culinar, se refera la o pereche de bete...
9 Comentarii
Ce bucatarie preferati? – rezultate finale
Iata ca am închis primul nostru sondaj de opinie. Va reamintesc ca tema sa a...
14 Comentarii
Tofu – made in China
Tofu, numit si doufu, sau branza de fasole, este un aliment de origine chinezeasca, preparat...
10 Comentarii
Yakitori
Termenul yakitori denumeste frigaruile japoneze preparate din carne de pui. Ele se prepara cu bucatele...
8 Comentarii
Cha han – Orez prajit in stil japonez
Este o reteta delicioasa si rapida, care are avantajul de a refolosi orezul ramas de...
27 Comentariu
Sosul de soia – sarea bucatariei asiatice
Sarat, dar mult mai gustos si mai hranitor decat sarea, sosul de soia este un...
16 Comentarii