Retete culinare & Gastronomie cu Radu Popovici. Gatim cu: bucatarie marocana

Placintele cu smochine si curmale

Curmalele si smochinele sunt nelipsite din deserturile marocane. Umplutura acestor placintele, formata din fructe uscate,...

Melci cu umplutura de curmale, smochine si stafide

Umplutura de curmale si smochine este delicioasa. Nu are nevoie de adaus de zahar, ci...

3 Comentarii

Tajin de miel cu bulgur

Se apropie pastele si foarte multi dintre noi vom gati miel. Ciorba, stufat, drob, pulpa...

Sunday Grilling – meniu marocan, 21 aprilie 2013

Duminica 21 aprilie 2013, la orele 13:00, in str. maica Alexandra nr. 5, la show-room-ul...

Salata marocana de cuscus

Va propun o reteta plina de calitati: rapida, simpla, exotica, delicioasa, decorativa, hranitoare si sanatoasa....

4 Comentarii

Tajin de peste

Ar fi multe de spus despre tajine si tocmai de aceea prefer sa o las...

9 Comentarii

Salata de portocale

Usoara, racoroasa, aromata si condimentata, aceasta salata plina de culoare este extrem de potrivita pe...

4 Comentarii

Ardei umpluti cu cuscus

Ardei umpluti cu cuscus – reteta marocana Aceasta reteta are si varianta video. Aceasta varianta...

21 Comentariu

Pui marocan la cuptor

Reteta poate folosi si un pui intreg, sau portionat, dar si piepti de pui. In...

11 Comentarii

Pe scurt despre uleiul de argan

Este un ulei pe care l-am descoperit de foarte putin timp; stiam însa de el...

19 Comentarii

Harissa – gustul picant al Maghrebului

Pasta de ardei iute (Harissa) – gustul picant al Maghrebului Bucataria nord-africana este una dintre...

13 Comentarii

R’Bati – Peste cu sos picant-acrisor

Ramanem pentru inca o zi in universul bucatariei marocane si, dupa ce am vorbit despre...

2 Comentarii

Sos Chermoula

Daca tot am vorbit mai inainte de bucataria marocana, m-am gandit ca n-ar strica sa...

2 Comentarii

Bucataria marocana

Situat pe coasta de nord-vest a Africii, Marocul este una dintre cele trei tari care...

10 Comentarii

Cititorii si cautarile lor – partea 2

Statisticile îmi ofera posibilitatea de a vedea ce cuvinte cheie tasteaza cititorii care ajung sa-mi...

Ras-El-Hanout – un surprinzator amestec de mirodenii

Ras-el-hanout este un amestec de mirodenii folosit în Orientul Mijlociu si nordul Africii. Numele sau...

10 Comentarii

Pui cu rosii si miere

Este o reteta mediteraneana foarte aromata si cu un gust interesant si complex, dulce-picant-acrisor. Daca...

6 Comentarii

Lamai murate in stil marocan

Tot sapand eu printre retetele bucatariilor nord-africane, am dat peste un ingredient interesant, pe care,...

8 Comentarii