bucatarie marocana | Retetele lui Radu - Gastronomie:

Tajin de miel cu bulgur

Se apropie pastele si foarte multi dintre noi vom gati miel. Ciorba, stufat, drob, pulpa la cuptor etc., dupa traditie. Daca va simtiti aventurosi si sunteti dispusi la un mic experiment culinar, va propun aceasta reteta.
Ca sa fiu sincer, cand m-am apucat de gatit impreuna cu Costel Clipescu (a fost una dintre primele retete gatite la clubul nostru de explorari culinare, despre care v-am pomenit deja, si asuopra caruia voi mai reveni) nu intentionam sa public pe blog reteta de fata, dar a iesit prea buna ca s-o ignor; va rog sa scuzati, deci, fotografia nu tocmai inspirata si nici prea relevanta, a fost facuta in graba, dupa ce luasem deja cateva inghitituri din farfurie.
Tajin de miel cu bulgur
(mai mult…)

Citeste tot

Salata marocana de cuscus

Va propun o reteta plina de calitati: rapida, simpla, exotica, delicioasa, decorativa, hranitoare si sanatoasa. Se poate servi cu succes nu doar in perioadele de post, ci si la mesele la care aveti invitati. Este excelenta ca mic dejun, ca cina usoara si chiar ca pranz, mai ales pe vreme calduroasa.

(mai mult…)

Citeste tot

Tajin de peste

Ar fi multe de spus despre tajine si tocmai de aceea prefer sa o las pe mai tarziu. Tajinele merita un material separat. O sa ma limitez la a spune deocamdata ca este un preparat nord-african, numit dupa vasul de pamant in care este gatit.

(mai mult…)

Citeste tot

Ardei umpluti cu cuscus

Aceasta reteta are si varianta video.

Aceasta varianta de ardei umpluti este interesanta si surprinzatoare. In plus, este plina de gust, aroma si culoare. Preparatul poate fi servit atat ca gustare, cat si ca pranz usor. Este mai bun cald, dar poate fi servit si la temperatura camerei, mai ales in zilele calduroase.


(mai mult…)

Citeste tot

Pe scurt despre uleiul de argan

Este un ulei pe care l-am descoperit de foarte puţin timp; ştiam însă de el de câţiva ani deja, căci citisem câteva cărţi culinare nord-africane. A apărut pe piaţa noastră relativ recent şi este indecent de scump. Cu toate acestea, curiozitatea, bat-o vina, m-a făcut să investesc 100 lei într-o sticluţă de 250 ml şi să folosesc o parte din el la câteva salate.
(mai mult…)

Citeste tot
Page 1 of 2
1 2