Retete culinare & Gastronomie cu Radu Popovici. Gatim cu: bucatarie marocana
Placintele cu smochine si curmale
Curmalele si smochinele sunt nelipsite din deserturile marocane. Umplutura acestor placintele, formata din fructe uscate, [...]
mart.
Melci cu umplutura de curmale, smochine si stafide
Umplutura de curmale si smochine este delicioasa. Nu are nevoie de adaus de zahar, ci [...]
3 Comentarii
mai
Tajin de miel cu bulgur
Se apropie pastele si foarte multi dintre noi vom gati miel. Ciorba, stufat, drob, pulpa [...]
apr.
"Sunday Grilling" – meniu marocan, 21 aprilie 2013
Duminica 21 aprilie 2013, la orele 13:00, in str. maica Alexandra nr. 5, la show-room-ul [...]
Salata marocana de cuscus
Va propun o reteta plina de calitati: rapida, simpla, exotica, delicioasa, decorativa, hranitoare si sanatoasa. [...]
4 Comentarii
Tajin de peste
Ar fi multe de spus despre tajine si tocmai de aceea prefer sa o las [...]
9 Comentarii
Salata de portocale
Usoara, racoroasa, aromata si condimentata, aceasta salata plina de culoare este extrem de potrivita pe [...]
4 Comentarii
Pui marocan la cuptor
Reteta poate folosi si un pui intreg, sau portionat, dar si piepti de pui. In [...]
11 Comentarii
Pe scurt despre uleiul de argan
Este un ulei pe care l-am descoperit de foarte putin timp; stiam însa de el [...]
19 Comentarii
Harissa – gustul picant al Maghrebului
Pasta de ardei iute (Harissa) – gustul picant al Maghrebului Bucataria nord-africana este una dintre [...]
13 Comentarii
iul.
R’Bati – Peste cu sos picant-acrisor
Ramanem pentru inca o zi in universul bucatariei marocane si, dupa ce am vorbit despre [...]
2 Comentarii
Sos Chermoula
Daca tot am vorbit mai inainte de bucataria marocana, m-am gandit ca n-ar strica sa [...]
2 Comentarii
Bucataria marocana
Situat pe coasta de nord-vest a Africii, Marocul este una dintre cele trei tari care [...]
10 Comentarii
Cititorii si cautarile lor – partea 2
Statisticile îmi ofera posibilitatea de a vedea ce cuvinte cheie tasteaza cititorii care ajung sa-mi [...]
Ras-El-Hanout – un surprinzator amestec de mirodenii
Ras-el-hanout este un amestec de mirodenii folosit în Orientul Mijlociu si nordul Africii. Numele sau [...]
10 Comentarii
Pui cu rosii si miere
Este o reteta mediteraneana foarte aromata si cu un gust interesant si complex, dulce-picant-acrisor. Daca [...]
6 Comentarii
Lamai murate in stil marocan
Tot sapand eu printre retetele bucatariilor nord-africane, am dat peste un ingredient interesant, pe care, [...]
8 Comentarii