bucatarie mediteraneana | Retetele lui Radu - Gastronomie:

Salata de pui cu cuscus

Cuscusul instant se prepara foarte rapid si usor, iar granulele sale raman fragede si pufoase, bob cu bob, ceea ce il face potrivit pentru o seama intreaga de preparate. Aceasta salata este usoara, echilibrata, cu un gust usor acrisor-picant, racoroasa si satioasa, potrivita zilelor calde de vara.

(more…)

Citeste tot

Mouclade

Aceasta reteta are si varianta video.
Serial realizat in colaborare cu WineRo.

Mouclade este un preparat clasic francez, pe baza de midii, un fel de ruda a mai bine cunoscutelor moules marinières. Se pare ca preparatul este originar din zona orasului La Rochelle; exista mai multe variante, cea de fata provenind din Fouras, si folosind ca aroma principala amestecul de mirodenii curry.

(more…)

Citeste tot

Rosii uscate in cuptor

Titlul retetei nu prea este potrivit cu preparatul final; este prea saracacios si nu reuseste sa descrie corect ceea ce se petrece in cuptor. Nu are loc doar o uscare, ci si o caramelizare si o aromatizare a rosiilor. Gustul lor se concentreaza si se imbunatateste, aspectul este foarte atragator, iar aroma devine formidabila. Obtineti o garnitura deosebita pentru carne si branzeturi, sau un ingredient interesant pentru o gama destul de larga de preparate.

(more…)

Citeste tot

Creveti tiger cu risotto si busuioc

Mi-am pus din nou la lucru gratarul meu, marca Ascona MX570, de la OutdoorChef. Este un echipament foarte versatil si cu care lucrez cu mare placere, dar va asigur ca acest preparat se poate gati bine si pe un gratar de fonta, pe ochiul aragazului.

Reteta este hranitoare si satioasa, dar fara sa fie grea. Nu va voi povesti despre gust si aroma, caci sper sa le verificati singuri. In ce priveste partea de culoare si textura, le puteti aprecia, macar partial, si din fotografie.
(more…)

Citeste tot

Un pic de statistică: despre uleiul de măsline

Sunt îndrăgostit de acest aliment. Iubesc istoria sa, semnificatia si importanta pe care o are in zona mediteraneană, simbolistica sa religioasă şi filozofică, dar, mai ales, gustul şi aroma absolut deosebite şi atât de diferite de la un tip de ulei la altul. Îl folosesc ori de câte ori pot, şi îl folosesc din belşug. Pentru mine nu este doar un ulei pentru gătit, ci şi un condiment.

(more…)

Citeste tot

Grill Champions Tour III

Mâine (vineri 27 aprilie 2012) va avea loc, la Bucureşti Grill Champions Tour, ajuns la cea de-a treia ediţie. Organizat de Grillsociety.ro, acest eveniment are ca punct culminant o demonstraţie culinară susţinută de doi campioi mondiali de barbecue.

Camillo Tomanek, zis don Caruso, şi Marco Greulich, cunoscut ca don Marco, sunt doi adevăraţi maeştri ai grătarelor, fie ele cu cărbuni, cu gaz sau electrice.
(more…)

Citeste tot

Salata marocana de cuscus

Va propun o reteta plina de calitati: rapida, simpla, exotica, delicioasa, decorativa, hranitoare si sanatoasa. Se poate servi cu succes nu doar in perioadele de post, ci si la mesele la care aveti invitati. Este excelenta ca mic dejun, ca cina usoara si chiar ca pranz, mai ales pe vreme calduroasa.

(more…)

Citeste tot

Tortelloni cu sos de vin rosu

Aceasta reteta are si varianta video.
Serial realizat in colaborare cu WineRo.

Sosurile de rosii, in multe variante, sunt atotprezente in bucataria italiana. Iata un exemplu de paste umplute, servite intr-un sos pe baza de vin si rosii, plin de gust si aroma, servite alaturi de un vin rosu, tanar. Este un preparat clasic, robust si delicios.

(more…)

Citeste tot