bucatarie pakistaneza | Retetele lui Radu - Gastronomie:

Frigarui de creveti cu ciuperci

Desi este formata din trei componente diferite, reteta este simpla si ofera un extrem de interesant contrast de gusturi, temperaturi si texturi. Combinatia este delicioasa si plina de arome, cu aspect placut.
Crevetii si ciupercile fierbinti sunt parfumate si picante, dipul de iaurt rece este aromat proaspat si racoros, iar orezul amestecat cu porumb si seminte de rodie este usor acrisor, completant gratios intreaga masa.

(mai mult…)

Citeste tot

Ai comentarii, ai premii! (3)

Iată că s-a încheiat şi cea de-a doua ediţie a concursului „Ai comentarii, ai premii!”. Premiul constând din cartea de bucate “Super salate” editată de Reader’s Digest revine cititorului adina (ca sa fiu mai clar, cea cu blogul calatorii culinare, caci am printre comentatori mai multe adine). Şi de data aceasta sorţii au vrut ca premiul să revină unui cititor intrat recent în rândul comentatorilor.
(mai mult…)

Citeste tot

Pui balti

„Balti” este cuvântul ce denumeşte un curry gătit într-un tip special de tigaie, de forma unui wok cu fundul plat. Reteta aceasta are un gust delicat, si o aroma complexa, bine echilibrata. Din cate am putut sa-mi dau seama, este reteta “balti” cea mai populara in Pakistan si nordul Indiei.
Pui balti
Serviti preparatul cu orez Basmati, daca este posibil, caci este mai parfumat.
(mai mult…)

Citeste tot

Supa picanta de pui cu ciuperci

Bucataria pakistaneza este una foarte interesanta, dar are ghinionul de a fi eclipsata adesea de cea indiana, cu care are multe in comun, mai ales cu cea care se gateste in provinciile nordice ale Indiei. Aceasta supa deasa nu face exceptie; se gateste si in Pakistan si nordul Indiei. Este picanta, satioasa, aromata si delicioasa, iar localnicii o servesc in serile racoroase.

(mai mult…)

Citeste tot

Pe scurt despre paneer

De bine de rău, dintre bucătăriile asiatice cea indiană are, pentru noi, ingredientele cele mai accesibile. Avem noroc că indienii folosesc lactate, de exemplu, spre deosebire de bucătăria chineză şi cele din Asia de Sud-Est, mult mai orientate spre produsele derivate din soia (tofu şi lapte de soia) sau spre laptele şi smântâna de cocos. Mai mult, spre deosebire de produsele derivate din soia, putem prepara uşor, la noi acasă, mai multe dintre produsele derivate din lapte (am mai vorbit până acum despre ghee); sunt mult mai aproape de felul nostru de a găti şi, cum o să vedeţi mai jos, unele dintre aceste produse se prepară după procedee care ne sunt cunoscute.
(mai mult…)

Citeste tot

Pe scurt despre ghee

Ghee este un termen ce denumeşte un tip de unt clarificat, originar din Asia de Sud, din zonele aflate la sud de munţii Himalaya, şi este folosit curent în mai multe bucătării etnice, ca cele din India, Bangladesh, Pakistan, Egipt, Somalia, Liban, Siria, Etiopia, Maroc, Brazilia.
Ghee se prepară fierbând untul fără clocot, la flacără foarte mică, amestecând continuu până ce toată apa se evaporă, iar restul se separă, depunând pe fundul vasului solidele din lapte, adică proteinele. Lichidul limpede de la suprafaţă (ghee) este apoi separat cu grijă.
(mai mult…)

Citeste tot
Page 1 of 2
1 2