bucatarie portugheza | Retetele lui Radu - Gastronomie:

Pe scurt despre boia

Aţi observat probabil că în destul de multe reţete din acest blog, în care boiaua este listată printre ingrediente, am făcut recomandarea “folosiţi boia de calitate bună”. Am avut, bineînţeles motivele mele, căci cel mai adesea, boiaua cere se găseşte prin supermarket nu are deloc aromă, culoarea este lipsită de intensitate, iar gustul este iute, dar cam dubios, fără adâncime şi rotunjime. Vorba unui prieten, bucătar profesionist, boiaua din magazinele noastre seamănă mai mult cu praful de cărămidă decât cu un aliment de la care aşteptăm culoare, aromă şi gust.
(mai mult…)

Citeste tot

Lisabona la rece

V-am promis că voi reveni asupra scurtei (din păcate) călătorii la Lisabona, după ce amintirile vor fi apucat să se sedimenteze puţin. Am revăzut fotografiile şi mi-am recitit telegraficele descrieri de la faţa locului, ca să reintru în atmosferă. Pot să vă pun că, după această trecere în revistă mi s-a făcut dor de capitala lusitană.
(mai mult…)

Citeste tot

Lisabona – noua mea destinaţie culinară

Oameni buni, ţineţi-mi pumnii! Între pusul acoperişului şi zugrăvitul pereţilor dau o fugă la Lisabona, într-o mini-vacanţă de doar o săptămână, loc de unde sper să mă întorc cu multe impresii, fotografii şi informaţii culinare. Chiar acum sunt pe drum, către capitala Portugaliei.
Dacă în zilele următoare voi răspunde mai greu la comentarii, sau voi posta un nou articol cu întârziere, ceea ce în condiţii normale nu aş face, sper să fiu scuzat, căci voi avea motive întemeiate.
Mă întorc repede, cu, sper eu, un „bagaj” culinar cât mai interesant.

Citeste tot