Retete culinare & Gastronomie cu Radu Popovici. Gatim cu: bucatarie romaneasca

Exista mancare romaneasca?

Mancarea romaneasca Sunt adesea întrebat de cunoscuti: “Auzi, dar tu crezi ca exista vreo mancare [...]

16 Comentarii

Fasole cu afumatura, bine condimentata

Proiectul “Reteta traditionala romaneasca preferata de dvs.”, initiat de Fairy, acela de a gasi reteta [...]

2 Comentarii

Papanasi

Papanasi – reteta traditionala romaneasca Iata ca proiectul “Reteta traditionala romaneasca preferata de dvs.”, initiat [...]

2 Comentarii

Frigarui de primavara

Am primit spre testare produsul numit ”miez de lapte” de la Delaco. Foarte multi dintre [...]

8 Comentarii

Salata de oua cu leurda

Niciodata nu cred ca am vazut leurda pe piata, atat de tarziu in luna aprilie [...]

10 Comentarii

Salata de iaurt cu leurda, castravete si mustar

Pe nesimtite leurda a devenit una dintre aromele mele preferate. Poate fiindca pentru mine este [...]

18 Comentarii

Pui cu paste si ciupercute

Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. Iata o reteta [...]

14 Comentarii

Salata de ceapa

Mancati aceasta salata cu paine, ca gustare, sau serviti-o ca garnitura, alaturi de carne (pui, [...]

12 Comentarii

Ciocanele condimentate

Aceste pulpe de pui suculente si delicioase sunt o gustare excelenta, atat acasa, cat si [...]

12 Comentarii

Salata de iaurt racoritoare

Va propun aceasta salata racoroasa, extrem de potrivita pentru vara. Este ceea ce mananc adesea [...]

14 Comentarii

Salata de spanac cu pere, nuca si branza

Aceasta reteta are si varianta video. Iata o salata nostima, simpla si rapid de preparat. [...]

10 Comentarii

Tocurry

Tocana este unul dintre preparatele mele preferate apartinand bucatariei noastre. Eu o consider alternativa romaneasca [...]

10 Comentarii

Salata de mere cu nuci si portocale

Aceasta reteta are si varianta video. Va prezint o salata mai neobisnuita, dar care va [...]

8 Comentarii

Pui de cafea

Aceasta reteta are si varianta video. Reteta este interesanta prin asezonare si datorita sosului picant, [...]

16 Comentarii

Dulceata de cirese amare

Dulceata de cirese amare (fara samburi) cu lamaie si vanilie Stiu ca tot internetul culinar [...]

16 Comentarii

Dulceata de nuci verzi

Dupa mine, dulceturile de nuci verzi si cirese amare sunt cele mai fine. Am fost [...]

Gnocchi internationali

Aceasta reteta are si varianta video. Iata 3 modalitati interesante de a prepara gnocchi: in [...]

16 Comentarii

Dorada cu sos de iaurt

Aceasta reteta are si varianta video. Reteta arata foarte decorativ si este plina de gust [...]

Radacinoase cu maioneza de post

Aceasta reteta are si varianta video. Iata o solutie interesanta de preparare a unei maioneze [...]

6 Comentarii

Pilaf cu 7 arome romanesti

Pilaf cu 7 arome romanesti Acest pilaf este asezonat intr-un mod mai special, cu un [...]

12 Comentarii

Parjoala de dimineata

Aceasta reteta are si varianta video. Aceste parjoale inedite se prepara usor, se gatesc rapid [...]

14 Comentarii

Muschi de porc cu trei sosuri

Aceasta reteta are si varianta video. Aceasta reteta este extrem de simpla si va ofera [...]

6 Comentarii

Supa crema cu tarhon

Aceasta reteta are si varianta video. Tarhonul este aici aroma cheie care face deosebita aceasta [...]

10 Comentarii

Ciuperci cu sos de rosii

Stiu ca multi dintre dvs. tineti post zilele acestea. Vreau sa va propun o reteta [...]

Ardei copti umpluti cu mujdei si pui

Aceasta reteta are si varianta video. Va propun o reteta interesanta, simpla, plina de aroma [...]

15 Comentarii

Omleta cu carne si leurda

Aparitia leurdei si scurtul ei sezon sunt, pentru mine, un fel de sarbatoare. Imi plac [...]

2 Comentarii

Salata de leurda si untisor cu rosii si branza

Va propun o reteta de primavara, foarte simpla si rapida, robusta si destul de satioasa [...]

6 Comentarii

Pilaf cu rosii

Aceasta reteta are si varianta video. Pilaful este o mancare traditionala in multe tari a [...]

Orez cu ciupercute sotate

Va propun o reteta simpla si rapida, fara ingrediente deosebite, potrivita pentru cei care tin [...]

Chec cu fructe confiate si migdale

Desi prepararea dureaza destul de mult, reteta este foarte simpla si nu necesita prea multa [...]

17 Comentarii

Mezelic cu sos Worcestershire

In urma cu cateva zile, cand am povestit despre sosul Worcestershire, v-am promis ca voi [...]

13 Comentarii

Tarta cu mere rasturnata

Iata o tarta foarte ingenioasa, simpla si extrem de gustoasa si de aromata. Este un [...]

Salata de morcovi, cu patrunjel si seminte

Va propun o salata a carei idee mi-a venit datorita excelentului untdelemn fabricat de Marius [...]

8 Comentarii

Piept de pui bardat

Profit de ocazie ca sa va “insinuez” un termen culinar mai putin folosit in meniurile [...]

Oua umplute cu peste afumat si masline

Craciunul se apropie, asa ca lumea incepe sa caute pe Internet retete de sarmale, salata [...]

8 Comentarii

Merele imparatului

Acest desert este absolut delicios, rapid, foarte parfumat si usor, cu adevarat demn de un [...]

17 Comentarii

Puterea cuvantului

Cuvintele au forta lor. Este interesant, si chiar un pic ciudat, impactul pe cate un [...]

Somon marinat cu pudra 7AR

Iertati-ma pentru acest 7AR din titlu, dar cum amestecul meu de condimente are un nume [...]

4 Comentarii

Omleta cu somon afumat

Stim cu totii ca omleta este o chestie simpla atunci cand este facuta cum trebuie. [...]

9 Comentarii

Ciuperci Alcor

Cum in ultimul timp fac experimente cu amestecuri de condimente, amestecuri pe care eu le [...]

15 Comentarii

Pastrav cu praf de “7 arome romanesti”

Am inceput experimentele cu amestecurile de condimente, pe amandoua numindu-le, cam cu economie de imaginatie, [...]

7 arome romanesti – amestec de tip pasta

În articolul anterior am descris considerentele pe baza carora am abordat crearea unui amestec de [...]

7 arome romanesti – amestec de tip pudra

Am reusit sa gasesc timpul necesar unei mici serii de experimente îndreptate spre o idee [...]

Buzunare savuroase

Va propun astazi o reteta personala, vin deci cu buzunarele pline de bunatati. Reteta nu [...]

5 Comentarii

Caras cu lamaie si usturoi

Marturisesc ca am gatit rareori pesti intregi; am fost o persoana dedicata fileurilor, cu sau [...]

10 Comentarii