bucatarie scandinava | Retetele lui Radu - Gastronomie:

Cartofi Hasselback cu sos de branza si cascaval

Preparatul isi trage denumirea de la numele restaurantului suedez (Hasselbackens) unde, in Stockholm, in secolul al XVIII/lea au fost gatiti pentru prima data. Acesti „cartofi acordeon” sunt spectaculosi, gustosi si foarte versatili, putand fi asociati cu o sumedenie de alte ingrediente.

Se fac mult mai usor decat s-ar putea crede la prima vedere, secretul fiind sa aveti un cutit ascutit si o mana sigura.
(mai mult…)

Citeste tot

Despre ce bucatarie te-ar interesa sa afli lucruri noi? – rezultate finale

Este posibil ca unii dintre cititori să nu fost chiar total de acord cu împărţirea bucătăriilor pe zone, aşa cum am făcut-o eu. Oricât am încercat, nu am reuşit să obţin o delimitare mai bună. Oricine mi-ar putea găsi noduri în papură argumentând că unele ţări intră în mai multe categorii: de pildă Maroc, Tunisia, Algeria sunt ţări mediteraneene, dar şi africane; Italia, Spania şi Grecia sunt europene, dar şi mediteraneene; Liban, Siria, Iran sunt asiatice, dar şi arabe; iar Suedia, Norvegia şi Danemarca sunt scandinave, dar şi europene. Şi acestea sunt doar câteva exemple. Cred, totuşi, că această clasificare, cu toate imperfecţiunile ei, a fost destul de clară.
(mai mult…)

Citeste tot