Retete culinare & Gastronomie cu Radu Popovici. Gatim cu: bucatarie spaniola
Pe scurt despre picada
Picada Îmi doresc sa scriu despre picada înca de acum cativa ani, cand am petrecut [...]
2 Comentarii
feb.
Pollo al chilindrón
Pollo al chilindrón este un preparat traditional provenit din provinciile Aragon si Navarra. Chilindrón denumeste [...]
3 Comentarii
Muschiulet de porc cu ceapa caramelizata si branza cambozzola
Va prezint astazi un nou preparat din meniul restaurantului craiovean “Casa cu Tei”, unde, alaturi [...]
Patatas alioli
Cartofii cu sos alioli sunt o gustare foarte populara in Spania, o “tapa” extrem de [...]
4 Comentarii
apr.
Paella marisco
Paella este, la origine, o specialitate culinara din Valencia, dar a devenit in ultimii ani [...]
Tapas y Vinos
Evenimentele gastronomice de vineri, desfasurate “La mansarda”, în strada Paris, la numarul 7A, unde se [...]
Calamares rellenos
Iata una dintre putinele retete de dificultate medie de pe blogul meu. Definirea ca “medie” [...]
Bebe sepias en su tinta
Va ofer astazi o reteta spaniola, a carei denumire s-ar traduce in limba romana cam [...]
9 Comentarii
nov.
Pe scurt despre adobo (2)
În aceasta ultima parte a articolului despre adobo, va voi prezenta cateva variante de retete [...]
Pe scurt despre adobo (1)
Vreau sa facem o mica pauza de bucatarie indiana si sa vorbim astazi despre ceva [...]
6 Comentarii
Tapas cu muschiulet de porc
Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. Preparatul este mai [...]
19 Comentarii
iul.
Creveti cu sos de ciocolata
Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. Asocierea carnii – [...]
11 Comentarii
iun.
Paella cu ciuperci
Aceasta reteta are si varianta video. Serial sponsorizat de Riso Scotti Danubio. Paella este unul [...]
10 Comentarii
dec.
Alb pe negru
In Spania aceasta reteta se gateste in timpul sarbatorii “Moyos e Cristianos” (adica mauri si [...]
6 Comentarii
Gambas al ajillo
Iata o reteta rapida si extrem de simpla, potrivita pentru zilele de vara calduroase cand [...]
Pe scurt despre boia
Ati observat probabil ca în destul de multe retete din acest blog, în care boiaua [...]
Somon cu salsa de oua
Aceasta reteta este deosebita prin combinatia de peste cu un salsa preparat cu oua, mai [...]
6 Comentarii
Orez cu pui si carnati chorizo
Este o reteta ce foloseste ingredientele asociate de bucataria spaniola, in mod traditional, cu orezul: [...]
5 Comentarii
nov.
Creveti cu usturoi
Crevetii cu usturoi sunt o gustare (tapa) extrem de populara in Spania, unde se gateste [...]
2 Comentarii
Revuelto de gambas – Oua jumari cu creveti
Spaniolii sunt indragostiti de oua, ingredient pe care il prepara in nenumarate feluri. Jumarile sunt [...]
Arroz al horno
Este una dintre retetele pe care bucataria spaniola le-a adoptat prin filiera maura, arroz al [...]
2 Comentarii
oct.
Ce bucatarie preferati? – rezultate finale
Iata ca am închis primul nostru sondaj de opinie. Va reamintesc ca tema sa a [...]
14 Comentarii
Paella cu fructe de mare
Este o specialitate valenciana (probabil adoptata de la arabi), dar populara in intreaga Spanie. Se [...]
Paella – versatila si gustoasa
Reteta Paella In general nu am fost incantat de mancarea oferita de Barcelona, dar paella [...]
9 Comentarii
¡Hola, Barcelona! – partea 1
Barcelona, frumos oras… Iata ca am fost si la Barcelona. Frumos oras, si cand zic [...]
18 Comentarii
Somon cu capere si salsa
“Salsa” este un termen spaniol care inseamna “sos”. Textura sa este de obicei neomogena, ingredientele [...]
12 Comentarii
feb.
Tapas – intre adevar si legenda
Scurta descriere Tapas sunt mici gustari vandute (sau oferite gratuit) alaturi de bautura, in restaurantele [...]
5 Comentarii