Retete culinare & Gastronomie cu Radu Popovici. Gatim cu: bucatarie spaniola

Pe scurt despre picada

Picada Îmi doresc sa scriu despre picada înca de acum cativa ani, cand am petrecut [...]

2 Comentarii

Pollo al chilindrón

Pollo al chilindrón este un preparat traditional provenit din provinciile Aragon si Navarra. Chilindrón denumeste [...]

3 Comentarii

Carnati in stil chorizo

Aceasta reteta are si varianta video. “Chorizo” sau “chouriço” este un termen provenit din Peninsula [...]

6 Comentarii

Muschiulet de porc cu ceapa caramelizata si branza cambozzola

Va prezint astazi un nou preparat din meniul restaurantului craiovean “Casa cu Tei”, unde, alaturi [...]

Patatas alioli

Cartofii cu sos alioli sunt o gustare foarte populara in Spania, o “tapa” extrem de [...]

4 Comentarii

Paella marisco

Paella este, la origine, o specialitate culinara din Valencia, dar a devenit in ultimii ani [...]

Tapas y Vinos

Evenimentele gastronomice de vineri, desfasurate “La mansarda”, în strada Paris, la numarul 7A, unde se [...]

Calamares rellenos

Iata una dintre putinele retete de dificultate medie de pe blogul meu. Definirea ca “medie” [...]

Bebe sepias en su tinta

Va ofer astazi o reteta spaniola, a carei denumire s-ar traduce in limba romana cam [...]

9 Comentarii

Pe scurt despre adobo (2)

În aceasta ultima parte a articolului despre adobo, va voi prezenta cateva variante de retete [...]

Pe scurt despre adobo (1)

Vreau sa facem o mica pauza de bucatarie indiana si sa vorbim astazi despre ceva [...]

6 Comentarii

Tapas cu muschiulet de porc

Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. Preparatul este mai [...]

19 Comentarii

Creveti cu sos de ciocolata

Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. Asocierea carnii – [...]

11 Comentarii

Paella cu ciuperci

Aceasta reteta are si varianta video. Serial sponsorizat de Riso Scotti Danubio. Paella este unul [...]

10 Comentarii

Alb pe negru

In Spania aceasta reteta se gateste in timpul sarbatorii “Moyos e Cristianos” (adica mauri si [...]

6 Comentarii

Gambas al ajillo

Iata o reteta rapida si extrem de simpla, potrivita pentru zilele de vara calduroase cand [...]

30 Comentariu

Pe scurt despre boia

Ati observat probabil ca în destul de multe retete din acest blog, în care boiaua [...]

26 Comentariu

Somon cu salsa de oua

Aceasta reteta este deosebita prin combinatia de peste cu un salsa preparat cu oua, mai [...]

6 Comentarii

Orez cu pui si carnati chorizo

Este o reteta ce foloseste ingredientele asociate de bucataria spaniola, in mod traditional, cu orezul: [...]

5 Comentarii

Creveti cu usturoi

Crevetii cu usturoi sunt o gustare (tapa) extrem de populara in Spania, unde se gateste [...]

2 Comentarii

Revuelto de gambas – Oua jumari cu creveti

Spaniolii sunt indragostiti de oua, ingredient pe care il prepara in nenumarate feluri. Jumarile sunt [...]

Arroz al horno

Este una dintre retetele pe care bucataria spaniola le-a adoptat prin filiera maura, arroz al [...]

2 Comentarii

Ce bucatarie preferati? – rezultate finale

Iata ca am închis primul nostru sondaj de opinie. Va reamintesc ca tema sa a [...]

14 Comentarii

Ensalada campestre

Aceasta reteta are si varianta video.  In traducere “salata taraneasca”, aceasta reteta contine ingrediente specifice [...]

6 Comentarii

Paella cu fructe de mare

Este o specialitate valenciana (probabil adoptata de la arabi), dar populara in intreaga Spanie. Se [...]

22 Comentariu

Paella – versatila si gustoasa

Reteta Paella In general nu am fost incantat de mancarea oferita de Barcelona, dar paella [...]

9 Comentarii

¡Hola, Barcelona! – partea 1

Barcelona, frumos oras… Iata ca am fost si la Barcelona. Frumos oras, si cand zic [...]

18 Comentarii

Somon cu capere si salsa

“Salsa” este un termen spaniol care inseamna “sos”. Textura sa este de obicei neomogena, ingredientele [...]

12 Comentarii

Tapas – intre adevar si legenda

Scurta descriere Tapas sunt mici gustari vandute (sau oferite gratuit) alaturi de bautura, in restaurantele [...]

5 Comentarii