bucatarie thailandeya | Retetele lui Radu - Gastronomie:

Si am revenit la Siam

Siam, restaurant thailandez
Str. Amiral Urseanu nr. 1, Bucureşti

Unul dintre restaurantele care mi-a placut cel mai mult in Bucuresti a fost Siam, în perioada în care s-a aflat pe Strada Eminescu. L-am descoperit prin 2006, deci după ce mă întorsesem din prima mea călătorie la Bangkok şi începusem deja să mă preocupe mâncarea asiatică. Mi-am dus acolo toţi prietenii şi o parte din familie; cred că am fost de vreo 20 de ori în total.
(more…)

Citeste tot

Bucătăria thailandeză: arome, gusturi şi texturi excepţionale (1)

Acum câţiva ani, bucătăria thailandeză era relativ necunoscută. În ultimii zece ani însă, restaurantele thailandeze au proliferat peste tot în lume, ca şi influenţa thailandeză asupra meniurilor europene. Popularitatea sa a crescut, pe bună dreptate, fiind un amestec de gusturi şi arome excepţional de bine rafinat; clasa incontestabilă a propulsat bucătăria thailandeză în prim-planul gastronomiei mondiale, alături de mai demult cunoscutele bucătării franceză, italiană, chinezească, arabă şi indiană.
Piata la Bangkok
(more…)

Citeste tot

Cititorii şi căutările lor – partea 2

Statisticile îmi oferă posibilitatea de a vedea ce cuvinte cheie tastează cititorii care ajung să-mi viziteze blogul. Mi-am dat seama că nu toţi aceştia găsesc ceea ce au căutat şi că, de fapt, ajung în pagini care nu-i interesează. Motoarele astea de căutare ne mai joacă unele feste… Voi încerca să-i ajut pe cititori, foarte succint, pentru a le mai alina eventualele neplăceri suferite din cauza amicului Google.
(more…)

Citeste tot