Retete culinare & Gastronomie cu Radu Popovici. Gatim cu: bucatarie thailandeza
Cum se gatesc curry-urile thailandeze (2)
În aceasta a doua, si ultima, parte a articolului, vor fi analizate componentele unui curry...
14 Comentarii
Carnati in stil thailandez
Aceasta reteta foloseste cateva ingrediente specifice sud-estului Asiei: pasta de curry, ghimbir, orez cu bob...
2 Comentarii
Orez lipicios cu fructe si sirop caramel
Imi place mult bucataria thailandeza, dar trebuie sa recunosc ca nu sta grozav la capitolul...
2 Comentarii
Salata de vita cu taitei de orez si susan
Acest tip de salate este unul des intalnit, in diverse variante, in toate bucatariile din...
4 Comentarii
Pachetele de omleta cu legume si creveti
Aceste omlete asiatice sunt un preparat versatil si hranitor. Ingredientele listate de mine ca umplutura...
8 Comentarii
Curry de pui cu dovleac
Acest curry este plin de gust si aroma, are o culoare frumoasa si este un...
4 Comentarii
A fost „Cina thailandeza”, ianuarie 2014
Daca am tinut eu bine socoteala, seara thailandeza a fost evenimentul cu numarul 20 desfasurat...
4 Comentarii
Invitatie la o cina thailandeza
Gata cu vacanta, eu unul am intrat în regim normal de lucru. Iar lucrul, cum...
2 Comentarii
Pui cu ghimbir si ceapa verde
Aceasta reteta este una foarte simpla si rapida, buna de gatit in zilele calde, cand...
6 Comentarii
Pui cu muguri de bambus
In ultimele luni proiectele pe care le aveam in desfasurare m-au tinut departe de bucatarioara...
4 Comentarii
Pe scurt despre nam prik (2)
In aceasta ultima parte a articolului despre nam prik, va voi prezenta cateva variante de...
2 Comentarii
Pe scurt despre nam prik (1)
Bucataria thailandeza este, în opinia mea, una dintre cele mai surprinzatoare, complexe si savuroase din...
11 Comentarii
Gaeng gari gai – Curry de pui cu cartofi
Acest curry este unul de origine musulmana, popular in sudul Thailandei, in zona de granita...
2 Comentarii
Orez cu pui si lapte de cocos
Aceasta reteta isi asteapta randul la publicare de vreo… 4 ani. Nu mai tin minte...
13 Comentarii
Fotografii de pe papamond (22)
Presupun ca toti cei care ati calatorit în Asia de Sud-Est, si nu numai dvs.,...
17 Comentarii
Creveti in cochilie la gratar, cu sos de usturoi
Va rog sa nu ma boscoroditi pentru aceasta reteta. Stiu ca unele dintre igrediente sunt...
13 Comentarii
Pui cu tamarin si legume
Aceasta reteta simpla are aroma fructata si gust complex dulce-acrisor-picant. Extractul de tamarin este cel...
12 Comentarii
Fotografii de pe papamond (15)
Culturile de orez ma fascineaza. Am mai spus asta? Desigur, dar ma repet tocmai fiindca...
4 Comentarii
Fotografii de pe papamond (6)
Am adunat de-a lungul anilor cateva mii de fotografii legate de mancare, parte dintre ele...
7 Comentarii
Fotografii de pe papamond (2)
Fotografia de mai jos este facuta la Bangkok, in decembrie 2008, seara, cand strazile orasului...
11 Comentarii
Pui cu tamarin
Reteta este extrem de simpla, iar gustul este cu deosebit, nu doar datorita notei exotice...
Saeng wa
Este o salata thailandeza extrem de simpla, care foloseste ingrediente pline de gust si aroma....
9 Comentarii
Curry galben de pui cu cartofi si porumb tanar
Mi-a fost dor de o reteta thailandeza, picanta si aromata, asa ca am apelat la...
9 Comentarii
Pastrav cu tamarin
Va propun astazi o reteta din sud-estul Asiei, deosebit de gustoasa si de aromata si...
2 Comentarii
Orez prajit cu ou si creveti
Asiaticii sunt oameni cumpaniti si economi. Daca le ramane ceva orez de la o masa...
5 Comentarii
Bulete de orez picante
Am publicat multe retete asiatice din care v-ati putut da seama de importanta orezului in...
11 Comentarii
Ce bucatarie etnica te-ar interesa cel mai mult? – sondaj de opinie
Am postat pe blog retete din 35 de tari. Unele dintre aceste tari sunt bine...
15 Comentarii
Supa cu omleta
Va propun o supa exotica fata de ceea ce gatim noi in mod obisnuit. Desi...
13 Comentarii
Laab
Laab, sau larb, este o salata care face faima orasului Chiang Mai, al doilea oras...
12 Comentarii
Inghetata picanta
Sper sa nu ma injurati pentru aceasta reteta, eu sunt primul care recunoaste ca nu...
21 Comentariu
Creveti cu tamarind
Creveti cu tamarind – reteta din bucataria thailandeza Tamarind este un ingredient extrem de popular...
17 Comentarii
Ananas cu sirop si iaurt
Acest desert este foarte rapid si simplu si foloseste ingrediente tipic sud-est asiatice: cocos, limeta...
6 Comentarii
Pui picant cu orez si lapte de cocos
De fiecare data cand vine vorba despre bucataria thailandeza, ne izbim de lipsa unor ingrediente...
6 Comentarii
Alune caju prajite cu miere si nuca de cocos
Va propun o reteta thailandeza extrem de simpla si de rapida, inventiva si foarte gustoasa....
8 Comentarii
Saveur Faire episodul 4: Bucatarie thailandeza (avanpremiera)
Maine este o zi plina pentru mine. Prezint al patrulea episod al seriei “Saveurs faire”,...
2 Comentarii
Pe scurt despre pasta de creveti
Ca si in cazul sosului de peste, bucataria thailandeza nu ar fi ceea ce este...
8 Comentarii
Curry thailandez de peste
Daca in articolul anterior, referitor la marinare, i-am laudat pe asiatici ca folosesc des procedeul...
18 Comentarii
Tom Yum Goong – Supa de creveti iute-acrisoara
Tom yum, sau tom yam, este numele a doua sume similare, preparate in Thailanda si,...
38 Comentariu
Orez prajit cu pui si ardei
Este o reteta care foloseste orezul fiert, ramas de pe o zi pe alta. Preparatul...
9 Comentarii
Tigrul care plange
Reteta se numeste astfel (seua hay rong) din cauza sosului picant care acompaniaza carnea. Unele...
6 Comentarii
Salata rece de creveti cu taitei
Desi ingredientele, cu exceptia taiteilor, se pot prepara in avans, salata trebuie “asamblata” exact inainte...
4 Comentarii
Bucataria thailandeza: arome, gusturi si texturi exceptionale (2)
Bucataria thailandeza astazi Dupa cum spun însisi thailandezii, mancarea lor poate fi împartita în patru...
2 Comentarii
Paste de curry thailandeze
Pastele de curry sunt ingrediente definitorii pentru bucataria thailandeza, si pentru bucatariile etnice influentate de...
7 Comentarii
Curry verde de pui cu taitei
Vreau sa va prezint astazi un ingredient de pe piata romaneasca: pasta de curry verde...
3 Comentarii
Uluitoarea Cambodgie – partea 1
Khmer and proud of it! La Bangkok, cand aduceam vorba despre bucataria Cambodgiei, mi se...
14 Comentarii
Vinete umplute
Daca nu aveti la indemana vinete mici, ci doar mari, o jumatate de vanata va...
1 Comentariu
Ce bucatarie preferati? – rezultate finale
Iata ca am închis primul nostru sondaj de opinie. Va reamintesc ca tema sa a...
14 Comentarii
Curry galben de pui cu morcovi
Ca foarte multe dintre curry-urile thailandeze, si acesta are consistenta asemanatoare cu cea a unei...
2 Comentarii
Creveti cu piper si ardei grasi
Este o reteta extrem de simpla si de rapida, perfecta pentru un sfarsit de saptamana...
Creveti crocanti cu susan
Este o reteta extrem de simpla si de rapida, care ofera un antreu gustos si...
4 Comentarii
Muguri de fasole
Fasolea mung (vigna radiata) este nativa din Pakistan si India. Fasolea sparta (despicata) este numita...
11 Comentarii
Bangkok, mon amour – partea 5
Dragoste mare, fratilor! Pariez ca va spuneti deja: „Mai, frate, da’ mare amor intre asta...
11 Comentarii
Hartia de orez – s-o mananci, nu alta!
Este 20 februarie, dar vremea este urata. Afara urmeaza sa ninga, dupa cum ne avertizeaza...
27 Comentariu
Pachetele de primavara
Pachetele de primavara – reteta asiatica Aceasta reteta, extrem de populara in Asia de sud-est,...
16 Comentarii
Bangkok, mon amour – partea 4
Miam-miam! Nu-mi ascund dragostea si pasiunea pentru bucataria thailandeza. Am cunoscut-o si am indragit-o totusi...
2 Comentarii
Stir-fry pe intelesul tuturor
Stir-fry este un termen folosit pentru a descrie doua tehnici rapide de a gati: „chao”...
3 Comentarii
Bangkok, mon amour – partea 3
O zi dulce Situat pe strada Yaowarat, in inima cartierului chinezesc, hotelul Grand China Princess...
Laptele de cocos – ingredient obligatoriu in bucataria sud-est asiatica
Marturisesc ca am fost oarecum reticent cand am folosit pentru prima oara laptele de cocos,...
11 Comentarii
- 1
- 2