Retete culinare & Gastronomie cu Radu Popovici. Gatim cu: bucatarie thailandeza

Cum se gatesc curry-urile thailandeze (2)

În aceasta a doua, si ultima, parte a articolului, vor fi analizate componentele unui curry...

14 Comentarii

Carnati in stil thailandez

Aceasta reteta foloseste cateva ingrediente specifice sud-estului Asiei: pasta de curry, ghimbir, orez cu bob...

2 Comentarii

Orez lipicios cu fructe si sirop caramel

Imi place mult bucataria thailandeza, dar trebuie sa recunosc ca nu sta grozav la capitolul...

2 Comentarii

Salata de vita cu taitei de orez si susan

Acest tip de salate este unul des intalnit, in diverse variante, in toate bucatariile din...

4 Comentarii

Pachetele de omleta cu legume si creveti

Aceste omlete asiatice sunt un preparat versatil si hranitor. Ingredientele listate de mine ca umplutura...

8 Comentarii

Curry de pui cu dovleac

Acest curry este plin de gust si aroma, are o culoare frumoasa si este un...

4 Comentarii

A fost „Cina thailandeza”, ianuarie 2014

Daca am tinut eu bine socoteala, seara thailandeza a fost evenimentul cu numarul 20 desfasurat...

4 Comentarii

Invitatie la o cina thailandeza

Gata cu vacanta, eu unul am intrat în regim normal de lucru. Iar lucrul, cum...

2 Comentarii

Pui cu ghimbir si ceapa verde

Aceasta reteta este una foarte simpla si rapida, buna de gatit in zilele calde, cand...

6 Comentarii

Pui cu muguri de bambus

In ultimele luni proiectele pe care le aveam in desfasurare m-au tinut departe de bucatarioara...

4 Comentarii

Pe scurt despre nam prik (2)

In aceasta ultima parte a articolului despre nam prik, va voi prezenta cateva variante de...

2 Comentarii

Pe scurt despre nam prik (1)

Bucataria thailandeza este, în opinia mea, una dintre cele mai surprinzatoare, complexe si savuroase din...

11 Comentarii

Gaeng gari gai – Curry de pui cu cartofi

Acest curry este unul de origine musulmana, popular in sudul Thailandei, in zona de granita...

2 Comentarii

Orez cu pui si lapte de cocos

Aceasta reteta isi asteapta randul la publicare de vreo… 4 ani. Nu mai tin minte...

13 Comentarii

Fotografii de pe papamond (22)

Presupun ca toti cei care ati calatorit în Asia de Sud-Est, si nu numai dvs.,...

17 Comentarii

Creveti in cochilie la gratar, cu sos de usturoi

Va rog sa nu ma boscoroditi pentru aceasta reteta. Stiu ca unele dintre igrediente sunt...

13 Comentarii

Pui cu tamarin si legume

Aceasta reteta simpla are aroma fructata si gust complex dulce-acrisor-picant. Extractul de tamarin este cel...

12 Comentarii

Fotografii de pe papamond (15)

Culturile de orez ma fascineaza. Am mai spus asta? Desigur, dar ma repet tocmai fiindca...

4 Comentarii

Fotografii de pe papamond (6)

Am adunat de-a lungul anilor cateva mii de fotografii legate de mancare, parte dintre ele...

7 Comentarii

Fotografii de pe papamond (2)

Fotografia de mai jos este facuta la Bangkok, in decembrie 2008, seara, cand strazile orasului...

11 Comentarii

Desert de orez cu fructe

Aceasta reteta are si varianta video. Serial sponsorizat de Riso Scotti Danubio. Iata o reteta...

8 Comentarii

Pui cu tamarin

Reteta este extrem de simpla, iar gustul este cu deosebit, nu doar datorita notei exotice...

Saeng wa

Este o salata thailandeza extrem de simpla, care foloseste ingrediente pline de gust si aroma....

9 Comentarii

Curry galben de pui cu cartofi si porumb tanar

Mi-a fost dor de o reteta thailandeza, picanta si aromata, asa ca am apelat la...

9 Comentarii

Pastrav cu tamarin

Va propun astazi o reteta din sud-estul Asiei, deosebit de gustoasa si de aromata si...

2 Comentarii

Orez prajit cu ou si creveti

Asiaticii sunt oameni cumpaniti si economi. Daca le ramane ceva orez de la o masa...

5 Comentarii

Bulete de orez picante

Am publicat multe retete asiatice din care v-ati putut da seama de importanta orezului in...

11 Comentarii

Ce bucatarie etnica te-ar interesa cel mai mult? – sondaj de opinie

Am postat pe blog retete din 35 de tari. Unele dintre aceste tari sunt bine...

15 Comentarii

Pastrav cu mango

Aceasta reteta are si varianta video Iata inca o reteta din prima transa de filmari...

15 Comentarii

Supa cu omleta

Va propun o supa exotica fata de ceea ce gatim noi in mod obisnuit. Desi...

13 Comentarii

Laab

Laab, sau larb, este o salata care face faima orasului Chiang Mai, al doilea oras...

12 Comentarii

Inghetata picanta

Sper sa nu ma injurati pentru aceasta reteta, eu sunt primul care recunoaste ca nu...

21 Comentariu

Creveti cu tamarind

Creveti cu tamarind – reteta din bucataria thailandeza Tamarind este un ingredient extrem de popular...

17 Comentarii

Ananas cu sirop si iaurt

Acest desert este foarte rapid si simplu si foloseste ingrediente tipic sud-est asiatice: cocos, limeta...

6 Comentarii

Pui picant cu orez si lapte de cocos

De fiecare data cand vine vorba despre bucataria thailandeza, ne izbim de lipsa unor ingrediente...

6 Comentarii

Alune caju prajite cu miere si nuca de cocos

Va propun o reteta thailandeza extrem de simpla si de rapida, inventiva si foarte gustoasa....

8 Comentarii

Saveur Faire episodul 4: Bucatarie thailandeza (avanpremiera)

Maine este o zi plina pentru mine. Prezint al patrulea episod al seriei “Saveurs faire”,...

2 Comentarii

Pe scurt despre pasta de creveti

Ca si in cazul sosului de peste, bucataria thailandeza nu ar fi ceea ce este...

8 Comentarii

Curry thailandez de peste

Daca in articolul anterior, referitor la marinare, i-am laudat pe asiatici ca folosesc des procedeul...

18 Comentarii

Tom Yum Goong – Supa de creveti iute-acrisoara

Tom yum, sau tom yam, este numele a doua sume similare, preparate in Thailanda si,...

38 Comentariu

Orez prajit cu pui si ardei

Este o reteta care foloseste orezul fiert, ramas de pe o zi pe alta. Preparatul...

9 Comentarii

Tigrul care plange

Reteta se numeste astfel (seua hay rong) din cauza sosului picant care acompaniaza carnea. Unele...

6 Comentarii

Salata rece de creveti cu taitei

Desi ingredientele, cu exceptia taiteilor, se pot prepara in avans, salata trebuie “asamblata” exact inainte...

4 Comentarii

Bucataria thailandeza: arome, gusturi si texturi exceptionale (2)

Bucataria thailandeza astazi Dupa cum spun însisi thailandezii, mancarea lor poate fi împartita în patru...

2 Comentarii

Banane cu nuca de cocos si sos caramel

Este un desert usor, foarte aromat si extrem de gustos, tipic bucatariilor din sud-estul Asiei....

4 Comentarii

Paste de curry thailandeze

Pastele de curry sunt ingrediente definitorii pentru bucataria thailandeza, si pentru bucatariile etnice influentate de...

7 Comentarii

Curry verde de pui cu taitei

Vreau sa va prezint astazi un ingredient de pe piata romaneasca: pasta de curry verde...

3 Comentarii

Uluitoarea Cambodgie – partea 1

Khmer and proud of it! La Bangkok, cand aduceam vorba despre bucataria Cambodgiei, mi se...

14 Comentarii

Pad Thai

Aceasta reteta are si varianta video. Este probabil cel mai cunoscut fel de mancare thailandez,...

1 Comentariu

Vinete umplute

Daca nu aveti la indemana vinete mici, ci doar mari, o jumatate de vanata va...

1 Comentariu

Ce bucatarie preferati? – rezultate finale

Iata ca am închis primul nostru sondaj de opinie. Va reamintesc ca tema sa a...

14 Comentarii

Curry galben de pui cu morcovi

Ca foarte multe dintre curry-urile thailandeze, si acesta are consistenta asemanatoare cu cea a unei...

2 Comentarii

Creveti cu piper si ardei grasi

Este o reteta extrem de simpla si de rapida, perfecta pentru un sfarsit de saptamana...

Creveti crocanti cu susan

Este o reteta extrem de simpla si de rapida, care ofera un antreu gustos si...

4 Comentarii

Muguri de fasole

Fasolea mung (vigna radiata) este nativa din Pakistan si India. Fasolea sparta (despicata) este numita...

11 Comentarii

Satay Gai – Frigarui de pui cu sos de alune

Aceasta reteta are si varianta video. Una dintre retelele cele mai populare in Thailanda. Se...

9 Comentarii

Bangkok, mon amour – partea 5

Dragoste mare, fratilor! Pariez ca va spuneti deja: „Mai, frate, da’ mare amor intre asta...

11 Comentarii

Hartia de orez – s-o mananci, nu alta!

Este 20 februarie, dar vremea este urata. Afara urmeaza sa ninga, dupa cum ne avertizeaza...

27 Comentariu

Pachetele de primavara

Pachetele de primavara – reteta asiatica Aceasta reteta, extrem de populara in Asia de sud-est,...

16 Comentarii

Bangkok, mon amour – partea 4

Miam-miam! Nu-mi ascund dragostea si pasiunea pentru bucataria thailandeza. Am cunoscut-o si am indragit-o totusi...

2 Comentarii

Stir-fry pe intelesul tuturor

Stir-fry este un termen folosit pentru a descrie doua tehnici rapide de a gati: „chao”...

3 Comentarii

Bangkok, mon amour – partea 3

O zi dulce Situat pe strada Yaowarat, in inima cartierului chinezesc, hotelul Grand China Princess...

Laptele de cocos – ingredient obligatoriu in bucataria sud-est asiatica

Marturisesc ca am fost oarecum reticent cand am folosit pentru prima oara laptele de cocos,...

11 Comentarii