Retete culinare & Gastronomie cu Radu Popovici. Gatim cu: bucatarie vietnameza

Salata de taitei cu ierburi proaspete

Taiteii de orez se gatesc extrem de repede si de simplu si sunt foarte potriviti [...]

8 Comentarii

Fotografii de pe papamond (33)

Vietnamul a avut în ultimii ani un progres remarcabil din toate punctele de vedere. Poate [...]

8 Comentarii

Fotografii de pe papamond (5)

Am adunat de-a lungul anilor cateva mii de fotografii legate de mancare, parte dintre ele [...]

10 Comentarii

Porc cu muguri de fasole si sos caramel

Preparatul este interesant, aromat, gustos si ofera contraste excelente de gust (dulce-acrisor-iute) si de texturi [...]

4 Comentarii

Frigarui de pui asiatice, cu sos de arahide

Acest tip de frigarui, insotite de un sos de arahide, sunt originare, se pare, din [...]

14 Comentarii

Creveti si pui cu sos caramel

Dupa atatea retete franceza, haideti sa ne delectam si cu ceva asiatic. Va propun astazi [...]

4 Comentarii

Degetele de pui

Revin cu o alta reteta vietnameza, nu doar bucataria acestei tari interesante are multe de [...]

9 Comentarii

Curry verde de creveti

Mi-era dor de o reteta asiatica – in ultimul timp am vorbit mai mult despre [...]

8 Comentarii

Foarte pe scurt despre daikon

Sunt convins ca ati si vazut prin supermarketuri aceste ridichi uriasi si ciudate, de culoare [...]

20 Comentariu

Creveti cu curry

Am profitat de faptul ca aveam in congelator o punga cu creveti si m-am gandit [...]

12 Comentarii

Pui cu usturoi si ghimbir

Dupa ce veti citi lista de ingrediente, pun pariu ca ma veti critica. Veti spune [...]

13 Comentarii

Curry vietnamez de pui cu cartofi

Va spuneam in reteta postata anterior ca bucataria sud-est asiatica imi este cel mai aproape [...]

15 Comentarii

Pui cu usturoi si miere

Pui cu usturoi si miere – reteta vietnameza Dupa atatea retete gatite de Pasti, gatite [...]

15 Comentarii

Pho Bo – Supa de vita cu taitei

Pho Bo este preparatul national al vietnamezilor si, fara indoiala, cel mai cunoscut in afara [...]

18 Comentarii

Scoici cu lapte de cocos si menta

Reteta este simpla si rapida, iar cei care nu au mai gatit scoici au acum [...]

Frigarui de pui cu alune si curry

Combinatia de frigarui, alune si condimente este tipica bucatariilor din Asia de Sud-Est. Aceste frigarui, [...]

7 Comentarii

Creveti cu sos nuoc cham

“Nuoc cham” este, poate, cel mai popular si cel mai cunoscut sos vietnamez, nelipsit de [...]

4 Comentarii

Foarte pe scurt despre sosul Hoisin

Sosul Hoisin – un sos chinezesc Sosul Hoisin, sau Haixian (se pronunta haixianjiang) este un [...]

4 Comentarii

Foarte pe scurt despre betisoare

Istoric Termenul betisoare, din punct de vedere culinar, se refera la o pereche de bete [...]

9 Comentarii

Salata picanta cu portocale

Este o reteta un pic laborioasa in pregatirea ingredientelor, insa care te rasplateste, in final, [...]

6 Comentarii

Creveti cu portocale

Creveti cu portocale – reteta vietnameza Eu am folosit creveti in aceasta reteta creveti gatiti. [...]

6 Comentarii

Sos Nuoc Cham

Nuoc cham este, fara indoiala, cel mai popular si cel mai cunoscut sos vietnamez, nelipsit [...]

2 Comentarii

Bun Cha

Este unul dintre cele mai cunoscute feluri de mancare vietnameze, impreuna cu “Pho bo” fiind [...]

29 Comentariu

Muguri de fasole

Fasolea mung (vigna radiata) este nativa din Pakistan si India. Fasolea sparta (despicata) este numita [...]

11 Comentarii

Hartia de orez – s-o mananci, nu alta!

Este 20 februarie, dar vremea este urata. Afara urmeaza sa ninga, dupa cum ne avertizeaza [...]

27 Comentariu

Sosul de peste – un ingredient magic

Am spart, nu cu mult timp in urma, o sticluta cu sos de peste. Mi-a [...]

13 Comentarii

Sosul de soia – sarea bucatariei asiatice

Sarat, dar mult mai gustos si mai hranitor decat sarea, sosul de soia este un [...]

16 Comentarii