blog de Gastronomie
Rulourile din hartie de orez – sau pachetelele, cum mai sunt numite – crude sau [...]
6 Comentarii
San bei ji este una dintre retetele simple si gustoase, care se servesc fara fasoane [...]
Pastele sunt hranitoare, usor de gatit, foarte versatile, relativ ieftine, satioase si lejere in acelasi [...]
Acest preparat este, intr-un fel, ruda thailandeza a mancarurilor europene denumite “alla cacciatore” si “chasseur”. [...]
2 Comentarii
Caponata este un fel de ghiveci sicilian, pe baza de vinete, telina si rosii, asezonata [...]
Reteta de fata este o adaptare dupa mult mai binecunoscutul gazpacho de rosii spaniol. Supa [...]
Gustarile de mai jos sunt simple, aproape ca nu necesita tratament termic si se dovedesc [...]
Aceasta gustare este o varianta a celebrei si delicioasei insalata caprese. Gustul placut si neutru [...]
Va propun astazi, din nou, o reteta foarte simpla, care foloseste ingrediente usor disponibile si [...]
Fie ca le numim “verdeturi”, “ierburi aromate”, sau, simplu, doar “ierburi”, folosirea lor la gatit [...]
Asocierea dintre branza mozzarella, busuioc si rosii este una tipica pentru bucataria italiana. Cel mai [...]
In aceasta reteta am pus ultimele frunze proaspete de busuioc din ghivecele mele; bietele mele [...]
4 Comentarii
Ma repet, poate a cinci suta oara, dar nu am ce face: reteta de astazi [...]
Preparatul acesta este potrivit ca gustare, sau cina lejera. Este o reteta de vara, care [...]
Caldura mare, dar trebuie sa mancam si noi cate ceva. Reteta aceasta nu presupune gatit, [...]
Bucataria italiana ofera o serie intreaga de preparate culinare foarte simple, rapide, si pline de [...]
Iata o noua reteta din meniul pe care, impreuna cu Costel Clipescu, l-am creat pentru [...]
Aceasta supa de rosii (pe care o veti putea gasi in meniul restaurantului “Casa cu [...]
9 Comentarii
Va povesteam zilele trecute despre noul meniu al restaurantului “Casa cu Tei” din Craiova, pe [...]
Imi este dor de soare, dor de caldura, dor de mare… dor de fructe de [...]
“Tre formaggi” inseamna in limba italiana “trei branze”; este lesne de dedus ca pastele din [...]
Aceasta supa este extrem de usor de preparat si se potriveste, prin robustetea si satietatea [...]
Imi era dor de o reteta in stil mediteranean, robusta, insotita de un sos plin [...]
Tinand cont de denumirea acestui risotto, probabil veti fi surprinsi sa aflati ca Sf. Valentin [...]
3 Comentarii
Reteta aceasta asteapta de cateva luni sa-i vina randul la publicare. Am cumparat cu ceva [...]
12 Comentarii
Nu mai este un secret deja ca imi plac mult crevetii, si de aceea experimentez [...]
Daca sunteti un iubitor al crevetilor si al usturoiului, atunci aceasta reteta va este dedicata [...]
Va prezint o reteta rapida, plina de gust si aroma, care se prepara cat ai [...]
8 Comentarii
Gata, am stabilit: mi-e dor de soare si de caldura. Cum nu am bani si [...]
Angajat fiind in ultima vreme cu lupta impotriva kilogramelor, am evitat sa mai mananc carbohidrati, [...]
Cheia retetei este contrastul de texturi crocante si fragede – avem de-a face cu doua [...]
10 Comentarii
Reteta de fata este una gustoasa si foarte usor de realizat. Este reprezentanta genului de [...]
16 Comentarii
Anul acesta am fost cateva zile in Italia, asa ca nostalgia dupa formidabila sa bucatarie [...]
Combinatia de lapte de cocos cu arome ca lemongrass, tamarin, jaggery (zahar brut de palmier), [...]
Aceasta reteta isi asteapta randul la publicare de vreo… 4 ani. Nu mai tin minte [...]
13 Comentarii
Nu am mai postat de cateva saptamani nicio reteta cu creveti si mi s-a cam [...]
Ieri, cam pe ultima suta de metri (caci plantele mele nu se mai afla in [...]
Aceasta reteta este de o simplitate desavarsita, atat ca mod de preparare, cat si ca [...]
11 Comentarii
Din start recunosc ca am cam exagerat cu trufele: am folosit si unt trufat, si [...]
Reteta va ofera o gustare delicioasa, excelenta ca solutie atunci cand nu prea aveti timp [...]
Iata o salata satioasa si robusta, o combinatie interesanta de ingrediente cu gusturi, arome si [...]
Am folosit la aceasta reteta o varianta de sos creol, la care am adaugat masline, [...]
Cel mai bine este ca aceasta salata, potrivita zilelor de vara, sa fie servita nici [...]
Desi este formata din trei componente diferite, reteta este simpla si ofera un extrem de [...]
Insalata caprese ma fascineaza prin simplitatea sa desavarsita. Imi place sa improvizez in jurul ei [...]