busuioc | Retetele lui Radu - Gastronomie:

Salata de pui cu busuioc

Este o reteta foarte simpla si rapida, aromata si gustoasa, perfecta pentru zilele fierbinti de vara cand nu aveti chef sa aprindeti aragazul doua zile consecutiv. In loc de busuioc puteti folosi menta sau marar. Se poate folosi orice fel de carne de pui gatita (fiarta, fripta sau prajita).

(more…)

Citeste tot

Pizza de la persani la americani

Personal nu ma omor dupa pizza. Cred ca mananc una la 2-3 ani, adica m-as putea lipsi de ea linistit. Totusi, nu pot sa nu remarc popularitatea ei, mai ales in ultimii 5-10 ani. Mai mult, pot chiar sa mi-o explic: pizza este ieftina, comoda (se poate manca chiar mergand pe strada), satioasa, gustoasa (pentru majoritatea), este disponibila la restaurant (sau pizzerie), dar si la un colt de strada, si se prepara rapid. Intr-un cuvant, este un aliment extrem de potrivit celor care sunt ocupati, vesnic in lipsa de timp, grabiti, preocupati mai mult sa-si stinga foamea, decat sa respecte ritualul unei mese bune.
Pizza
Pentru mine, pizza este cel mai mic dintre relele aduse in alimentatie de fast food-uri, asa ca prefer de o mie de ori mai mult sa vad lumea mancand pizza, decat porcariile stil snack/fast. Chiar daca pe mine ma lasa rece, prin comparatie arata frumos, este hranitoare si mult mai sanatoasa.
M-am gandit deci ca un pic de popularizare nu-i strica. Iata ce a scos la iveala o scurta “googaleala”.
(more…)

Citeste tot

Spaghete cu pesto sicilian

Aceasta reteta are si varianta video.

In aceasta reteta, la prepararea sosului pesto se folosesc migdale, in loc de seminte de pin, care dau o aroma mai puternica. Eu folosesc paste fabricate de Barilla; sunt un pic mai scumpe decat cele romanesti, dar diferenta de pret este justificata de o calitate net superioara. Acel nr.5, determina grosimea lor; 5 este dimensiunea mea preferata, dar puteti folosi, la fel de bine, si 7, sau orice alta dimensiune va convine.

(more…)

Citeste tot

Sos pesto

Pesto este un sos vechi, tipic Mediteranei, ce există încă de pe vremea romanilor. Poetul Virgiliu îl descrie ca fiind un amestec de verdeţuri aromate pisate, ulei de măsline, usturoi şi sare, numit “moretum”. Mai târziu, în zona oraşului Bologna, i s-au adăugat seminţe de pin şi brânză Parmesan, devenind astfel varianta modernă de pesto.

(more…)

Citeste tot

Pui cu paste si pesto

Este o reteta foarte simpla, dar este si sanatoasa, usoara si satioasa. Se poate folosi orice fel de pesto verde (busuioc, menta, coriandru, ruccola, patrunjel), sau rosu (cu rosii uscate la soare si busuioc); in acest ultim caz, in loc de rosii cherry serviti carnea si pastele alaturi de rondele de castravete si fasiute de ardei gras verde.

(more…)

Citeste tot