Byzantium | Retetele lui Radu - Gastronomie:

Vineri “la Mansardă”: Cină lejeră cu şi pe… canapele – 29 martie 2013

Serile de vineri “La mansardă”, în strada Paris, la numărul 7A, unde se află elegantul sediu din Bucureşti al Cramelor Halewood, continuă pe data de 29 martie, la orele 19:00, cu o nouă seară relaxantă. Veţi avea ocazia să gustaţi şi să degustaţi, aşezaţi comod pe frumoasele canapele şi fotolii de piele din spaţiul nostru de „joacă”, numeroase gustărele preparate cu ingrediente de bună calitate (prosciutto, foie-gras, fructe de mare, legume, ierburi aromate, mirodenii, carne sosuri, brânzeturi etc.), vinurile din gama Byzantium (Blanc de Transylvanie, Rose Euxine şi Rosso di Valachia) şi vinul spumant Rhein Extra Rose.

(mai mult…)

Citeste tot

Eveniment “Fun & Grill”, aprilie 2013

Deşi în ziua în care postez acest articol afară ninge, este deja 26 martie, aşa că în decurs de câteva zile sper ca viscolul de afară să fie doar o amintire neplăcută. Prognoza meteo este încurajatoare, aşa că vă invit să vă înscrieţi la un nou eveniment „Fun & Grill”, care se va desfăşura, aşa cum v-aţi obişnuit deja, la „Casa Mara” din Slănic Prahova, in zilele de 6-7 aprilie 2013.

(mai mult…)

Citeste tot

„Sunday Grilling”, 24 martie 2013

Duminica trecută a reînceput seria evenimentelor „Sunday Grilling” şi, deşi vremea a fost răcoroasă şi a bătut puţin vântul, curticica de la sediul CampingGrill.ro s-a umplut la capacitatea sa maximă: 16 locuri. Mi-aş fi dorit ca spaţiul să fie mai generos, căci am fost nevoiţi să respingem alte 10 cereri de participare. Aşa se face că, luând în consideraţie cele petrecute şi cele promise ghinioniştilor care au rămas pe dinafară, am hotărât să repetăm evenimentul duminica ce urmează, adică cea din 24 martie 2013.

(mai mult…)

Citeste tot

Pui cu crusta de migdale si sos de portocale

Aveam in frigider un excelent vin din gama Byzantium a Cramelor Halewood, un Blanc de Transylvanie 2011, o combinatie din trei soiuri de vin care merg bine impreuna: Gewurtztraminer are arome florale, Pinot Grigio este robust si ofera o aciditate placuta si proaspata, iar Rhein Riesling vine cu accente minerale si citrice.

Ca sa pun bine in valoare acest vin deosebit, l-am alaturat puiului cu crusta de migdale si sos de portocale. Marmelada de portocale da carnii gust si aroma fructate si acrisoare, completate si echilibrate de iuteala ponderata a mustarului. Crusta de migdale rumenite da ansamblului complexitate si adancime.
Incercati aceasta combinatie, caci are multe de oferit.
(mai mult…)

Citeste tot