cabernet | Retetele lui Radu - Gastronomie:

Pulpe de iepure cu sos de masline

Aceasta reteta a fost gatita la GUXT, cu ocazia unui eveniment corporate. Este o reteta de inspiratie franceza, dar care se gateste asemanator, sau doar cu mici deosebiri, in multe alte locuri din lumea occidentala.
Pulpe de iepure cu sos de masline
Preparatul este unul plin de gust. Iepurele are gustul sau caracteristic, iar rosiile si maslinele, ajutate putin de ierburile aromate, ii tim piept cu brio, echilibrandu-l si formand impreuna un tot delicios, in acelasi timp robust si rafinat.
(mai mult…)

Citeste tot

La “pieţing” – partea 3

Din nou Piaţa Traian

Acum câteva săptămâni soţia mea a venit acasă foarte veselă: „Am o surpriză pentru tine!”, m-a anunţat ea. Cui nu-i plac surprizele plăcute? A mea a fost chiar deosebită, fiindcă pe masă a apărut un pacheţel cu câteva… pasteis de Nata.
Cei care mi-au citit serialul de relatări din Lisabona îşi aduc probabil aminte de aceste bunătăţi preparate cu multe ouă şi servite presărate cu scorţişoară. Le-am şi gustat amândoi: erau aproape identice cu cele de la Lisabona. Ambalate mai puţin inspirat şi oferite fără (obligatoriul) pliculeţ cu scorţişoară, dar foarte bune la gust. „Unde le-ai găsit?” a fost prima mea întrebare. Probabil că aţi ghicit deja răspunsul, din moment ce acest articol este o revenire în Piaţa Traian.
Pasteis de Nata
(mai mult…)

Citeste tot