Retete culinare & Gastronomie cu Radu Popovici. Gatim cu: cacao
Tort de ciocolata in trei culori
Tortul de fata nu este cu adevarat complicat, dar este relativ laborios; din pacate, nimic [...]
10 Comentarii
oct.
Pe scurt despre ciocolata (2)
Prepararea ciocolatei Din pastaile de cacao se pot prepara multe varietati de ciocolata. Ciocolata, în [...]
2 Comentarii
feb.
Pe scurt despre ciocolata (1)
Ciocolata Nu am auzit niciodata pe cineva care sa afirme ca nu-i place ciocolata. Din [...]
feb.
Rulada de ciocolata cu frisca
Acest desert pare, la citirea retetei, mai complicat decat este de fapt. Nu este deloc [...]
4 Comentarii
Grenada – o bucatarie "exploziva" (2)
În acest al doilea si ultim episod al articolului dedicat culturii culinare din Grenada, important [...]
2 Comentarii
Zanzibar – exotism si rafinament culinar (1)
Mirodeniile au fost motivul pentru care am început sa gatesc. Mai întai m-a atras istoria [...]
10 Comentarii
Rodul întamplarii – partea 3
Durata de timp necesara adoptarii în Europa a alimentelor de origine americana a variat între [...]
14 Comentarii
Rodul întamplarii – partea 2
Cristofor Columb a ajuns în America din întamplare. Exploratorul genovez spera (si a crezut toata [...]
18 Comentarii
Sufleu de ciocolata
Reteta de fata este destul de simpla si rapida. Soufleurile se servesc imediat dupa ce [...]
6 Comentarii
Prajitura cu cirese confiate si martipan
Prajitura are un gust absolut delicios, datorat in buna masura martipanului. Daca nu gasiti martipan [...]
4 Comentarii