Retete culinare & Gastronomie cu Radu Popovici. Gatim cu: cacao

Tort de ciocolata in trei culori

Tortul de fata nu este cu adevarat complicat, dar este relativ laborios; din pacate, nimic [...]

10 Comentarii

Pe scurt despre ciocolata (2)

Prepararea ciocolatei Din pastaile de cacao se pot prepara multe varietati de ciocolata. Ciocolata, în [...]

2 Comentarii

Pe scurt despre ciocolata (1)

Ciocolata Nu am auzit niciodata pe cineva care sa afirme ca nu-i place ciocolata. Din [...]

Rulada de ciocolata cu frisca

Acest desert pare, la citirea retetei, mai complicat decat este de fapt. Nu este deloc [...]

4 Comentarii

Grenada – o bucatarie "exploziva" (2)

În acest al doilea si ultim episod al articolului dedicat culturii culinare din Grenada, important [...]

2 Comentarii

Zanzibar – exotism si rafinament culinar (1)

Mirodeniile au fost motivul pentru care am început sa gatesc. Mai întai m-a atras istoria [...]

10 Comentarii

Rodul întamplarii – partea 3

Durata de timp necesara adoptarii în Europa a alimentelor de origine americana a variat între [...]

14 Comentarii

Rodul întamplarii – partea 2

Cristofor Columb a ajuns în America din întamplare. Exploratorul genovez spera (si a crezut toata [...]

18 Comentarii

Sufleu de ciocolata

Reteta de fata este destul de simpla si rapida. Soufleurile se servesc imediat dupa ce [...]

6 Comentarii

Prajitura cu cirese confiate si martipan

Prajitura are un gust absolut delicios, datorat in buna masura martipanului. Daca nu gasiti martipan [...]

4 Comentarii