Retete culinare & Gastronomie cu Radu Popovici. Gatim cu: capere
Somon la cuptor, cu legume si capere
Somon la cuptor – reteta cu o savoare deosebita Somon cu legume si capere este [...]
2 Comentarii
oct.
Caponata di melanzane alla siciliana
Caponata este un fel de ghiveci sicilian, pe baza de vinete, telina si rosii, asezonata [...]
6 Comentarii
sept.
Pesce alla ghiotta
Ghiotta este un sos folosit ca baza pentru multe preparate siciliene. Ingredientele de baza care [...]
8 Comentarii
sept.
Tartine cu tapenade si rosii uscate la soare
Aceasta gustare provine din bucataria franceza, si anume din regiunea Proventa (Provence). Tapenade este un [...]
iul.
Pe scurt despre tapenade
Am auzit diverse persoane afirmand ca tapenade este un sos sau o garnitura. Altii pretind, [...]
apr.
Ton la gratar cu sos de unt, capere si lamaie
Ton la gratar – reteta rapida si simpla cu sos de unt, capere si lamaie [...]
8 Comentarii
sept.
Pe scurt despre chimichurri (1)
În vara aceasta am tot povestit despre ierburile aromatice, ca ingrediente de baza pentru asezonarea [...]
6 Comentarii
Macrou cu rosii si masline
Anul acesta am fost cateva zile in Italia, asa ca nostalgia dupa formidabila sa bucatarie [...]
6 Comentarii
Dupa 120 de ani…
Ieri, (joi 18 octombrie 2012) am avut ocazia sa petrec cateva ore deosebite, într-un loc [...]
6 Comentarii
Salata de paste cu fructe de mare
Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu Riso Scotti Danubio. Salatele [...]
5 Comentarii
mai
Somon cu sparanghel si sos de unt
Somon cu sparanghel si sos de unt – reteta pe cat de simpla pe atat [...]
10 Comentarii
apr.
Ton la gratar cu salata mediteraneana
Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. Reteta este foarte [...]
6 Comentarii
apr.
Scrumbie la gratar cu cartofi fondanti
Aceasta reteta este una rafinata ca gust si aroma. Cartofii fondanti sunt rumeniti si usor [...]
8 Comentarii
Somon cu sos rose
Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. Combinatia de lamaie [...]
12 Comentarii
ian.
Peste cu vinegreta si capere
Prin posare pestele este gatit foarte bland, la 75-85 °C. Prin acest procedeu alimentele delicate [...]
6 Comentarii
Peste la cuptor cu capere si ierburi
Peste la cuptor – reteta simpla cu ierburi aromatice si capere Peste la cuptor cu [...]
6 Comentarii
nov.
Ardei umpluti cu tapenade
Eu unul nu tin post “organizat”, dar ma gandesc adesea la cei care respecta posturile, [...]
10 Comentarii
Salata verde cu somon afumat si crutoane
Salata este foarte simpla si ofera o combinatie inspirata de gusturi. Somonul afumat se potriveste [...]
15 Comentarii
Curvele si bucataria
Sunt convins ca acest titlu va face sa va puneti cateva întrebari. Poate fi destul [...]
36 Comentariu
Spaghete cu ansoa si ardei
Este o reteta traditionala siciliana, rustica si satioasa. Gustul este robust si plin de caracter, [...]
12 Comentarii
Oua umplute cu pesto
Iata o varianta interesanta de oua umplute, plina de aromele Mediteranei. In locul iaurtului de [...]
8 Comentarii
Oua umplute cu somon afumat
Este o varianta de oua umplute cu gust deosebit, in acelasi timp fin si robust. [...]
19 Comentarii
Salata de andive cu somon afumat
Salata este delicioasa, plina de culoare, decorativa si se prepara foarte rapid. Gustul usor amarui [...]
19 Comentarii
Salata Olivier
Exista multe versiuni ele retetei inventate de francezul Lucien Olivier, in jurul anului 1860, pe [...]
7 Comentarii
Pe urmele salatei de boeuf
Salata de boeuf este unul dintre preparatele atat de populare la noi încat, în pofida [...]
24 Comentariu
Salata siciliana cu paste
Este o combinatie plina de culori, foarte aromata si cu un gust delicios. Se prepara [...]
6 Comentarii
Salata cu peste afumat, masline, capere si orez
Este o reteta extrem de simpla, preparata din ingrediente sanatoase si de buna calitate. Rosiile [...]
2 Comentarii
Improvizatii cu pungile de salate Eisberg – partea 1
Au aparut pe piata (le-am vazut cam prin toate supermarketurile) pungile cu salate eisberg; vegetalele [...]
Salata siciliana
Reteta foloseste ingrediente tipice insulelor mediteraneene. Gustul acestei salate se imbunatateste daca este preparata cu [...]
6 Comentarii
Somon cu capere si salsa
“Salsa” este un termen spaniol care inseamna “sos”. Textura sa este de obicei neomogena, ingredientele [...]
12 Comentarii
feb.
Somon cu sos de marar
Este o reteta rapida si usor de preparat. Foloseste ingrediente tipice dietei mediteraneene: ulei de [...]
10 Comentarii
feb.