capsuni | Retetele lui Radu - Gastronomie:

Salata de rucola cu branza albastra, nuci si capsuni

Incep cu aceasta reteta sa va prezint unele preparate care se vor afla in meniul de la Bistro GUXT. Cum spuneam intr-un articol anterior, acest meniu urmareste sa ofere preparate culinare gustoase si aromate, nu rareori propunand combinatii interesante de ingrediente, prezentate fara fasoane si fite, dar atragator. Am folosit ingrediente de calitate si am pus accent pe gust si pe un raport pret calitate corect.
Salata de rucola cu branza albastra, nuci si capsuni
Salata de mai jos este simpla, dar prezinta o combinatie de ingrediente si texturi destul de surprinzatoare. Este, de asemenea, foarte gustoasa si decorativa.
(mai mult…)

Citeste tot

Gazpacho de capsuni

Reteta de fata este o adaptare dupa mult mai binecunoscutul gazpacho de rosii spaniol. Supa este foarte aromata si racoritoare, cu gust acrisor-picant-vag dulceag. O sa simtiti bine si castravetii si capsunile, ca si aromele ierburilor; aromele mirodeniilor sunt un pic mai “joase”, undeva in planul al doilea.

Incercati aceasta supa atunci cand capsunile sunt in sezon. Alegeti-le pline de gust si aroma, caci calitatea lor este determinanta pentru rezultatul final.
Aceasta reteta a fost servita la GUXT, la evenimentul cu tema „Ziua in care vin capsunile”.
(mai mult…)

Citeste tot

Ziua în care vin căpşunile

Ca explorator principal la GUXT, club de cultură gastronomică a cărui existenţă se bazează pe conceptul de explorare culinară, vă propun săptămâna viitoare un eveniment în… dublă ediţie. Acesta se va desfăşura de două ori, miercuri şi vineri, adică 7 şi 9 mai 2014, ca să ofer ocazia celor care nu sunt disponibili la sfârşit de săptămână să se poată bucura de mâncarea, vinurile şi poveştile noastre şi în mijlocul săptămânii.

(mai mult…)

Citeste tot

Tort de lamaie cu sos de capsuni

Reteta de fata a fost preparata de Costel Clipescu si de mine cu ocazia evenimentului „Branza in Bucate„, desfasurat „La Mansarda„, in data de 16 mai 2013. Cum evenimentul a fost dedicat branzeturilor distribuite de Delaco, iar meniul a folosit aceste produse in absolut toate preparatele oferite, este de la sine inteles ca acest desert nu face exceptie.

La prepararea sa am folosit branza mascarpone si crema de branza „Ceva Fin – cremos”.
Este o reteta foarte simpla si rapida, dar cu mult gust si aroma deosebita; absolut delicioasa.
(mai mult…)

Citeste tot

Salata de fructe cu ghimbir

Statisticile blogului imi indica faptul ca aceasta reteta este cea de-a 300-a postata de mine. Este o cifra frumoasa, care va creste, bineinteles. Sper ca cele mai multe dintre ele sa va fi placut si mai sper ca dvs. sa fi gatit macar cateva.

Va propun astazi o salata de fructe simpla, racoritoare si sanatoasa. Este foarte cald si cred ca multi dintre dvs. nu aveti chef de gatit, asa ca o astfel de reteta, ca “manopera” putina, ar putea sa va convina. Salata poate fi servita ca mic dejun, pe post de cina usoara si racoroasa, sau ca desert, la masa de pranz.

(mai mult…)

Citeste tot

Bunele maniere la masa – partea 6

FRUCTELE
Mere si pere
Marul sau para se iau cu mana si se pun pe farfuria proprie. Daca reusiti – e un talent special – decojiti-le in spirala. Daca e prea dificil, puneti fructul pe farfuria de desert, taiati-l in jumatate, scoateti-i cotorul, taiati-l in bucati mai mici si mancati-l cu furculita si cutitul pentru fructe. In situatii mai putin protocolare, puteti manca bucatile mai mici si cu mana.
(mai mult…)

Citeste tot