carbonnade flamande | Retetele lui Radu - Gastronomie:

Carbonnade flamande

Aceasta tocana este una dintre emblemele bucatariei flamande. Gustul sau variaza de la o regiune la alta, functie de tipul de bere si de “bouquet garni”-ul folosit. Varianta mea combina iuteala fina a chimenului cu aroma deosebita a rozmarinului si mararului. Reteta este simpla si, desi dureaza cateva ore, timpul cat bucatarul trebuie sa fie activ este foarte scurt.

(mai mult…)

Citeste tot

Belgia între două trenuri – partea 2

Acum doua zile am primit un nou comentariu la prima parte a povestirii mele despre Belgia. Îi mulţumesc Luanei că mi-a adus aminte că trebuie să duc la bun sfîrşit această serie de articole. Din august până acum mi s-au întâmplat atâtea, şi bune şi rele, încât a trebuit să iau la mână fotografiile făcute pe tărâm belgian ca să reintru puţin în atmosferă. Am făcut multe poze frumoase care ar merita să fie văzute şi, privindu-le, parcă mi s-a mai înmuiat înverşunarea faţă de restaurantele belgiene.
Restaurant pe rue des Bouchers, Bruxelles
Mai am clar în minte dezamăgirea, dar mă gândesc că, probabil, mă dusesem plin de aşteptări prea mari şi am făcut totul prea în fugă, fără să mă documentez şi fără să-mi fac un plan.
(mai mult…)

Citeste tot