Retete culinare & Gastronomie cu Radu Popovici. Gatim cu: cardamom

Korma de berbecut cu migdale

Korma de berbecut cu migdale La Bistro GUXT ne-a fost mare dor de o korma....

2 Comentarii

Chec de iaurt

Nu ma dau deloc in vant dupa deserturile turcesti. Desi sunt foarte variate, majoritatea are...

Pulpe de rata la cuptor, cu mirodenii si portocale

Pulpe de rata la cuptor Mai niciodata, de Pasti, nu ma concentrez doar pe miel....

2 Comentarii

Curry de vita cu sambal terasi

Acest tip de curry este gatit in Indonezia, in mod traditional, cu carne de oaie...

14 Comentarii

Curry massaman de pui

Massaman (scris si mussaman, sau matsaman) este un curry thailandez influentat puternic de curry-urile malaeziene,...

4 Comentarii

Bhaja Muger Dhal – Linte prajita condimentata

Aceasta reteta provine din Bengal si poate fi intalnita in mai multe variante, nu doar...

1 Comentariu

Orez lipicios cu fructe si sirop caramel

Imi place mult bucataria thailandeza, dar trebuie sa recunosc ca nu sta grozav la capitolul...

2 Comentarii

Pui cu cartofi si mirodenii

Aceasta reteta provine din peninsula Malaezia si a fost adaptata dupa retetele aduse de portughezii...

12 Comentarii

Peste cu tamarin si lapte de cocos

Reteta este originara din Chennai (fostul Madras), statul Tamil Nadu, situat in sudul Indiei, unde...

Murgh Korma Shahi – Korma de pui cu migdale

Korma, uneori scris si “kormaa”, “qorma”, “khorma” ori “kurma” este un termen care denumeste un...

4 Comentarii

Pe urmele curry-ului (2)

Continuu astazi articolul dedicat istoriei termenului “curry” cu cea de-a doua si ultima sa parte,...

3 Comentarii

Pilau cu creveti

Iata o varianta indiana de pilaf, foarte usoara si gustoasa. Reteta provine din sudul Indiei,...

2 Comentarii

La masa cu stramosii – India (16)

În episodul de astazi si cel viitor va voi oferi o scurta descriere a bucatariei...

4 Comentarii

Pe scurt despre amestecul de mirodenii “aleppo”

Amestecul de mirodenii “aleppo” îsi datoreaza aroma si gustul unui ingredient special, ardeiul iute de...

5 Comentarii

La masa cu stramosii – India (14)

Acest nou episod al articolului dedicat culturii culinare indiene continua seria bucatariilor regionale ale tarii,...

4 Comentarii

Pui balti cu unt

Astazi va prezint una dintre primele retete gatite de mine pentru acest blog. Are cam...

7 Comentarii

La masa cu stramosii – India (7)

Acest episod este, din motive de structurare a materialului, cel mai scurt dintre cele dedicate...

7 Comentarii

La masa cu stramosii – India (4)

În acest episod al serialului dedicat formarii culturii culinare indiene va voi povesti foarte pe...

6 Comentarii

Paste cu iaurt si dulceata

Va propun un desert, sa-i zicem, inventie proprie, conceput in fara vitrinei de la magazinul...

92 Comentariu

Pilaf cu sofran si ciuperci

Aceasta reteta are si varianta video. Serial sponsorizat de Riso Scotti Danubio. Acest tip de...

4 Comentarii

Orez cu sofran, fructe uscate si alune

Aceasta reteta are si varianta video. Serial sponsorizat de Riso Scotti Danubio. Orezul dulce cu...

5 Comentarii

Pui cu sos de sofran

Reteta aceasta provine, se pare, din bucataria imperiala mogula. Ingredientul cheie din punct de vedere...

10 Comentarii

Jeera Murgh – Pui cu chimion

Desi chimionul crud are o aroma oarecum chimica (cel putin eu asa o simt), atunci...

6 Comentarii

Pe scurt despre goda masala

Va prezint astazi un amestec de mirodenii foarte interesant, provenit tot din India, pe care...

10 Comentarii

Moorgi Kosha – Curry de pui bengalez

Kosha inseamna ceapa/usturoi/ghimbir prajite impreuna cu mirodenii intregi sau pisate, pana ce s-au dizolvat intr-o...

9 Comentarii

Pere posate cu susan

Va propun o varianta interesanta a unui desert clasic. Este simplu de preparat, iar aroma...

10 Comentarii

Shish Taouk

Reteta este de origine turceasca si a fost preluata de libanezi in timpul ocupatiei otomane....

13 Comentarii

Curry de ciuperci

Propun aceasta reteta vegetarienilor si celor care tin post. Este gustoasa si foarte aromata. Acest...

5 Comentarii

Pui “Do piaza”

Puiul Do Piaza este extrem de popular in toate restaurantele din afara Indiei. In limba...

24 Comentariu

Orez cu sofran si cardamom

Va propun o reteta indiana, simpla si rafinata in acelasi timp. Este un preparat usor,...

11 Comentarii

Gulab jamun

Gulab jamun – reteta din bucataria indiana Gulab jamun este un desert deosebit, in care...

17 Comentarii

Pe scurt despre chana masala

Ori de cate ori este posibil prefer sa-mi prepar singur amestecurile de condimente. Pe langa...

18 Comentarii

Pe scurt despre balti masala

Am tot publicat în blog si retete, dar si articole despre diverse ingrediente specifice bucatariei...

12 Comentarii

Baharat – de la libanezi la tunisieni

Deunazi, o colega de serviciu m-a întrebat daca bucataria libaneza este iute. Ştim cu totii,...

15 Comentarii

Berebere – arome etiopiene

Amestecurile de condimente sunt proprii bucatariilor rafinate, care s-au perfectionat prin mii de experimente si...

10 Comentarii

Pui Vindaloo

Carnea preparata in stil Vindaloo (preparat derivat din “carne vinha d’alhos”, reteta adusa in India...

17 Comentarii

Budinca de orez cu mere

Mi-am permis sa prepar aceasta budinca arhicunoscuta venind cu un mic adaus de arome. A...

42 Comentariu

Advieh – arome iraniene

N-am mai povestit demult despre un amestec de condimente. Dupa curry, garam masala, herbes de...

27 Comentariu

Muttar Pulao – Pilaf cu legume si condimente

Este o varianta de pilaf vegetarian, preparata si condimentata in stil indian. Preparatul este foarte...

26 Comentariu

Bucataria libaneza

Bucataria Orientului Mijlociu este cunoscuta in lumea intreaga si apreciata pentru bogatia si rafinamentul ei....

8 Comentarii

Paste de curry thailandeze

Pastele de curry sunt ingrediente definitorii pentru bucataria thailandeza, si pentru bucatariile etnice influentate de...

7 Comentarii

Bucataria indiana – o simfonie de arome si culori

Pe langa o fascinanta diversitate, egalata poate doar de bucataria chinezeasca, bucataria indiana are o...

8 Comentarii

Pui cu cardamom

Cardamomul este socotit cel mai frumos mirositor condiment. Pe piata noastra se gaseste in supermarketuri...

2 Comentarii

Curry de pui cu cardamom

Cardamomul este socotit cel mai frumos mirositor condiment, si, dupa sofran si vanilie, este, poate,...

9 Comentarii

Biryani de pui

Biryani, biriani, sau beriani, denumeste o categorie de feluri de mancare cu orez, inrudite cu...

12 Comentarii

Curry – nestemata bucatariei indiene

Am remarcat in numeroase ocazii ca, desi multi au auzit de termenul „curry”, totusi nu...

10 Comentarii

Cu ce pot inlocui unele ingrediente in bucatarie – Substituenti

Cu ce pot sa inlocuiesc unele mirodenii, mai greu de gasit? Unele ingrediente sunt greu,...

Garam Masala – amestecul minune

Denumirea “garam masala” este de origine persana si provine din “garm masaleh”, “garm” însemnand “fierbinte”,...

14 Comentarii

Pastrav cu migdale si lapte de cocos

Este o reteta extrem de simpla care o sa va bucure cu un sos somptuos,...

12 Comentarii