carnati | Retetele lui Radu - Gastronomie:

La München, Ana are bere (7)

Despre Andechser am Dom

Am ajuns la München pe data de 16 august, pe la şapte şi jumătate dimineaţa. Oraşul ne-a întâmpinat cu un cer noros, cu ploaie rece şi mocnită şi cu o temperatură de doar 14 °C. Adică exact ce ne trebuia după o noapte doar semi-dormită şi după călătoria cu avionul care, cu excepţia celor care îşi permit să călătorească la business class, este pentru toţi ceilalţi incomodă şi obositoare.
Andechser am Dom - Munchen
(mai mult…)

Citeste tot

Carnati de porc cu cascaval afumat

Cum se apropie Craciunul, iar in jurul meu a inceput sa se vorbeasca numai de jumari, piftie, carnati si sarmale, desi experimentez, parca in ciuda sezonului, cateva sosuri asiatice picante, m-am lasat si eu cuprins un pic de febra bucatelor traditionale.
Radu Popovici - Carnati de porc cu cascaval afumat
Am primit de la Delaco, pentru experimente, cateva rotite de cascaval afumat, asa ca am incercat sa imbin preparatele raditionale de Craciun, cu unul dintre cascavalurile al carui raport pret-calitate este unul foarte bun.
Adausul de branzeturi la umplutura carnatlor nu se intalneste prea des, dar nici foarte rar. Reteta pe care o propun mai jos este una inspirata dupa reteta carnatilor italienesti Cotechino.
(mai mult…)

Citeste tot

Mancare de casa, pentru masa de Craciun

Acusica vine luna decembrie. Am o veste rea, una buna si una si mai buna. Vestea rea este ca vine cu zapada si frig, ambele chestii fiind neplacute intr-un oras mare, in care circula sute de mii de masini si milioane de pietoni. Vestea buna este ca, pe langa zapada si frig, vin sarbatorile; mi-e cam sila de toata tevatura marketingo-comerciala desfasurata de media, in special de televizioni, dar, facand abstractie de ea, chiar putem petrece cateva zile placute.
Confit de rata cu varza rosie si cartofi Duchesse
Vestea si mai buna este GUXT si-a propus sa va scape de oboseala si alergatura necesare prepararii mesei festive de Craciun. Lasati-ne pe mine si Costel Clipescu sa facem pentru dvs. ceea ce stim cel mai bine: bucate delicioase.
(mai mult…)

Citeste tot

Knackwurst cu varza

Stiu ca aceasta este mai curand o reteta potrivita pentru luna noiembrie decat pentru iulie, dar zilele acestea au fost atat de ploioase, incat la GUXT in bucatarie a parut ca este toamna.
Cu un mic efort de imaginatie, intr-o zi ploioasa si racoroasa, aceasta reteta nu mai este atat de nepotrivita.
Knackwurst cu varza
Preparatul in chestiune este unul gatit in stil german. Veti vedea mai jos cum carnatii sunt gatiti intr-un mod mai special, iar varza calita seamana, si nu prea, cu cea de pe la noi. Una peste-alta, reteta este nu doar interesanta si simpla, ea mai si duce la un preparat delicios.
(mai mult…)

Citeste tot

Knackwurst

Acesti carnati sunt originari din Germania si se disting atat prin mirodeniile cu care este parfumata umplutura, cu textura fina si pastoasa a acesteia, ca si cu modul in care se gatesc.
Knackwurst
In germana Knackwurst vine de la “knacken”, care inseamna “a crapa”, sau de la “knacking”, care inseamna “crocant”. Aceasta se refera la faptul ca acesti carnati se umfla la gatit, astfel ca pielea este intinsa, ca un balon, si se poate sparge atunci cand este muscata, improscand cu sucul din interior.
(mai mult…)

Citeste tot

Sandviciuri patatera

Morcilla patatera este denumirea unui carnat din Extremadura. Denumirea nu este tocmai corecta, caci termenul “morcilla” este dat carnatilor care contin si sange, deci celor de tipul sangeretelui de la noi. Morcilla patatera nu contin, insa, nicio picatuta de sange. Au o compozitie formata din grasime de porc, carne slaba de porc, multa boia de toate felurile si mult… piure de cartofi. Acesta din urma explica, de altfel, termenul “patatera”. Nu este, de fapt, un piure facut cu lapte si unt, ci doar o pasta foarte omogena din cartofi fierti.
Senviciuri-patatera
(mai mult…)

Citeste tot

Un pic de teorie a cârnatului

Mărturisesc că până de curând aproape că nu am dat importanţă cârnaţilor. Nu am avut niciodată rude la ţară, nu am avut ocazia să particip la ritualurile de tăiere şi preparare a porcului, nimeni nu mi-a trimis pachete cu „porcării” de casă, nu am făcut de unul singur niciodată cârnaţi, iar contactele sporadice cu cei proaspeţi, crud-uscaţi ori afumaţi, cumpăraţi din supermarket au fost cam dezamăgitoare.

(mai mult…)

Citeste tot

Jambalaya cu pui si creveti

Combinatia de pui, creveti, sofran si orez sugereaza o asemanare a acestei retete cu paella spaniola, dar numele ei pare a proveni de la “jambon à la ya” (“jambon” inseamna “sunca” in franceza, iar “ya” inseamna “orez “ in creola). Jambalaya este o mancare plina de gust, satioasa, care se serveste inclusiv la mesele festive.

(mai mult…)

Citeste tot
Page 1 of 2
1 2