cartofi Duchesse | Retetele lui Radu - Gastronomie:

Confit de rata cu varza rosie si cartofi Duchesse

Confit este un termen ce denumeste bucati de carne, in special rata si gasca, dar si porc, gaina, iepure etc. gatite lent in propria grasime, cu sare si alte arome.
Aceasta reteta combina trei preparate clasice ale bucatariei franceze, oferind in final un fel principal, servit in mod traditional la mese festive, cum sunt cele de Craciun sau Revelion.

Pulpele fiind destul de sarate, merg bine cu garnituri dulci, ca dulceata de ceapa sau varza rosie brezara cu zahar, vin si otet balsamic, ca in reteta mea.
Fiind vorba despre trei preparate, reteta are o oarecare complexitate, dar fiecare parte in sine a preparatului se face destul de simplu.
(mai mult…)

Citeste tot

Avanpremieră la Crăciun

Ştim cu toţii cât sunt de bune preparatele culinare tradiţionale româneşti cu care ne desfătăm la masa de Crăciun. Este o mâncare de iarnă, gătită cu resurse locale, unele dintre preparate având deja o istorie de câteva sute de ani. Bucatele, deşi asemănătoare în ţări vecine, care au o istorie comună, aceeaşi climă şi aceleaşi resurse maturale, pot fi însă foarte diferite faţă de zone mai îndepărtate.

(mai mult…)

Citeste tot