cartofi noi | Retetele lui Radu - Gastronomie:

Pulpe de rata cu cartofi noi

Reteta de astazi a pornit de la o sticla de Pinot Noir Kronos din 2010, care imi facea cu ochiul ori de cate ori deschideam debaraua. Am decis ca, de Pasti, pe langa bucatele traditionale, sa incerc si unele care nu au legatura cu sarbatoarea respectiva, ci doar cu cheful meu de a manca ceva care mi se parea deosebit in acel moment, si care sa-mi permita, in acelasi timp, sa ma bucur si de ochioasa sticla cu vin.

(mai mult…)

Citeste tot

Somon cu cartofi noi si sos de iaurt

Aceasta reteta are si varianta video.
Serial realizat in colaborare cu WineRo.

Reteta de fata va ofera un preparat gustos, hranitor, bine echilibrat nutritional, potrivit asocierii cu un vin rose, cu o aciditate placuta care, alaturi de salata, echilibreaza senzatia de satietate data de somon. Puteti servi acest preparat ca fel principal la pranz, sau chiar la cina, daca doriti ca aceasta sa fie satioasa si hranitoare.

(mai mult…)

Citeste tot

Porc cu chimen si cartofi noi

Imi petrec cea mai mare parte a timpului liber in noul meu “laborator”, unde am un teren de joaca fabulos. Si realmente ma joc, incercand in acelasi timp sa obtin si ceva care sa poata acoperi nevoile nutritionale ale familiei. Cele mai multe experimente se indreapta catre o fuziune intre retetele romanesti, ingrediente internationale si modalitati de asezonare si tehnici de gatit asiatice, mediteraneene si franceze.

Care ar fi scopul (in afara de distractia mea, bineinteles)? Sa obtin retete deosebite, care sa se poata gati in orice bucatarie, oricat de mica ar fi ea, cu ingrediente care se gasesc in mod regulat pe piata si fara sa folosesc cine stie ce ustensile deosebite. Cum altfel poate evolua o bucatarie, daca cei care gatesc nu experimenteaza?
(mai mult…)

Citeste tot